X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Są, pączki. :P

Magdalena życzę zdrowia!

Ja teraz też aplikuję Nystatynę, bo Clotrimazol nie pomógł.
    kasika nie mydło tylko żel do higieny intymnej dla ciężarnych, taki jak masz, tylko z innej firmy. Mi osobiście AA tez nie podszedł. Teraz mam LacibiosFemina i jestem bardzo zadowolona. Mam też żel do smarowania tej firmy.

AA na to wychodzi że uczula, co za szajs :-) wypróbuję też ten LacibiosFemina, dzięki Krokodylku za radę :-)

Krokodylica lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mialam z rossmana taki z grapefruitem
    http://www.udziewczyn.pl/24,11669,Artykul,Emulsja_do_higieny_intymnej_Venus_dla_kobiet_w_ciazy_i_po_po.aspx
    od poczatku ciazy- zawsze wczesniej mnie swedzialo no strasznie! i ginka na nfz mowila ze mam straszne zapalenie skory- zrobila posiew i nic nie bylo..tylko e coli.

a po tym plynie jak reka odjal

a teraz mam bielenda sexy mama i tez jest ok- narazie mnie nic nie swedzi:)

ten z grapefruitem jest przeciwbakteryjny tez ale ostatnio nie bylo i kupilam sexy mame:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 17:36

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja polecam żel do HI z Rossmana Sensitive z avocado i rumiankiem.
    Szukałam biorąc pod uwagę rekomendację Srokao i bardzo mi się spodobał - zarówno ze względu na skład jak i na cenę: http://www.srokao.pl/2014/04/analiza-pyny-do-higieny-intymnej.html
    http://wrzucaj.net/images/2015/01/31/Rossmann_Facelle_Intim_Waschlotion_Sensitive.png

mizzelka lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam białego jelenia, tez spoko:)
    A ten płyn co Gosia wkleila bardzo polecala srokao i jak skonczy mi sie biały jeleń, to go kupię :)

Gosiak lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady odnośnie płynów intymnych. Widać te AA najgorsze są

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam perfecta mama i tez mi pasuje.

Dzis zakupy, dziadkowie, kolacja w restauracji. I mega bol zoladka (nadbrzusza??). Nie wiem skad te bole no masakra zawsze po jedzeniu, ale nie po kazdym. Po apapie przechodzi. Wiec dzis ped do aklepu w drodze do domu obwodnica bo jak mnie sieklo to prawie mdlalam.

Dobry wieczor! ♡

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy to moze pij siemie? Dziala oslonowo na zoladek

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka tendencja nam się wraz z nowym miesiącem wytworzyła. Czyżby w nocy wszystkie grzecznie spały? ;)
    Na lutówkach to samo... jestem w szoku :D

Daisy lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Jaka tendencja nam się wraz z nowym miesiącem wytworzyła. Czyżby w nocy wszystkie grzecznie spały? ;)
    Na lutówkach to samo... jestem w szoku :D

Cisza przed burza ;)

Gosiak, Sue, mizzelka lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieramy siły:)
    Ja spalam dziś grzecznie od północy do 8:30:) cudownie!!

merida17 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry!

Dziś mój dzień wg USG, ale nie wg Zojki :)
    Belly w miejscu odliczania dni do porodu, napisało: to już teraz :) bardzo zabawnie! :)

Z tego powodu postanowiłam leniuchowac i zbierać sile na czwartek :) spać jeśli sie da i ładować pozytywna energia :)

Uświadomilam sobie, ze to ostatnia niedziela kiedy wstaje na własne śniadanie, za tydzień ktoś bedzie krzyczał o nie głośniej ;)

Miłego dnia!

Sue, Rybeńka, Tygrysek, diamonds, Daisy, mizzelka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida, ja mam takie postanowienie, że nie bede narzekać, że mi ciezko, że chcę już, tylko na maksa wykorzystam najbliższe dwa tygodnie :)
    Fryzjer, kosmetyczka, jakies zakupy, kawa z koleżankami, randka z P - taki mam plan!
    Bo po porodzie co najmniej 2 miesiące bede raczej w 100% oddana synowi :)

Rybeńka, Gosiak, merida17, mizzelka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Merido ale to cudnie brzmi :) za tydzień o tej porze faktycznie będziesz juz miała Zoyke przy sobie :) a może Malutka jeszcze zechce wcześniej niż w czwartek zrobic Ci niespodziankę :)

Życzę Wam milej niedzieli ;*

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida, a lubisz daktyle?

Wczoraj znalazłam:

Zdrowa przekąska pomagająca uniknąć indukcji porodu.

Daktyle są nie tylko doskonałym źródłem błonnika w czasie ciąży, ale również, jak wykazały badania, jedzenie ich w ostatnich 4 tygodniach zmniejsza prawdopodobieństwo konieczności wywoływania porodu i skraca jego czas.

"Kobiety, które jadły 6 daktyli dziennie w ciągu ostatnich 4 tygodni ciąźy miały większe rozwarcie w momencie przyjęcia do szpitala, w porównaniu z kobietami, które nie konsumowały daktyli (3.52 cm vs 2.02 cm, p < 0,0005).

Poród rozpoczął się spontanicznie u 96% matek, które jadły daktyle , w porównaniu z 79% kobietami nie jedzącymi tych owoców w ciąży "

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21280989

Daisy, merida17, mizzelka lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Na szczescie bol zoladka odpuscil w koncu. Poszlam spac po 1..tragedia :/ teraz wypada sie podniesc i zaczac pakowac familiade na wyjazd na ferie na dzialke ;) wieczorkiem ruszamy.

Meridko gratulacje!!! ♡
    Milego dnia dla wszystkich :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybenko cudnie brzmi i niech tak cudnie sie rodzi ;) w końcu cud narodzin :)

Sue! Wlasnie u mnie ten plan podobny, realizuje go od wczoraj ;) Ty koniecznie sie oszczedzaj, bo ślub już tuż tuż ;)
    A po magicznym TAK, już nic nie stoi na przeszkodzie Tomaszowi zrobić najlepszy prezent swoim rodzicom :)

Gosiak! To mi trafilas z informacja :) czytam o daktylach Lubemu, a on mi mówi, ze wlasnie jem daktylowa mafine :) i przyniesie mi daktyle po pracy! Dzięki Kochana ;) także zostaje siemie, malina i daktyle :)

Daisy! Baw sie dobrze i łap tam zasięg dobrze :)

Gosiak, Sue, Rybeńka, Daisy, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, mądrze prawisz, kobieto.
    Właśnie siedzę z farbą na głowie a jutro z samego rana będę dzwonić i umówię się do fryzjera jeszcze :D

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Brzuchatki!

Ja od rana się pakuje, ale końca nie widać. Spakowałam rzeczy małej i jak na kobietę przystało ma ich więcej niż powinna. No ale te ciuszki są różniaste i ja sama się gubię czy coś będzie dobre czy nie. Mam nadzieję, że po miesiącu już na oko będę wszystko wiedzieć. Wolę wziąć więcej niż przez telefon tłumaczyć mojemu m. co ma zabrać.

Mam problem z szlafrokiem. Nie lubię szlafroków :(.

Problem jest też natury technicznej... nie mam już miejsca w dwóch torbach, a jeszcze parę rzeczy do zabrania, że o wodzie, soku i innych podobnych nie wspomnę, ale to do siatki chyba.

A do terminu ostatnie 28 dni! :) Witamy się na początku 37 tygodnia!
    W piąteczek wizyta i pobranie GBSa.

Wczoraj tak dosadnie bolała mnie szyjka, aż jestem ciekawa co się tam dzieje. Mała coraz bardziej napiera na dół.
    Śniło mi się dziś dziecko. O własnych nogach wychodziłam z porodówki, ale to był chłopczyk. Patrzył na mnie takimi pięknymi brązowymi oczętami. Mówiłam mu, jak szliśmy na sale, że muszę mu poszukać czapeczki i szukałam w stercie czapeczek odpowiedniej. Był taki kochany.

merida17, Daisy, diamonds, Krokodylica lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja fryzjera mam na 25 lutego, a kosmetyczkę - golenie woskiem na 26 :) już się doczekać nie mogę bo jestem zarośnięta na maksa.
    A na porodówce muszę jakoś wyglądać!

U mnie bez zmian. Czekam z porodem na 1 marzec :P

merida17, Gosiak, Daisy lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku chodzisz normalnie na wosk? Ja sie zastanawialam czy sie depilowac normalnie woskiem (nogi) no bo jednak spokoj na dlugo..przed ciaza jakis czas zaczelam w domku, no ale potem powrocilam do maszynki. Wiem, ze laser nie wchodzi w gre..a bikini i pachy tez u kosmetyczki robisz?

‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ