Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiak bez kitu. ja nie spalan do północy a potem budziłam się dwa razy.... a na początku ciężko było zasnąć... nie wiem co tam moja córka mi robi ale nie oszczędza mnie
a mówią wyspij się dopóki możesz....Gosiak, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Hej. U mnie po nocy temp.spadła z 37.9 do 37.6/37.7 bo już zdążyłam zmierzyc dwa razy. Ogólnie czuje się lepiej ale chyba po śniadaniu poproszę męża by mnie podwiózł do przychodni niech lekarz oslucha czy płuca i oskrzela są ok. Miłego dnia.
diamonds, Krokodylica, Daisy lubią tę wiadomość
-
Madziu nie bądź uparciuchem jak moja mama ze mną, nie brała lekow itp i poszła do szpitala.. jestem cala i zdrowa mimo że leżała na OIOM... astma itp
ale nie ignoruj.. lepiej iść i sprawdzić czy to przeziębienie czy grypa, lekarz na pewno zleci coś sensownego w razie co antybiotyk teraz dzidzia jest bezpieczniejsza to można -
Dzień dobry:)
Wzięłam w nocy rennie i przynajmniej mi sie udało zasnąć
Teraz jestem taka glodna, że to szok, ale nie chce mi sie wstawać i robic
Szkoda, że nie ma jakichś gotowcow śniadaniowych:)
Magda, ja byłam przeziębiona 2 razy w ciazy - raz mnie trzymało 3 dni, raz tydzien. Za pierwszym razem udało się domowymi sposobami, za drugim wzięłam apap, bo miałam gorączkę.
Jeśli czujesz, że poszło na oskrzela, to idź do lekarza, ale weź pod uwagę, że oni często daja antybiotyki na wyrost.
Leżenie, dużo płynów (ciepłych, nie gorących). Miód, czosnek, cytryna. Jeśli się bardzo źle czujesz, to jedź do lekarza
-
Madziu amotax można brać w ciąży
A ja dziś dziewczyny baluję z pikolo mąż ma imieniny , wszystko szykuje a ja dalej leżę, wstaję tylko do wc. Wzięłam te globulki co dostałam od gina bo coraz bardziej mnie szczypało szczególnie po kąpieli. I od razu zero kłucia w pochwie. Czyli mogło kłuć od stanu zapalnego? Trochę mam wyrzuty sumienia że funduję małej antybiotyk, ale gin mówił że jest bezpieczny w ciąży. A wyczytałam w necie że objawem stanu zapalnego jest kłucie w pochwie. Gin mówi, że to od luteiny. -
lepiej wziąć i się podkurować niż potem miesiąc się męczyć, kuruj się kochana:)
Kasika nie wiem wiesz? ja mam te kłucia w pochwie.. czasami ciagle.. a czasmi dwa dni odpoczynku i nic.. a cyt mam czysto... żadnej infekcji ani nic ani zapalenia..
możliwe że to od luteiny. -
A my po ktg. Dlugo czekalam...
Zapis prawidlowy ale skurcze sie nie pisza!
Przyszla polozna i z kola wyliczyla ze termin mam na 18!!! A nie 15!!! A w karcie mam 15!!!
Nic sie nie zapowiada!!!!!!
Nastawilam sie ze szybciej urodze!!
Dr mowil ze 5 lutego raczej sie nie zobaczymy a tu nic a nic
Daisy lubi tę wiadomość
-
mizzelka wrote:lepiej wziąć i się podkurować niż potem miesiąc się męczyć, kuruj się kochana:)
Kasika nie wiem wiesz? ja mam te kłucia w pochwie.. czasami ciagle.. a czasmi dwa dni odpoczynku i nic.. a cyt mam czysto... żadnej infekcji ani nic ani zapalenia..
możliwe że to od luteiny.
Mizzelko ja już wczoraj myślałam że na ip pojadę tak kuło. A poza tym szczypało coraz mocniej szczególnie po kąpieli a używam do mycia żel aa dla kobiet w ciąży.
-
Słoneczna a może woda chlupnie raz dwa i się zacznie bez zapowiedzi?
siostra męża jeszcze poszła na badania krwi i moczu bo nie wiedziala że ją to czeka.. i po poludniu juz byla na porodówce, a żadnych skurczy itp nie odczuwała.słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
kasika8303 wrote:Mizzelko ja już wczoraj myślałam że na ip pojadę tak kuło. A poza tym szczypało coraz mocniej szczególnie po kąpieli a używam do mycia żel aa dla kobiet w ciąży.
a najlepsze jest szare mydło może masz kochana podrażnione, ale jezeli cos cie niepokoi to śmiało idź, nie czekaj, a spróbuj zmienić płyn, zobaczysz różnicę -
słoneczna 85 wrote:jak swedzi i piecze to ta nystatyne wloz! jest bezpieczna w ciazy- a lepiej tak niz ma sie zainfekowac.
kurcze. to ja juz nie wiem kiedy urodze....
używam, używam i widzę poprawę już po 1 globulce.
ja ciągle kciuki trzymam za każdą z Was o lekkie porody!!!!!
-
mizzelka wrote:mnie te aa drażni jak cholera. używam latacyd jest o niebo lepszy..
a najlepsze jest szare mydło może masz kochana podrażnione, ale jezeli cos cie niepokoi to śmiało idź, nie czekaj, a spróbuj zmienić płyn, zobaczysz różnicę
kurcze to muszę go zmienić , kupię mydło dla niemowlaków, na razie jego poużywam lub to szare
-
zmien go kochana, bo ja to samo mialam! a niby najłagodniejszy wzięłam a mnie tak szczypało ;/ jak małowiele co podraznione, a wiadomo po badaniach itp.. to sie podrażni
jeszcze polecam jakby co, ale droga jest ta maść ale przynosi ulgę: Multi gyn activ gel, bezpieczna w ciazy jest antybakteryjna i antygrzybicza
ma duzo kwasu mlekoweog i jak zaaplikuje jak mnie mocno szczypie np po to lekko zaszczypie na kilka sekund a potem ULGAkasika8303 lubi tę wiadomość
-
Sue wrote:
Szkoda, że nie ma jakichś gotowcow śniadaniowych:)
Są, pączki.
Magdalena życzę zdrowia!
Ja teraz też aplikuję Nystatynę, bo Clotrimazol nie pomógł.
kasika nie mydło tylko żel do higieny intymnej dla ciężarnych, taki jak masz, tylko z innej firmy. Mi osobiście AA tez nie podszedł. Teraz mam LacibiosFemina i jestem bardzo zadowolona. Mam też żel do smarowania tej firmy.
kasika8303 lubi tę wiadomość