Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też chciałabym... żeby chociaż w tej trójeczce był chłopaczek
może się uda następnym razem
ale jak bd cc to 2 lata przerwy to pewnie minimum między jednym dzieckiem a drugim ehh.
Słoneczna to życzę ci następnym razem córci u nas codziennie było może to miało wpływ.. i mąz duzo pracował i aby najsilniejsze przetrwały możeWiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2014, 15:22
Gosiak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMizzelko!
Spokojnie jaka cc, nastawiaj sie pozytywnie na naturalne parcie
Jeszcze jest duzo czasu do finału
edit:
Kochana napisałaś coś takiego:
ale jak bd cc to 2 lata przerwy to pewnie minimum między jednym dzieckiem a drugim ehh.
Czy ja dobrze rozumiem, że planujesz drugie dziecko dość szybko po porodzie córeczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2014, 17:48
mizzelka lubi tę wiadomość
-
Dlatego smarujemy się olejkiem migdałowym i robimy masaż krocza.
Ja właśnie wyczytałam, że taki masaż nie powinien boleć, że jak tylko coś zaboli, to należy go przerwać.
Tutaj macie instrukcję: http://www.mamazone.pl/tv/film,24679,masaz-krocza-przed-porodem.aspx
I z komentarzy:
Potwierdzam Dziala Krocze nie peklo ani nie zostalo naciete to byl moj pierwszy porod Masowanie zaczelam okolo 32 tygodnia ciazy. Gdy sama przestalam dawac rade ze wzgledu na ogromny brzuch to w masazu zaczol pomagac mi mazWiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2014, 19:51
-
Zobaczymy właśnie:) z jednej strony chce szybko żeby nie była za duża różnica między dziećmi a z drugiej str nie wiem czy dam radę z ciążowymi dolegliwościami ganiać za drugim dzieckiem
ale przemawia do mnie fakt że najgorsze miałabym za sobą a potem już trochę lżej i w szkole by miały wsparcie:) ja między siostra miałam trzy lata różnicy i nie mogłyśny się dogadać
jak ja. poszłam do gimnazjum to ona już je skończyła... zazdrościłam mojej koleżance że miała łatwiej bo siostra była w ostatniej klasie i jeszcze ten rok były razem i było całkiem inaczej
dlategw tak sobie kiedyś obiecałam że jak będę mieć dzieci to żeby nie było dużej różnicy między nimi
słoneczna rok? a coś słyszałam że po cc to minimum półtora roku i dlatego tak się wystraszyłam.
wiem że naturalnie nie będzie kolorowo ale jak coś ma być to nawet przy cc może być nie przyjemnie. Ale dany radę a jak kobiety kiedyś bez szpitala i rodziły? to dopiero były warunki.Gosiak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOj moze następna ciąża bedzie bez objawów sa takie przypadki Mizzelko, tylko nie wiemy co nam sie trafi
Ja mam Sis 2 lata młodsza, jak bylysmy w podstawówce to moim zdaniem była smarkata wiecie jak to było dawno temu, gdy człowiek miał 13 lat i był już dorosły ale z czasem wiek przestał mieć znaczenie, różnica w sumie mała, ale kiedyś to była przepaść
Gosiak, diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoje dziecko od dobrych dwóch godzin próbuje ustawić moje wnetrznosci wg swojego upodobania. Nie wiem kto wygrywa dyskusje, ale jeszcze trochę i przedrze mi skórę i wyjdzie tyłkiem przez pępek
Już nie wiem, czy mnie to boli, czy bawi...jest środek nocy, a ja leże i sie śmieje już sama do siebie, bo o spaniu nie ma mowyWiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 01:28
Sue, Gosiak, diamonds, Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Ja się obudziłam już
Też bym chciała drugie dziecko w miarę szybko. W sensie chciałabym zajść w ciążę pod koniec macierzyńskiego i tak myślę, żeby staraniaczacząć za jakiś rok właśnie. Ale wiadomo - plany planami a życie czasem życiem i nie wiadomo czy się uda... Idealna sytuacja - chłopczyk do pary i spod znaku Wagi do kompletu do mamy i siostry Wodnika i taty Bliźniaka
Chciałabym - trzymajcie kciuki!diamonds, słoneczna 85, mizzelka, Daisy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTrzymam Gosiu!
Dobrze będziemy wspierać sie razem na nowo i drugi raz!
Co noc! Nie mogłam usnac właśnie prawie do 4! I już na nogach!
Ps. Diamonds spalas? Totalnie nie w Twoim stylu, ale i Tobie sie należy
Dzień Dobry!
Gosiak, diamonds lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA moze to bardziej od tego "nierobstwa" przez ostatnie dni ale wody nigdy mało!
Ja pije dość duzo (tak mi sie wydaje, pewnie można wiecej), ale na siku od jakiegoś czasu biegam jak uzależniona! Czasami tylko na kropelke, a mam wrażenie za każdym razem, jakbym miała ocean do wylania z siebie i zaraz po musze sie napić! I tak już ponad tydzień!!! Taki to urokWiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 08:16
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Hej Kochane witam się po świętach
Moja niunia tez dziś w nocy strasznie w brzuszku szalała. Zazwyczaj śpi prawie całą noc a dziś to były chyba tańce hulańce
Co do drugiego dziecka to my też nie chcemy dużej różnicy wieku. Myślimy tak jak mała będzie miała około półtorej roku to zacząć się starać.
Ja mam dwóch braci jeden starszy o 7lat a drugi o 14lat i to jest dopiero przepaść. Z najstarszym to prawie w ogóle nie miałam takiego kontaktu a z tym młodszym non stop się biłam hehe
Za to ten starszy miał szybko córkę i mam w ten sposób o 4 lata młodsza bratanice i z nią jesteśmy dla siebie jak siostry
Co do porodu to ja póki co nastawiam się tylko na sn, nie wiem czemu ale jakoś cc mnie przeraża. Chyba najbardziej ten zastrzyk w kręgosłup. Albo że nie zadziała i będę wszystko czuła na żywca... Ble...merida17, mizzelka, Daisy lubią tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
nick nieaktualny
-
Zastrzyk to i przy naturalnym mozesz miec;)
Mowia ze rok po cesarce- czytalam w roznych miejscach
Tez chcialabym drugie ale mysle ze jakbym wymiotowala tak jak teraz bylo to nie da rady z malym dzieckiem albo jak bedzie nakaz lezenie i zakaz podnoszenia to juz klapa zupelnamerida17, mizzelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRybenko!
Ja to sie już nastawiam na wszystko!
Ostatnio już nawet na to, ze mogę urodzić w aucie, jak bede jechać te 80 km i spadnie śnieg! Tutaj to katastrofa, zero zimowek i ludzie jadą 10 na h ha ha
Gdyby nie to, ze nie planuje rodzic do końca roku, to pewnie bym urodziła w tym tyg, bo od kilku dni jestem totalnie sama (taka życiowa sytuacja), musiałabym być kierowca, odebrać sobie poród i pewnie odciąć pępowinę w filmie tak by było ale trzymam kciuki sama za siebie, ze mnie to ominie
Zasadniczo już mi wszystko jedno, czy cc, czy sn, byle być na czas i nie samaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 08:52
diamonds, Rybeńka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hehe no to Meridko nie życzę Ci żebyś musiała być sama dla siebie kierowca i lekarzem. No i lepiej jednak żeby Malutka urodziła się w szpitalu
Co do zastrzyku to u mnie nie podają w szpitalu chyba w ogóle zzo. Nie wiem dlaczego ale chyba nie ma tam tego.merida17 lubi tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
nick nieaktualnyMoja siostra cioteczna przyjechała po mnie i Agatkę 25-12
ona ma dwie córki 4 i 2 latka więc chciała żeby się dziewczyny pobawily
No i pytała czy mam wyprawkę odpowiedziałam, że tak. Ona mówi do mnie, że może mi dać co tam ma zapakowane. Ale zasadniczo to takie nieładne i stare i znoszone ubranka!
Podziękowałam grzecznie.
O co jej chodziło?
Proponowała bym coś komuś to po tym nie zniechecała bym do wzięcia? Nie rozumiem takich ludzi.
I teksty- jedz bo zagłodzisz dziecko!
Masz to zjeść. Daj się dziecku rozwijać!
O nie do mnie. Jak ktoś mi nakazuje jeść to żebym miała trzy dni nie jeść na rozkaz tego robiła nie będę!
Czy tylko u mnie taka wredota i zgryzota dookoła? Straszne.