X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna gratuluje. Jesteś mega silna !!!! Najważniejsze że już po wszystkim i Maciuś jest z Tobą!!!! :-)

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku, bo nadrabiasz czas, jak malo pisalas i ogladalas serial :)
    Nie mam nr do Diamonds, niestety!

A poza tym, czekam na czas kiedy będziecie marudzic na bolace sutki i nieprzespane noce :)
    Samej "cieszenie sie" urokiem macierzyństwa, to nie to samo :)
    A pozostałe mamusie zakładam piszą o tym stanie na lutowkach.

Ale czytam cały czas :)

Tygrysek, mizzelka, diamonds lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)

Ja wlasnie po drugim porannym karmieniu:) mały śpi jak anioł, w ogole jest cudowny:) zakochani w nim jesteśmy na amen:)
    Od wczoraj jesteśmy w domu, od razu tu sie lepiej czuje:)

Mnie jeszcze boli, nie siadam, bo sie boje i z 2 tez problem. W szpitalu dostałam czopka, w domu chyba tez sie nimi bede posilkowac, az to sie wszystko zagoi ładnie. Mam 3 szwy takie jak haftowane. Lekarka długo szyla, mowila mi, ze to sie jakoś warstwowe szyje, nie wiem, byle ciasno :P no i jeszcze troche spuchnięta jestem tam na dole. Oszczędzam sie bardzo, zeby mi sie nic nie porozchodzilo.

Mizzelka, to duza głowę ma ta Twoja córa!! Moj w chwili urodzenia miał 32cm, położna stwierdziła, ze to sporo jak na moje gabaryty. U nas na lutowkach dziewczyna urodziła syna, ktory główkę miał 37cm, wiec da sie:)

Magda, tekst teściowej "żebyś sie nie rozczarowała" mnie rozwalił! Jak sie masz rozczarować? Ze córka bedzie czy co? Ludzie to czasami nie maja wyczucia.

A co do tycia- ja przytyłam duzo w okresie 18-22tydz. Wtedy troche sie u mnie poprawiało z wymiotami, ale tolerowałam tylko węglowodany w postaci białych bułek, pierogów, makaronu, itd.
    W szpitalu zostawiłam 5kg z 12. Mało...

Tygrysek, Daisy, diamonds lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Sloneczna czytam o Twoim porodzie i widze troche w tym swoj. Tez mi przebijali pecherz, urodzilam w 3 h. Jak na pierworódkę poszlo Ci rowniez bardzo szybko! Bylas bardzo dzielna, najwazniejsze, ze jestescie juz w komplecie :) Ja jak wstawalam o 6 rano dopiero, to tez zemdlalam. I ominela mnie kapiel pierwsza cory w szpitalu ;). No ale z czasem po czesci sie ten porod zapomina. Z zalatwianiem sie tez mialam ogromne problemy, tak wiec jest to chyba czesto normą. Tez musialam sie trzymac bo myslalam ze zwariuje i popekam..ale w koncu to przejdzie. Pamietajcie nie wstrzymujcie zalatwiania sie bo to tylko stan pogorszy. Takze czopek, łzy w oczach i ciśniemy..

Tez mysle o Diamonds, wczoraj ogladalam Kraine Lodu z córka imysle co Ona sie nie odzywa..

Meridko super ze sie odzywasz, fajnie ze dochodzisz do siebie :) Powoli do przodu, pamietaj, na pewno stracisz szybciutko te nadprogramowe słodkie kg ;)

Sue fajnie ze jestescie juz w domku, nie ma to jak w domu jednak, od razu sie czlowiek lepiej czuje!! :)

Gosiak cos pisala na lutym? Musze skoczyc podczytac :)

Kasika mi cieklo juz pod koniec 4 msc, chyba w ostatni dzien scisnelam piers i polecialo troche. Tak samo mialam w 1 ciazy wiec chcialam spr czy i teraz tak bedzie. Od tamtej pory nie cisne i nic nie leci ;)

merida17, kasika8303, diamonds lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och czytam ze u Gosiaka nie najlepiej. Ma wysokie crp i przenosza ja na ginekologie bo pediatrzy sie boja. Gosiak wspolczuje, badz dzielna!!!! <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna gratulacje dla dzielnej Mamy Taty i Waszego wyczekiwanego Skarbu

Chwile teraz przeczytałam
    później postaram się nadrobić

Jutro na 15 biegam do szpitala na ktg
    byłam dziś u lekarza i tętno małej jest na granicy z przewagą 100-105 czasem skoczy do 130
    Więc jutro mój prowadzący zaprosił mnie na dyżur ok 15 podłączy mi ktg
    Mam i tak dwa cm rozwarcia i chodzę :-)
    Ale zasugerował że możemy jutro rodzić tylko mam sobie ułożyć to w głowie
    zaniepokoiło mnie to niskie tętno- jego chyba też dlatego zaproponował nieszczęsne oksy. Trudno.
    Muszę dać radę.
    Mama odbierze jutro Agatkę z przedszkola, ja mam nadzieję urodzić i akurat w weekend łatwo mi będzie zorganizować opiekę nad Agatką.
    Tyle ode mnie.

Przepraszam, że nie pisałam, ale ogarniałam torbę i swoją i Agi i trochę mieszkanie.
    Zabiorę zaraz małą z przedszkola na jakieś lody itp.
    Może już ostatni raz we dwie ;-)

Wieczorem obiecuję Was nadrobić :-)

Daisy, mizzelka, Sue lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds!
    Grunt, ze sie odezwalas!
    Martwi mnie te tętno, moze to jakiś błąd pomiaru?
    Jejku, ale obrót sytuacji!
    Trzymam kciuki i odzywaj sie!!! :)

diamonds lubi tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds to czekamy na jutro i trzymamy kciuki! Na pewn wszystko będzie dobrze :-)

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Słoneczna gratulacje :-) kciuki rozluźniam :-)

Doświadczone brzuchatki mam pytanko, dziś zauważyłam na piersiach że wypływa z nich znikoma ilość siary, czy to nie za szybko? Spodziewałam się wycieków później :-) mało że wodospady śluzu to teraz tu coś wycieka :-)
    ja miałam pierwszy wyciek w 21 tygodniu, najważniejsze żeby aby tego nie ruszać, nie ciskać, nie pobudzać laktacji :)
    bo potem bd miała problem opanować to.. i dzien dnia wkładki laktacyjne pójdą w ruch :) albo brudzenie bluzek :)

kasika8303 lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    A my jutro mamy wizytacje :) ależ jestem ciekawa co tam w moim kroczu i ile mała przytyla :)
    Dziś mam zdecydowanie lepszy dzień, pomimo bóli bioder w nocy. Radzę sobie jakoś spiac z nogami na poduszce a nie ze ona jest między nimi (ta poduszka C), wtedy biodra nie leżą płasko i nie bolą.
    to i ja musze dzis w nocy sprobowac bo wsadzam między nogami a ból i tak i tak jest, coraz ciężęj się przekręcić z boku na bok bo czuje jak mała też się obkręca...

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds w takim razie czekamy na wieści i mocno mocno trzymamy kciuki :)
    może coś ze sprzętem bo jak skoczyło na 130.. dziwne

Tygrysku no cicho cicho :D troszkę nam tu kobietki się rozpakowały to nie mogą się nacieszyć malenstwami :)

Słoneczna podziwiam cie, a u mnie nie ma znieczulenia.. ale chyba dam rade.

Gosiaczku zdrowiej nam :)

Sue a no duża nawet główka :D zobaczymy... jak się to rozwinie :D czaszka miekka to tam sie nie przejmuję, aby się nie dusiła, to najwazniejsze..

czekam na wyniki GBS, kiedy mniej wiecej mialyscie?
    bo u mnie kuzynka odbierze mi dopiero we wtorek... a w piątek wizyta..
    a mój G. zdziwienie że tak często wizyta :D a co dopiero będzie jak mu powiem ze chce w niedziele jechac na KTG :D uhuhuhuhhhh..

Tygrysek, diamonds lubią tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko, Daisy dzięki :-)

byłam u gina, potwierdził , że mała może być wcześniakiem, bo leży główką w dole i bardzo nisko. Jest szansa że się przełoży. Szyjka trzyma i ma 4,4 cm , wydłuża mi się co usg, u tego gina miałam 1,5 miesiąca temu 4,2 cm.

Dziewczyny a te ktg ostatnie, tzn robione w ostatnich tyg. Robi się w szpitalu?czy trzeba biegać do gina i bulić kasę co parę dni?

c77352d493.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale z tego co czytałam w 3 trymestrze na forum to kobietki nawet w 20 tygodniu miały ułożone dzieci główkowo :) i było ok, widocznie jej położenie.. że jest niżej.. ale najważniejsze że szyjka jest HEEEEN do góry i to się liczy i masz rękę na pulsie..

no mnie na ktg jakoś zaprosi do szpitala (przy okazji pokaze sale itp)
    ale malej mierzyl serduszko teraz.. i zaprosił ponownie za tydzien.. co lekarz to inaczej..

kasika8303, diamonds lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika, moj na polowkowym badaniu był główka w dół:) i tak juz został do 40 tygodnia:)
    Tak mu było wygodnie, to po co sie obracać:) zreszta- weź pod uwagę, ze dziecko moze zmieniac jeszcze pozycje przecież!!
    Zoyka Meridy późno sie obrocila, wiec nic sie nie stresuj.
    Wkurzają mnie tacy ginowie- u nas na lutowkach tez straszą, ze porod juz zaraz, a potem ciaze przenoszone.
    Pamietaj, ze stres tez nie jest dobry dla Ciebie.

Diamonds, czyli moze w weekend powitamy kolejna królewnę na forum? Trzymam kciuki!!

Daisy, kasika8303, mizzelka lubią tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds babo! nie stresuj nas :)
    Dobrze, że ktoś tam panuje nad Twoją ciążą. I widzisz, jakoś się ułożyło, na spokojnie zorganizowałaś córce opiekę i psychicznie się nastawisz.
    To trzymamy kciuki za jutro i czekamy na wieści. Tylko daj znać!

Kasika, nic się nie przejmuj. Natalka całą ciąże była bardzo nisko, bardzo długo była jak scyzoryk z głową w dół, a moja szyjka nie miała nawet 3 cm. Mój gin nigdy mi nie powiedział, że urodzę wcześniej, mówił, że wszystko ok, bo sprawdził, że napierając na brzuch, tworząc ciśnienie z szyjką nic się nie dzieje. Najważniejsze, że szyjka ok. I przypadkiem nie próbuj myśleć że urodzisz wcześniaka, bo uwierz mi ale psychika wiele może i jeszcze sobie to zwizualizujesz. Będzie dobrze, jeszcze donosisz do terminu spokojnie! Tak jak Słoneczna, miała passer i w końcu doczekać się nie mogła, Rybeńka też miała urodzić szybciej, a cisza u niej i ciąża donoszona. Weź laska na luz i pamiętaj, że "głowa" dużo może, a Ty jesteś podatna na takie informacje. Bądź gotowa, ale oszczędzaj się i myśl o tym, że spokojnie donosisz do terminu.

Ja chodzę do prywatnej przychodni do lekarza i tam też za 20 zł robią KTG jak się umówisz. A jeszcze jakieś gratisowe rzeczy się dostaje.
    Odwołali mi jutrzejszą wizytę, bo mój lekarz ma dyżur w szpitalu i nie dojedzie. Przełożona na za tydzień w czwartek. A już myślałam, że powie mi że następnym razem w terminie to już spotkamy się na KTG w szpitalu a tu dupka!

Mizzelka spróbuj w nocy w tej samej pozycji co śpisz (jak poduszka jest miedzy nogami) wyciągnąć tylko nogę spod poduszki. Chodzi mi o to, żeby nie mieć poduszki pod samym biodrem, tylko już pod udem. Wtedy biodro jest w takiej pozycji trochę w dół i mi to pomaga.
    Ja jak się obracam na drugi bok to w ogóle masakra. Najpierw muszę odkryć się, bo mój m. krzyczy potem, że odkrywam go jak się obracam. Potem nogi pod siebie (kolana w górę), przekręcam nogi i brzuch, potem stękając ramiona i głowę. Ciężko, ale jak boli to muszę zmienić pozycję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 19:30

Daisy, diamonds, kasika8303, Rybeńka, mizzelka lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.biedronka.pl/pl/product,id,425,name,pieluszki-dada-premium-mega-paka

promocja! Kupiłam dwójki, 3-6 kg chyba jakoś tak.

Natalka 03.2015 <3
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue czytalam ze meczysz sie z kroczem biedna. Nie chce tam sie wcinac na lutowkach ;)

Kup sobie kolo dmuchane takie do plywania dzieciece zeby zmiescic dupke. Od razu odczujesz ulge mowie Ci! Ja sie meczylam strasznie, 5 min siadalam jednym bokiem i zaraz mala sie darla i sie zrywalam i tak w kolko.. :( kolko pomoglo. Jest troche wyzej, no ale krocze Ci wtedy wisi i nic nie uciska! Tylko nie kup zbyt malego. Na lutym nikt tego nie stosuje? :/ to bardzo popularne jest :)

Diamonds dobrze ze sie odezwalas! Trzymam kciuki zatem za jutro i za szczesliwe i szybkie rozwiazanie :)

Mi gin mowila ze dziecko jest tak male ze sie moze obracac i obracac :). Powinno sie dziecko ulozyc glowka w dol chyba do 36tc?

Sue wspolczuje oprychy. Ale Cie wzielo ze tez nie mialo kiedy! ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 20:08

Tygrysek, diamonds lubią tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, Tygrysku nie panikuję :-) urodzi się w terminie i tego się trzymam. A leży tak bo jej wygodnie :-) kiedyś miałam taką małą wersalkę i pamiętam że zawsze leżałam głową w dół a nogi do sufitu:-) uwielbiałam tak leżakować, może ma pozę ulubioną po mamusi :-) :-)

A kiedy robiłyście krzywe cukrowe?w sensie w którym tc?

Dzięki dziewczyny co ja bym bez Was zrobiła?:-)

Diamonds trzymam kciuki!!!!!! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 20:36

diamonds, Tygrysek lubią tę wiadomość

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane

Nie będę ukrywać ,że nieco się denerwuje i wolałabym jutro się już rozdwoić przez to niskie tętno małej.
    Zawsze było 140 a dziś w ogóle ciężko było mu je złapać.
    Potem już myślałam, że to może moje ale nie. I skakało dość więc jutro chce mi zrobić ktg żeby był co najmniej pół godziny zapis aby sprawdzić czy to wina tego urządzenia czy jednak spadek u dziecka.
    No i gotowy jest podać mi oksy.
    Strasznie chciałam tego uniknąć, ale widać że nie ma się co nastawiać na nic.
    Do zzo mam zaświadczenie ale dowiedziałam się na dzisiejszej wizycie, że jak mi je podadzą to muszę wtedy zostać przez tydzień w szpitalu?!? Polityka szpitala.
    No żesz K#@!a

Trudno, powiedziałam lekarzowi, że już wiem z czym to się je i wytrzymam, żeby szybko wrócić do domu.

Zaczyna mnie teraz dopadać stres.
    Już wytlumaczylam Agatce, że dzisiejsze lody były pewnie nasze ostatnie we dwie a jutro idę do szpitala i wrócę pewnie z siostrzyczką :-) chyba to przyjęła z ulgą, bo już też ma dość pytań zadawanych co dzień przez panie z przedszkola.

Daisy lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds to trzymam kciuki jutro z całej siły, za łatwy i szybki poród !!!!!

diamonds lubi tę wiadomość

c77352d493.png
‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ