X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam od douli, że kosmetyczki nie chcą robić wosku u ciężarnych a w szczególności u zaawansowanych. Ale jak się ma jakąś swoją zaufaną, to pewnie zrobi :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja czytalam ze nie powinno sie woskowac bo sie spina cialo i ogolnie z racji tego ze to malo przyjemne. No ale jak ktos przyzwyczajony to dla niego zabieg niczym dla nas maszynka pewnie. Ja sie boje troche hehe a mojemu juz zapowiedzialam ze jak bede miala brzuch wiekszy od niego;) to on bedzie mnie golil. Nie protestowal ale sie przestraszyl ze mnie cala potnie (i pewnie umre :D ).

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja maszynka. Teraz nogi poprawiam depilatorem.
    Bede tam sie golic co 3 dni a jak dam rade przy skurczach to poprawie jeszcze chociaz tam.

Daisy lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 5 lat regularnie chodzę na wosk na nogi i bikini (sorki za szczegółowość, ale wszystko woskiem, nawet dupkę) i brwi też robię woskiem.
    W ciąży zrobiłam to 2 razy, ostatnio we wrześniu przed wyjazdem na wakacje. Później jak już miałam iść następny raz (bo chodzę średnio raz na ok 1,5 miesiąca) to okazało się, że moja szyjka świruje. Dlatego poprzestałam. Trochę się zapuściłam, ale nienawidzę maszynek, a depilator mnie boli bardziej niż wosk.
    Teraz umówiona jestem na 3 dni przed terminem porodu więc już nie mam nic do stracenia. A do wosku jestem przyzwyczajona i zawsze robi mi to ta sama osoba, więc jej ufam.
    Bardzo mi tego brakuje, tej "czystości" po goleniu.

Ostatnio już nie mogłam na moją cipcię patrzeć i przed wizyta u gina zrobiłam to maszynką. Tydzień chodziłam okrakiem i plułam sobie w brodę bo to paskudnie odrasta. Już nigdy więcej tego nie zrobię. Po wosku włoski są osłabione, cieńsze i mniej ich jest. W ogóle nie czuć że odrastają.

Daisy lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku masz racje. Ja przed Chorwacja zrobilam pierwszy raz wosk. Nie bolalo, ale bylo malo przyjemne. Pierwszy raz oczywiscie plamy od razu wiec dobrze ze robilam tydzien przed wyjazdem :D a potem juz z gorki. Pachy sie balam i bikini tez :D

Ale mi sie nic nie chce. Sniadanie jem..

• Daisy Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff udalo nam sie wyjechac. Tankujemy.. te psy mnie do szalylu doprowadzaja. Jeden jezdzi na halucynach zeby nie rzygal :D a drugiemu chyba tez zaczniemy podawac bo jeczy i jeczy no mozna swira dostac :/

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy udanych ferii :) wypocznijcie :)

Co do wosku, ja poszłam tylko raz i nigdy więcej ;p wolę maszynkę ;p

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuracja daktylowa rozpoczęta ;)
    Słodkie te cholery :)

Ciekawe, czy 4 tyg kurację można zrobić w 4 dni ;) mam kg daktyli, ale to musi być bomba kaloryczna :)
    Zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Gosiak, mizzelka, Daisy lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym zjadła teraz daktyle, to zgaga by mnie zabiła, serio. Mam zgagę nawet po posłodzonej herbacie. Wczoraj zjadłam banana, to myślałam, że umrę.
    Niby mówią, że jak brzuch opada, to zgaga trochę odpuszcza. Guzik. U mnie to wynika chyba z tego, że Tomasz gdzieś mi tam zapoda strzała z karata w żołądek, bo to takimi falami idzie. Bleh.

Ja myślę, że jak zaczną mi się skurcze, to sobie po prostu poćwiczę - o ile dam radę.
    Dziś ćwiczyłam pilates dla ciężarnych przez prawie godzinę i teraz czuję się jak młody bóg :)

Rybeńka, diamonds, Tygrysek, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie czasami zastanawiam, jak zgaga faktycznie ma sie do ilości włosów na glowce rodzącego sie dziecka :)
    Ja sama jestem kudlata, ale zgagi nie miałam w życiu!! Nie znam tego uczucia.
    Tak mnie ciekawi, czy u Zojki wygra przesad, czy biologia :) :) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 23:18

Rybeńka, diamonds, Sue lubią tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida stawiam na biologię :-) :-) :-)

merida17, Rybeńka lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Merida stawiam na biologię :-) :-) :-)

Kasika, obys miała racje :)
    Marzą mi sie loki w kolorze włosów lubego :) niech bedzie pol na pol :)
    Czasami zartujemy, ze moze ma faktycznie taka szope, jak ja i przez to nie widzi biedaczka kochana, gdzie wyjście :) :P

Rybeńka, diamonds, Gosiak, kasika8303, Daisy lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida, moj brat i ja potwierdzamy regułę - mama zdychala na zgage, my oboje kudłaci :)

Wypilam wlasnie siemie lniane - zrobił mi sie z tego taki glut, że wypiłam na raz, z zamkniętymi oczami. Bleeeeeeh!
    I wlasnie pomalowalam paznokcie u nóg :)

merida17 lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Której lekarz polecał siemie lniane na zgagę? Ja wlasnie wypilam i zaraz mi się przełyk zapali!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Której lekarz polecał siemie lniane na zgagę? Ja wlasnie wypilam i zaraz mi się przełyk zapali!!

Ani jeden z moich :)
    Moi to fachowcy od metrowek :)
    Siemie samo w sobie pewnie im obce :P

Sue, mizzelka lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co Twoi fachowcy poleciliby na zgage:)

merida17 lubi tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja jako obalaczka mitów obale następny.
    Moja mama urodziła 4 kudlatych z długimi ciemnymi włosami i w ogóle nie wie co to zgaga.
    Ja umieram od zgagi, kupiłam renni czy jak to się nazywa i na razie działa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 05:03

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku!
    To jesteś ciekawym przypadkiem do analizy :)
    Niebawem sie przekonamy, co i jak :)

Tygrysek lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się witam, wyspana o dziwo :)
    Od 22:30 do 6:00 z 3 pobudkami na siku tylko i lekkimi bólami okresowymi.

Daktyle też mozna wziąć na porodówkę, dostarczają dużo energii.
    http://www.siostraania.pl/artykul/rodzic-przy-daktylach-czyli-co-mozna-jesc-w-czasie-porodu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 08:16

merida17, diamonds lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane :)
    ja ciągle czekam na te pierwsze rozpakowania u Was <3 i zaciskam kciuki by wszystko poszło szybko i sprawnie <3
    My do jutra na antybiotyku - mam nadzieję, że coś pomoże bo ile można się męczyć..nos to mi odpadnie za chwilę :| a i męczy mnie biegunka :| chyba po tym antybiotyku.. mam nadzieję, że ten antybiotyk i cały ten epizod "choroby" nie zaszkodzi Młodemu :) od czasu do czasu czuję Jego pukania i smyrania mocniej raz słabiej ale są więc trzeba myśleć, że u Niego wszystko gra :)
    pozdrawiam <3

diamonds lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ