Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jadłam jeszcze o 22 sałatkę a o 23 pyszny keks mojej mamy
A teraz już nie śpimy i ma chwilę pomyślę o śniadankuDziś jedziemy do teściów.
Też nie wkurza takie gadanie, nam tak gadała teściowa aż w końcu jej powiedzieliśmy do słuchu i przestała.diamonds, Daisy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzień Dobry Brzuchatki
Diamonds te dogadywanie jest najgorsze! U nas długo zeszło, ale jestem pewna, ze duzo było gadania, tylko my daleko, to nie słyszeliśmy
Musze przyznać, ze ja miałam szczęście przy przydziale rodziców i siostry, nigdy o nic nie spytali
A jak powiedzieliśmy, ze bedzie dziecko (każdy dostał wydrukowany od nas list ze zdjęciem usg i kilkoma słowami), to moja Sis tak płakała ze szczęścia, ze patrząc na nią każdy w swoim kaciku zaczął płakać i tak szlochalismy razem, jak gdyby nigdy nic
W tym dniu mój tata miał urodziny i każdy mu życzył wnuków (Zoya jest pierwsza), to z duma mówił, ze jedno sie już realizujea ponieważ następnego dnia było wesele mojej Sis, a jako swiadkowa nie pilam, to tata tym sposobem odbierając swoje życzenia załatwił cała sprawę
Słuchanie tych wszystkich rad, zwłaszcza osób, które nie maja pojęcia, jak sie robi dzieci (to takie osoby co położyly sie do lozka na 20 min i po tym czasie zostali rodzicami, często nie planując- wiecie co mam na myśli) jest po prostu nie do przejścia!!!
Myśle, ze nas uratowała odległośći tak jak Diamonds mówisz, te pytania i rady potrafią zepsuć nawet świąteczna kolacje!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2014, 08:22
diamonds, Daisy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGosiu! Ja tez gratuluje kolejnego tygodnia
czuje, ze my gdzieś tam razem będziemy walczyć
Diamonds moja waga tez działa nieprawidłowo!! Pracowałam długo i intensywnie, aż do wczoraj, a kg rosły i rosły! To sie boje, ze przez ostatni miesiąc siedząc w domu podwoje ich wartośćGosiak, diamonds, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKrokodylku
zadaj to pytanie dziś wieczorem
Większość powie, że nie może się ruszać
A teraz jeszcze słabo pewnie.
Ja z grzeczności dla przygotowujących wczoraj próbowałam większości potraw, ale bez szału.
Takie porcje nazwijmy to "degustacyjne"Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2014, 11:12
Krokodylica, merida17 lubią tę wiadomość
-
ja się obżarłam jakbym jedzenia rok nie widziała.. a miałam się ograniczać..
a może córcia się przekręci jak bd miała mniej miejsca???
jest coraz silniejsza.. nie raz jak kopnie to aż stęknę
co do porad typu: bzyknij się i bd dziecko to ja mam głęboko i szeroko w poważaniu..
Diamonds współczuje im bardzo że musieli tego wysłuchiwać..
Ale my to wiemy.. niektórym by się przydała otrzęźwiałka... i może by się ogarnęli.. z takimi tekstami.
dziewczyny a czy brać tak do serca ten nowy termin porodu? bo kurde troszkę zaniepokoiło mnie to że tak nagle przeskoczyło z 6 marca na 23 luty..
ale może różnie ten przyrost przybywa.. potem może nie bd tak szybko rosła, nie wiem.. ale chyba już od połowy Lutego trzeba się szykować w razie W..
jak ja bym nie chciała cesarkiniech się mała obkręca raz dwa
dostałam już kaftanik dla małej do szpitala...
ale miałam dostać i ubranka itp.. no i jak zwykle poczekam sobie..
zabrzmi to może dziwnie ale wkurzyłam się bo myślałam że już sobie przyporządkuje, dokupię to czego mi brak będzie... a tak to nie wiem co mam robić.. a one się ruszają jak muchy w smole.. zanim dostanę te ciuszki to juz bd mieć termin porodu, a gdzie wyprać? gdzie wyprasować? spakować? ;/diamonds lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle sobie pospalam, ze ho ho
Mizzelko, mi by bardzo pasowało, gdyby moja słodka dupka wyszła w najwczesniejszym terminie ok 22 styczniaale termin mam na 1 luty (ustalony w 13 tc) i tego sie trzymam po prostu. Dzidzia moze być wcześniej, a moze być i po terminie. Już tyle razy słyszałam, ze pierwsze dziecko to pózniej niż wcześniej (nie wiem, czy to jakaś reguła).
diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKochane Brzuchatki, zdjęcie nawet w połowie nie oddaje rzeczywistości (ciężko uchwycić ten moment), ale właśnie tak śpi moje dziecko (raz na prawej, raz na lewej stronie) lub uprawia "buszowanie w brzuchu", to właśnie tak się wypycha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2014, 16:38
Sue, Tygrysek, Rybeńka, diamonds, Krokodylica, Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Merida, mój śpi identycznie!!
Raz mam taką wypukłość z lewej, raz z prawej strony:)
Diamonds, ja bym się odszczeknela. Dla mnie pytania "a kiedy bedziecie miec dziscko" to chyba najbardziej niestosowne i bezczelne pytanie jakie można zadać. Trzeba mieć mega tupet, żeby ten temat poruszyć.
I na pewno zrobilabym wszystko, żeby takim radzącym zrobiło się wstyd a późnej wyszła i nie odezwała się, dopóki by mnie nie przeprosili.
Po miejscowości, z której pochodzę cały czas chodzi plota, że jestem w ciąży, to jedna taka menda napisała do mnie na fb "chodzą plotki, ze jestes w ciazy, to prawda?". Odpisalam jej tak, że usunęła mnie ze znajomych.
Ja jestem cięta na wścibskich, ciekawskich i plotkujacych ludzi.
Moja babcia wie wszystko o wszyskich, uwielbia ploty powtarzać, mojego tatę to wkurza, mam to po nim chyba.
Więc jak ktoś mi coś powie, to ma pewność, że tajemnica u mnie bezpieczna
My jedziemy do P, 500km przed nami:)diamonds, merida17, Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Słoneczna, musisz sie teraz oszczędzać, już niedługo
niebawem zaczynamy 34 tydzien, a do donoszonej ciąży to już chwilunia:) A co do świąt, to zawsze jest w tv to samo, niestety
Odpoczywajmy, jeszcze za tym zatęsknimy
Ja mam 30.12 wizytę u lekarza, ciekawe czy wyleczyłam tę infekcję.
Mój brzuch nie potrafi znieść takich ilości jedzenia - przy pępku mam tak napięta skórę, że aż mnie boli! Auć
Teraz będzie nam już coraz ciężej, pocieszające jest, że prawie końcówka:)
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Kurde nie umiem dodać postaOna -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Hej Kochane, napisałam posta, ale się skasował my jesteśmy strasznie objedzeni, ledwo się ruszam heh
Mój mąż dziś zamówił łóżeczko, ciekawe kiedy przyjdzie
Co do wscibskich ludzi to szkoda słów... Brak taktu
Meridko, moja też się tak wypycha hehe
Miłego wieczorku Kochanemerida17, Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Ja dziś po wizycie u teściów, było miło, zachwycali się moim wyglądem cały czas, teściowa opowiadała jak to rodziła pierwszą córkę i zaczęły jej się skurcze wieczorem u teściów, teściowa nie chciała, żeby dziecko urodziło się w Dzałdowie, więc kazała jej iść spać i następnego dnia rano wysłali ją autobusem do Ostródy samą, żeby tam urodziła, to było 40 lat temu...
Objedzona jestem na maksa, też czuję jakby mi się skóra napinała od tego... i pewnie to nie jest jeszcze dzisiaj moje ostatnie słowodiamonds, Daisy lubią tę wiadomość
-
Gosiak, dziekuje bardzo za taką teściową!
Masakra, że się nie bali, że coś jej się może stać!
My jedziemy, całe szczęście, zawsze to jakaś przerwa w jedzeniu:)
U mnie też wszyscy mówią, że ciąża mi służy, że wyglądam lepiej niż przed, bo nie jestem taka chuda.
Nie wiem, uparli się jak nie wiem:) ja nie byłam chuda, tylko umięśniona
Diamonds, ja w najszerszym miejscu na brzuchu mam 92cm!! Przed ciążą miałam niecałe 60:)
Słoneczna, mnie też się brzuch spina, zauważyłam, że właśnie jak za duŻo zjem. W sobotę już będę w domu, więc trochę żołądek odpocznie:)
Powiem Wam, że napiłabym się czerwonego wina...diamonds lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny