X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym od 5 godzin pada śnieg :-)
    Jest cudnie biało :-)
    Mam nadzieję, że nie rozpuści się do jutra i wyjdę z Agatką lepić bałwana :-)

merida17 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    03casyflyfo3_t.jpg

Tak jest teraz u mnie ;-)

merida17, Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, faktycznie biało :) jest szansa na lepienie balwana :)
    U mnie istnie wiosna cały dzień :)

diamonds lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida
    jak tam samopoczucie na WOLNYM ?
    Co Ty będziesz robiła teraz bez pracy? :-)

Żartuję. Jedna z dłużej pracujących przed porodem tu na forum
    w końcu pewnie dokończysz wyprawkę i odpoczniesz przed przyjściem na świat Księżniczki :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie o Tobie myślałam, bo to Twoja ulubiona pora Diamonds :)
    Bede Cie tu wspierać nocami :)

A tak poważnie, to nie wiem co bede robić :)
    Od wczoraj odkrywam, ze moja doba tez ma 24h :) do tej pory myślałam, ze jakieś 9h :)
    I jakos tak czuje, ze w końcu nie musze sie spieszyć- jakie to piękne uczucie :)

Torba do szpitala praktycznie spakowana, pranie zrobione :)
    Masz racje trzeba dokończyć resztę, ale czuje, ze braki wyjda po porodzie :)
    czytałam, ze trzeba zrobić badanie gbs na paciorkowce (w moim przypadku to już niebawem), ale czy cos jeszcze?? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2014, 01:32

diamonds lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    dziewczyny a czy brać tak do serca ten nowy termin
    dostałam już kaftanik dla małej do szpitala...
    ale miałam dostać i ubranka itp.. no i jak zwykle poczekam sobie..
    zabrzmi to może dziwnie ale wkurzyłam się bo myślałam że już sobie przyporządkuje, dokupię to czego mi brak będzie... a tak to nie wiem co mam robić.. a one się ruszają jak muchy w smole.. zanim dostanę te ciuszki to juz bd mieć termin porodu, a gdzie wyprać? gdzie wyprasować? spakować? ;/

Kochana a czemu ktoś odwleka jak rozumiem obiecane wcześniej oddanie ubranek?
    Ja bym się w takim wypadku średnio nastawiała na ich otrzymanie w takim razie.
    Zdaje mi się, że jakby ktoś miał odłożone do oddania to by dał.
    Nie wiem. Żeby w ostatnim momencie nie okazało się w cudowny sposób, że ich nie ma .

Może lepiej mimo wszystko zacząć liczyć bardziej na siebie aniżeli obiecanki kogoś.
    Bo później możesz być bardzo zła. Oby nie. Ale ludzie są różni i czasem nieprzewidywalni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gbs mój królik bystrzak mówił że będziemy robić ok 36 tyg właśnie
    poza tym, jak chcesz zzo to chyba w miarę świeża morfologia- płytki są ważne.
    Nie wiem czy u Ciebie też potrzeba spotkać się z anestezjologiem aby uskutecznić papierologię?

Jak rodziłam Agę ( jak to brzmi :-) ) miałam ze sobą ostatnie badania morfologii i moczu (takie z ok 3 tyg przed porodem robione) w zasadzie nawet Gbs nie robiłam- bo tamten szpital nie wymagał ?!
    Nie wiem co tam trzeba będzie :-)

No i oczywiście odpoczywaj i rób na co masz ochotę. Należy Ci się :-)

A pora na forum jest dobra bo mała śpi. Ja mogę się wieczorem ogarnąć i dopada mnie brak snu.
    aż się boję co będzie po porodzie nocami :-) bo lala w brzuchu jest cały czas aktywna :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 01:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś na tvn24 był dokument o maluszkach
    nie udało mi się dobrze obejrzeć- bo trzeba było się bawić :-)
    Może gdzieś w sieci jest jeszcze nie szukałam.
    Tytuł był " The Secret life of Babies"
    Nieco udało mi się usłyszeć o rozróżnianiu płaczu niemowlaka, nasladowaniu zachowania opiekunów od pierwszych dni życia.

Wydaje mi się że warto go obejrzeć z uwagą :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie widziałam programu, a miałam taki "kanapowy" dzień :)

Z tymi badaniami spytam sie 30-go, ale mój dr frajer, jak nazwa podpowiada niezbyt pewnie sie przejmie i powie, ze wszystko jest ok! Chyba, ze znowu trafię na kolejna nowa osobę, co w moim przypadku jest norma :)
    Rodzinny na urlopie do 10-go stycznia, ale to pewnie bedzie już późno!

Znieczulenie dostępne jest od ręki, tyle dobrze :)

Wierzyć mi sie nie chce, ze ten mały szkrab, co pięknie znowu sie wypycha (po co jej sen) zaraz bedzie po drugiej stronie! Tak blisko i tak jeszcze daleko! ;)

diamonds, mizzelka, Rybeńka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 02:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 lata temu nie miałam pojęcia o badaniach Gbs i do zzo potrzebnych do szpitala.
    Żaden z gin nie pofatygował się aby mi to powiedzieć.
    Teraz też dzięki informacjom z forum i internetu zapytałam o badania.
    W zasadzie powiedział, że jak będę je miała to dobrze, jak nie też dobrze.
    Więc ogólnie olewka :-/

Właśnie sobie też pomyślałam, że te nasze Dzidziusie już coraz bardziej rzeczywiste się wydają.
    I można by powiedzieć- kiedy to zleciało? ;-)

merida17, Daisy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 02:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telefon mi pada tzn bateria więc muszę powiedzieć Dobranoc i zmykam
    kolorowych i spokojnych snów :-)

Gosiak, Tygrysek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olewka, bo nie ich dzieci i nie ich zdrowie! Dobrze, ze Brzuchatki sa teraz doinformowane i trzeba sie z nami liczyć :)

Tak sobie myśle, ze mi do 13-stego tyg dluzylo sie bardzo!
    Teraz jakos szybko mi zlecialo, ale przyznam szczerze, ze tęsknię za moim ciałem :)
    Uwielbiam spać na brzuchu :) zakładać buty bez wygibasow :) golic nogi bez akrobacji :)
    A jednocześnie nie mogę sie już doczekać swojej księżniczki :)
    Jak wyglada? Czy jest taka kudlata? A przede wszystkim, czy cała i zdrowa!! Ale wiem, ze musi być!! :)
    Czekam do 1go stycznia na luzie :) potem niech sie rodzi :)

Gosiak, diamonds, mizzelka, Rybeńka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 02:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc :)

A Tobie Gosiu już teraz mówię Dzień Dobry, bo pewnie zaraz wstaniesz :)

Gosiak, diamonds lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Dobranoc :)

A Tobie Gosiu już teraz mówię Dzień Dobry, bo pewnie zaraz wstaniesz :)
    Haha :)
    Dziś wyjątkowo o 7 - jupii! :)
    U nas przymroziło a wczoraj popadało i koniec świąt jednak biały, może niedużo tego śniegu, ale ślicznie to wygląda :)
    Miłego dnia dziewczynki :)

merida17, diamonds, mizzelka, Rybeńka lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Haha :)
    Dziś wyjątkowo o 7 - jupii! :)
    U nas przymroziło a wczoraj popadało i koniec świąt jednak biały, może niedużo tego śniegu, ale ślicznie to wygląda :)
    Miłego dnia dziewczynki :)

O, jak dobrze!
    To bede pisać Ci tak częściej ;) moze sie troszkę wyspisz :)

Witajcie Brzuchatki i miłego dnia :)

diamonds, Gosiak lubią tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też za oknem biało! To są święta :)

GBS słyszałam, że im później tym lepiej, bo on ma "termin ważności", a na poród musi być świeży.
    U nas do ZZO badania robią po przyjęciu do szpitala juz z porodem krew i na krzepliwosc, bo też chcą mieć robione u siebie i świeże.
    A na konsultacje z anastezjologiem musze iść jak chce znieczulenie.

Moja siostra opowiadała, że w Londynie to już na pierwszych wizytach musiała się określić co do ZZO i w ogóle. A potem przy porodzie i tak ją bardzo bardzo do tego namawiali, a jak stanowczo odmówiła, to po porodzie gratulowali odwagi.

Natalka 03.2015 <3
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Nadrobilam zaleglosci :) ale fajne brzuszki :) moj tez po jedzeniu bardziej ciazowy ehehe, ale jakos ogromu nie polknelam. Wiecej sie narobilam niz najadlam. Wigilia ok, najpierw u tesciow, potem u moich i spac o 2 poszlismy..wczoraj od 9 na nogach, moi rodzice przyjechali juz ok 13, tesciowie 16 ale jakos szczesliwie sie zebrali wszyscy o 20 :D takze odpoczelismy sobie. Ja z cora juz wstalam po 9, moj jeszcze chrapie tak sie obzarl ze go brzuch bolal pol nocy, a wczoraj w nocy z przejedzenia az wymiotowal. Eh no jakby nie jadl caly rok :D
    ja zaraz sie ogarne i ide sie pakowac. Jedziemy na weekend na dzialke odpoczac i przygotowac chate na Sylwestra. Musze zabrac posciele, jedna deske do prasowania i takie tam ;)

Tam nie ma jak zwykle zasiegu dobrego wiec bede rzadziej zagladac. Wrocimy w niedziele to pewnie wrocr do zywych. U nas pelno sniegu takze tam bedzie jeszcze wiecej wiec pakuje sanki, ciuchy cieple na narty i pewnie jutro na jakis spacer dluzszy do lasu sie wybierzemy :).

Buziaki i milego dnia! ♡

merida17, mizzelka, diamonds lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak Działdowo brzmi mi coś znajomo :)

kiedyś inne czasy...
    moj wujek jak był mały skakał po schodach... i tak spadł na buzię jakoś z wytkniętym językiem że go sobie uciął... :D na włosku wisiał i dziadek wnet go wziął do autobusu najblizszego i nikogo nie zabierał tylko zawiózł do szpitala i odratowali :D nawet nie sefluni :D
    ale wujek to juz w ogóle przypadek.. non stop miał szczęście w nieszczęściu :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    Kochana a czemu ktoś odwleka jak rozumiem obiecane wcześniej oddanie ubranek?
    Ja bym się w takim wypadku średnio nastawiała na ich otrzymanie w takim razie.
    Zdaje mi się, że jakby ktoś miał odłożone do oddania to by dał.
    Nie wiem. Żeby w ostatnim momencie nie okazało się w cudowny sposób, że ich nie ma .

Może lepiej mimo wszystko zacząć liczyć bardziej na siebie aniżeli obiecanki kogoś.
    Bo później możesz być bardzo zła. Oby nie. Ale ludzie są różni i czasem nieprzewidywalni.
    one takie są Diamonds.. strasznie wolne. ciuchy miały tutaj w rodzinnym domu przebrać to każda stąd już się wyprowadziła kilka lat temu i myślisz że coś zabrały ze sobą? aby teściowa sie zlosci ze ma "spiżarnie".
    jak mają gdzieś jechać to powiedzą ci że na 9 rano a przyjadą na 9 ale wieczorem..
    ja to bym się na ich miejscu zajebutała z takim trybem życia.
    nie no i tak nie ma komu oddać tych ciuszków aby leżą jej w szafie a to nie tylko jej ale i jej siostry tzn z pierwszego wnuczka teściowej takie uniwersalne brała wtedy starsza siostra męża.
    I dlatego mnie po prostu to denerwuje że im się do niczego nie śpieszy..
    wyobrażasz sobie kupować wózek 5 tygodni po porodzie?
    jedna z nich tak kupowała:)
    albo wyprawkę robić na przełomie 9 miesiąca?

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a my wczoraj byliśmy na gościnie i mamy trzy typy: Justynka, Paulinka i Alicja :)
    Mąż chciał Joasię ale nie chce.. kuzynkę mam o takim imieniu i mi się źle kojarzy, masakrycznie..

U mnie też biało :) fajniusio :) słoneczko świeci, aż miło :)
    Meridko moja mała podobnie się wypina ale jeszcze nie tak mocno :)
    ale fajny widok
    i powiem szczerze że też bym wypiła lampkę czerwonego wina.. albo piwko...
    chciałabym się w koncu normalnie ogolić....
    założyć spodnie bez problemu!
    i buty normalnie założyć! jak mi puchną wieczorem jak cholera.. po wigilii nie mogłam butów założyć i mama mi dała takie Emu moje stare.. i był luuuuz
    chciałabym założyć zgrabną kieckę.. nie patrzeć czy mi się fajda pościel od siary :D i móc w końcu się wyspać bez bólu kręgosłupa :D
    marzenie..
    ale już niedlugo przywitamy malenstwa :) rety jak ten czas leci a co dopiero pamiętam jak testowałyśmy :)

merida17, słoneczna 85, diamonds, Daisy, Krokodylica lubią tę wiadomość

‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ