X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Kasika, obys miała racje :)
    Marzą mi sie loki w kolorze włosów lubego :) niech bedzie pol na pol :)
    Czasami zartujemy, ze moze ma faktycznie taka szope, jak ja i przez to nie widzi biedaczka kochana, gdzie wyjście :) :P

Haha dobre :-) ale może być . Loki opadły na oczka i nie widać gdzie wyjście ewakuacyjne :-)

merida17 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    hej kochane :)
    ja ciągle czekam na te pierwsze rozpakowania u Was <3 i zaciskam kciuki by wszystko poszło szybko i sprawnie <3
    My do jutra na antybiotyku - mam nadzieję, że coś pomoże bo ile można się męczyć..nos to mi odpadnie za chwilę :| a i męczy mnie biegunka :| chyba po tym antybiotyku.. mam nadzieję, że ten antybiotyk i cały ten epizod "choroby" nie zaszkodzi Młodemu :) od czasu do czasu czuję Jego pukania i smyrania mocniej raz słabiej ale są więc trzeba myśleć, że u Niego wszystko gra :)
    pozdrawiam <3

Niech to choróbsko sobie już idzie!!!! A młdemu nie zaszkodzi, masa kobiet jest przeziębiona w ciąży i dzieciom nic a nic nie jest. A jak puka i smyra to mu tam dobrze :-) Amelka całymi dniami puka i kopie, nie wiem kiedy to dziecko śpi :-) a pisałaś o wadze w czerwcówkach, moja waży podobnie, nie ma co się przejmować. Grunt żeby jadły a ja kloca rodzić też nie chcę. Jak Amelka chce być modelką to proszę ją bardzo :-)

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Której lekarz polecał siemie lniane na zgagę? Ja wlasnie wypilam i zaraz mi się przełyk zapali!!

Sue
    mój królik bystrzak na wszelkie dolegliwości ciążowe zaleca siemię lniane :-)
    od zawsze. Na każdej wizycie. Na wszystko przed, w czasie i po ciąży.
    Siemię lniane rządzi :-)

U niego siemię na śluz, mdłości, nudności, zgagę, zaparcia- po prostu wszystko :-)

Sue lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczku
    Ty pisałaś, że będziesz chustować dziecko.
    Masz już polar czy darujesz sobie?
    Bo zastanawiam się nad takim

http://allegro.pl/pentelka-bluza-polar-dla-dwojga-m-przod-tyl-i5032230061.html

Albo z lenny lamb- ale tam nie ma takich dwustronnych.

Robiłaś już rozeznanie?

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    Gosiaczku
    Ty pisałaś, że będziesz chustować dziecko.
    Masz już polar czy darujesz sobie?
    Bo zastanawiam się nad takim

http://allegro.pl/pentelka-bluza-polar-dla-dwojga-m-przod-tyl-i5032230061.html

Albo z lenny lamb- ale tam nie ma takich dwustronnych.

Robiłaś już rozeznanie?
    Tak, chciałam kupić właśnie w tym miesiącu - dokładnie taki jak wkleiłaś :)

diamonds lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :D

Magdalenka szybkiego powrotu do zdrówka :* ja też się kuruję, bo katar nie odpuszcza.

Ja też się urodziłam z dużą ilością włosków, ale mama nic mi nie wspominała o zgadze.

Ja miałam dość często zgagę, a ostatnio jest lepiej, nie wiem czy to przez opuszczony brzuszek? Ale tak mi się wydaje.

Miłego dnia Kochane :)

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zgage wieczorami a wczesniej wymioty wiec licze na wloski ;)

SCzerze to chcialbym Zeby cos sie juz dzialo..
    Obawiam sie Ze potem bedzie duzy synek..

Rece puchna, nogi tez. Ciekawa jestem jak to bedZie wygladal moj brzuch po porodzie? Czy skora nie bedzie wisiec

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena a bierzesz probiotyk do antyb?? Albo jogurt naturalny??

atdcqtkf2affvuei.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

ja się witam przeziębiona, z bolącym gardłem i zapchanym nosem. :/

Widze że Merida nadal nie ma zamiaru rodzić. :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj co te choroby was tak nękają...

ooo własnie słoneczna słuszna uwaga... probiotyk się przyda i coś na infekcje tam na dole w sumie.. bo antybiotyk osłabia całą florę, może trivagin? czy coś na podobe?

Mam nadzieje że synuś się niedługo obudzi :) my tak w sumie niespodziewanie doczekaliśmy się u Groszka, raz dwa i już do szpitala po ktg poszła :)
    więc życzę Ci szybkiej akcji :) no ale nie az za szybkiej zebys do szpitala dojechała ehehhe :)

Meridko dla ciebie tak samo bo coś Zoyka strajkuje.. jak górnicy i rolnicy :D

zdrowiejcie :)

a ja witam się wedlug ostatniego USG w 38 tyg a według starego terminu w 36 tyg:)
    jestem spakowana, pościel już poprasowana dla malutkiej, czekam :)

merida17, Daisy, diamonds, Sue lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa i musze się "pochwalić" że sprawa zwolnienia się wyjaśniła.. wysłali mi drugi kwitek (bo mialam zwolnienie od 23 grudnia do 22 stycznia a dali m do 16 stycznia) a teraz dostałam od 16 stycznia do 22 stycznia :D nie wiem co u nich za cuda się dzieją ale co tam...
    zwolnienia ostatniego jeszcze nie zaniosłam ale po prostu nie było jak.. chyba nie bd problemu... a jak już to mówi się trudno, ale skoro facet z tymi moimi zwolnieniami na początku mi gadał że mam pół roku na złożenie wniosku ... więc chyba nie bd się fukać o kontynuację zwolnienia że troszkę później zaniosłam, a mam je do 18 lutego :)

Daisy, diamonds lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Brzuchatki :)

Widzę, że od weekendu straszny spokój tutaj panuje, każda pewnie czymś zajęta.

My dziś byłyśmy na macanku brzuszka u rodzinnego- ostatni raz. Za dwa tyg mamy stawić się tam we dwie, wypadałoby urodzić do tego czasu :)

Chyba mam potrzebę takiego wewnętrznego wyciszenia i ciągle chce mi się spać, aż dziwne to. Może mój organizm powoli szykuję się na akcję? Nie wiem.

Z nowości od tygodnia wstaję o 4.30 w nocy na siku, co do minuty :) Skoro nie skurcze, to chociaż wizyty w wc mamy regularne :)

Miłego Dnia!

diamonds, Tygrysek, mizzelka, Sue lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chodzilo mi o prbiotyk ogolny przy antybiotyku zeby biegunki nie bylo.

Mizzelko- ja bylam na ktg w sobote i zadne skurcze sie nie pisaly.

teraz ide w srode... a w czwartek ide na wizyte okreslic wage i na badanie.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry po poludniu!

Dziewczyny co Was tak rozklada?
    U nas zasieg rzecz jasna slaby ale daje rade ;).
    Grzeje w kominku i powoli zaczyna sje robic calkiem cieplo haha wczoraj byla kosta zesmy w aucie z cora przed wysiadka juz na podworku sie ubieraly w dodatkowe bluzy i grube spodnie.
    Wczoraj zaryzykowalam z makaronem i na kolacje byl makaron spaghetii z pesto czerwonym i nic mnie nie bolalo. Takze cos w tej knajpie bylo nie tak i stad taka reakcja moze..jem normalne porcje domowego jedzenia i nic mi nie jest.

Spalam w dresie i w skarpetkach a w ogole to polozylam sie w czapce. :D

Mizzelka a to chyba jest tak ze masz 7 dni na dostarczenie do pracodawcy l4? Ale Ty nosisz bezposrednio do zusu?

U nas ok, Hania ma sie dobrze.

Niestety 2 lipcowki pozegnaly dzidzie w 17tc wczoraj i przedwczoraj. Dobilo mnie to na amen.

Zazdroszcze Wam, juz niebawem bedziecie tulic malenstwa w ramionach :) :) tez bym chciala. Patrze na corke i mysle jakie mam szczescie, a tu zaraz drugie takie i sru od nowa :)

diamonds, merida17 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy Lubie za wszystko poza stratą maleństw.
    Nie bierz takich informacji do siebie bo na pewno nie służy to ani Tobie ani Hani.
    Może lepiej że słabo z zasięgiem :-)
    Odpoczywajcie i udanych ferii ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida
    już niedługo pełnia :-)
    Podobno dzieci lubią księżyc, a to chyba za 2 dni ;-)

Ja też dziś jak Ty się "wyciszałam" ;-)
    Od chwili po 10 do 14 :-)
    I jeszcze bym spała, ale już ferie się skończyły i trzeba biec po Agule. ;-)
    W pełni Cię rozumiem :-)

• Daisy Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds a ja dzis jak nie ja, wstalam o 9 :D poszlismy do gory ok 23 i jakos chwile potem zasnelam. Nie wiem jakos lepiej mi tu sie zasypialo niz w domu. Nie ma w sypialni tv..a moj wczoraj (zalamalam sie normalnie :/) mowi 'Osz kurde zapomnialem zabrac plejke!'...niech to bylam pewna ze tu sie nie da no ale oczywiscie On ma tu porobione wszystkie podlaczenia..wiec pewnie przywiezie sobie. No trudno to ja bede sie relaksowac:) zakupilam nowa herbate Vitax (od dawna juz pije tylko owocowe vitaxy) porzeczka i mangostan :) Tez kupilam herbate Taheebi Lesny Duch (herbata czarna z owocami lesnymi) taka do dzbanuszka bo mamy z sitkiel takie ala co w Domu Sushi nam podawali i nam sie zachcialo :) obie pachna pysznie na caly dom, takze mam swoje chwile relaksu.

No ale ferie feriami, trzeba core do jakichs lekcji pogonic w koncu bo sie obijamy od rana :D czas wolnego bedzie od srody bo luby przyjezdza na stale (dzis i jutro jezdzi stad do pracy), wiec chce wykorzystac ten czas niech troche poczyta.

Potanczylam troche z cora, mam nadzieje ze Hance sie podobalo :D

diamonds lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy a co sie stalo??

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    chodzilo mi o prbiotyk ogolny przy antybiotyku zeby biegunki nie bylo.

Mizzelko- ja bylam na ktg w sobote i zadne skurcze sie nie pisaly.

teraz ide w srode... a w czwartek ide na wizyte okreslic wage i na badanie.
    to też ale ponoć tam na dole też się osłabia i łatwo o infekcje, przynajmniej u mnie :<
    o to juz niedlugo wizyta :) ciekawe co tam się stanie, chociaż synuś by mogł zrobic niespodziankę :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:

Mizzelka a to chyba jest tak ze masz 7 dni na dostarczenie do pracodawcy l4? Ale Ty nosisz bezposrednio do zusu?
    nikt mi nie okreslil ile mam dni i dlatego nie wiem jak tam zareagują, ale zawsze kładę im na biurku i wychodze, zero pytan itp,a zanoszę bezpośrednio do Krusu :)

Daisy lubi tę wiadomość

‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ