X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy 17tc? Masakra. Nawet nie moge czytac takich rzeczy bo cos mi sie robi. :/

Mi niestety CHCE SIE RZYGAC i to cala ciaze, ale w sensie doslownym. ;)

Daisy, diamonds lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Ja zaczynam od niedzieli :)

http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod/porod/przed-porodem/jak-uniknac-naciecia-krocza-podczas-porodu-joga-oklady-z-kawy-trening-z-balonikiem,241_4211.html

W różnych miejscach o tym pisze. Tu żeby trzymać 20 min. ale ja ufam mojej położnej - komuś doświadczonemu trzeba.

Tygrysku ale tu jest zeby moczyc w akwie a ja fusy zawijam. moze zle robie?? jutro umocze wkladke sobie moze....

ja nie mowie ze nie dam sie naciac ale chcialabym chociaz zeby bylo to male naciecie:(((

atdcqtkf2affvuei.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku tak jak mowisz. Ja w pierwszej ciazy to nawet nie zdazylam sie przestraszyc! Zylam sobie zylam czekalam na jakis rozwoj wydarzen, a mi tu gin ze dzis pani pojedzie rodzic :D rozwarcie oczywiscie 1 palec wiec lipa no ale co zrobic. To byl szok. A potem trauma, mam nadzieje ze zostanie ona niebawem zaleczona. Drugi porod ponoc jest laskawszy no i licze ze w innym szoitalu to inny personel bedzie (lata do przodu to licze ze i kadra przyjemniejsza!). No ale..co ma byc to bedzie.

Pamietajcie o glebokich oddechach miedzy skurczami i sluchajcie poloznej ;)

Sloneczna ja wlasnie czytalam artykul o nacinaniu w 'M jak mama' i eh no tak sobie mysle ze pewnie pekne w miejscach po nacieciach..no ale pociesza mnie to, ze lepiej tak niz na nowo, mam nadzieje ze sie obejdzie. Ale jak mi znowu szyjka popeka i beda szyc to nie wiem jak 3 ciaze bede nosic chyba bokiem bede chodzic na jednej rece..mnie jak nacieli to pierwszy poszedl w strone odbytu (ponoc tak sie robi zazwyczaj bo tylko lekko cyk i samo leci). Gojenie to dla mnie byl eh dekikatnie mowiac ciezki czas. Nie mowiac o wyproznianiu :D balam sie ze mnie rozerwie ;)

Pisze czysto informacyjnie, nie zeby straszyc itp. Ale nie wiem czy lepiej samemu pekac bez kontroli czy lepiej jednak zostawic to lekarzowi (jesli jest taka koniecznosc).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 23:27

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz chyba na nacinaja na godzinie siodmej a nie prosto do odbytu

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Zgadzam się z Frozen :)
    Odpoczywajacie :)

Ciociu Merido :-)
    Powinnam sobie zmienić nick ;-)
    A ja nie wiedziałam jak tu zapisać coś :-) i wzięłam nazwę swoich perfum :-)
    O ja prosta baba :-P
    A tu proszę. Trzeba było bajki oglądać ;-) i gotowe ;-)

merida17 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

No nacięcie mam i jest tak jak piszesz na godzinie siódmej może ósmej. No i na pośladek wychodzące .
    samo w sobie przynosi ulgę przy porodzie, ale później 2 tygodnie ciężko było funkcjonować. Bo chciało by się usiąść a tu trzeba było nieźle się nagimnastykować przy tym.
    no ale. .. zapomina się ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Tygrysku ale tu jest zeby moczyc w akwie a ja fusy zawijam. moze zle robie?? jutro umocze wkladke sobie moze....

ja nie mowie ze nie dam sie naciac ale chcialabym chociaz zeby bylo to male naciecie:(((

Kochana,
    wczoraj gdzieś znalazłam jeszcze info na temat kawy wiec się skusiłam.
    Kupiłam specjalnie opakowanie :-) zaparzyłam i w gazę i na wkładkę ;-)
    Hmm. .. chwilę było ciepło i mokro.
    Po 20 minutach chciałam to wyrzucić i co???
    W całych majtkach, spodenkach, wszędzie były fusy :-) jaka ja głupia pomyślałam.
    Niechby się coś stało nie wiem jak lekarzowi wytlumaczylabym fusy tam się znajdujące :-)
    Od razu pod prysznic żeby to umyć :-)
    I powiedziałam sobie, że nigdy więcej kawy w majtkach- które poza fusami przejęły wilgoć z tej kawy. Wkładka niestety nie wytrzymała, choć fusy zdawały się być wciśnięte :-) nie muszę pisać jak one wyglądały :-) ;-)

No ale skoro to ma być napar to może jutro powtórzę eksperyment z kawą.

A Ty będziesz robić dalej fusy czy moczenie wkładki ???

Daisy, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    no SUe a mnie zdenerwowal osattnio wpis Maji35

niepotrzebnie tak pisze bo tylko potem sprawdzalam czy maly sie rusza..

to jakas rodzina jej a nie od nas z watku wiec nie powinna tak pisac.

powiedzialam mezowi to tez sie zdenerwowal i ze niepotrzebnie mowilam i sama mysle..

juz bym chciala urodzic!!!!

u nas straty byly ale chyba pozniej przez szyjke! bo to jakos 23 tydz u kamkaz i olci

Słoneczna, też mnie zdenerwował. Tym bardziej, że nie pisała prawie wcale i wyskoczyła jak filip z konopii z tą historią. W pierwszej chwili chciałam to inaczej skomentować, ale napisałam po prostu, że mi przykro.
    O tej kobiecie z zabrza też usłyszałam przypadkiem, bo przeglądałam wiadomości na onecie czy gdzieś i wystarczyło, że nagłówek przeczytałam.

Ale też później sprawdzałam czy mały się ruszał. I chyba mały wyczuł mój stres, bo kopał i wiercił się jak szalony...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 00:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    Ciociu Merido :-)
    Powinnam sobie zmienić nick ;-)
    A ja nie wiedziałam jak tu zapisać coś :-) i wzięłam nazwę swoich perfum :-)
    O ja prosta baba :-P
    A tu proszę. Trzeba było bajki oglądać ;-) i gotowe ;-)

Ha ha :) mnie tez pary razy system wracał, bo zawsze cos było nie tak! Ta 17 tez z musu, bo bez blokowalo :)
    Jesteś "zimnolubna" (pisalas ostatnio o temp ciala) to mi Frozen pasuje, jak w mordę strzelił :) tak to sie mówi :)

Sue, diamonds lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełnia... Spać nie mogę. Rano mam KTG i wizytę, poproszę o kciuki.
    Dwóm lutówkom odeszły w nocy wody i pojechały rodzić.

merida17, diamonds, Daisy, mizzelka, Krokodylica lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wieczorem pobolewalo podbrzusze i teraz tez je czuje :\
    Dobrze, że już w piątek wizyta.

Słoneczna w każdym miejscu inaczej pisze o tej kawie. Ja chcę to przez pieluche nosić, albo przez kilka warstw gazy. Zobaczymy. Wydaje mi się ze w fusach jest więcej skondensowanych właściwości. Ale to tylko moja opinia. Nadal stawiam na fusy.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

U nas nastroje fatalne. Cora wydaje sie byc znow chora..poki co 37.2, ale kaszel okropny i katar. Psikamy i pulneo jej podaje, no ale nie wiem jak sie to rozwinie to wrocimy do domu..2 tyg temu poszla na rolki i tydzien w domu, teraz prosze lyzwy w sobote i znowu to samo. A zadowolony jasnie tatus wezmie dziecko na 2gi tydz ferii i znowu wroci chora.. :( :( jak mi jej szkoda.

No luty jest wiec w sam raz na Lutowki :) :) trzymam kciuki i za Was! ♡

Milego dnia.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    na prawą stronę nacinają ale jak dokladnie to nie ogarniam :) zeby ominac okolice odbytu i siusików.

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uuu Daisy to niech się Młoda kuruje :(
    kurde co to za faza przeziębień panuje.. no ale w sumiepogoda robi psikusy i zarazki tak nie zamarzają..

Meridko.. Zoyka gotowa? :)

A ja dziś wstałam w nocy tradycyjnie 3 razy do toalety.. ale wieczorem ok było
    za drugim razem wstaje jak stara baba (norma) ale.. jakoś takie drętwe nogi mialam.. patrze w wc a tu nogi spuchnięte jak baniaki..
    puchły mi wczesniej ale nie tak intensywniej jak dziś
    nie to że są wielkie te stopy itp ale inne, obrzęknięte dość dość.
    Jestem troszkę przerażona.. bo nie wiem czy uznać to za normę czy nie. :<
    masakra.

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane :)
    No czy ja się w końcu doczekam :P Niech już Któraś się rozpakuje :P
    3mam kciuki <3
    Mnie rano obudził ten wredny kaszel ale w sumie nie licząc kataru z którym da się żyć to jedyne co mi pozostało po epizodzie choroby - chyba antybiotyk pomógł.. ;) Tylko co zrobić z tym kaszlem :| :| ??
    Wczoraj zaszalałam i kupiłam dla Młodego w Auchanie 3 pak skarpetek <3 i powoli sobie codziennie patrzę na temat BAZAREK i składam zamówienia :) więc powoli coś tam ogarniam :) jeszcze jak wydobrzeję muszę iść do siostry i sobie zabrać to co kiedyś poodkładałam dla siebie po jej córci ale takie unisexy :D chociaż chyba jak ubierze się chłopca w ciemny fiolet to mu nie zaszkodzi :x :D bo przecież nie będę kupować tylko niebieskiego :D :D
    Ostatnio też przeglądałam pościele na allegro bo łóżeczko mamy dostać więc oddzielnie kupimy pościel i wpadły mi w oko takie: http://allegro.pl/5el-posciel-haft-120x90-promocja-super-wzory-i4925032756.html?utm_source=criteo&utm_medium=cpc&utm_campaign=FB tylko muszę jeszcze kolorki wybrać :)
    W sumie troszkę tego do kupienia będzie i pewnie od wypłaty zacznę :D Staram się też polować na promocję pampersów dada z biedronki tych wielkich pak :D Jakby Któraś coś wiedziała to miło jak poinformuje tutaj :D
    No i trochę żałuję, że nie kupiłam ostatnio do prania tej Loveli jak była w promocji w biedronce - no ale może do maja jeszcze się zdarzy :)
    A wczoraj w końcu przywieźli Nam kuchenkę :P
    Jutro przyjdą podłączyć TV <3
    Może do weekendu Mąż w końcu poskłada meble do sypialni :D
    No ale ważne, że już w swoich (prawie) 4 ścianach :)
    pozdrawiam i 3mam kciuki za wizyty :) no i za te porody :D

Krokodylica, merida17 lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,
    ja dalej zasmarkana.

Wdepłam sprawdzić czy Merida rodzi. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny Merida nie rodzi i zasadniczo pogodzila sie z tym stanem :)

Miałam parcie, by wyrobić sie przed macierzyńskim, ale leci już 3 tydzień i tego czasu już mi nikt nie odda, więc już nie wnikam ;)
    Ciagle obstawiam zle wyliczony termin. Jem daktyle, czekam na księżyc (chociaż wczoraj czytałam, ze to bujda) i pewnie w czwartek nawet oxy Zojki nie ruszy :) dlatego spakowalam gruba książkę! ;)

Daisy, kasika8303, Krokodylica lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    Kochana,
    wczoraj gdzieś znalazłam jeszcze info na temat kawy wiec się skusiłam.
    Kupiłam specjalnie opakowanie :-) zaparzyłam i w gazę i na wkładkę ;-)
    Hmm. .. chwilę było ciepło i mokro.
    Po 20 minutach chciałam to wyrzucić i co???
    W całych majtkach, spodenkach, wszędzie były fusy :-) jaka ja głupia pomyślałam.
    Niechby się coś stało nie wiem jak lekarzowi wytlumaczylabym fusy tam się znajdujące :-)
    Od razu pod prysznic żeby to umyć :-)
    I powiedziałam sobie, że nigdy więcej kawy w majtkach- które poza fusami przejęły wilgoć z tej kawy. Wkładka niestety nie wytrzymała, choć fusy zdawały się być wciśnięte :-) nie muszę pisać jak one wyglądały :-) ;-)

No ale skoro to ma być napar to może jutro powtórzę eksperyment z kawą.

A Ty będziesz robić dalej fusy czy moczenie wkładki ???

robilam z fusami! tylko zawijalam w gaze jakby podwojnie tak zeby nic nie wylecialo. mimo wsyztsko troche "kropek" zostaje

dzis umocze w kawie bez fusow:))

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak moze Ty rodzisz po wizycie :)
    Zmiluj sie skoro mi nie idzie :P

Daisy moze to chwilowe chorobsko po tej pierwszej zimnej nocy i zaraz przejdzie!
    Trzymam kciuki za zdrowko :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida a nie macie czegos takiego jak wywolanie porodu po terminie?przeciez to juz tydzien po..

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ