X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka rośniecie rośniecie :)
    aż miło się patrzy <3

Evell najważniejsze że zdrowe maleństwo i niech rośnie :)
    a za płeć trzymam kciuki następnym razem :)

Rybieńko kochana i jak wizyta????
    ja po wynikach, kuzynka pracuje w lab i odebrała moje wyniki to juz nie musialałm czekać i pisała że "herbatka" ok, aby pojedyncze bakterie ale zawsze je mialam czyli infekcje ostatnią zapalenie pęcherza wyleczyłam urofuraginym uff..
    i morfologia ponoć też ładnie wyszła :) także jestem happy:)

ludzi dziś multum, ale kupiłam sobie na zgagę Rennie
    ja pitole jaka ulga... nie to co mleczko...

A moje dziecko ma nadpobudliwość zawsze około godz 5 nad ranem albo o 7.. i o 9:30 także jak wypełniam kartę ruchów to zaznaczam kratkę przy 9:30 i już w ciągu dnia nie muszę liczyć, ale i tak zauwazylam że odzywa się tylko jak odpocznę zaraz i po obiedzie :)

Diamonds cieszę się że trafiłaś już do sensowniejszego endo
    bo poprzedni to jakaś pomyłka..

Meridko a jak sie czujesz dziś po wczorajszych porządkach? dziś odpoczywasz?

Rybeńka, Evell, diamonds lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    aż sobie skopiuje do folderu na temat porodu :D za pozwoleniem.
    aaa i jedno mam pytanko do tego żeby opóźnić poród na rano...
    bo pisałaś żeby wziąć kąpiel i iść spać po skurczach przepowiadających
    a czy w razie jakby wody posżły to wlasnie 6-8h jak są przezroczyste a jak zielone to 2 h..
    ciekawi mnie to czy po wodach jakby mi poszly czy brac kąpiel też itp?
    bo np siostra męża tak zrobiła. pykły jej wody nie miała skurczów przed tym... nic... aby gorąco mówiła że jej się robiło i nawet nie spodziewała się że tego dnia urodzi.. bo jeszcze zdążyła być na ostatnich badaniach (38tydzien) i na spokojnie czekala na meza jeszcze sie dopakowała do konca.. i poród super jak dla mnie.. cała akcja trwała około 6 h... ( z korkami na mieście ale dojechali na czas, bo wody pykły około 15 potem dojechali na miejsce okolo 17 już o 18 miala rozwarcie na 6 i przed 21 urodziła (21 stycznia) :)
    i wydaje mi się że tak jak piszesz.. Jak będziemy spokojne to będzie to o niebo lepiej nam szło i dziecku.

a ciekawe czy mi się uda też złapać taką pomoc, zazdroszczę ci...
    ale zastanawiam się właśnie nad "wynajęciem takiej pomocy od położnej"
    tylko wlasnie którą złapać.. która by mi podpasowała i czy to się opłaca..
    Podpytam się mojej douli o te wody - będę się z nią widziała w połowie stycznia i wtedy Wam napiszę, ale myślę, że jest tak jak piszesz.
    Ja myślę, że taki komfort się opłaca... będzie cały czas mówić co masz robić, a to teraz na piłce, a to masaż zrobi, podepnie Tensa po kąpieli... a nie zgadniesz ile ona za to bierze - ja byłam trochę w szoku.
    Jedno co najmniej 2h spotkanie przed, cały poród niezależnie ile będzie trwał + potem przyjeżdża zadbać o brzuch i krocze i zaraz po porodzie podłączy Tensa na uda, żeby krocze nie bolało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 19:26

mizzelka lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki :) Mizzelko ekstra, że wyniki są dobre! :D:D

Ewell Piękna dzidzia :)

Magdalenko, nie zdaje Ci się - ROŚNIECIE :D piękny brzusio :)

Dziękuję również za te wszystkie informacje, na pewno się przyda taka wiedza :)

A my po wizycie :) Malutka ma 1280 gram jak zawsze wychodzi o tydzień mniejsza. Ale ogólnie wszystko dobrze. Szyjka 29mm, zamknięta, troszkę miękka ale ogólnie jest ok.
    Dostałam jakąś próbkę z wymazem z szyki macicy i muszę to jutro zanieść do labo.
    Następna wizyta za 3 tygodnie :)

Dziś też byłam u fryzjera i jestem ruda oł jeee :D:D

Miłego wieczorku Kochane :)

merida17, Krokodylica, Daisy, słoneczna 85, diamonds, Sue, mizzelka lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko Skarbie! Dzięki, ze pytasz :) ja jeszcze nie ogarniam chałupy, bo w sumie nie ma po kim w tym roku, więc luzik :) zreszta nie bede kłamać, ze ostatnio większe sprzątanie to działka mojego męża :) dużo mi chłopina pomaga :) gotuje obiady, a nawet zrobił na święta stroiki :) taki talent mi sie trafił ;)

Jestem padnieta, bo ciagle pracuje!! Na szczęście już tylko kilka dni, ale ten tydzień jest ciężki!

Czytam Was uważnie i wszystkim razem i każdej z osobna dziekuje za wszystkie dobre rady :) jesteście boskie :) :)

Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I muszę przyznać, ze bardzo sie cieszę i robię sie spokojna, jak wiem, ze na Waszych wizytacjach macie dobrych fachowców i bobasy sa zdrowe :) jakos tak zawsze czekam na Wasze relacje :)
    Dzieci pięknie pozuja, raz widać buzie, innym razem pupe, ale jak cudnie :)

Madziu rosniesz! Ja ponad polowe ciazy byłam płaska, a spokojnie nadrobilam wszystkie kg w miesiąc! Wszystko przed Tobą :)

mizzelka lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane!

Rybenko no no Ty ruda? ;) poka poka!!!

Madziu pieknie :*

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh postaram się jutro wrzucić focię, jak namówię męża żeby mi zdjęcie strzelił :D

Meridko niestety moja Mała w ogóle nie chce pozować ;p znów nie mamy żadnych foci hehe bo była przytulona do łożyska ;p
    Martwi mnie trochę to, że ona jest taka malutka a przecież miałam potwierdzoną owulację... no i nie wiem czemu ona ciągle taka malusia wychodzi. No ale może taka jej uroda.

merida17 lubi tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lt7kxjhmpfry_t.jpg

Robiłyśmy dziś z Agatką pierniczki ;-)
    Jutro mam Jasełka i Wigilię w przedszkolu
    dopiero skończyłam piec paszteciki z kapustą i grzybami- każdy rodzic przynosi coś do jedzonka ;-)
    Dzieciaczki są odpowiedzialne za stronę artystyczną a rodzice za poczęstunek ;-)

Znów mi zdjęcie przekręciło. Wstawiam z telefonu i pewnie dlatego ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 22:52

merida17, Sue, Rybeńka, Magda_lena88, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńko zrób sobie selfie ;) będziemy jak dwa takie rudaski ;)

A tak poważnie, jak widzę czasami zdjęcia usg fasoleczek, to muszę przyznać, że ja też nie mam dobrych :( mam ich dużo, praktycznie z każdej wizyty, ale są takie nijakie! koniec końców nie mam 3d, czy 4d, bo u mnie kosztuje to 200 euro! bez jaj! za taką kasę to można kupić Maleństwu wiele potrzebnych rzeczy, także nie jesteś sama.

Skoro jesteśmy przy zdjęciach, czy Ty nie wspominałaś ostatnio, że miałaś robić sesję brzuszkową w ostatnią niedzielę?? Jak się mylę, to wybacz, ale pamięć ulotna mi się robi ;)

A co wielkości Małej, to ja już wiele razy czytałam i słyszałam, że te wszystkie maszyny wyliczają wagę na oko i standard, że pół kilo plus/ minus w pomyłce.
    Luzik Rybeńko, ja teraz rosnę z godziny na godzinę, więc może Ty będziesz mieć podobnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka.

Twoja dzidzia wcale nie jest tydzień do tyłu.
    Mieści się spokojnie w siatkach centylowych tylko w dolnych granicach

Spokojnie jeszcze wiele z nas będzie zazdrościć że masz szczuplejsze dzieciątko, co powinno ułatwić poród ;-)
    A później się wszystko wyrówna
    też wolałabym urodzić 3 kg kruszynkę niż ponad 4 kg klocka ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 23:04

Rybeńka, Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam opinię mojej douli o balonikach do ćwiczeń:

Ćwiczenia dna miednicy są rekomendowanym przez PTG sposobem profilaktyki nietrzymania moczu. Jeśli Pani umie napinać mięśni dna miednicy w sensie zatrzymaj strumień moczu - to w ogóle nie musi pani kupować nic więcej. Jeżeli chce mieć pani pewność czy dobrze pani napina mięśnie - proszę to sprawdzić. - proszę się położyć na podłodze na plecach, ugiąć nogi w kolanach. 1 ręka na brzuchu druga na udzie pośladku.
    Napina pani mięśnie dna miednicy na wydechu!!! i powinna pani czuć łaskotki w okolicy cewki moczowej, łechtaczki. Natomiast pośladki, uda i brzuch MUSZĄ POZOSTAĆ ROZLUŹNIONE. Jeżeli `Pani poczuje napięcie w udach pośladkach i brzuchu trzeba popracować nad techniką. Może pani spróbować na swoich 2 palcach - metoda diginalna. Nie ma lepszej metody biofeddbacku niż własne palce. Proszę wprowadzić 2 palce do pochwy, a następnie spróbować tak napiąć mięśnie dna miednicy aby objęły palce i by pani poczuła jak są one lekko wciągane do środka. Jeśli to nie da efektów - proszę zakupić sprzęt. Epi no ma ciśnieniomierz, co pozwala pani stwierdzić jak silnie pani napina mięśnie. W tym, który mi pani wysłała nie potrafię znaleźć opisu sprzętu - jedynie propagandę:)))) Proszę nie wierzyć, że ćwiczenie mięśni skraca poród i zmniejsza ryzyko nacięcia krocza. Ćwiczenia wzmacniają mięśnie, a w czasie porodu trzeba je rozluźnić. Mięśnie ćwiczymy by być zdrowym i są to absolutnie konieczne ćwiczenia w ciąży i po porodzie.
    Proszę nie wierzyć, że wystarczy ćwiczyć 4 tyg przed porodem po 15 min bo ostatnie badania wskazują, że najlepsze efekty odnosi się ćwicząc od 16 tyg, dochodząc do ok 300 powtórzeń dziennie. Ale na pewno nie 15 min pod rząd - te mięśnie bardzo szybko się męczą.
    Ćwiczy Pani tak:
    1 i 2 tydzień ćwiczeń- 10 powtórzeń co godzinę
    1 seria 5 sek skurcz, 10 sek rozkurcz, napięcie nie maksymalne - tak tuż pod maximum - 10 powtórzeń
    2 seria szybkość - 6 max szybkich skurczów (mocnych ale nie na maksa)
    3 seria wytrzymałość - siła skurczu mniej niż połowę maksymalnego skurczu, 6 sek skurcz, 4 sek przerwy

3 i 4 tydzień - 20 ćwiczeń co godzinę - tylko te na szybkość robimy w serii 6 powtórzeń i po nich przerwa 1 godzinę

5 aż do porodu dodajemy ćwiczenia relaksu mięśni
    Proszę sobie wyobrazić, że pani mięśnie to kwiat lilii. Prosze zamknąć oczy puścić spokojną muzykę. Na wydechu zamyka pani płatki kwiatu. Kiedy skończy się wydech robi pani wdech, spokojnie oddycha i proszę sobie wyobrazić, że płatki jeden po 2 się otwierają, powoli spokojnie proszę świadomie rozluźnić mięśnie dna miednicy . Nie wypychać raczej rozluźniać spokojnie oddychając. - tak przez 30 sek. Potem znowu wydech - napięcie wdech rozluźnienie na 30 sek.

Jadę jutro do mamy ale telefon mam, proszę dzwonić jakby co.
    Do ułatwienia porodu konieczny jest relaks, a do ograniczenia cięcia krocza pozycja inna niż leżąca i masaż od 35 tyg ciąży.

diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby tylko kilogram, a robi różnicę :)

diamonds lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jeszcze wpisałam się na usg 3 trym
    Na nfz ale dopiero na 13.01 teraz święta i zasadniczo ciężko było się zapisać bo wszędzie mało się pracuje.
    Optymalnie lekarz na skierowaniu kazał mi zrobić badanie w okolicy nowego roku.
    Już to widzę.
    Muszę poszukać kogoś prywatnie.
    Może jakiś dr będzie pracował w swoim gabinecie.
    A 13.01 pójdę dodatkowo na sprawdzenie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida
    a czy Zoya już zrobiła fikołka? i leży główką w dół.

Czy jeszcze sprawdza cierpliwość Mamusi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    Merida
    a czy Zoya już zrobiła fikołka? i leży główką w dół.

Czy jeszcze sprawdza cierpliwość Mamusi?

Chyba jeszcze sprawdza cierpliwość :) czasami mi się wydaje, że jest już dobrze, po czym leżę w łóżku, Mała robi sobie miejscówkę i wypycha tyłeczek/grzbiecik/ główeczkę i już wiem, gdzie jest :) ale liczę na to, że załapie Dziewczyna na czas :)

Dopiero czytałam, że w 34 tyg tylko 1 na 100 leży poprzecznie, czy to oznacza, że moja Zoya taka wyjątkowa ;) ha ha

95 na 100 już główkowo, a te 5 pośladkowo.

Skan za 12 dni, czekam :)

diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridko pewnie Twoja Malutka tydzień przed porodem sobie fiknie główka w dół. Teraz jej pewnie tak wygodnie :-)
    Sesje mamy teraz w ta niedziele.
    Diamonds cudnie się czyta o tym jak spędzasz czas z córeczka! Twoja córcia ma wspaniałą mamę! :-)
    Pocieszylyście mnie z ta waga małej. Jestem dobrej myśli :-) pewnie Mała będzie chuda po tatusiu :-)
    Bo mamusia to taki klopsik :-P
    Dobranoc Brzuchatki :-*

merida17, diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu spać nie mogę.
    A już prawie pierwsza ;-)

Od południa się schodziłam po mieście
    później kilka godzin stania w kuchni i brzuch, plecy i tyłek mnie bolą.
    Jutro nic nie robię :-)

Taki mam plan ;-) a pewnie i tak wyjdzie inaczej

No i jutro ostatni dzień w przedszkolu
    wolne aż do 07.01 :-)
    Bo pomiędzy tymi świętami mało osób przeprowadza dzieci i grupy są łączone
    Spędzimy sobie trochę czasu razem
    bo już niedługo Agatka będzie musiała podzielić się mamą :-)
    Aż się boję.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 03:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds spać :)
    Przejmuje warte :)

diamonds lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 04:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie śpię od godziny, głowa mi pęka, od wczoraj właściwie - wieczorem wzięłam już apap i jakoś zasnęłam. Dziś obudził mnie ból - leżę z zimnym okładem na czole i nie wiem co dalej.... :(

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, mam nadzieje, ze szybko przejdzie! Moze to od tego regularnego nie wyspania w tym tygodniu?

‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ