X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi plamki na oknach nie przeszkadzają, a zwłaszcza w tym deszczowym klimacie :) ja lubię mieć czysto, ale pedantka nie jestem, to musi być ciężkie ;) na szczęście Luby ma tak samo i musze przyznać, ze to bardzo ułatwia wspólne życie :)

diamonds lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu jak nie zaczęło się w 40 tyg obliczonym wg OM i tego ich śmiesznego kółka to zapraszają na ktg od razu z torbą i już nie wypuszczają do domu.
    Chcą mieć pod kontrolą.

Także u Ciebie Merido lepiej, bo bez sensu gdybyś zamiast uskuteczniać spacery musiała leżeć na patologii.

No i 80 km do szpitala to jednak sporo czasu potrzeba na dojazd w razie gdyby coś się zaczęło dziać.
    A tylko tak oddalony jest czy związane jest z lekarzem prowadzącym?

merida17 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    A ja bym coś zjadła :-)
    Ale mnie mdli.

Więc ogólnie nie opłaca się.
    Poza tym nie chce mi się wstawać :-D

Jak już wstaniesz, to zlap cos dla mnie :) :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice kiedyś mieli znajomych o losie co za istoty.
    To chyba był skrajny pedantyzm albo wręcz jakiś fanatyzm. :-/
    Piloty w woreczkach foliowych, żeby się kurz do środka nie dostał?!
    Na dywanie folia, żeby nie udeptać i nie pobrudzić, zdejmowana tylko z okazji większych uroczystości.
    U ich syna w pokoju wszystko pod linijkę i nie można było się niczym bawić.

To jak dla mnie kwalifikowało się pod obsesję.
    Bałam się tego faceta, nawet jak go mijałam na ulicy :-)

W życiu czegoś takiego bym nie chciała doświadczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 01:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak można zauważyć, ja nie posiadam dr prowadzącego :) w tym kraju ciąża to nie choroba, tu wszystkie pracują.

Mój szpital ma 6 wizyt w czasie ciazy, jest nowy w sprzęty, w czasie porodu jest zawsze z Tobą położna, po porodzie jest super opieka i na sali leży tylko ja plus druga laska.

Drugi szpital, to 35 km ode mnie, ale 2 wizyty, stary sprzęt, 7 lasek na sali (dodać wszystkich odwiedzających gości, pomnożyć przez hałas i zarazki, a na koniec podzielić przez super bolace krocze) i gdyby cos sie działo, to wyślą mnie do tego mojego, więc wole być tam na miejscu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tragedia tacy ludzie! Tego nie można nazwać życiem, tylko to jakaś czarna otchłań rozpaczy! Brak słów!

Diamonds, nie ma jakiejś imprezy u Ciebie za ściana, bo moje dziecie tańczy, jak szalone ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 01:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak wiem, że za każdym razem inny sprawdza Wasze osiągnięcia :-)

No to faktycznie opieka jak w hotelu więc warto pojechać dalej.
    skoro tak ładnie zapraszają terminem przez siebie wyznaczonym to nie ma co odmawiać :-)

A jednak po porodzie jest potrzeba i odpoczynku i intymności.

U mnie było niestety 6 kobiet, przy każdej 2 osoby odwiedzające. Nawet ciężko było wstać żeby nie zaswiecic :-) podkładem już o karmieniu w spokoju nie mówię.
    Teraz w tym szpitalu, który wybrałam można trafić na jedynkę albo dwójki więc się cieszę :-)
    a na porodówce na położnika- ulubieńca wszystkich rodzących i leżących na patologii ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co Ty dziś nie sobotni wieczór

Chyba?
    Bynajmniej nie wiem nic o tym :-)

Jutro zapewne zaliczą coś znowu :-)

A Zoyka tańczy bo w końcu karnawał jest Mamusiu :-)
    Masz rozrywkową córkę :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 01:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue już poszła spać chyba.
    Wczoraj do 2 prasowała więc dziś odpoczynek ;-)

W zasadzie robi to co o tej porze większość ludzi robi :-) którzy nie mają problemu z bezsennością.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 01:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bądźmy szczere, opieka w czasie ciazy jest kiepska. Zasadniczo ciążę prowadzi położna, Irl pewnie w życiu nie były u ginekologa, bo receptę na anty wystawia rodzinny i to na pol roku (tak słyszałam), nawet nie wiem, czy jest tu ginek, bo nigdy nie widziałam gabinetu ;)
    W nagrodę można dobrze rodzic i trzeba to wykorzystać, bo opieka poporodowa super (obym tez tego doświadczyła) :)

A te mądre koleczka niech sobie wsadza :) to moze działa, jak sie ma regularne cykle, bo w moim przypadku, jak zakrecili taki termin im wypadł :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle, ze na tej nocnej warcie nadrobilysmy cały dzień ;)
    Biorę przykład z Sue i moze przysne :)
    Kolorowych :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 01:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie ciążę i w Polsce poprowadziła by położna.
    I przecież teraz można właśnie wybrać czy lekarz czy położna prowadzi.
    Lekarz jest wtedy od tych trzech usg.
    Ale nie czarujmy się.
    Może tam już to praktykują czas jakiś a tu kłopot jest z tym, żeby nawet położną wybrać stąd skąd się chce.
    Bo przepisy i papierologia.
    poza tym chyba jest jeszcze małe zaufanie do nich- lekarz wydaje się bezpieczniejszy.

Ciąża u Ciebie prawie na mecie. Jak widać można bez lekarza i z pomocą miarki :-)
    A nie posiedzeń półgodzinnych z lekarzem, które po lekturze BBF mało już wnoszą :-)

• Sue Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tu Was zaskoczę :)
    Przeglądałam pinteresta, a jak zacznę, to przepadam:)
    Oglądałam slubne make upy i paznokcie, no bo to w końcu za tydzien:)

Ja po porodzie wykupuje jedynkę w szpitalu. Nie zniosę tłumów w szpitalu. Ja toleruje innych ludzi, do godzinny dziennie :P
    A moim zdaniem zwalanie sie całych rodzin na porodowkę powinno byc zakazane. Mąż ewentualnie jedna bliska osoba wystarczy. Kobiecie należy sie odpoczynek. Bratowej mojego P zwalila sie cała rodzina (bez nas, bo za daleko:P). Moze jej nie przeszkadzało to, ale moim zdaniem mogli poczekać az wyjdzie.
    Ja nie zgadzam sie na żadne odwiedziny. Koniec kropka. A jakby mi ktoś przyjechał, to wyprosze - mam prawo.

diamonds, Gosiak, merida17, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 02:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak Sue
    za tydzień będziesz Żoną swego Męża :-)
    Tomek niech grzecznie tam siedzi :-) i Ty odpoczywaj i nie prowokuj chłopaka do wyjścia :-)

U mnie nie ma możliwości wykupienia jedynki- trzeba liczyć na szczęście, że się trafi na nią.
    A odwiedziny jak najbardziej niedozwolone w sali :-) jest specjalna gdzie można przejść z dzieckiem i w razie ochoty przyjmować gości.
    Ale zawsze można tam nie wyjść :-) co mi się podoba.
    Chyba kiedyś był zwyczaj, że jak ktoś w szpitalu to trzeba go odwiedzić.
    Teraz jest trend w drugą stronę- warto żeby się do niego stosowano :-)

I co wybrałaś?
    Masz już pomysł na pazurki? I na makijaż, fryzurę?

• Sue Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 02:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie lubie szpitali, jAk odwiedzałam babcie czy dziadka, to na troszkę i raczej staraliśmy się wychodzić na korytarz, żeby nie przeszkadzać współspaczom.
    Mnie bedzie odwiedzać tylko P.

A co do przygotowań, to mniej wiecej tak- włosy chce po prostu pokręcić i zrobic takie delikatne fale, a co do paznokci i make upu to pojecia nie mam!! Chyba zdam się na moją kosmetyczkę:) jakoś w tygodniu mamy robic próbne oko, zobaczymy :)

Czytałam wlasnie w jakimś pamiętniku zwierzenia dziewczyny, której wali się malzenstwo po urodzeniu dziecka, zastanawiam się jak moj P się bedzie zachowywać cy bedzie pomagać. Tak jakoś :)

Mały tak się ciśnie w dół, czuje jakby rozpychał mi tam jakies kosci na dole.

Diamonds, to normalne?

• Sue Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 02:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide chyba spać. Zgaga mnie meczy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 02:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana
    ja dopiero w tej ciąży czuję wszystko :-)
    Ale też czuję rozpychanie teraz i spinanie brzucha. Do tego ból miesiaczkowy i kłucie w szyjce.

Chyba normalne :-)
    Dzieć wchodzi w kanał ;-)
    Poprzednio pracowałam długo i nie miałam czasu się wsłuchiwać w siebie.
    Dla mnie druga ciąża a jak pierwsza :-)

Nie czytaj już tych lektur o zachowaniach. Bo tylko głowa boli.
    U mnie było na początku tak, że jednak dla nas była to odrealniona sytuacja.
    Dużo można sobie wyobrazić przed. Ale rzeczywistość jest rzeczywistością.
    Na początku było super, a później każde chciało już chwilę odpocząć.
    Ale to nie zabawka.
    Nie oddasz, nie wyłączysz.
    I kwestia dogadania- nie pretensji z niewypowiedzianych słów- bo powinien/-nna się domyślić. Tylko szczerze i jakoś daliśmy wtedy radę.
    A jak mama spokojna to i dziecko spokojne :-)

Rozmawiać trzeba i mówić o swoich potrzebach. Nie wymagać źe się domyśli, bo to facet :-) tylko prosić i zachęcać :-) komplementami i pochwałami :-)
    Oni lubią jak się ich chwali :-) tak mi się wydaje :-)
    No i przede wszystkim, jak będziesz chciała pomoc od P. To mu pozwól i nie krytykuj bo się zablokuje chłopak ;-)

Sue będzie dobrze musi być ;-)
    &&&&&& żeby się wszystko udało i Tomasz cierpię poczekał choć do popołudnia za tydzień ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Ide chyba spać. Zgaga mnie meczy :)
    Dobranoc :-)
    dobranoc i spokojnej nocy ;-)

P.s
    chciałam zacytować a polubiłam
    a tu nie ma za co ;-) bo zgaga nic przyjemnego.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przejmuje warte od piątej :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam :)
    Ja mam teorię, że już nas dzieci przyzwyczajają do takiego przerywanego spania. Ja w czwartek poszłam spać o 22, obudziłam się o 1, nie spałam do jakiejś 3, potem wstałam 6-7 podrzemalam koło 10, potem drzemka 16-17 i 21:30-23, znowu spanie od 1 do 5.... Trochę jak przy niemowlaku...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ