X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    No to tak trzeba zrobić. A to musi być sama woda? bo ja nie cierpię pić wody min. I wolę herbaty itp.

Herbata chyba średnio. Ale pewnie lepsze to niż nic.
    A woda z sokiem? Latem robiłam z porzeczek i malin i pijemy teraz :-)
    Soki, lemoniada itp.

Zapisuj może ile na dzień wychodzi Ci płynów. Może wcale nie jest źle. Zupy, mleko i in. wszystko się zalicza :-)

Już niedługo. Damy radę ;-)

mizzelka, Rybeńka lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    Mizzelko hemoglobina Ci spadła.
    Jedz żelazo :-) nie dosłownie :-)
    A reszta jak na ciążę jest dość :-) dobra.
    hihihi zęby bym połamała :D
    wczoraj zjadłam 3 pętka kaszanki swojej roboty :D :D :D :D
    a ma 6,4mg na 100g żelaza :D
    i dziś kupiłam sobie jeszcze witaminy lepsze.. bo w poprzednich mialam mniej żelaza.
    Mam nadzieję że to pomoże, choć ciekawe co powie gin.. może zleci jeszcze jakieś inne witaminki czy coś.

diamonds lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    Herbata chyba średnio. Ale pewnie lepsze to niż nic.
    A woda z sokiem? Latem robiłam z porzeczek i malin i pijemy teraz :-)
    Soki, lemoniada itp.

Zapisuj może ile na dzień wychodzi Ci płynów. Może wcale nie jest źle. Zupy, mleko i in. wszystko się zalicza :-)

Już niedługo. Damy radę ;-)
    ja coś czytałam że nawet zupa się liczy jako płyn.. aby było :D ja też nie lubię samej wody.. także mam ten sam problem z przyzwyczajeniem się, ale jak na razie mocz super wychodził.

są nawet aplikacje żeby przypomnieć o piciu wody :D takie szmery bajery na telefon :D :D

Daisy, kasika8303 lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, oto ciotka Sue w 37 tc :)

Edit: usunelam zdjecie

A oto łoże księcia Tomasza, dla niepoznaki zwanego Karateką:

r0cxeq.jpg

i jego mikroskopijny kącik w naszej mikroskopijnej sypialni:

21mt15l.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 01:48

mizzelka, diamonds, Rybeńka, Krokodylica, merida17, Daisy, Tygrysek, kasika8303 lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie słodkości Sue <3
    widzę że masz chyba kolory podobne w sypialni jak ja :D też fiolet taki ciemny? :)
    och jak ja bym chciala taki zgrabny brzuszek w 37 tyg..

ta pościel jaka super.. od środka jest ten Minky nie? :D ponoć super w dotyku to jest :) :) jeszcze nie mialam okazji macnąć :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.eska.pl/news/policjant_spiewa_taylor_swift_-_shake_it_off_to_nowy_hit_internetu_video/110903
    coś na poprawę humoru :D mistrz :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakbym siebie widziała za kierownicą hahhha :D

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue piękny kącik Maluszka <3 no i Ty jaki piękny brzuszek, taka piłeczka malutka :-) ślicznie wyglądasz.
    Diamonds dziękuje za rady :-* ja codziennie pije mleko i właśnie ze 2 kubki herbaty.
    Woda z sokiem może być, to może czas się na to przestawić.
    Dziękuję Ci pięknie!!!!!! <3

Sue, diamonds lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    Później Was nadrobię <3
    Meridko - piękne te zdjęcia <3
    Mizellko widziałam, że na styczniówkach pytałaś o Ewę99 - udało mi się znaleźć jej pamiętnik i niestety jest wpis z 19.01 - że kolejne USG znowu ukazało pusty pęcherzyk :| dostała jakieś tabletki i jest w szpitalu ale co i jak jest dziś nie wiem..
    Kochane a Nam się weekend przedłużył bo mieli teściową po tym wypadku wypuścić w sb. ale przetrzymali ją już do pn bo sprawdzali czy po tych połamanych żebrach nie zrobiły jej się jakieś krwiaki na płucach - na całe szczęście jest ok. Pocierpi ok od 4-6tygodni i powinno się ponoć jej tam pozrastać..Szwagier ma nogę w gipsie, wybity bark i biodro, zszytą głowę - ale rana nie była duża no i jest mega poobijany zresztą tak jak teściowa więc trochę pocierpią z bólu..ale powiem Wam, że jak zobaczyłam ten samochód to cud, że oni wgl. żyją !! Trochę nerwów i stresów było ale dobrze, że tak to się skończyło. Chociaż dobrze i niedobrze bo jednak chociaż ze swojej głupoty to zginął człowiek :|
    Pozdrawiam :)

merida17, kasika8303 lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu dzięki za informacje.. bo ciężko jest ją złapać, biedna ;/ miałam jeszcze nadzieje że się uda i że facetka się myliła :(
    jakie to niesprawiedliwe.. :(

Najważniejsze że żyją.. i niech się kurują..
    Niestety ludzie nieodpowiedzialni siadaja za kierownice.. tzw niedzielni kierowcy albo niedoświadczeni.. nie raz mialam przygodę i jak na razie wychodzę z tego cało.. ale kurna kto im daje prawko do jasnej cholery?
    ja nie jezdze źle i przyczepil sie gosciu i zdalam za 2 razem.. a facetka co ze mna jezdzila L i co ona wyprawiala... i udalo sie jej za 1 razem.. teraz ciekawe co robi za anomalie na ulicy.. masakra ;/

• Sue Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko, to kocyk minky od sprzedawcy z Allegro "bobasstyl", ochraniacz też z minky, ale od Makaszki.
    Generalnie minky jest mega przyjemną tkaniną, chociaż myślę, że dokupię jeszcze jeden kocyk z LaMillou - też szyją z minky, ale jakoś ta tkanina jest przyjemniejsza.

W sypialni mam ciemny fiolet na jednej ścianie i beżowy na pozostałych (mam beżowe, skórzane łóżko). Francuski fiolet, tak się zwie ten kolor :)
    No i Audrey oczywiście ;)

Dziękuję za komplementy, w brzuchu mam 94cm i póki co stoi w miejscu, no ale jeszcze prawie miesiąc, więc różne rzeczy się mogą dziać :)

A zdjęcia Meridy są przepiękne.... Sama chciałabym takie, będę mieć sesję w domu, więc może być ciężko :)

mizzelka, merida17 lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue piękny brzusio i piękny kącik. <3
    Nie wiem tylko czy ta podusia się nada, z tego co mi wiadomo niemowlaki nie mogą spać na poduszce a ta wygląda na dość "wysoką". Albo bez podusi albo klin. Ew. taka bardzo płaska podusia. Ale to może spytaj położnej. :)
    A kolory śliczne. :)

Sue lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ponoć zajefajna :D och teraz dzieci to mają dobrze :)
    zapiszę sobie, właśnie zastanawialam sie czy zainwestować w taki kocyk :)

a to ja mam w sypialni jagodowy mus :D dwie ściany i dwie beżowe :D
    ale łóżko to super pasuje :) idealnie :)
    własnie bd może za jakiś czas zmieniać ... i bardzo mi się podoba takie zestawienie.. zaraz rozjaśnia pokój :)
    fajnie zrobilisice ze ten mocny kolor masz za łóżkiem a ja odwrotnie zrobiłam :D naprzeciw łóżka gdzie wisi tv i przy oknie balkonowym itp i wlasnie zastanawiam sie czy nie przez glupotę taką sobie aby ściemniłam pokój.. ale ... jasną komodę planuje strzelić pod tv ( będzie cała dla małej :D) to może rozjaśni to pokój.

Sue lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Sue piękny brzusio i piękny kącik. <3
    Nie wiem tylko czy ta podusia się nada, z tego co mi wiadomo niemowlaki nie mogą spać na poduszce a ta wygląda na dość "wysoką". Albo bez podusi albo klin. Ew. taka bardzo płaska podusia. Ale to może spytaj położnej. :)
    A kolory śliczne. :)

Krokodylku, to nie podusia, to zwinięty kocyk :)
    Nie chciałam, żeby się pobrudził, to leży w łóżeczku :)
    Nie planuję żadnych poduszek, najwyżej wsadzę książkę pod materac. A pościel kupię mu później :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja mam klin i poduszkę itp i tak zamówiłam w komplecie bo było taniej ale położę do pudła i użyję potem jak mała urośnie, ale teraz musze przeprać kurde ten ochraniacz zeby aby go nie uszkodzić i resztę.. w razie co kołderkę też tzn poszewkę odświeżę, bo może kocyk bd za cienki. :) rety jeszcze tyle roboty a ja mądrala siedzę przy laptopie i się lenię.. zamiast się spakować i zebrać do kupy :D

Sue lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    no ponoć zajefajna :D och teraz dzieci to mają dobrze :)
    zapiszę sobie, właśnie zastanawialam sie czy zainwestować w taki kocyk :)

a to ja mam w sypialni jagodowy mus :D dwie ściany i dwie beżowe :D
    ale łóżko to super pasuje :) idealnie :)
    własnie bd może za jakiś czas zmieniać ... i bardzo mi się podoba takie zestawienie.. zaraz rozjaśnia pokój :)
    fajnie zrobilisice ze ten mocny kolor masz za łóżkiem a ja odwrotnie zrobiłam :D naprzeciw łóżka gdzie wisi tv i przy oknie balkonowym itp i wlasnie zastanawiam sie czy nie przez glupotę taką sobie aby ściemniłam pokój.. ale ... jasną komodę planuje strzelić pod tv ( będzie cała dla małej :D) to może rozjaśni to pokój.

Jeśli mogę polecić to polecam Makaszkę na Allegro, albo LaMillou - albo na ich stronie, albo na allegro sklep Mamalullu.pl :) LaMillou mają ceny wysokie, ale idzie to w parze z jakością ;) Bo mój śpiworek do wózka jest taki, że sama mam ochotę do niego wejść :)

Ja specjalnie ścianę za łóżkiem zrobiłam fioletową, bo własnie łóżko fajnie się na niej "odbija". Do tego mieliśmy szafki nocne lawendowe, które teraz chwilowo będą szafkami Tomka. W lutym chcemy kupić w Ikei komodę białą, chociaż jeszcze się zastanawiam :)

mizzelka lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Krokodylku, to nie podusia, to zwinięty kocyk :)
    Nie chciałam, żeby się pobrudził, to leży w łóżeczku :)
    Nie planuję żadnych poduszek, najwyżej wsadzę książkę pod materac. A pościel kupię mu później :)

Aaaa to przepraszam, nie wykminiłam ze zdjęcia. :)

Dziewczyny możecie skopiować tą listę Waszą z potrzebnymi rzeczami? Kiedy się jedzie do szpitala tam chyba było opisane? Bo nie zapisałam sobie a teraz zanim wyszperam to kilka godzin minie. :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:

Ja specjalnie ścianę za łóżkiem zrobiłam fioletową, bo własnie łóżko fajnie się na niej "odbija". Do tego mieliśmy szafki nocne lawendowe, które teraz chwilowo będą szafkami Tomka. W lutym chcemy kupić w Ikei komodę białą, chociaż jeszcze się zastanawiam :)

Ja mam z kolei ścianę za łóżkiem "oczojebnie" czerwoną. ;)
    A po przeciwnej stronie okno i przy nim czerwone zasłony.
    Ale ja mam fioła na punkcie czerwonego. ;)
    Szafki w kuchni też mam takie czerwone a w salonie szaro-czerwoną sofę. Wszędzie coś czerwonego. ;)

mizzelka lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Jeśli mogę polecić to polecam Makaszkę na Allegro, albo LaMillou - albo na ich stronie, albo na allegro sklep Mamalullu.pl :) LaMillou mają ceny wysokie, ale idzie to w parze z jakością ;) Bo mój śpiworek do wózka jest taki, że sama mam ochotę do niego wejść :)

dzięki wielkie, zapisze sobie :)
    bo można trafić na oszukany materiał i dopiero by była heca :<
    w sumie kupuje się kocyk i służy naprawdę długo, także inwestycja nie idzie na marne.. :)

no własnie zajebiscie się odbija te łóżko na tym tle, aż żałuję że i ja tak nie zrobiłam :D bo sobie wymyśliłam tv na takiej z czarną ramką i mam jeszcze brokat ozdobny na tej farbie i jak światło pada słoneczne z balkonu to fajnie się mieni jak rybia łuska :)
    biały kolor też fajnie by się komponował.. zresztą teraz to jest strasznie duży wybór w białych meblach.. a kiedyś to było ciężko.. a łóżko ma prostą formę i super.. bo będzie każdy mebel pasował :)
    biały, czarny achromatyczne kolorki to wszędzie pasują i jako dodatek i jako konkretny element w pokoju :D ponadczasowy kolor :)
    ja mam kolor mebli dąb sonoma bo jest ogólnie dostępny w kazdej firmie a to w brw a to w wójciku itp nawet na allegro widzę fajne komody.. i nie drogo..
    zastanawiam sie czy nie zainwestować w taką.. :D opinie klientów mówią same za siebie, więc chyba ryzyka by nie było w razie co :) bo jakoś wzory w brw mi sie nie podobaja.. dziwnie robią momentami te systemy, albo dziwne klamki i juz sobie wyobrażam jak mała rozcina sobie brwi na nich ;/
    takie ostre.. wystające ;/

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Ja mam z kolei ścianę za łóżkiem "oczojebnie" czerwoną. ;)
    A po przeciwnej stronie okno i przy nim czerwone zasłony.
    Ale ja mam fioła na punkcie czerwonego. ;)
    Szafki w kuchni też mam takie czerwone a w salonie szaro-czerwoną sofę. Wszędzie coś czerwonego. ;)
    to tak jak siostra mojego męża tak samo :D kocha ten kolor :)
    ale czerwony to jednak dopasujesz do niego też coś fajnego i żywy kolor..
    już to sobie wyobrażam :) bo można i dodatki w kolorze pomaranczu, beżu, szarosci, bialy czarny :D no wszystko pasi :D

Krokodylica lubi tę wiadomość

‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ