X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może, Sie wstydzila, ze takie sobie te ubranka?

A z cała reszta sie zgadzam! Jem kiedy mi sie chce i już bezczelnie zmieniam temat, jak tylko ktoś wspomina o mojej ciazy :) ja mam to po prostu gdzieś :)

Gosiak, diamonds, Sue lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm... w wigilię pierwszy raz zaproponowała. Odmówiłam. Ale był przy tym jej mąż.
    Śmiem twierdzić,że to po jakiejś rozmowie z nim chciała mi unieatrakcyjnić te rzeczy.
    Jeszcze w lipcu ( to były początki ciąży) na weselu u mojego brata mówiła, że musi coś z nimi zrobić. Bo szkoda, żeby tak leżały a niektóre są nowe :-)

Nie liczyłam że ktoś coś mi da wiec dla mnie nie ma problemu.
    Nie wiedziała bym co zrobić jak się pobrudzi i nie spierze. Wyrzucić? Odkupić?
    Tak mam swoje i już. Co zrobię moja sprawa :-)

I jeszcze teksty- jaka jesteś chuda. Gdzie to dziecko się chowa? Pewnie je głodzisz?
    a no i oczywiście teksty szkoda, że nie chłopczyk. Były normą.
    Utwierdzam się tylko, że dobrze robię, że mam z nimi wszystkimi kontakt ograniczony. W psychiatryku bym wylądowała.

Gosiak, merida17, mizzelka, Sue, Daisy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds no to oczywiste, ze na złość wszystkim urodzisz dziewczynkę i glodzisz ja od pierwszego grama, by była jak modelka od samego początku :) :) pamiętaj, ze robisz to z wielkiej miłości i przypodobania sie wszystkim!! :) A! Oczywiste jest, ze pulchne dziecko to zdrowe dziecko :) ten stereotyp jeszcze funkcjonuje czasami tu i tam :)

Olewka Skarbie!! :)

diamonds, Gosiak, Krokodylica, mizzelka, Sue, Daisy lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

I Święta już za nami.

Co do herbatek laktacyjnych, od innych dziewczyn wiem, że nic nie działa tak dobrze jak zwykła bawarka. :)

mizzelka Alicja ładne imię,
    A na te ciuszki darowane to może faktycznie się nie oglądaj, skoro ma dziewczyna takie podejście.

Mój mąż powiedział wczoraj że drugiego dziecka nie chce. :) Bo jak moja ciąża ma znowu tak 9 miesięcy wyglądać to on dziękuje. Zobaczymy, może za 2 lata mu się odmieni. :)

mizzelka, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Mój mąż powiedział wczoraj że drugiego dziecka nie chce. :) Bo jak moja ciąża ma znowu tak 9 miesięcy wyglądać to on dziękuje. Zobaczymy, może za 2 lata mu się odmieni. :)
    U mnie z kolei jak tylko powiedziałam, że ok - jednak chciałabym zajść w ciążę (bo przez długie lata nie chciałam i mój M. miał tego świadomość), to od razu był warunek mojego M. że nie będziemy mieć jedynaka/jedynaczki.
    I że jak zdrowie mi nie pozwoli albo nie będę chciała drugi raz rodzić, to drugie dziecko zaadoptujemy.
    A że ja nie mam za dużo czasu na zastanawianie się, dlatego drugie planuję po ok. roku od porodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 10:28

diamonds, Daisy lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Oj moze następna ciąża bedzie bez objawów :) sa takie przypadki Mizzelko, tylko nie wiemy co nam sie trafi :)
    Ja mam Sis 2 lata młodsza, jak bylysmy w podstawówce to moim zdaniem była smarkata ;) wiecie jak to było dawno temu, gdy człowiek miał 13 lat i był już dorosły :) ;) ale z czasem wiek przestał mieć znaczenie, różnica w sumie mała, ale kiedyś to była przepaść :)
    prawda.. ale jednak 2 lata a nie 3 :D u mnie to juz w ogóle masakra była :D
    mi sie podobało u męża.. ma jeszcze 3 rodzenstwa i są prawie rok po roku aby ostatni 4 lata roznicy od meza (byl 3) i tak byli w paczce :D jedno za drugim szło :D

merida17 lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja po 6-tej jeszcze na chwilę zasnęłam... ale już znowu na nogach.
    Zauważyłam, że jestem lekko napuchnięta - dłonie i nogi - od wigilii w sumie - muszę jeszcze więcej pić i nogi trzymać w górze, może coś pomoże...
    witam w klubie.. zauważyłam też to wlasnie po wigilii.. jak nie mogłam butów założyć :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    no wlasnie mi sie podoba Alicja, ale mąż speszony że Alina a przecież to już całkiem inne imię :D

Mizzelko u mnie chyba będzie Alicja i do głowy by mi nie przyszło mówić do niej Alina :-)
    Ala Alutka Alusia Alunia to chyba odpowiednie zdrobnienia tego imienia :-)
    Bynajmniej mi takie do głowy przychodzą
    a najchętniej nie zdrabniałabym w ogóle bo to jedno z imion które jak dla mnie pasuje i do małej dziewczynki i do starszej no i do babci w tym samym brzmieniu :-)

Wydaje mi się, że jak ktoś będzie mówił Alina to wystarczy go poprawić że to Alicja, Ala i powinni zrozumieć :-)

Ja się waham nad Kasią i Martą ale Agatka się nastawiła, że ona jest Agatka Alicja to siostrzyczka będzie Alicja Agatka :-)

A jak mówię jej że może damy na imię Marta- to mówi mi, to daj. Ty będziesz mówić do niej Marta a ja Alicja :-) ok? ;-)

Rybeńka, mizzelka, merida17, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe udana ta Twoja Agatka :-P
    Ogólnie to bardzo mi się podoba Alicja i te wszystkie zrobnienia :-)
    Co do puchnięcia to zauważyłam, że ostatnio mi prawa dłoń puchnie. Heh tak dziwnie jakoś :-P
    Krokodylku to życzę Ci żeby mąż zmienił zdanie, bo jakoś jak się ma rodzeństwo to jakoś tak inaczej jest.

diamonds, Krokodylica lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi Diamonds to mądrala ta córcia twoja :) widać że jej się podoba :)
    moja znow siostra chciala zebym miala na imię Karolina, a wtedy strasznie bylo to popularne i bardzo dobrze ze mi takie nie dała bo bym była piątą karoliną w klasie :D
    a tak to byłam jedyną Sylwią na cały mój rocznik :D

jak znów bd się pytać o rzeczy te siostry to powiem że kompletuje całość do 34 tygodnia żeby potem na spokojnie poprać itp i czekać :)
    mnie to po prostu drażni to że proponują... mówią że im zawala np wanienka.. no to mówię OK, wezmę.. ale zanim one się zbiorą to ja zdążę spokojnie urodzić -.-
    a niech im zawala.. nie będę wiecznie czekać..
    i tak jak Diamonds pisze. swoje to swoje.. jak sie upierdaczy to potem nie musze sie martwić.

jakoś znów głowa mnie boli... chyba znów wracają migreny z pierwszego trymestru.. rety..

po Nowym roku zamawiam łóżeczko i pościel... zastanawiam sie tylko czy na zmianę wziąć też ten sam kolor pościeli :) w sumie... tak by wyglądało jakbym wcale nie zmieniała ale znów nie lubię jak każda rzecz jest z innej parafii :D

diamonds lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak to będziemy w razie co może razem przechodzić po raz drugi ciąże :D jak tylko się uda :)

Gosiak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to taki okres na puchnięcie?
    Ja rano ściągnęłam pierścionek bo zawsze był luz a dziś ciężko się ruszał
    wolałam nie ryzykować wizyty na IP i rozcinania na palcu.
    Po prostu pewnie kolejna dolegliwość ciążowa w gratisie :-)
    Stopy też puchną.
    Właściwie palce mam wieksze bo zawsze takie patyki a teraz grubsze.
    Ale jak czytam, że macie podobnie to znaczy, że tak może być i przyjmuję za normę :-)

Gosiak, Rybeńka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u mnie Alicja jest bardzo popularnym imieniem.
    Dlatego chciałabym może jakieś mniej popularne.
    Agatek wcale w otoczeniu nie ma.
    U mnie mnóstwo Aleksander Alicji Natalek Emilek i Kornelek.

No zobaczymy jak się urodzi.
    Może jak zobaczymy Dzidzie to imię samo się do niej dopasuje :-D

Edit
    jeszcze Zosie i Zuzie królują od lat kilku :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 11:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:

po Nowym roku zamawiam łóżeczko i pościel... zastanawiam sie tylko czy na zmianę wziąć też ten sam kolor pościeli :) w sumie... tak by wyglądało jakbym wcale nie zmieniała ale znów nie lubię jak każda rzecz jest z innej parafii :D

To może zamów komplety inne ale mimo wszystko pasujące do siebie nawet jakby wyszło że zmieniasz tylko jedną część pościeli.
    W jakiejś podobnej kolorystyce?

Wydaje mi się, że i tak jak będziesz zmieniać to wszystko.
    Ale żebyś się później nie glowiła zamów tak jak Ci się podoba :-)
    Dla dziecka to i tak bez różnicy na początku.
    Pościel ubranka i dodatki raczej są dla nas :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion to jest ich mnóstwo i trudno dyskutować nad ich wyborem.
    a szczególnie komentować czyjś wybór.

A tak się zdarzyło w święta że ktoś powiedział tylko nie nazywaj tak i siak bo to nieładne:-/
    Hello! Co pomyślę to pomyślę ale nie krytykuję nikogo za wybór imienia ich dziecka.

Swoją drogą przy wyborze imienia dowiadujemy się ile osób jest przez nas nielubianych :-)
    U mnie tak było.
    Tak nie- bo to imię nosi ta i ta osoba a ona jest. ...
    tak też nie , bo ta jest wredna
    tak też nie bo jest niemiła itp. Itd. :-)

Gosiak, merida17, Daisy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Gosiak to będziemy w razie co może razem przechodzić po raz drugi ciąże :D jak tylko się uda :)

A ja z Wami :)

Gosiak lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nikt nie komentował imienia, nie wiem, może wiedzą że to nie ma najmniejszego sensu? :P

merida17, diamonds, Daisy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tymi imionami to prawda :)
    Ja sobie obiecalam, ze moje dzieci bedą miały swoje imiona i swoje historie, a nie po babci, dziadku itp. Ja tego nie neguje, każdy robi jak uważa i jest super :) po prostu ja nie :)

Jak sie u mnie dowiedzą, ze Zoya to Zoya- to pewnie tez sie naslucham :) ale mam go gdzieś!
    Zreszta, jak mówimy do brzucha, to Zoya pasuje nam idealnie, a inne imiona średnio nam szły, takie nienaturalnie dla nas :)

Veronica brzmi pięknie (jak dla mnie), ale Werka to już nie moja bajka ;) a tak bedą ludzie skracac :) a mnie, by to draznilo :)

I czuje, ze mały lobuz mi rośnie, to zanim krzykne Veeerrroonica (bo nie Werka) nie rób tego, to bedzie po fakcie. :)
    Nie wspomnę o długim nazwisku, z którym jest problem tu przy literowaniu :) a tak Zoya krótko i na temat :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 13:17

diamonds, Sue, Rybeńka, Daisy lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko ja mam 2 komplety poscieli ale mowia ze na poczatku i tak nie uzywac ani koldry ani poduszki tylko ten klin ewentualnie i cienki kocyk. Po miesiacu moze wloze kolderke.

Jak juz mowilam u mnie miala byc Alicja i zadnego innego imienia nie bralam pod uwage a przynajmniej nie pamietam. Chcialam normalne, polskie imie. Chlopczyk bedzie Macius;)
    Dla dziewczynki fajnie tez np Helenka;)

Ja wstawilam pranie bo ze wzgledu na potrzebe lezenia prasuje tylko po kilka sztuk wiec dobrze jakbys miala juz te ubranka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 14:16

diamonds lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mówią Weronika. A jak ktoś mówi Wera, czy Werka, to mówię że nazywam się Weronika.
    Czasem lubię jak ktoś mówi Weronka :) Mówili też Ika. Ale Alicja też mi się bardzo podoba.
    Powiem Wam, że w dupie mam ile jest Natalek, i czy ma ktoś takie dziecko i czy jest ktoś o takim imieniu kogo nie lubię.

merida17, Krokodylica, Daisy lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ