X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Kasilka szkola rodzenia po 24 tyg! Ja zaczelam jako w 28 tyg i trafilam do szpitala i maz sam byl a potem chodzilam z pesarem tylko mialam kartke od gina ze tylko na teorie!
    Wiec spokojnie;))

Zrobilam oklad z fusow;))
    Ciekawe czy tam dojdzie cos;))

No właśnie dziś zadzwonili , że od 3 lutego start, a to 22 tc dopiero, mój gin też uważa że za szybko

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Kasika, ja szkole rodzenia polecam jak najpóźniej - wiecej rzeczy zapamietasz:)
    Ja zaczęłam chyba w 30tc jakoś :)

No dokładnie a te już chcą abym zaczęła. Trudno, na razie nie ma o tym mowy, wolę zrezygnować niż potem żałować że poszłam i małej zaszkodziłam zamiast leżeć

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu gratuluję chłopaka :-) i tak jak piszą dziewczyny wagą się nie przejmuj, Amelce też mówią że chudzinka ale ja wychodzę z założenia że dba laska o linię, do tego ma długie nogi to może już wie że modelką będzie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 14:08

c77352d493.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Dziewczyny zauwazylam pewna zależność - dziewczynki szybciej kopią tak, że je czuc w brzuchach. U nas na lutowkach było podobnie - dziewczyny pisały o jakichś szaleństwach w brzuchu, kopaniu, a moj Tomek długo był bardzo delikatny:) moze cos w tym jest?

Magda, rozmiarami się nie przejmuj teraz - dzieci rosna w swoim tempie, może być tak, że teraz nadrobi na wadze:) albo bedzie po prostu kruszynką:)
    A pomiary na tym etapie zależą od ułożenia dziecka, dokładności sprzętu i lekarza.
    No u gratulacje z okazji przeprowadzki:)

Mizzelka, ja nawet po rumianku miałam zgage. Teraz pije to siemie, ale walczę, żeby nie zwymiotować. Fu.

Teraz zauwazylam, że zgagę mam już tylko po czekoladzie i kawie. Brzuch niżej, to już dziecko mnie tak nie gniecie i jest troche lepiej.

Dziś jedt ponoc jakieś super niskie ciśnienie, co odczuwam, bo mam ruchy jak Bolek suchy...
    ja to kochana mam teraz zgage po wszystkim, a próbowalam nie jesc slodkiego itp.. nie pomaga..
    ponoć włoski rosną jak taka zgaga jest... to moja chyba bd miała metrowe włosy -.-

u mnie na poczatku mała tak nie szalała, ale fakt czulam ją wczesniej w 16 tyg
    ale pozniej dlugo nie czulam az tak mocnych ruchow jak teraz.. teraz to mnie w nocy budzi aż..
    a wczesniej to moze przez te poprzeczne polozenie? nie wiem.

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zgaga zazwsze lapie w nocy, taka upierdliwa ze mnie budzi i dobija. Mam przy lozku Rennie, wiec biore sobie w nocy.

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasilka to pojdzuesz na nastepny termin i juz;)) na pewno bedzie:))
    Jutro ide na ktg, ciekawe czy pokaze jakies skurcze? Pewnie nie;))

kasika8303 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe :D daj znać jak coś :)

Krokodylku u mnie to samo w nocy najgorzej... ale w dzień też mi daje jazzu... wystarczy ze jestem kilka h po posiłku.. zgłupieje niedlugo...

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez lapie zgaga ale mi rennie pomaga. Gin polecil. Mowil ze mozna jeszcze mallox i cos tam jeszcze
    Gaviscon albo jakis tak

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi sie jak na zlosc rennie skonczylo ;/

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doświadczone brzuchatki a ja mam takie pytanie bo mnie tak polamalo że głowa mała. Wzielam drugi apap syrop na przeziębienie dla kobiet w ciąży i syrop z cebuli bo termometr pokazał mi temp.37,9 i mam taki kaszel że czasem w klatce piersiowej zaboli. Moje pyt. Dot. Tego czy jak poczekam do rana to czy ta temp nie zaszkodzi malenstwu? Bo chce przeczekać noc a jak nie będzie poprawy to podjade jutro do lekarza tzw.opieka medyczna weekendowa. Poradzcie coś ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 18:47

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wszystkie śpią :'(

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie jest wysoka temperatura. Pozwól organizmowi się bronić (dlatego jest temperatura podwyższona). Jest granica, nie wiem czy dobrze pamiętam ale 38,5 czy coś takiego. Ja bym poczekala. Wygraj nogi w gorącej wodzie, jak masz amol albo coś podobnego niech mąż cie naślnasmaruje i szybko pod kołdrę, wygranej się, wypoc to.

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawidłowa temperatura ciała u osoby dorosłej mieści się w przedziale 36–37ºC. U przyszłych mam zmiany hormonalne podnoszą ją często o ok. 0,5 stopnia w stosunku do wcześniejszego poziomu. Zatem norma dla kobiet ciężarnych to temperatura do 37,5ºC. Przedział 37,6–38,5ºC to stan podgorączkowy, a dopiero przy pomiarze powyżej 38,5ºC mówimy o gorączce w ciąży.

diamonds lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko, nie ma któraś z Was książki w pdf czy jakoś... "Najszczęśliwsze dziecko w okolicy"??

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobna porada :-)
    Ponieważ każdy jest inny warto zmierzyć sobie temperaturę kilka razy wtedy kiedy jesteśmy w dobrym samopoczuciu.
    Ponieważ skok temperatury o 1°-1,5° daje stan podgoraczkowy w stosunku do naszej normalnej temperatury.

I tak np. ja jestem z tych zimnych :-) dla mnie normalna temperatura to 36,2° sprawdzałam kilka razy
    dlatego przy 37,5°- 37,8° to już u mnie sporo i źle się czuję.

Natomiast Aga moja jest gorąca kobieta :-) (dzieci mniejsze w ogóle mają nieco wyższą ciepłotę ciała :-) ) i dla niej 36.8° to zwykła temperatura.
    Dlatego wiem, że do 38° nie panikujemy i zwykle samo przechodzi :-)
    Takie mierzenie zdrowym dziecku/a przy okazji wykorzystałam u siebie/ poleciła mi pediatra żebym niepotrzebnie nie dawała leków małej ;-)

Polecam na przyszłość :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda
    poza gorączką masz jeszcze dużo niefajnych objawów choroby.

Spróbuj kanapek z masłem czosnkiem i miodem- jako naturalny antybiotyk.
    Na pewno masz jakby co nocną pomoc, i jeśli czujesz się źle, tak że słabo rokuje to jedź.
    Jak jesteś w stanie wytrzymać i przechodzi nieco połóż się i wygrzewaj.

Sama wiesz najlepiej jak się czujesz.
    Obyś szybko pokonała to choróbsko.

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu mi pomogły 3 herbaty z cytryną i miodem, 3 gorące pod rząd wypite.

c77352d493.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miód w zbyt gorącej herbacie niestety traci swoje właściwości :/ wiec lepiej dodawać go do schłodzonej - ok 40 stopni.
    Ja polecam chleb z czosnkiem. Tylko duuuuużo tego czosnku :)

Gosiak lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds krolowa lodu :D Ja tez mam 36.2, i to teraz w ciazy! :D No ale u mnie cisnienie starndard tez to 100/58 itp. Takze jak mam 36.9 to moj wola ze jestem juz obloznie chora. U córy podaje leki dopiero powyzej 38.5st, najlepiej czopki u nas dzialaja i oglnie nie mamy z tym problemu. Kiedy byl ale teraz jest na tyle duza ze wie ze nie ma to tamto i jak trzeba to dzialamy i nie ma tematu:)

MAdzia kuruj sie! <3

diamonds lubi tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mnie też coś rozłożyło dziś. Cały dzień katar jak nie wiem. Mi bardzo pomaga mleko z miodem i czosnkiem, zazwyczaj po dwóch dniach mi przechodzi.

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ