X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a masz teraz termin @? bo ponoć co miesiąc zamiast @ mogą jajniki się odzywać :)
    albo malenstwo ci na coś uciska :)
    bo ja to juz mialam chyba na takim etapie rwę kulszową.. moze miednicowo jeszcze ustawione jest i tam smyra?

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell, jest też teraz taka możliwość, że dzidzia po prostu szybko rośnie - mnie w tych tygodniach brzuch zaczął wyjątkowo intensywnie rosnąć. I może nie bolą Cię jajniki, a po prostu ciągnie Cię w pachwinach, bo macica się powiększa. Ja pamiętam, że miałyśmy na lutówkach taki okres, że każdą właśnie ciągnęło w pachwinach - a to może mylić, że to jajniki.

Znalazłam takie dwie informacje:

1. Bóle podbrzusza o charakterze fizjologicznym mają łagodny przebieg i występują bocznie – po lewej i prawej stronie podbrzusza. Wiążą się z powiększaniem rozmiarów macicy.

2. Możesz wówczas odczuwać lekkie, ciągnące lub kłujące bóle w podbrzuszu, które występują w czasie podobnym do normalnie przebiegającej owulacji czy miesiączki. Tego typu pobolewania nie stanowią powodu do niepokoju. Macica „pamięta”, że co miesiąc ma się kurczyć i stąd bóle podbrzusza. Tak samo jest z jajnikami, one również zaprogramowane są do cyklu owulacyjnego i jajeczkowania i musi minąć jakiś czas, aby przestawiły się na czynność warunkowaną ciążą. Do lekarza udaj się jednak niezwłocznie, gdy bólom jajników towarzyszą plamienia z dróg rodnych oraz podwyższona temperatura ciała.

Bóle brzucha w ciąży zdarzają się wiele razy i to całkiem naturalna sprawa, wywołana rozciąganiem się więzadeł macicy i uciskiem rozwijającego się płodu na narządy wewnętrzne mamy.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie to jak bolało to czasami wstać nie mogłam :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak dzieki za info, sprobuje tego oeparolu. :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czas na siemie:))

i oklad- oklady troche zaniedbalam -to sie przyznam;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się wkładki dziś skończyły :/ a chciałam sobie ten okład z kawy zrobić.
    No nic, wypiję siemię (bleh) i napiję się herbaty z liści ;)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• czekaja Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak i na co stosujecie oklady z kawy??:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od jutra zaczynam kawę. Okłady z fusów kawy są na rozciagliwosc krocza.

czekaja lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki!

Czy nasze dzielne Meridki sa juz w domku?
    Mysmy dzis wrocili do domu,masa roboty wiec nie pisalam.

Evell mnie boli zawsze na @ i niestety patrzac w prognozy to od paru dni niezle mnie cisnie w podbrzuszu,a to czas dni plodnych i owulki u mnie wlasnie...ja mam wizyte w pt i bede o tym rizmawiac z gin. Czuje takie ala rozpychanie ale boli..Hanka ma sie ok.

merida17 lubi tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weekend i znów będę pisać do samej siebie.

Ciesze się, że mam donoszone dziecko.
    Dostałam dziś takiego maila od mojej najstarszej siostry
    "dzis Natalka sie ze mna przywitała... dzien dobry ciociau Basiu...ja jej...co tu robisz Natalka?...
    jestem juz...
    tyle radosci miałam jak sie obudziłam....
    widziałam jak wyglada....:)))"
    Wszyscy już nie mogą się doczekać.

Od 3 dni czuje taki nowy objaw. Mam wrażenie jakby kości krocza mi się rozwarly, ale tylko w środku. Jak próbuje zacisnąć mięśnie to tak dziwnie czuje te kośc. To pewnie ta moje urocza miednica. Ale to tylko znaczy ze moje ciało odwala nie zła robotę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 00:18

merida17, Sue, Daisy, Krokodylica lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku!
    Ja Ciebie czytam, także spokojnie pisz :)
    Pewnie, ze wszyscy czekają na Natalke :)

I powiem Ci, jak bedzie...
    Wróciliśmy ze szpitala (tak Daisy już jesteśmy w domku hura!! Ale szpital i opieka wypas, przeciwieństwo do opieki przed, bo wiecie jak było)...oczywiście skype z rodzicami i moja sis...za każdym razem kamera na Małej to był ogromny entuzjazm i krzyki i jejku jejku. Mała przestała być w kamerze, to chwilowa cisza- aż sie wyspać można w czasie tej rozmowy :P
    A zawsze jeden przez drugiego nadawał ;)

Tak samo bedzie u Was, tylko na żywo :)

diamonds, Tygrysek, Daisy, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dziś na spokojnie pogadalismy z Lubym o porodzie. Cieszę sie, ze ze mną był, bo to ogromne wsparcie!! Motywacja udzielone słowami, trzymanie za rękę! Nie żałujemy tej decyzji!

Przyznał sie, ze miał sen/czucie, ze musi szybciej jechać do szpitala z rana, nieważne co to było, ale dobrze, ze był. 6h skurcze co 3 min sprawiły, ze ja tracilam przytomność miedzy nimi, a jak sie pojawiały to fruwalam nad łóżkiem z bólu i na to wszystko wpadł Luby, to był przerażony! I jak usłyszał, ze to nie te bóle, a potem z czopem wylecialo morze krwi, to był pewny, ze to cos gorszego sie dzieje! Wtedy to już były sekundy i cieszę sie, ze zachował zimna krew :)

To taka refleksja po porodzie, ze dobrze mieć kogoś obok :)

U mnie nie było czasu na jedzenie i picie :)

Tygrysek, Daisy, Rybeńka lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida, fajnie, że jesteście już w domu:) jeszcze troszkę i bedą spacerki :)
    A co do bliskiej osoby przy porodzie, to też uważam ze to wazne:) moje dwie kolezanki zgodnie stwierdziły, że bez męża nie dałyby rady. A wcześniej nie chciały, żeby facet był przy porodzie.

Nasz kumpel powiedział tylko "tylko stary, nie patrz w dół" :)
    Dzieci nie ma, ale przyznam mu racje:) sama nie chciałabym widzieć tego, co dzieje sie z moja Żulietta :)

merida17, diamonds, Daisy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Sue dzięki za info już mnie nic nie boli na szczęscie wczoraj przeszło też mi się wydaje,ze to były objawy @ bo zazwyczaj tak mam ze jak mam@ to boli mnie dwa dni brzuch .Teraz znów mnie choróbsko dopadło katar kaszel gardlo masakra jakaś jak nie urok to nie wiadomo co ;)

Meridko super ,że juz jestescie w domu ciesze się bardzo twoim szczęsciem i w sumie to ci zazdroszcze,że już masz to cudo w domku <3

• Daisy Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Evell - jakis lepszy dzien dzisiaj. Mi tez bole odpuscily poki com przynajmniej moge normalnie funkcjonowac..

Rano cora pojechala na tydzien na ferie. Eh az smutno. Z rozpaczy poszlam na szoping i zostawilam kilka stowek w galerii. Oczywiscie nic takiego nie kupilam, jakies tam drobiazgi na walentynki. :)

Buziaczki! Meridko nie chce byc upierdliwa no ale pochwal sie Corcia! ♡

Wiecie co jestem prawie pewna ze wczoraj wieczorem czulam bul bul to chyba byla Hanka bo sie zgrywalo ze sluchaniem :D dzis tez juz pare razy czulam,ale od srodka. Czekam dalej ;)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida cieszę się że już jesteście w domku.

Ja dziś oczywiście użeram się z mdłościami - żeby ich uniknąć muszę jeść mało a często, a że nie jestem głodna co 3 godziny to zapominam jeść i potem mnie męczy cholera jedna.

Poza tym Zuźka zaczyna mi chyba naciskać tam na dole, czuję taki ucisk jak by się zaczynała pchac do wyjścia, a to jest bolesne i wcale nie jest miłe.

Mam trochę rzeczy do porobienia w domu ale gdzie jest moja energia????

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi sie tez nic nie chce- robilam dzis juz 2 drzemki i moglam zasnac- w nocy nie moge..

w nocy gorzej sie czuje , wsyztsko mnie boli, mecze sie bardzo.

a Synek nie wychodzi:) dzis robimy pizze- wlasnie biegalam po drozdze:))

tak mialam szybko urodzic po zdjeciu pessara a tu nic.....
    a waga pewnie rosnie! boje sie ze nie urodze pozniej takiego klocuszka:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    a waga pewnie rosnie! boje sie ze nie urodze pozniej takiego klocuszka:)
    Też o tym dzisiaj myślałam. Ile średnio dziecko przybiera tygodniowo w 9 miesiącu?
    Bo Janeczka 23.01 ważyła wg USG 3300... i już miała wychodzić a tu prawie 3 tyg minęły...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida, ale ma oczęta!!! Piękna ta Twoja córa!!!
    Zoja witamy Cię!

Natalka 03.2015 <3
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merido ale masz sliczna coreczke!!!!!!!

‹‹ 327 328 329 330 331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ