Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTygrysku
a nie da się załatwić transportu v z tego specjalistycznego szpitala dla babci?
Bo to faktycznie deprymujące jak nie chcą nic tu zrobić i jeszcze puścić tam gdzie zrobić coś mogą.
Przykro, że teraz zamiast cieszyć się z chwil przed porodem ,zamartwiasz się babcią
Może wiedzą co robią i podleczą na tyle zdrowie babci ,że transport będzie bezpieczny.
Trzymaj się ciepło.
-
nick nieaktualnysłoneczna 85 wrote:Tygrysku smutne, co piszesz..
melduje ze u nas nadal cisza..
Kolejna niecierpliwa ?
Najpierw strach przed zdjęciem pessara, już wtedy spakowałaś torbę do szpitala do auta jak dobrze pamiętam.
A teraz cisza
Ale macie jeszcze chwilę czasu
Więc Słoneczna, korzystaj! Chociaż z drugiej strony ile można biegać na zakupy, spacery itp
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 12:57
-
nick nieaktualnyWitajcie Brzuchatki!
Tygrysku trzymam kciuki, bo u nas podobna "szpitalna" sytuacja z tesciem.
Przykre to wszystko!
Mizzelko dobrze widzisz
Diamonds i jak wrażenia po balu!?
Gosiak i Słoneczna trzymam kciuki za dwa kolejne uparciuszki
U nas była wlasnie położna. Pobrala krew z Zojkowej pietki, a ta sobie spała, zero płaczu! Dumna jestem z tej dzielnej Dziewuszki poza tym, u nas etap, ze noc i dzień zatracily sie w sobie! Cyc co godzinę, bo taka potrzeba ssania! O spaniu można zapomnieć uczymy sie tego, ale mleko, kupki w normie i Zoja straciła tylko 50 gr całe nic, więc wszystko dobrze!
I mamy pierwsze pranie za sobą, ale w końcu cos było brudne, tak jak ma być
Miłego dniaKrokodylica, mizzelka, kasika8303, Gosiak, Daisy, słoneczna 85, diamonds, Sue, Rybeńka lubią tę wiadomość
-
diamonds wrote:Mizzelko
A co U Ciebie Ciociu?
Ostatnio cicho, mało piszesz?
Wszystko dobrze?
mężczyzny chyba nigdy nie zrozumiem, w domu sztywno..
ale jakoś idzie do przodu.. Mam nadzieję że bd lepiej
puchnę jak cholera, nogi mam jak kołki,
już o piersiach nie wspomnę, bolą nieźle
szukam sobie firanek do sypialni i już mam chyba wybrane:
http://allegro.pl/firany-firanki-rolety-panele-ekrany-kwiat-50x245-i5077380614.html
http://allegro.pl/panel-ekran-roletka-wzor-fale-dlugi-60x250cm-i5014028002.html
i już małej założyłam pościel do łóżeczka (pierwsza przymiarka)
a jak widzę to dziewczynki są uparte to mogę jeszcze z 3 razy przeprać i przeprasować jeszcze zdążę
a tu łóżeczko zdjęłam przewijak usztywniany, a i niestety zasłoniłam organizerem ten klin bo już jest podłożony
i sorki za organizer, nie przyłożyłam się za bardzo żeby ładnie go wyprasować
ale jeszcze coś czuje że odświeżę jeszcze raz
i jeszcze łóżeczko stoi w niebieskim pokoju.. ale niedlugo bd w sypialni
pościelka
sorki za jakość zdjęcia... słabe światło i jeszcze światło od balkonu
i pochłania mnie troche internet, czytam o pięgnacji małej itp..
żeby to ogarnąć odpowiednio.. i o karmieniu..
żeby nie być zieloną
jeszcze wczoraj miałam zainfekowanego laptopa.. tyle wirusów miałam że szok, ale ogarnęłam
merida17, Daisy, Krokodylica, słoneczna 85, diamonds, Tygrysek, Rybeńka, Sue lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry po poludniu!
Dzis byla u mnie kolezanka, stad poslizg..
Mizzelko z tymi facetami to wlasnie roznie bywa, sama pamietasz jak mnie wspieralas niedawnymi czasy. Mam nadzieje ze koniec koncow dochodzicie do jakiegos konsensusu!
Moj wczoraj mi zrobil mega niespodzianke i obchodzilismy walentynki dostalam wypatrzony przedwczoraj komplet z nowej kolekcji Swarovskiego. Chyba bede w nim spac, mimo ze siedze dzis w domu to chodze w nim od rana. Zakochalam sie Jak na walentynki przystalo
Tygrysku naprawde smutne to, co piszesz. Mam nadzieje ze sie znajdzie jakies rozwiazanie i wszystko sie dobrze skonczy. Przeciez na pewno dadza rade temu jakos zaradzic!
Diamonds milej zabawy! Zazdroszcze, sama poszlabym na jakies balety Albo napilabym sie. Wczoraj chodzilam po monopolu i mowie do mojej mamy NAPILABYM SIE, NAPILABYM SIE. Usmiala sie mama po pachy
Meridko czekamy na wiecej zdjec przeslicznej coreczki! Powiem Ci, ze wywolalas u mnie wpomnienia porodu mojej cory. Ona tez byla taka sliczna, czarne oczka miala, czarne wloski i byla lekko sniada.
Gosiak, patrz czas leci, a Ty dalej na posterunku. A w Niemczech ta akupunktura pomaga? Niezle tam w srodku u Ciebie w brzuszku musi byc, skoro zero akcji, skurczy, nic Ale dobrze, ja jestem zdania, ze dziecko powinno wyjsc wtedy, kiedy chce. Tzn oczywiscie wykluczam słoniową ciążę Ale kazdy dzien w brzuszku dziala na korzysc dzidzi Poki nie przenosimy
Evell jak bole? Ustapily calkiem?
Mnie wczoraj strasznie bolala przez ok 2,3 h kosc ogonowa. Jak chodzilam po galerii to musialam miec napiete zwieracze jak to sie mowi, nie wiem jak to wytlumaczyc. Ale nie mialo to nic wspolnego z wyproznieniem i z zaparciami moim zdaniem. Jak wsiadlam potem do auta to bol przeszedl po chwili siedzenia i nie wrocil.merida17, diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Daisy wrote:D
Gosiak, patrz czas leci, a Ty dalej na posterunku. A w Niemczech ta akupunktura pomaga? Niezle tam w srodku u Ciebie w brzuszku musi byc, skoro zero akcji, skurczy, nic Ale dobrze, ja jestem zdania, ze dziecko powinno wyjsc wtedy, kiedy chce. Tzn oczywiscie wykluczam słoniową ciążę Ale kazdy dzien w brzuszku dziala na korzysc dzidzi Poki nie przenosimy
Daisy, diamonds lubią tę wiadomość
-
Daisy dokładnie, oni są z Marsa
ale powoli się normuje.. jak na razie jest zawieszenie broni..
mała przyjdzie na świat to już całkiem się zmieni.
jak mu trochę wyrzygałam co myślę itp
to zmienił zachowanie, w sumie ja też i jest lepiej widocznie potrzebny był nam taki szok termiczny
ojojoj z swarovskiego to na pewno śliczne
uwielbiam te kryształy
a co do bólu to może kości się powoli rozchodzą czy mała na coś nacisnęła, na jakiegoś nerwa?
diamonds lubi tę wiadomość
-
Ah Mizzelko gapa tyle pisalam i zapomnialam o istocie mej wypowiedzi! Zacny pokoik! Jest przesliczny! ♡
Z tym bolem to nie wiem ale masakra prawie chodzic nie moglam. Teraz z kolei boli mnie jakis nerw od pachwiny do kolana leze i czekam na 'Na Wspolnej'mizzelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySłoneczna
jeszcze mam zamiar do końca tygodnia odwiedzić lekarza żeby zrobić usg szacunkowe przed porodem
Ostatnio miałam 33+3 waga szacunkowa była 2380 g
wg gin średni przeciętny noworodek się zapowiada
Ale z Agą miałam w 32 tyg szacunkową wagę 1830g i miała być kruszynka a urodziła się 3240 g i 57 cm
Więc trochę się teraz obawiam, bo dr bystrzak szacuje że panna jest niewielka bo brzuch podobno też nie jest duży.
Ale wolałabym wiedzieć na czym stoję.
A ile Twój synek ma teraz?
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Niestety z babcią na razie nie da nic się zrobić. Nie podleczą jej, bo to co utrzymuje ją przy życiu to ten rozrusznik, a oni nie są specjalistami od tego typu rzeczy. Czekamy na rozwój sytuacji. Mama ze swoimi braćmi próbuje coś działać.
Ja dziś byłam w pracy z mam nadzieję już ostatnim L4, który mam do 6 marca. Pokserowałam sobie też wyniki, bo w moim szpitalu chcą razem z kartą ciąży przy przyjęciu do szpitala.
Apropos szpitala, to jak któraś ma ochotę sobie przejść przez "wirtualny spacer" na mojej porodówce
http://www.bonifratrzy.pl/index.php?option=18&action=articles_show&art_id=3059
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 22:36
Daisy lubi tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
Dobry wieczór
Mizzelka, piękny ten pokoik Podobają mi się takie proste rzeczy
A Twój mąż dalej ma focha o płeć? O to chodzi? Bo nie wiem czy nie przeoczyłam gdzieś jakiegoś Twojego posta.
Ja dziś byłam na ktg, nic ciekawego się nie dzieje. Będzie ciąża słonia.
Właśnie ćwiczyłam sobie 45 minut, plecy od razu bardziej rozluźnione.
Teraz prysznic, herbata z liści malin i spać
Daisy, diamonds, merida17, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Tak sobie czytam ze Pudelek urodzila ale fajnie
I zdalam sobie sprawe ze od przebicia mi wod urodzilam core w 3h. To chyba szybko jak na pierwszy porod?
Poprosze o zmiane warty
Witam sie w 5msc i grzecznie ide spaciu choc do snu chyba mi daleko
Cmok! ♡Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 00:03
diamonds lubi tę wiadomość
-
Daisy, ja do końca listopada chodziłam na fitness dla ciężarnych dwa razy w tygodniu + szybki marsz.
Ćwiczę z youtubem. Mogę Ci polecić kanał Angeliki Pióro, ma bardzo dużo fajnych zestawów - niektóre lżejsze, niektóre trochę intensywniejsze.
Mój ulubiony zestaw to 26
Ćwiczę też to:
https://www.youtube.com/watch?v=j_ccd8VDTEc
https://www.youtube.com/watch?v=pH6IrhTjdR0&index=2&list=PLEVVqZ8zpIPW07BSjvrysPcupol0njVXB
https://www.youtube.com/watch?v=6lsT_W7p7Ps&list=PLEVVqZ8zpIPW07BSjvrysPcupol0njVXB&index=5
https://www.youtube.com/watch?v=SVMRCH5CpGA
Generalnie na youtube masz tego od cholery Tylko pamiętaj - najpierw lekarza zapytaj czy nie ma żadnych przeciwskazańDaisy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDaisy
Gratuluję 5 miesiąca
A zdaje się, że dopiero co cieszyłaś się pozytywnym testem
Pięknie
Ani się obejrzysz a będziesz na porodówce tulić Maleństwo
Też urodziłam w 3 godz i teraz też bym sobie tego życzyła
Z resztą wszystkim jak najlżejszych i nie bolesnych szybkich porodów życzę
Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość