X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi plamki na oknach nie przeszkadzają, a zwłaszcza w tym deszczowym klimacie :) ja lubię mieć czysto, ale pedantka nie jestem, to musi być ciężkie ;) na szczęście Luby ma tak samo i musze przyznać, ze to bardzo ułatwia wspólne życie :)

diamonds lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu jak nie zaczęło się w 40 tyg obliczonym wg OM i tego ich śmiesznego kółka to zapraszają na ktg od razu z torbą i już nie wypuszczają do domu.
    Chcą mieć pod kontrolą.

Także u Ciebie Merido lepiej, bo bez sensu gdybyś zamiast uskuteczniać spacery musiała leżeć na patologii.

No i 80 km do szpitala to jednak sporo czasu potrzeba na dojazd w razie gdyby coś się zaczęło dziać.
    A tylko tak oddalony jest czy związane jest z lekarzem prowadzącym?

merida17 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    A ja bym coś zjadła :-)
    Ale mnie mdli.

Więc ogólnie nie opłaca się.
    Poza tym nie chce mi się wstawać :-D

Jak już wstaniesz, to zlap cos dla mnie :) :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice kiedyś mieli znajomych o losie co za istoty.
    To chyba był skrajny pedantyzm albo wręcz jakiś fanatyzm. :-/
    Piloty w woreczkach foliowych, żeby się kurz do środka nie dostał?!
    Na dywanie folia, żeby nie udeptać i nie pobrudzić, zdejmowana tylko z okazji większych uroczystości.
    U ich syna w pokoju wszystko pod linijkę i nie można było się niczym bawić.

To jak dla mnie kwalifikowało się pod obsesję.
    Bałam się tego faceta, nawet jak go mijałam na ulicy :-)

W życiu czegoś takiego bym nie chciała doświadczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 01:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak można zauważyć, ja nie posiadam dr prowadzącego :) w tym kraju ciąża to nie choroba, tu wszystkie pracują.

Mój szpital ma 6 wizyt w czasie ciazy, jest nowy w sprzęty, w czasie porodu jest zawsze z Tobą położna, po porodzie jest super opieka i na sali leży tylko ja plus druga laska.

Drugi szpital, to 35 km ode mnie, ale 2 wizyty, stary sprzęt, 7 lasek na sali (dodać wszystkich odwiedzających gości, pomnożyć przez hałas i zarazki, a na koniec podzielić przez super bolace krocze) i gdyby cos sie działo, to wyślą mnie do tego mojego, więc wole być tam na miejscu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tragedia tacy ludzie! Tego nie można nazwać życiem, tylko to jakaś czarna otchłań rozpaczy! Brak słów!

Diamonds, nie ma jakiejś imprezy u Ciebie za ściana, bo moje dziecie tańczy, jak szalone ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 01:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak wiem, że za każdym razem inny sprawdza Wasze osiągnięcia :-)

No to faktycznie opieka jak w hotelu więc warto pojechać dalej.
    skoro tak ładnie zapraszają terminem przez siebie wyznaczonym to nie ma co odmawiać :-)

A jednak po porodzie jest potrzeba i odpoczynku i intymności.

U mnie było niestety 6 kobiet, przy każdej 2 osoby odwiedzające. Nawet ciężko było wstać żeby nie zaswiecic :-) podkładem już o karmieniu w spokoju nie mówię.
    Teraz w tym szpitalu, który wybrałam można trafić na jedynkę albo dwójki więc się cieszę :-)
    a na porodówce na położnika- ulubieńca wszystkich rodzących i leżących na patologii ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co Ty dziś nie sobotni wieczór

Chyba?
    Bynajmniej nie wiem nic o tym :-)

Jutro zapewne zaliczą coś znowu :-)

A Zoyka tańczy bo w końcu karnawał jest Mamusiu :-)
    Masz rozrywkową córkę :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 01:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue już poszła spać chyba.
    Wczoraj do 2 prasowała więc dziś odpoczynek ;-)

W zasadzie robi to co o tej porze większość ludzi robi :-) którzy nie mają problemu z bezsennością.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 01:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bądźmy szczere, opieka w czasie ciazy jest kiepska. Zasadniczo ciążę prowadzi położna, Irl pewnie w życiu nie były u ginekologa, bo receptę na anty wystawia rodzinny i to na pol roku (tak słyszałam), nawet nie wiem, czy jest tu ginek, bo nigdy nie widziałam gabinetu ;)
    W nagrodę można dobrze rodzic i trzeba to wykorzystać, bo opieka poporodowa super (obym tez tego doświadczyła) :)

A te mądre koleczka niech sobie wsadza :) to moze działa, jak sie ma regularne cykle, bo w moim przypadku, jak zakrecili taki termin im wypadł :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle, ze na tej nocnej warcie nadrobilysmy cały dzień ;)
    Biorę przykład z Sue i moze przysne :)
    Kolorowych :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 01:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie ciążę i w Polsce poprowadziła by położna.
    I przecież teraz można właśnie wybrać czy lekarz czy położna prowadzi.
    Lekarz jest wtedy od tych trzech usg.
    Ale nie czarujmy się.
    Może tam już to praktykują czas jakiś a tu kłopot jest z tym, żeby nawet położną wybrać stąd skąd się chce.
    Bo przepisy i papierologia.
    poza tym chyba jest jeszcze małe zaufanie do nich- lekarz wydaje się bezpieczniejszy.

Ciąża u Ciebie prawie na mecie. Jak widać można bez lekarza i z pomocą miarki :-)
    A nie posiedzeń półgodzinnych z lekarzem, które po lekturze BBF mało już wnoszą :-)

• Sue Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tu Was zaskoczę :)
    Przeglądałam pinteresta, a jak zacznę, to przepadam:)
    Oglądałam slubne make upy i paznokcie, no bo to w końcu za tydzien:)

Ja po porodzie wykupuje jedynkę w szpitalu. Nie zniosę tłumów w szpitalu. Ja toleruje innych ludzi, do godzinny dziennie :P
    A moim zdaniem zwalanie sie całych rodzin na porodowkę powinno byc zakazane. Mąż ewentualnie jedna bliska osoba wystarczy. Kobiecie należy sie odpoczynek. Bratowej mojego P zwalila sie cała rodzina (bez nas, bo za daleko:P). Moze jej nie przeszkadzało to, ale moim zdaniem mogli poczekać az wyjdzie.
    Ja nie zgadzam sie na żadne odwiedziny. Koniec kropka. A jakby mi ktoś przyjechał, to wyprosze - mam prawo.

diamonds, Gosiak, merida17, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 02:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak Sue
    za tydzień będziesz Żoną swego Męża :-)
    Tomek niech grzecznie tam siedzi :-) i Ty odpoczywaj i nie prowokuj chłopaka do wyjścia :-)

U mnie nie ma możliwości wykupienia jedynki- trzeba liczyć na szczęście, że się trafi na nią.
    A odwiedziny jak najbardziej niedozwolone w sali :-) jest specjalna gdzie można przejść z dzieckiem i w razie ochoty przyjmować gości.
    Ale zawsze można tam nie wyjść :-) co mi się podoba.
    Chyba kiedyś był zwyczaj, że jak ktoś w szpitalu to trzeba go odwiedzić.
    Teraz jest trend w drugą stronę- warto żeby się do niego stosowano :-)

I co wybrałaś?
    Masz już pomysł na pazurki? I na makijaż, fryzurę?

• Sue Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 02:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie lubie szpitali, jAk odwiedzałam babcie czy dziadka, to na troszkę i raczej staraliśmy się wychodzić na korytarz, żeby nie przeszkadzać współspaczom.
    Mnie bedzie odwiedzać tylko P.

A co do przygotowań, to mniej wiecej tak- włosy chce po prostu pokręcić i zrobic takie delikatne fale, a co do paznokci i make upu to pojecia nie mam!! Chyba zdam się na moją kosmetyczkę:) jakoś w tygodniu mamy robic próbne oko, zobaczymy :)

Czytałam wlasnie w jakimś pamiętniku zwierzenia dziewczyny, której wali się malzenstwo po urodzeniu dziecka, zastanawiam się jak moj P się bedzie zachowywać cy bedzie pomagać. Tak jakoś :)

Mały tak się ciśnie w dół, czuje jakby rozpychał mi tam jakies kosci na dole.

Diamonds, to normalne?

• Sue Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 02:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide chyba spać. Zgaga mnie meczy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 02:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana
    ja dopiero w tej ciąży czuję wszystko :-)
    Ale też czuję rozpychanie teraz i spinanie brzucha. Do tego ból miesiaczkowy i kłucie w szyjce.

Chyba normalne :-)
    Dzieć wchodzi w kanał ;-)
    Poprzednio pracowałam długo i nie miałam czasu się wsłuchiwać w siebie.
    Dla mnie druga ciąża a jak pierwsza :-)

Nie czytaj już tych lektur o zachowaniach. Bo tylko głowa boli.
    U mnie było na początku tak, że jednak dla nas była to odrealniona sytuacja.
    Dużo można sobie wyobrazić przed. Ale rzeczywistość jest rzeczywistością.
    Na początku było super, a później każde chciało już chwilę odpocząć.
    Ale to nie zabawka.
    Nie oddasz, nie wyłączysz.
    I kwestia dogadania- nie pretensji z niewypowiedzianych słów- bo powinien/-nna się domyślić. Tylko szczerze i jakoś daliśmy wtedy radę.
    A jak mama spokojna to i dziecko spokojne :-)

Rozmawiać trzeba i mówić o swoich potrzebach. Nie wymagać źe się domyśli, bo to facet :-) tylko prosić i zachęcać :-) komplementami i pochwałami :-)
    Oni lubią jak się ich chwali :-) tak mi się wydaje :-)
    No i przede wszystkim, jak będziesz chciała pomoc od P. To mu pozwól i nie krytykuj bo się zablokuje chłopak ;-)

Sue będzie dobrze musi być ;-)
    &&&&&& żeby się wszystko udało i Tomasz cierpię poczekał choć do popołudnia za tydzień ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Ide chyba spać. Zgaga mnie meczy :)
    Dobranoc :-)
    dobranoc i spokojnej nocy ;-)

P.s
    chciałam zacytować a polubiłam
    a tu nie ma za co ;-) bo zgaga nic przyjemnego.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przejmuje warte od piątej :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam :)
    Ja mam teorię, że już nas dzieci przyzwyczajają do takiego przerywanego spania. Ja w czwartek poszłam spać o 22, obudziłam się o 1, nie spałam do jakiejś 3, potem wstałam 6-7 podrzemalam koło 10, potem drzemka 16-17 i 21:30-23, znowu spanie od 1 do 5.... Trochę jak przy niemowlaku...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ