X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chciałabym... żeby chociaż w tej trójeczce był chłopaczek :)
    może się uda następnym razem :D

ale jak bd cc to 2 lata przerwy to pewnie minimum między jednym dzieckiem a drugim :( ehh.

Słoneczna to życzę ci następnym razem córci :) u nas codziennie było <3 może to miało wpływ.. i mąz duzo pracował i aby najsilniejsze przetrwały może :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2014, 15:22

Gosiak lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko, rok trzeba odczekac!

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko!
    Spokojnie jaka cc, nastawiaj sie pozytywnie na naturalne parcie :)
    Jeszcze jest duzo czasu do finału :)

edit:

Kochana napisałaś coś takiego:

ale jak bd cc to 2 lata przerwy to pewnie minimum między jednym dzieckiem a drugim :( ehh.

Czy ja dobrze rozumiem, że planujesz drugie dziecko dość szybko po porodzie córeczki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2014, 17:48

mizzelka lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem szczerze ze na ten moment nie wiem czy nie wole cesarki. Boje sie!
    Polozna mowila ze czasem mozna peknac do 4 st i puszczaja zwieracze odbytu i potem jedt problem. Naprawde nie wiem co gorsze

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego smarujemy się olejkiem migdałowym i robimy masaż krocza.
    Ja właśnie wyczytałam, że taki masaż nie powinien boleć, że jak tylko coś zaboli, to należy go przerwać.
    Tutaj macie instrukcję: http://www.mamazone.pl/tv/film,24679,masaz-krocza-przed-porodem.aspx

I z komentarzy:
    Potwierdzam :D Dziala :D Krocze nie peklo ani nie zostalo naciete :D to byl moj pierwszy porod :D Masowanie zaczelam okolo 32 tygodnia ciazy. Gdy sama przestalam dawac rade ze wzgledu na ogromny brzuch to w masazu zaczol pomagac mi maz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2014, 19:51

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba i ja zaczne. Pokazuje mi od niedzieli masowac..

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy właśnie:) z jednej strony chce szybko żeby nie była za duża różnica między dziećmi a z drugiej str nie wiem czy dam radę z ciążowymi dolegliwościami ganiać za drugim dzieckiem :)

ale przemawia do mnie fakt że najgorsze miałabym za sobą a potem już trochę lżej i w szkole by miały wsparcie:) ja między siostra miałam trzy lata różnicy i nie mogłyśny się dogadać :/
    jak ja. poszłam do gimnazjum to ona już je skończyła... zazdrościłam mojej koleżance że miała łatwiej bo siostra była w ostatniej klasie i jeszcze ten rok były razem i było całkiem inaczej :)

dlategw tak sobie kiedyś obiecałam że jak będę mieć dzieci to żeby nie było dużej różnicy między nimi :)

słoneczna rok? a coś słyszałam że po cc to minimum półtora roku i dlatego tak się wystraszyłam.
    wiem że naturalnie nie będzie kolorowo ale jak coś ma być to nawet przy cc może być nie przyjemnie. Ale dany radę:) a jak kobiety kiedyś bez szpitala i rodziły? to dopiero były warunki.

Gosiak lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj moze następna ciąża bedzie bez objawów :) sa takie przypadki Mizzelko, tylko nie wiemy co nam sie trafi :)
    Ja mam Sis 2 lata młodsza, jak bylysmy w podstawówce to moim zdaniem była smarkata ;) wiecie jak to było dawno temu, gdy człowiek miał 13 lat i był już dorosły :) ;) ale z czasem wiek przestał mieć znaczenie, różnica w sumie mała, ale kiedyś to była przepaść :)

Gosiak, diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko od dobrych dwóch godzin próbuje ustawić moje wnetrznosci wg swojego upodobania. Nie wiem kto wygrywa dyskusje, ale jeszcze trochę i przedrze mi skórę i wyjdzie tyłkiem przez pępek :)

Już nie wiem, czy mnie to boli, czy bawi...jest środek nocy, a ja leże i sie śmieje już sama do siebie, bo o spaniu nie ma mowy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 01:28

Sue, Gosiak, diamonds, Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 04:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się obudziłam już ;)
    Też bym chciała drugie dziecko w miarę szybko. W sensie chciałabym zajść w ciążę pod koniec macierzyńskiego i tak myślę, żeby staraniaczacząć za jakiś rok właśnie. Ale wiadomo - plany planami a życie czasem życiem i nie wiadomo czy się uda... Idealna sytuacja - chłopczyk do pary i spod znaku Wagi do kompletu do mamy i siostry Wodnika i taty Bliźniaka :D
    Chciałabym - trzymajcie kciuki! :)

diamonds, słoneczna 85, mizzelka, Daisy lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam Gosiu!
    Dobrze będziemy wspierać sie razem na nowo i drugi raz!

Co noc! Nie mogłam usnac właśnie prawie do 4! I już na nogach!

Ps. Diamonds spalas? :) Totalnie nie w Twoim stylu, ale i Tobie sie należy :)

Dzień Dobry!

Gosiak, diamonds lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po 6-tej jeszcze na chwilę zasnęłam... ale już znowu na nogach.
    Zauważyłam, że jestem lekko napuchnięta - dłonie i nogi - od wigilii w sumie - muszę jeszcze więcej pić i nogi trzymać w górze, może coś pomoże...

merida17 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze to bardziej od tego "nierobstwa" przez ostatnie dni ;) ale wody nigdy mało! :)

Ja pije dość duzo (tak mi sie wydaje, pewnie można wiecej), ale na siku od jakiegoś czasu biegam jak uzależniona! Czasami tylko na kropelke, a mam wrażenie za każdym razem, jakbym miała ocean do wylania z siebie :) i zaraz po musze sie napić! I tak już ponad tydzień!!! Taki to urok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 08:16

Gosiak lubi tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :-) witam się po świętach :-)
    Moja niunia tez dziś w nocy strasznie w brzuszku szalała. Zazwyczaj śpi prawie całą noc a dziś to były chyba tańce hulańce :-D
    Co do drugiego dziecka to my też nie chcemy dużej różnicy wieku. Myślimy tak jak mała będzie miała około półtorej roku to zacząć się starać.
    Ja mam dwóch braci jeden starszy o 7lat a drugi o 14lat i to jest dopiero przepaść. Z najstarszym to prawie w ogóle nie miałam takiego kontaktu a z tym młodszym non stop się biłam hehe
    Za to ten starszy miał szybko córkę i mam w ten sposób o 4 lata młodsza bratanice i z nią jesteśmy dla siebie jak siostry :-)
    Co do porodu to ja póki co nastawiam się tylko na sn, nie wiem czemu ale jakoś cc mnie przeraża. Chyba najbardziej ten zastrzyk w kręgosłup. Albo że nie zadziała i będę wszystko czuła na żywca... Ble...

merida17, mizzelka, Daisy lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuchatki! Już po świętach, koniec tego lenistwa i wracać na forum :)
    Co to jest :) koniec tego dobrego :) :)

Gosiak, diamonds, Daisy lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastrzyk to i przy naturalnym mozesz miec;)
    Mowia ze rok po cesarce- czytalam w roznych miejscach

Tez chcialabym drugie ale mysle ze jakbym wymiotowala tak jak teraz bylo to nie da rady z malym dzieckiem albo jak bedzie nakaz lezenie i zakaz podnoszenia to juz klapa zupelna

merida17, mizzelka lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybenko!
    Ja to sie już nastawiam na wszystko!
    Ostatnio już nawet na to, ze mogę urodzić w aucie, jak bede jechać te 80 km i spadnie śnieg! Tutaj to katastrofa, zero zimowek i ludzie jadą 10 na h ;) ha ha
    Gdyby nie to, ze nie planuje rodzic do końca roku, to pewnie bym urodziła w tym tyg, bo od kilku dni jestem totalnie sama (taka życiowa sytuacja), musiałabym być kierowca, odebrać sobie poród i pewnie odciąć pępowinę ;) w filmie tak by było :) ale trzymam kciuki sama za siebie, ze mnie to ominie :)

Zasadniczo już mi wszystko jedno, czy cc, czy sn, byle być na czas :) i nie sama :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 08:52

diamonds, Rybeńka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj ambitnie położyłam się spać przed północą :-)
    kilka godz na sankach z Agatką i już dość.
    Ale to był wielki błąd- obudziłam się o 2 i po 4 dopiero udało mi się usunąć
    a o 6 pobudka na euthyrox :-)

Z tym spaniem w tej ciąży to jakaś pomyłka.

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no to Meridko nie życzę Ci żebyś musiała być sama dla siebie kierowca i lekarzem. No i lepiej jednak żeby Malutka urodziła się w szpitalu :-)
    Co do zastrzyku to u mnie nie podają w szpitalu chyba w ogóle zzo. Nie wiem dlaczego ale chyba nie ma tam tego.

merida17 lubi tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra cioteczna przyjechała po mnie i Agatkę 25-12
    ona ma dwie córki 4 i 2 latka więc chciała żeby się dziewczyny pobawily

No i pytała czy mam wyprawkę :-) odpowiedziałam, że tak. Ona mówi do mnie, że może mi dać co tam ma zapakowane. Ale zasadniczo to takie nieładne i stare i znoszone ubranka!
    Podziękowałam grzecznie.
    O co jej chodziło?
    Proponowała bym coś komuś to po tym nie zniechecała bym do wzięcia? Nie rozumiem takich ludzi.

I teksty- jedz bo zagłodzisz dziecko!
    Masz to zjeść. Daj się dziecku rozwijać!
    O nie do mnie. Jak ktoś mi nakazuje jeść to żebym miała trzy dni nie jeść na rozkaz tego robiła nie będę!

Czy tylko u mnie taka wredota i zgryzota dookoła? Straszne.

‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ