X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może, Sie wstydzila, ze takie sobie te ubranka?

A z cała reszta sie zgadzam! Jem kiedy mi sie chce i już bezczelnie zmieniam temat, jak tylko ktoś wspomina o mojej ciazy :) ja mam to po prostu gdzieś :)

Gosiak, diamonds, Sue lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm... w wigilię pierwszy raz zaproponowała. Odmówiłam. Ale był przy tym jej mąż.
    Śmiem twierdzić,że to po jakiejś rozmowie z nim chciała mi unieatrakcyjnić te rzeczy.
    Jeszcze w lipcu ( to były początki ciąży) na weselu u mojego brata mówiła, że musi coś z nimi zrobić. Bo szkoda, żeby tak leżały a niektóre są nowe :-)

Nie liczyłam że ktoś coś mi da wiec dla mnie nie ma problemu.
    Nie wiedziała bym co zrobić jak się pobrudzi i nie spierze. Wyrzucić? Odkupić?
    Tak mam swoje i już. Co zrobię moja sprawa :-)

I jeszcze teksty- jaka jesteś chuda. Gdzie to dziecko się chowa? Pewnie je głodzisz?
    a no i oczywiście teksty szkoda, że nie chłopczyk. Były normą.
    Utwierdzam się tylko, że dobrze robię, że mam z nimi wszystkimi kontakt ograniczony. W psychiatryku bym wylądowała.

Gosiak, merida17, mizzelka, Sue, Daisy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds no to oczywiste, ze na złość wszystkim urodzisz dziewczynkę i glodzisz ja od pierwszego grama, by była jak modelka od samego początku :) :) pamiętaj, ze robisz to z wielkiej miłości i przypodobania sie wszystkim!! :) A! Oczywiste jest, ze pulchne dziecko to zdrowe dziecko :) ten stereotyp jeszcze funkcjonuje czasami tu i tam :)

Olewka Skarbie!! :)

diamonds, Gosiak, Krokodylica, mizzelka, Sue, Daisy lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

I Święta już za nami.

Co do herbatek laktacyjnych, od innych dziewczyn wiem, że nic nie działa tak dobrze jak zwykła bawarka. :)

mizzelka Alicja ładne imię,
    A na te ciuszki darowane to może faktycznie się nie oglądaj, skoro ma dziewczyna takie podejście.

Mój mąż powiedział wczoraj że drugiego dziecka nie chce. :) Bo jak moja ciąża ma znowu tak 9 miesięcy wyglądać to on dziękuje. Zobaczymy, może za 2 lata mu się odmieni. :)

mizzelka, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Mój mąż powiedział wczoraj że drugiego dziecka nie chce. :) Bo jak moja ciąża ma znowu tak 9 miesięcy wyglądać to on dziękuje. Zobaczymy, może za 2 lata mu się odmieni. :)
    U mnie z kolei jak tylko powiedziałam, że ok - jednak chciałabym zajść w ciążę (bo przez długie lata nie chciałam i mój M. miał tego świadomość), to od razu był warunek mojego M. że nie będziemy mieć jedynaka/jedynaczki.
    I że jak zdrowie mi nie pozwoli albo nie będę chciała drugi raz rodzić, to drugie dziecko zaadoptujemy.
    A że ja nie mam za dużo czasu na zastanawianie się, dlatego drugie planuję po ok. roku od porodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 10:28

diamonds, Daisy lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Oj moze następna ciąża bedzie bez objawów :) sa takie przypadki Mizzelko, tylko nie wiemy co nam sie trafi :)
    Ja mam Sis 2 lata młodsza, jak bylysmy w podstawówce to moim zdaniem była smarkata ;) wiecie jak to było dawno temu, gdy człowiek miał 13 lat i był już dorosły :) ;) ale z czasem wiek przestał mieć znaczenie, różnica w sumie mała, ale kiedyś to była przepaść :)
    prawda.. ale jednak 2 lata a nie 3 :D u mnie to juz w ogóle masakra była :D
    mi sie podobało u męża.. ma jeszcze 3 rodzenstwa i są prawie rok po roku aby ostatni 4 lata roznicy od meza (byl 3) i tak byli w paczce :D jedno za drugim szło :D

merida17 lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja po 6-tej jeszcze na chwilę zasnęłam... ale już znowu na nogach.
    Zauważyłam, że jestem lekko napuchnięta - dłonie i nogi - od wigilii w sumie - muszę jeszcze więcej pić i nogi trzymać w górze, może coś pomoże...
    witam w klubie.. zauważyłam też to wlasnie po wigilii.. jak nie mogłam butów założyć :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    no wlasnie mi sie podoba Alicja, ale mąż speszony że Alina a przecież to już całkiem inne imię :D

Mizzelko u mnie chyba będzie Alicja i do głowy by mi nie przyszło mówić do niej Alina :-)
    Ala Alutka Alusia Alunia to chyba odpowiednie zdrobnienia tego imienia :-)
    Bynajmniej mi takie do głowy przychodzą
    a najchętniej nie zdrabniałabym w ogóle bo to jedno z imion które jak dla mnie pasuje i do małej dziewczynki i do starszej no i do babci w tym samym brzmieniu :-)

Wydaje mi się, że jak ktoś będzie mówił Alina to wystarczy go poprawić że to Alicja, Ala i powinni zrozumieć :-)

Ja się waham nad Kasią i Martą ale Agatka się nastawiła, że ona jest Agatka Alicja to siostrzyczka będzie Alicja Agatka :-)

A jak mówię jej że może damy na imię Marta- to mówi mi, to daj. Ty będziesz mówić do niej Marta a ja Alicja :-) ok? ;-)

Rybeńka, mizzelka, merida17, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe udana ta Twoja Agatka :-P
    Ogólnie to bardzo mi się podoba Alicja i te wszystkie zrobnienia :-)
    Co do puchnięcia to zauważyłam, że ostatnio mi prawa dłoń puchnie. Heh tak dziwnie jakoś :-P
    Krokodylku to życzę Ci żeby mąż zmienił zdanie, bo jakoś jak się ma rodzeństwo to jakoś tak inaczej jest.

diamonds, Krokodylica lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi Diamonds to mądrala ta córcia twoja :) widać że jej się podoba :)
    moja znow siostra chciala zebym miala na imię Karolina, a wtedy strasznie bylo to popularne i bardzo dobrze ze mi takie nie dała bo bym była piątą karoliną w klasie :D
    a tak to byłam jedyną Sylwią na cały mój rocznik :D

jak znów bd się pytać o rzeczy te siostry to powiem że kompletuje całość do 34 tygodnia żeby potem na spokojnie poprać itp i czekać :)
    mnie to po prostu drażni to że proponują... mówią że im zawala np wanienka.. no to mówię OK, wezmę.. ale zanim one się zbiorą to ja zdążę spokojnie urodzić -.-
    a niech im zawala.. nie będę wiecznie czekać..
    i tak jak Diamonds pisze. swoje to swoje.. jak sie upierdaczy to potem nie musze sie martwić.

jakoś znów głowa mnie boli... chyba znów wracają migreny z pierwszego trymestru.. rety..

po Nowym roku zamawiam łóżeczko i pościel... zastanawiam sie tylko czy na zmianę wziąć też ten sam kolor pościeli :) w sumie... tak by wyglądało jakbym wcale nie zmieniała ale znów nie lubię jak każda rzecz jest z innej parafii :D

diamonds lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak to będziemy w razie co może razem przechodzić po raz drugi ciąże :D jak tylko się uda :)

Gosiak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to taki okres na puchnięcie?
    Ja rano ściągnęłam pierścionek bo zawsze był luz a dziś ciężko się ruszał
    wolałam nie ryzykować wizyty na IP i rozcinania na palcu.
    Po prostu pewnie kolejna dolegliwość ciążowa w gratisie :-)
    Stopy też puchną.
    Właściwie palce mam wieksze bo zawsze takie patyki a teraz grubsze.
    Ale jak czytam, że macie podobnie to znaczy, że tak może być i przyjmuję za normę :-)

Gosiak, Rybeńka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u mnie Alicja jest bardzo popularnym imieniem.
    Dlatego chciałabym może jakieś mniej popularne.
    Agatek wcale w otoczeniu nie ma.
    U mnie mnóstwo Aleksander Alicji Natalek Emilek i Kornelek.

No zobaczymy jak się urodzi.
    Może jak zobaczymy Dzidzie to imię samo się do niej dopasuje :-D

Edit
    jeszcze Zosie i Zuzie królują od lat kilku :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 11:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:

po Nowym roku zamawiam łóżeczko i pościel... zastanawiam sie tylko czy na zmianę wziąć też ten sam kolor pościeli :) w sumie... tak by wyglądało jakbym wcale nie zmieniała ale znów nie lubię jak każda rzecz jest z innej parafii :D

To może zamów komplety inne ale mimo wszystko pasujące do siebie nawet jakby wyszło że zmieniasz tylko jedną część pościeli.
    W jakiejś podobnej kolorystyce?

Wydaje mi się, że i tak jak będziesz zmieniać to wszystko.
    Ale żebyś się później nie glowiła zamów tak jak Ci się podoba :-)
    Dla dziecka to i tak bez różnicy na początku.
    Pościel ubranka i dodatki raczej są dla nas :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion to jest ich mnóstwo i trudno dyskutować nad ich wyborem.
    a szczególnie komentować czyjś wybór.

A tak się zdarzyło w święta że ktoś powiedział tylko nie nazywaj tak i siak bo to nieładne:-/
    Hello! Co pomyślę to pomyślę ale nie krytykuję nikogo za wybór imienia ich dziecka.

Swoją drogą przy wyborze imienia dowiadujemy się ile osób jest przez nas nielubianych :-)
    U mnie tak było.
    Tak nie- bo to imię nosi ta i ta osoba a ona jest. ...
    tak też nie , bo ta jest wredna
    tak też nie bo jest niemiła itp. Itd. :-)

Gosiak, merida17, Daisy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Gosiak to będziemy w razie co może razem przechodzić po raz drugi ciąże :D jak tylko się uda :)

A ja z Wami :)

Gosiak lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nikt nie komentował imienia, nie wiem, może wiedzą że to nie ma najmniejszego sensu? :P

merida17, diamonds, Daisy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tymi imionami to prawda :)
    Ja sobie obiecalam, ze moje dzieci bedą miały swoje imiona i swoje historie, a nie po babci, dziadku itp. Ja tego nie neguje, każdy robi jak uważa i jest super :) po prostu ja nie :)

Jak sie u mnie dowiedzą, ze Zoya to Zoya- to pewnie tez sie naslucham :) ale mam go gdzieś!
    Zreszta, jak mówimy do brzucha, to Zoya pasuje nam idealnie, a inne imiona średnio nam szły, takie nienaturalnie dla nas :)

Veronica brzmi pięknie (jak dla mnie), ale Werka to już nie moja bajka ;) a tak bedą ludzie skracac :) a mnie, by to draznilo :)

I czuje, ze mały lobuz mi rośnie, to zanim krzykne Veeerrroonica (bo nie Werka) nie rób tego, to bedzie po fakcie. :)
    Nie wspomnę o długim nazwisku, z którym jest problem tu przy literowaniu :) a tak Zoya krótko i na temat :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 13:17

diamonds, Sue, Rybeńka, Daisy lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko ja mam 2 komplety poscieli ale mowia ze na poczatku i tak nie uzywac ani koldry ani poduszki tylko ten klin ewentualnie i cienki kocyk. Po miesiacu moze wloze kolderke.

Jak juz mowilam u mnie miala byc Alicja i zadnego innego imienia nie bralam pod uwage a przynajmniej nie pamietam. Chcialam normalne, polskie imie. Chlopczyk bedzie Macius;)
    Dla dziewczynki fajnie tez np Helenka;)

Ja wstawilam pranie bo ze wzgledu na potrzebe lezenia prasuje tylko po kilka sztuk wiec dobrze jakbys miala juz te ubranka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 14:16

diamonds lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mówią Weronika. A jak ktoś mówi Wera, czy Werka, to mówię że nazywam się Weronika.
    Czasem lubię jak ktoś mówi Weronka :) Mówili też Ika. Ale Alicja też mi się bardzo podoba.
    Powiem Wam, że w dupie mam ile jest Natalek, i czy ma ktoś takie dziecko i czy jest ktoś o takim imieniu kogo nie lubię.

merida17, Krokodylica, Daisy lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ