X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I życzę Wam milej niedzieli :-) Dziś z mężem jedziemy do imaxu do Katowic na hobbita :-)
    Buziaczki :-*

diamonds lubi tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka laski :-) Też nie wiem co pisać, wczoraj troszkę się martwiłam bo Amelka 2 dni siedziała cicho, ale pamiętałam co mi pisałyście o tych ruchach i nie panikowałam, dziś Amelka nadrabia :-) tatuś posmyrał brzuszek i od razu rozochocona ;-)

Daisy, Rybeńka, mizzelka lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Na co czekasz? Muza na full i jedziesz z koksem. :D
    Niech ich główki trochę pobolą. :D

POPIERAM :-) Diamonds Rób im pobudkę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 10:52

Krokodylica lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:) ja wczoraj odstawiłam luteine 100 mg bo gin mówil zeby brać do konca opakowanie i teraz nie wiem czy to dobrze czy zle zrobiłam wy kiedy odstawiłycie ?kasika ty chyba bierzesz o ile mnie pamięć nie myli ?

• Daisy Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Ale pospalam zZzZzZz teraz czekam juz na sniadanko, potem idziemy z psami na spacerek jakis dluzszy :)

Rybenka jejku jejku troche szybko ten czop, ale ponoc to nie oznacza jeszcze akcji porodowej. Ja nie wiem ja nic takiego nie mialam. Ani skurczy, ani odejscia wod. Chcialabym by tym razem wszystko przebieglo normalnie, nie chcialabym znowu indukowac. Musze poczytac jak to jest z lozyskiem,czy jak raz bylo takie dupne to w kazdej ciazy tak jest czy nie jest to od siebie uzaleznione..

Mi sie wydaje 2gi dzien z rzedu ze czuje tam pod majtkami takie bul bul czasami, ale pewnie mi sie wydaje. Raz jak sluchalam 2 dni temu dzidzie to jak dala kopa to nie tylko slyszalam to w sluchawkach, ale tez poczulam bo detektos odskoczyl no doslownie ma pare mm ale poczulam to :D

Evell ja wczoraj zakonczykam branie lutki juz calkowicie :) Bralam przez 2.5msc 3x2 tabl podjezykowo, przez tydzien odstawialam 2x2 i 2x1. Evell a Ty ogladalas juz wozki? :)

Poczytalam pare opinii wczoraj jeszcze negatywnych o Camarelo, laski wychwalaly Emmaljunge i X-landery. Emmaljungi mi sie nie podobaja kompletnie nie moj styl, a wg mnie X-lander ma strasznie mala gondole tak jak inne wozki. Obejrzalam tez inne Camarelo Q cos tam i takie tam i wszystkie sa super, takze tu bedziemy uderzac. A Wyscie braly 3w1 czy 2w1? Nie jestem przekonana co do fotelika takiego, ale daja maxi cosi w kolorze jakis tam, a firma dobra. Zawsze na pewno mozna dopasowac przeciez nawet inny w innym kolorze, ale nie wiem czy dobrze jest wozic szkraba w stelazu i w takim malym foteliku. W koncu fotelik tylko do jazdy samochodem i niedlugie odcinki. No temat wozka u nas bardzo na tapecie. :) No i ten bujaczek Graco. Cudo ♡

Diamonds ja tez jestem za tym by zrobic im impreze. Albo pogadac czy cos. Kurde dzidzia bedzie niebawem a oni beda nak*rwiac muze przez cala noc.. :/

Gosiak co za ziolka dostalas na wyciszenie? :D Mi by sie przydaly na pewno bo ja nerwowa jestem od urodzenia :D

Evell, diamonds lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Dzien dobry :)

Ale pospalam zZzZzZz teraz czekam juz na sniadanko, potem idziemy z psami na spacerek jakis dluzszy :)

Rybenka jejku jejku troche szybko ten czop, ale ponoc to nie oznacza jeszcze akcji porodowej. Ja nie wiem ja nic takiego nie mialam. Ani skurczy, ani odejscia wod. Chcialabym by tym razem wszystko przebieglo normalnie, nie chcialabym znowu indukowac. Musze poczytac jak to jest z lozyskiem,czy jak raz bylo takie dupne to w kazdej ciazy tak jest czy nie jest to od siebie uzaleznione..

Mi sie wydaje 2gi dzien z rzedu ze czuje tam pod majtkami takie bul bul czasami, ale pewnie mi sie wydaje. Raz jak sluchalam 2 dni temu dzidzie to jak dala kopa to nie tylko slyszalam to w sluchawkach, ale tez poczulam bo detektos odskoczyl no doslownie ma pare mm ale poczulam to :D

Evell ja wczoraj zakonczykam branie lutki juz calkowicie :) Bralam przez 2.5msc 3x2 tabl podjezykowo, przez tydzien odstawialam 2x2 i 2x1. Evell a Ty ogladalas juz wozki? :)

Poczytalam pare opinii wczoraj jeszcze negatywnych o Camarelo, laski wychwalaly Emmaljunge i X-landery. Emmaljungi mi sie nie podobaja kompletnie nie moj styl, a wg mnie X-lander ma strasznie mala gondole tak jak inne wozki. Obejrzalam tez inne Camarelo Q cos tam i takie tam i wszystkie sa super, takze tu bedziemy uderzac. A Wyscie braly 3w1 czy 2w1? Nie jestem przekonana co do fotelika takiego, ale daja maxi cosi w kolorze jakis tam, a firma dobra. Zawsze na pewno mozna dopasowac przeciez nawet inny w innym kolorze, ale nie wiem czy dobrze jest wozic szkraba w stelazu i w takim malym foteliku. W koncu fotelik tylko do jazdy samochodem i niedlugie odcinki. No temat wozka u nas bardzo na tapecie. :) No i ten bujaczek Graco. Cudo ♡

Diamonds ja tez jestem za tym by zrobic im impreze. Albo pogadac czy cos. Kurde dzidzia bedzie niebawem a oni beda nak*rwiac muze przez cala noc.. :/

Gosiak co za ziolka dostalas na wyciszenie? :D Mi by sie przydaly na pewno bo ja nerwowa jestem od urodzenia :D

Kochana a nicsie nie dzieje od odstawienia ja mialam brac 1x1 a dzis bedzie pierwszy dzien zobaczymy. Co do wozka to podoba mi sie ten 3w1 jakie lozeczka chcecie kupic lub macie ? :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, to mieszanka ziół tybetańskich - nigdzie tego nie dostaniesz poza dr Tenzinem, ja kiedyś o nim tu pisałam i podawałam linki. Jakbyś chciała podeślę na priva jeszcze raz.
    On teraz następnym razem będzie 20-22 lutego w Gdańsku.

Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózka to my kupiliśmy 3w1 ale fotelik szukaliśmy taki bezpieczniejszy. I kupiliśmy camarelo sevila z fotelikiem cybex aton 3. My dużo samochodem jeździmy i było to dla nas bardzo ważne, żeby fotelik miał dobre wyniki w testach. Wózek jak dla mnie prowadzi się super, jest skrętny i łatwo się składa. Daisy co do czopa to myślę, że on mi dopiero po kawałku odpada. Czytałam ze on może tak odchodzić nawet kilka tygodni :-) wiec luzik :-)
    Co do lutki to nie pomogę, ale myślę, że jeśli lekarz tak zalecił a ciąża przebiega dobrze to nie ma potrzeby jej brać cały czas. Ja tez miałam po plamieniach w 6tc przez dłuższy czas. Potem mi odstawił i teraz niedawno miałam na szyjkę. Ale też już mi odstawił i dał dupka do łykania.
    Diamonds może faktycznie będziesz musiała z nimi pogadać jak się Malutka urodzi. W sumie też tacy sąsiedzi mogą być uciążliwi.

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell no nie wiem poki co nic sie nie dzieje, no moze odczuwam bole brzucha. To te wiezadla, w koncu macica sie rozciaga itp. Mysle ze jakby sie mialo cos dziac to by sie juz mi dzialo, w koncu tydzien temu jeszcze bralam 6tabl a dzis 0. I u Ciebie bedzie dobrze. :) czy odczuwasz moze jakies dolegliwosci? Ja bralam lacznie 300mg dziennie.

Rybenka no wlasnie my tez duzo jezdzimy. Dobrze, ze da sie dobrac inny fotelik. Macie w kolorze wozka czy inny? Bo jestem ciekawa jak np bedzie fioletowe kolo pasowalo do granatowego fotelika no ale chyba to wsio ryba. Nie mieszkam w Sopocie zebym lans musiala uskuteczniac :D

Aa Gosiak dzieki, juz wiem co to za doktor :) fakt wspominalas o nim juz pare razy. Myslalam ze te ziolka to takie ze w aptece kupie czy w jakims zielarskim.

Bylismy na spacerku godzinke z psami. Powiem Wam, ze mam coraz mniej sily, jak mnie ten synek ciagnie (ma rok ale ponad 30kg) to no nie daje rady, spinam sie cala lacznie z brzuchem, np jak gdzies szczeka jakis pies. Oduczalam go dzisiaj rzucania sie na samochody jadace. Oczywiscie non stop na smyczy oba psy. :)

Wrocilismy i zabralam sie za rozebranie choinki tej zywej. Uf juz po. Moj nosi drewno do drewutni, a ja odpoczywam i czekam na corcie :).

Przed chwila moj wszedl do domu i mowi 'Jakies ziomki w bialych sukienkach tu ida'. Oczywiscie koleda. Maz grzecznie podziekowal za odwiedziny. Szkoda ze nie chodza tak ze 3 dni wczesniej zapowiedziec. Ja do kosciola nie chodze, a w necie nie ma info. W sumie dla samej zasady wpuszczenia ksiedza do domu to ja dziekuje za takie imprezy.

Evell ja lozeczka ogladalam w necie, nic konkretmego nie widzialam, no moze jedno z takim misiem, bezowo-wenge. Do tego jest zestaw mebli - komoda z przewijakiem, szafa, slupek i puf na zabawki. Jednak widzialam na zywo komody z przewijakiem i no no nie jestem przekonana. Ja musze miec dziecko przodem, a nie bokiem do przewijania. Do tego oczywiscie drugie lozeczko do salonu na dole, tu mam problem czy lozeczko drugie, czy moze jednak od razu kojec. Widzialam super takie duze kwadratowe na sam srodek salonu,super. Ale moge i kupic najpierw lozeczko jakies zwykle tanie i potem je oddam czy schowam, a potem kojec.

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Witam:) ja wczoraj odstawiłam luteine 100 mg bo gin mówil zeby brać do konca opakowanie i teraz nie wiem czy to dobrze czy zle zrobiłam wy kiedy odstawiłycie ?kasika ty chyba bierzesz o ile mnie pamięć nie myli ?

Evell miałam mieć dawkę zmniejszoną w 15 tc ale plamiłam i nie zmniejszaliśmy, biorę 100 3 razy dziennie. Teraz od wtorku biorę 100 dwa razy dziennie i tak będę brała do 24 tc i potem do 30 tc 100 raz dziennie. Ja ją biorę bo do 16 tc plamiłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 15:24

c77352d493.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie włączyłam Polsat, tam znowu neonówka - stare to straszne i moj P. taki ładny i młody:)

Daisy, diamonds, Tygrysek, Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tej ciazy ani kawalka plamienia :) naprawde sie ciesze, bo z cora jak zaczelam plamic to plakalam w panice (to byl sylwester..), za nic nie chcialabym tego przezyc jeszcze raz. Ogolnie w 2gim trymestrze poki co czuje sie o wiele lepiej niz na poczatlu ciazy, ale to z reguly normalne. Tylko czesciej jedzenie mi sie cofa do przelyku, ale zgagi nie mam. Coz najadam sie po sam korek :D

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy kolor fotelika mamy czarny. A wózek tez jest ciemny. Rama jest ciemna a gondola szara. Nie chcieliśmy kolorowego wózka z myślą o następnym dziecku i nie znanej płci :-P

Daisy w moim pamiętniku na 3ciej stronie są zdjęcia tego wózka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 15:42

Daisy, Krokodylica lubią tę wiadomość

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Ja w tej ciazy ani kawalka plamienia :) naprawde sie ciesze, bo z cora jak zaczelam plamic to plakalam w panice (to byl sylwester..), za nic nie chcialabym tego przezyc jeszcze raz. Ogolnie w 2gim trymestrze poki co czuje sie o wiele lepiej niz na poczatlu ciazy, ale to z reguly normalne. Tylko czesciej jedzenie mi sie cofa do przelyku, ale zgagi nie mam. Coz najadam sie po sam korek :D

No Daisy masakra to jest, ja się boję siku chodzić do toalety czy znowu nie zobaczę plamienia :-(

c77352d493.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybenka aaaa ja wiem jakie wozki macie powybierane wzrokowo, ale nie skojarzylam ze to ta sama firma :D no super wyglada, zawsze to inne zdjecie niz na www. Ladnie taki fotelik wyglada, pasuje jak komplet.

Ide pranie rozwiesic i zabieram sie powoli do krojenia pieczarek, papryki i cebuli :) dzis PIZZA! Ale z pieczeniem poczekam az wroci cora zebysmy razem usiedli i zjedli swiezo upieczona :)

Milego popoludnia! ♡

diamonds, Rybeńka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po basenie.
    Spotkałyśmy dwie koleżanki z przedszkola Agatki z mamami.

Oczywiście nie obyło się bez pytań kiedy koniec i komentarzy na temat brzucha.

Starałam się nie przebywać w bliskiej odległości z tymi kobietkami.
    Niepotrzebne są te komentarze.
    Ktoś akceptuje bezwzględnie w ciąży swoje ciało, innej będzie coś przeszkadzało. I dodatkowe komentarze są zbędne jak dla mnie.

Ale ludzie nie potrafią przejść nad widokiem kobiety w ciąży do porządku dziennego.
    Tylko głupie gadanie.
    Na które nie wiadomo jak odpowiadać. Tym bardziej, że widzę się z tymi mamami na co dzień.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy
    masz jakiś sprawdzony przepis na pizzę?
    Może jutro bym zrobiła :-)
    Tylko boję się że nic z tego nie wyjdzie ;-)

Jak możesz podziel się ;-)

• Daisy Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisze Ci wieczorkiem ok teraz slabo z czasem :) jak legne a moj zajmie sie gra to napisze :) a przepis mam sprawdzony z ksiazki kucharskiej jakiejs tam starej :) robie w sumie czesto i zawsze mniam mniam blache mamy na raz :)

Komentarzami sie nie przejmuj. Ja kazdego dnia powtarzam sobie np ze niedlugo bede wazyc i wygladac jak wieloryb i sie powoli do tego przyzwyczajam :)

Olej wszystkich. Ty i Twoja rodzina jestescie najwazniejsi. To moja mantra (tzn o mojej familii ;) ) i na reszte, a tym bardziej na jakies durne komentarze, mam zwyczajnie wyj....., polecam, naprawde poprawia samopoczucie i daje normalnie zyc :)

diamonds, Sue, Rybeńka, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja komentarze mam głęboko w d...
    po prostu myślę, że zbędne głupie gadki.

Wiem już teraz, jakie to wkurzające. I obiecuję sobie, że nie będę komentować sama innych kobiet w ciąży :-)

To czekamy na sprawdzony przepis :-)

Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam na przepis na pizze, bo jutro chciałabym zrobic:)

Wlasnie czekam na rybkę :) robiłam w folii, ciekawe co z tego wyjdzie, bo bez masła :/

Daisy lubi tę wiadomość

‹‹ 262 263 264 265 266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ