X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    No to tak trzeba zrobić. A to musi być sama woda? bo ja nie cierpię pić wody min. I wolę herbaty itp.

Herbata chyba średnio. Ale pewnie lepsze to niż nic.
    A woda z sokiem? Latem robiłam z porzeczek i malin i pijemy teraz :-)
    Soki, lemoniada itp.

Zapisuj może ile na dzień wychodzi Ci płynów. Może wcale nie jest źle. Zupy, mleko i in. wszystko się zalicza :-)

Już niedługo. Damy radę ;-)

mizzelka, Rybeńka lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    Mizzelko hemoglobina Ci spadła.
    Jedz żelazo :-) nie dosłownie :-)
    A reszta jak na ciążę jest dość :-) dobra.
    hihihi zęby bym połamała :D
    wczoraj zjadłam 3 pętka kaszanki swojej roboty :D :D :D :D
    a ma 6,4mg na 100g żelaza :D
    i dziś kupiłam sobie jeszcze witaminy lepsze.. bo w poprzednich mialam mniej żelaza.
    Mam nadzieję że to pomoże, choć ciekawe co powie gin.. może zleci jeszcze jakieś inne witaminki czy coś.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    Herbata chyba średnio. Ale pewnie lepsze to niż nic.
    A woda z sokiem? Latem robiłam z porzeczek i malin i pijemy teraz :-)
    Soki, lemoniada itp.

Zapisuj może ile na dzień wychodzi Ci płynów. Może wcale nie jest źle. Zupy, mleko i in. wszystko się zalicza :-)

Już niedługo. Damy radę ;-)
    ja coś czytałam że nawet zupa się liczy jako płyn.. aby było :D ja też nie lubię samej wody.. także mam ten sam problem z przyzwyczajeniem się, ale jak na razie mocz super wychodził.

są nawet aplikacje żeby przypomnieć o piciu wody :D takie szmery bajery na telefon :D :D

Daisy, kasika8303 lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, oto ciotka Sue w 37 tc :)

Edit: usunelam zdjecie

A oto łoże księcia Tomasza, dla niepoznaki zwanego Karateką:

r0cxeq.jpg

i jego mikroskopijny kącik w naszej mikroskopijnej sypialni:

21mt15l.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 01:48

mizzelka, nick nieaktualny, Rybeńka, Krokodylica, nick nieaktualny, Daisy, Tygrysek, kasika8303 lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie słodkości Sue <3
    widzę że masz chyba kolory podobne w sypialni jak ja :D też fiolet taki ciemny? :)
    och jak ja bym chciala taki zgrabny brzuszek w 37 tyg..

ta pościel jaka super.. od środka jest ten Minky nie? :D ponoć super w dotyku to jest :) :) jeszcze nie mialam okazji macnąć :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.eska.pl/news/policjant_spiewa_taylor_swift_-_shake_it_off_to_nowy_hit_internetu_video/110903
    coś na poprawę humoru :D mistrz :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakbym siebie widziała za kierownicą hahhha :D

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue piękny kącik Maluszka <3 no i Ty jaki piękny brzuszek, taka piłeczka malutka :-) ślicznie wyglądasz.
    Diamonds dziękuje za rady :-* ja codziennie pije mleko i właśnie ze 2 kubki herbaty.
    Woda z sokiem może być, to może czas się na to przestawić.
    Dziękuję Ci pięknie!!!!!! <3

Sue, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    Później Was nadrobię <3
    Meridko - piękne te zdjęcia <3
    Mizellko widziałam, że na styczniówkach pytałaś o Ewę99 - udało mi się znaleźć jej pamiętnik i niestety jest wpis z 19.01 - że kolejne USG znowu ukazało pusty pęcherzyk :| dostała jakieś tabletki i jest w szpitalu ale co i jak jest dziś nie wiem..
    Kochane a Nam się weekend przedłużył bo mieli teściową po tym wypadku wypuścić w sb. ale przetrzymali ją już do pn bo sprawdzali czy po tych połamanych żebrach nie zrobiły jej się jakieś krwiaki na płucach - na całe szczęście jest ok. Pocierpi ok od 4-6tygodni i powinno się ponoć jej tam pozrastać..Szwagier ma nogę w gipsie, wybity bark i biodro, zszytą głowę - ale rana nie była duża no i jest mega poobijany zresztą tak jak teściowa więc trochę pocierpią z bólu..ale powiem Wam, że jak zobaczyłam ten samochód to cud, że oni wgl. żyją !! Trochę nerwów i stresów było ale dobrze, że tak to się skończyło. Chociaż dobrze i niedobrze bo jednak chociaż ze swojej głupoty to zginął człowiek :|
    Pozdrawiam :)

nick nieaktualny, kasika8303 lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu dzięki za informacje.. bo ciężko jest ją złapać, biedna ;/ miałam jeszcze nadzieje że się uda i że facetka się myliła :(
    jakie to niesprawiedliwe.. :(

Najważniejsze że żyją.. i niech się kurują..
    Niestety ludzie nieodpowiedzialni siadaja za kierownice.. tzw niedzielni kierowcy albo niedoświadczeni.. nie raz mialam przygodę i jak na razie wychodzę z tego cało.. ale kurna kto im daje prawko do jasnej cholery?
    ja nie jezdze źle i przyczepil sie gosciu i zdalam za 2 razem.. a facetka co ze mna jezdzila L i co ona wyprawiala... i udalo sie jej za 1 razem.. teraz ciekawe co robi za anomalie na ulicy.. masakra ;/

• Sue Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko, to kocyk minky od sprzedawcy z Allegro "bobasstyl", ochraniacz też z minky, ale od Makaszki.
    Generalnie minky jest mega przyjemną tkaniną, chociaż myślę, że dokupię jeszcze jeden kocyk z LaMillou - też szyją z minky, ale jakoś ta tkanina jest przyjemniejsza.

W sypialni mam ciemny fiolet na jednej ścianie i beżowy na pozostałych (mam beżowe, skórzane łóżko). Francuski fiolet, tak się zwie ten kolor :)
    No i Audrey oczywiście ;)

Dziękuję za komplementy, w brzuchu mam 94cm i póki co stoi w miejscu, no ale jeszcze prawie miesiąc, więc różne rzeczy się mogą dziać :)

A zdjęcia Meridy są przepiękne.... Sama chciałabym takie, będę mieć sesję w domu, więc może być ciężko :)

mizzelka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue piękny brzusio i piękny kącik. <3
    Nie wiem tylko czy ta podusia się nada, z tego co mi wiadomo niemowlaki nie mogą spać na poduszce a ta wygląda na dość "wysoką". Albo bez podusi albo klin. Ew. taka bardzo płaska podusia. Ale to może spytaj położnej. :)
    A kolory śliczne. :)

Sue lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ponoć zajefajna :D och teraz dzieci to mają dobrze :)
    zapiszę sobie, właśnie zastanawialam sie czy zainwestować w taki kocyk :)

a to ja mam w sypialni jagodowy mus :D dwie ściany i dwie beżowe :D
    ale łóżko to super pasuje :) idealnie :)
    własnie bd może za jakiś czas zmieniać ... i bardzo mi się podoba takie zestawienie.. zaraz rozjaśnia pokój :)
    fajnie zrobilisice ze ten mocny kolor masz za łóżkiem a ja odwrotnie zrobiłam :D naprzeciw łóżka gdzie wisi tv i przy oknie balkonowym itp i wlasnie zastanawiam sie czy nie przez glupotę taką sobie aby ściemniłam pokój.. ale ... jasną komodę planuje strzelić pod tv ( będzie cała dla małej :D) to może rozjaśni to pokój.

Sue lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Sue piękny brzusio i piękny kącik. <3
    Nie wiem tylko czy ta podusia się nada, z tego co mi wiadomo niemowlaki nie mogą spać na poduszce a ta wygląda na dość "wysoką". Albo bez podusi albo klin. Ew. taka bardzo płaska podusia. Ale to może spytaj położnej. :)
    A kolory śliczne. :)

Krokodylku, to nie podusia, to zwinięty kocyk :)
    Nie chciałam, żeby się pobrudził, to leży w łóżeczku :)
    Nie planuję żadnych poduszek, najwyżej wsadzę książkę pod materac. A pościel kupię mu później :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja mam klin i poduszkę itp i tak zamówiłam w komplecie bo było taniej ale położę do pudła i użyję potem jak mała urośnie, ale teraz musze przeprać kurde ten ochraniacz zeby aby go nie uszkodzić i resztę.. w razie co kołderkę też tzn poszewkę odświeżę, bo może kocyk bd za cienki. :) rety jeszcze tyle roboty a ja mądrala siedzę przy laptopie i się lenię.. zamiast się spakować i zebrać do kupy :D

Sue lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    no ponoć zajefajna :D och teraz dzieci to mają dobrze :)
    zapiszę sobie, właśnie zastanawialam sie czy zainwestować w taki kocyk :)

a to ja mam w sypialni jagodowy mus :D dwie ściany i dwie beżowe :D
    ale łóżko to super pasuje :) idealnie :)
    własnie bd może za jakiś czas zmieniać ... i bardzo mi się podoba takie zestawienie.. zaraz rozjaśnia pokój :)
    fajnie zrobilisice ze ten mocny kolor masz za łóżkiem a ja odwrotnie zrobiłam :D naprzeciw łóżka gdzie wisi tv i przy oknie balkonowym itp i wlasnie zastanawiam sie czy nie przez glupotę taką sobie aby ściemniłam pokój.. ale ... jasną komodę planuje strzelić pod tv ( będzie cała dla małej :D) to może rozjaśni to pokój.

Jeśli mogę polecić to polecam Makaszkę na Allegro, albo LaMillou - albo na ich stronie, albo na allegro sklep Mamalullu.pl :) LaMillou mają ceny wysokie, ale idzie to w parze z jakością ;) Bo mój śpiworek do wózka jest taki, że sama mam ochotę do niego wejść :)

Ja specjalnie ścianę za łóżkiem zrobiłam fioletową, bo własnie łóżko fajnie się na niej "odbija". Do tego mieliśmy szafki nocne lawendowe, które teraz chwilowo będą szafkami Tomka. W lutym chcemy kupić w Ikei komodę białą, chociaż jeszcze się zastanawiam :)

mizzelka lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Krokodylku, to nie podusia, to zwinięty kocyk :)
    Nie chciałam, żeby się pobrudził, to leży w łóżeczku :)
    Nie planuję żadnych poduszek, najwyżej wsadzę książkę pod materac. A pościel kupię mu później :)

Aaaa to przepraszam, nie wykminiłam ze zdjęcia. :)

Dziewczyny możecie skopiować tą listę Waszą z potrzebnymi rzeczami? Kiedy się jedzie do szpitala tam chyba było opisane? Bo nie zapisałam sobie a teraz zanim wyszperam to kilka godzin minie. :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:

Ja specjalnie ścianę za łóżkiem zrobiłam fioletową, bo własnie łóżko fajnie się na niej "odbija". Do tego mieliśmy szafki nocne lawendowe, które teraz chwilowo będą szafkami Tomka. W lutym chcemy kupić w Ikei komodę białą, chociaż jeszcze się zastanawiam :)

Ja mam z kolei ścianę za łóżkiem "oczojebnie" czerwoną. ;)
    A po przeciwnej stronie okno i przy nim czerwone zasłony.
    Ale ja mam fioła na punkcie czerwonego. ;)
    Szafki w kuchni też mam takie czerwone a w salonie szaro-czerwoną sofę. Wszędzie coś czerwonego. ;)

mizzelka lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Jeśli mogę polecić to polecam Makaszkę na Allegro, albo LaMillou - albo na ich stronie, albo na allegro sklep Mamalullu.pl :) LaMillou mają ceny wysokie, ale idzie to w parze z jakością ;) Bo mój śpiworek do wózka jest taki, że sama mam ochotę do niego wejść :)

dzięki wielkie, zapisze sobie :)
    bo można trafić na oszukany materiał i dopiero by była heca :<
    w sumie kupuje się kocyk i służy naprawdę długo, także inwestycja nie idzie na marne.. :)

no własnie zajebiscie się odbija te łóżko na tym tle, aż żałuję że i ja tak nie zrobiłam :D bo sobie wymyśliłam tv na takiej z czarną ramką i mam jeszcze brokat ozdobny na tej farbie i jak światło pada słoneczne z balkonu to fajnie się mieni jak rybia łuska :)
    biały kolor też fajnie by się komponował.. zresztą teraz to jest strasznie duży wybór w białych meblach.. a kiedyś to było ciężko.. a łóżko ma prostą formę i super.. bo będzie każdy mebel pasował :)
    biały, czarny achromatyczne kolorki to wszędzie pasują i jako dodatek i jako konkretny element w pokoju :D ponadczasowy kolor :)
    ja mam kolor mebli dąb sonoma bo jest ogólnie dostępny w kazdej firmie a to w brw a to w wójciku itp nawet na allegro widzę fajne komody.. i nie drogo..
    zastanawiam sie czy nie zainwestować w taką.. :D opinie klientów mówią same za siebie, więc chyba ryzyka by nie było w razie co :) bo jakoś wzory w brw mi sie nie podobaja.. dziwnie robią momentami te systemy, albo dziwne klamki i juz sobie wyobrażam jak mała rozcina sobie brwi na nich ;/
    takie ostre.. wystające ;/

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Ja mam z kolei ścianę za łóżkiem "oczojebnie" czerwoną. ;)
    A po przeciwnej stronie okno i przy nim czerwone zasłony.
    Ale ja mam fioła na punkcie czerwonego. ;)
    Szafki w kuchni też mam takie czerwone a w salonie szaro-czerwoną sofę. Wszędzie coś czerwonego. ;)
    to tak jak siostra mojego męża tak samo :D kocha ten kolor :)
    ale czerwony to jednak dopasujesz do niego też coś fajnego i żywy kolor..
    już to sobie wyobrażam :) bo można i dodatki w kolorze pomaranczu, beżu, szarosci, bialy czarny :D no wszystko pasi :D

Krokodylica lubi tę wiadomość

‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ