X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu trafny napis pod suwaczkiem :)
    Zobaczymy na co ten uparciuch czeka :)

Daisy, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Merida a nie macie czegos takiego jak wywolanie porodu po terminie?przeciez to juz tydzien po..

Mamy rodze w czwartek o 14 :)

słoneczna 85, Sue, Gosiak, Evell lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    uuu Daisy to niech się Młoda kuruje :(
    kurde co to za faza przeziębień panuje.. no ale w sumiepogoda robi psikusy i zarazki tak nie zamarzają..

Meridko.. Zoyka gotowa? :)

A ja dziś wstałam w nocy tradycyjnie 3 razy do toalety.. ale wieczorem ok było
    za drugim razem wstaje jak stara baba (norma) ale.. jakoś takie drętwe nogi mialam.. patrze w wc a tu nogi spuchnięte jak baniaki..
    puchły mi wczesniej ale nie tak intensywniej jak dziś
    nie to że są wielkie te stopy itp ale inne, obrzęknięte dość dość.
    Jestem troszkę przerażona.. bo nie wiem czy uznać to za normę czy nie. :<
    masakra.

tez mi puchna stopu ( w kostce to widac) i rece..

jutro ktg to zoabczymy a w czw wizyta..

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po wizycie - zewnętrzne rozwarcie na palec, od środka wszystko trzyma, więc ne ma sie co nastawiać raczej na rychły porod.
    Na 14:30 mam ktg, ktore pewnie nic nie pokaże.
    Jakoś tak czuje, że nie urodzę w terminie.

Daisy, merida17, Krokodylica lubią tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridko, Zoyce po prostu tam w brzuszku ciepło i wygodnie :-)

Daisy przez tą pogodę wszyscy w koło teraz chorują. Trzymam kciuki aby szybko minęło.

Mi dziś głowa pęka :-(

merida17 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Gosiak moze Ty rodzisz po wizycie :)
    Zmiluj sie skoro mi nie idzie :P
    Kochana, nic a nic :P
    KTG książkowe bez żadnych skurczy, szyjka i rozwarcie nie nie ruszyło dalej.
    Za tydzień mam wizytę ostatnią, ale ginka powiedziała, że mimo całej sympatii jaką mnie darzy wolałaby mnie już nie zobaczyć 10.02 :P
    A jeśli się zobaczymy, to 15.02 do szpitala i tam będę czekać bez sensu i dostawać jakieś kropłówki z oxy, więc wolałabym tego uniknąć...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja juz nie wiem.. Ja czekam do wizyty.
    Maly sie wierci strasznie

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, to nam się uparciuchy faktycznie trafiły :)
    Zgadzam się z Tobą, bo faktycznie też nie chce mi się bez sensu czekać i bawić w oxy, ale już się nastawiłam, że tak będzie! Co zrobić :)
    Ty masz szansę jeszcze tego uniknąć, u mnie maleję z każdą godziną :)
    Damy radę ;)

Sue, w takim razie najpierw ślub, potem poród! Wszystko tak jak ma być ;)
    I nie myśl, że Tobie uparciuch się nie trafił ;)
    Czerwcowe plemniczki uparcie biegły do celu, to Dziołszki nie bądźmy zaskoczone, że teraz nie wychodzą :)

Krokodylica, Gosiak, Daisy, Rybeńka lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida, mnie się na razie nie spieszy. Daję mu na spokojnie czas do 14, potem się zacznę denerwować.
    Dziś lekarz mi wpisał w karcie ciąży termin 17.02 - według niego i OM. Zgłupiałam, bo lekarz z prenatalnych wyliczył 14.02 i to też z OM.

Nie mam już żadnej wizyty, więc jak nie urodzę w terminie, to nawet nie wiem co zrobić :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue myślę, że nie ma co panikować teraz.
    Mi z OM wyliczyli na 27 stycznia (przy moich bardzo długich cyklach uważam, że to jednak zła data, ale może się mylę- wyliczyli tak i w Irl i w Pl).
    A na tym ostatnim spotkaniu z polskim ginkiem dostałam jeszcze inną datę. Za każdym razem jak wpisywał datę z OM to na USG wychodziły takie głupoty, że zrezygnowaliśmy z tego i jak wszystko zaczęło układać się w całość, to termin wyszedł na 6 luty!

U Ciebie Sue różnica to 3 dni między terminami, a u mnie prawie 2 tyg! Staram się o tym nie myśleć i spokojnie czekam na czwartek.

Zastanawiam się, czy jak faktycznie przenosiłam już ciążę, czy ja dopiero w niej się "donaszam" :) na tym etapie różnica jest ogromna!

I jak słyszę pytanie: kiedy rodzę, to trafia mnie podwójny szlak, bo mam tego dość i zwyczajnie nie wiem! Wczoraj do godziny 14 tylko 7 takich pytań, ale ja nie odpisuję, tel wyciszony, mam to gdzieś :)

Gosiak, Daisy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, które zamawiają w gemini.

Jak długo czekałyście na zaksięgowanie wpłaty?
    I od momentu zaksięgowania, jak długo czekałyście na paczkę?

Jesteśmy na etapie, że fałszywie mnie przepraszają, ale nic poza tym, a zastanawiam się, czy się wyrobią do 2 tyg ze wszystkim.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane .Ost mała dawała o sobie znać prawie cały czas a teraz od soboty nnic nie czuje jej wg nie wiem czy mam sie martwić ?
    Meridko życze szybkiego i szczęsliwego porodu ! <3

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:

Jesteśmy na etapie, że fałszywie mnie przepraszają, ale nic poza tym, a zastanawiam się, czy się wyrobią do 2 tyg ze wszystkim.
    Ja miałam zaksięgowane od razu, bo płaciłam online. A na paczkę czekałam w sumie ponad tydzień.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja miałam zaksięgowane od razu, bo płaciłam online. A na paczkę czekałam w sumie ponad tydzień.

Też płaciłam online, zaraz po zamówieniu.
    I pisałam do nich, by coś z tym zrobili, 2h później dostałam z automatu nakaz zapłaty (wrrrrr), później za to mnie przepraszali, ale dalej widnieje status NIE. Za 10 dni przylatuje tata i boję się, że nici z tego.
    W takim razie biorę się za nich, bo tydzień to tak na styk!
    Dzięki!

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Też płaciłam online, zaraz po zamówieniu.
    I pisałam do nich, by coś z tym zrobili, 2h później dostałam z automatu nakaz zapłaty (wrrrrr), później za to mnie przepraszali, ale dalej widnieje status NIE. Za 10 dni przylatuje tata i boję się, że nici z tego.
    W takim razie biorę się za nich, bo tydzień to tak na styk!
    Dzięki!
    Wyślij im dowód wpłaty i poproś o zmianę statusu płatności i przyspieszoną realizację, może coś pomoże, trzeba próbować :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Wyślij im dowód wpłaty i poproś o zmianę statusu płatności i przyspieszoną realizację, może coś pomoże, trzeba próbować :)

Pogroziłam paluszkiem i tupnęłam nogą i odpisali (trzeba przyznać, że szybko odpisują), że odnotowali wpłatę i paczka w realizacji :) to niech się tego trzymają :)

Jeszcze raz dzięki :)

Daisy, Gosiak, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas niestety gorzej - mala 38st takze czekam jeszcze chwile i wlacze panadol. Dobrze ze pozabieralam wszystko z domu! Bo jechalismy na jedno auto (nie mam sily po ciemku jezdzic za kierownica) no i moj jezdzi do pracy. Dobrze ze to nie tak daleko i od wieczora bedzie juz z nami. Ma zaliczyc apteke, dostal rozpiske co i jak. Pijemy herbatki owocowe, cos tam podjada (paluszki..) i mowi ze czuje sie ok, ale wyglada srednio.

Ja to zawsze jak ona jest chora to sie do niej przytulam i mowie 'daj mamusi chorobe, mamusia przekaze P.' ;) jak byla w ogole calkiem mala to przytulaniem sciagalam z niej chorobe na siebie hehe zawsze mialam takie wrazenie ze to pomagalo. No ale ze teraz jest Hania to musze oddac mojemu wszystkie zle moce ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 14:14

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:

Ja nie zamawialam to nie wiem.
    A moja paczka z wanienka co zamowilam 2 tygodnie temu nadal nie dotarla. Hehe. Zaginela w akcji. :)

• Sue Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Pogroziłam paluszkiem i tupnęłam nogą i odpisali (trzeba przyznać, że szybko odpisują), że odnotowali wpłatę i paczka w realizacji :) to niech się tego trzymają :)

Jeszcze raz dzięki :)

Merida, u mnie było to samo, paczkę dostałam 20.01 a zamówiłam i zapłaciłam 09.01 wieczorem (piatek).
    W poniedziałek w południe chyba dostałam maila z wezwaniem do zapłaty, po 17:00 pieniadze zaksięgowane.
    Poproś moze o informacje o planowanym dniu zakończenia kompletowania paczki. Bo u mnie w realizacji było od 10.01...

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Witam kochane .Ost mała dawała o sobie znać prawie cały czas a teraz od soboty nnic nie czuje jej wg nie wiem czy mam sie martwić ?
    Meridko życze szybkiego i szczęsliwego porodu ! <3

Jak od soboty nic nie czujesz? Kompletnie?
    Juz dawno bym leciala do lekarza na usg albo ktg.

‹‹ 313 314 315 316 317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ