X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue
    Kochana, jak mówi Daisy koło niekoniecznie specjalnie nazwane poporodowe tylko takie zwykłe dla maluchów, znacznie ułatwia śniadanie i funkcjonowanie. Oby szybko się wchłonęły i rozpusciły szwy.
    Ale trzeba jednak ostrożnie, żeby rana się nie rozeszła.

Słoneczna,
    Najważniejsze że już po wszystkim. To jednak nie jest najmilsze uczucie. No i organizm też ma ogromny wysiłek, ale szybko się zapomina jak tuli się tego małego człowieka :-)
    Dobrze, jak położne na neonatologii są pomocne i pomagają opiekować się mamom, kiedy one rzeczywiście mają kłopot.

Mizzelka
    całkiem spora ta Twoja panienka
    jeszcze troszkę ponad dwa tygodnie i będzie z Wami :-)
    Dla mnie to jest jakaś abstrakcja. Poważnie. Nie potrafię sobie wyobrazić tego :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds, obie jesteście silne, więc wszystko bedzie dobrze!
    Tu nie ma innej opcji, koniec kropka i już!
    Jestem z Tobą myślami i zamienilam ciepłe skarpety na japonki!
    Sama rozumiesz! :)
    Tylko bądź w kontakcie z nami!

diamonds lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ciociu :-)
    Japonki pakuję bo nic innego nie biorę pod uwagę :-)
    cały czas się męczę w skarpetkach niestety :-P

Baterię naładuje żeby mieć kontakt ze światem :-) Oby był zasięg, to i internet będzie :-)

kasika8303, merida17, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika
    krzywa u mnie była ok 27 tc ale wcześniej też się robi

kasika8303 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika ja robiłam jakos 27-28 tc glukoze.
    I faktycznie moja mała przybrała wszystkie możliwe pozycje w brzuszku i obrocila sie glowkowow 37 tc! Przy czym była aktywna, a poród jak wiesz po terminie! Bedzie dobrze :)

kasika8303 lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę jutro robić tą krzywą, wyczytałam że od 24 tc a jutro zaczynamy 25 :-) ale to leci.

A u mnie waga stoi, jem za 2 a nie tyję, stąd już może tą krzywą mam robić.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Kasika ja robiłam jakos 27-28 tc glukoze.
    I faktycznie moja mała przybrała wszystkie możliwe pozycje w brzuszku i obrocila sie glowkowow 37 tc! Przy czym była aktywna, a poród jak wiesz po terminie! Bedzie dobrze :)

Musi :-)

c77352d493.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam o tym kółku, ale przyzyje:) leze sobie na boczku, karmie na leżąco:)
    P jest kochany, bo skacze koło mnie, robi zakupy:)

Dzis przez cały dzień układał żurawie z origami dla maluszka nad łóżeczko zamiast karuzelki:)
    Jak jutro zawiesi, to wstawie Wam zdjecie :) odleciał na punkcie Tomka totalnie:)

Diamonds, strasznie głupie to, ze musisz zostać w szpitalu tyle czasu w razie zzo! Ciekawa polityka...

Ja mam szwy do ściągnięcia, co mnie cieszy. Przy wyrostku miałam rozpuszczalne i na dole troche mi sie rana rozeszła.
    Poki co goi sie spoko, najbardziej boli mnie pośladek. To moja wojenna rana, dzieki temu mam pięknego syna.

Tomek jest spokojny, chyba naprawdę dzieciom udziela sie nastrój mamy:) u mnie chill rodzinny, wiec moze Tomek go w genach dostał:)

diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, długo tu nie pisałam, ale nie miałam weny i byłam w psychicznym dołku. Mała już wychodzi z choroby, już miałam ją wczoraj dostać, więc była euforia a tu nagle info, że moje crp jest ogromne i absolutnie izolacja, mało tego - zabronili mi chodzić do niej i przenieśli piętro niżej. Więc wyobraźcie sobie mój płacz, że nie będę mogła jej tulić i karmić piersią. Wczoraj mój M. Przyjechał i był u niej 2 razy, ja odciągam mleko dzielnie co 3h i podaję przez pielęgniarki. M. ma być też przed 8 i ją pójdzie nakarmić. A ja mam to samo co mała czyli bakterie e-coli - zaraziłyśmy się obie podczas porodu - od końcówki wód płodowych, które okazały się zielone. Nie wiem ile tu jeszcze będę i w ogóle w szpitalu, ale proszę o kciuki, żebym jak najszybciej mogła leżeć z córeczką i żeby nie oduczyła się piersi.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Dziewczynki, długo tu nie pisałam, ale nie miałam weny i byłam w psychicznym dołku. Mała już wychodzi z choroby, już miałam ją wczoraj dostać, więc była euforia a tu nagle info, że moje crp jest ogromne i absolutnie izolacja, mało tego - zabronili mi chodzić do niej i przenieśli piętro niżej. Więc wyobraźcie sobie mój płacz, że nie będę mogła jej tulić i karmić piersią. Wczoraj mój M. Przyjechał i był u niej 2 razy, ja odciągam mleko dzielnie co 3h i podaję przez pielęgniarki. M. ma być też przed 8 i ją pójdzie nakarmić. A ja mam to samo co mała czyli bakterie e-coli - zaraziłyśmy się obie podczas porodu - od końcówki wód płodowych, które okazały się zielone. Nie wiem ile tu jeszcze będę i w ogóle w szpitalu, ale proszę o kciuki, żebym jak najszybciej mogła leżeć z córeczką i żeby nie oduczyła się piersi.

Gosiaczku trzymam kciuki z całej mej mocy za Was!!!!! Kurde bę dzie dobrze, teraz najważniejsze abyście szybko pozbyły się tego świństwa! Jestem z Wami kciukami i myślami kochana.

c77352d493.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Mizzelka spróbuj w nocy w tej samej pozycji co śpisz (jak poduszka jest miedzy nogami) wyciągnąć tylko nogę spod poduszki. Chodzi mi o to, żeby nie mieć poduszki pod samym biodrem, tylko już pod udem. Wtedy biodro jest w takiej pozycji trochę w dół i mi to pomaga.
    Ja jak się obracam na drugi bok to w ogóle masakra. Najpierw muszę odkryć się, bo mój m. krzyczy potem, że odkrywam go jak się obracam. Potem nogi pod siebie (kolana w górę), przekręcam nogi i brzuch, potem stękając ramiona i głowę. Ciężko, ale jak boli to muszę zmienić pozycję.

jakbym o sobie czytała! identycznie... tylko ja jak sie klade na plecy przekręcam to z wyprostowanymi nogami bo czuje jak mi aż chrupocze tam na dole.. szyjka ... brr
    i jak juz jestem w pozycji leżącej na plecach to podwijam nogi i się przekręcam a ile się nastękam.. a i tak coś pyknie i chrupnie, chociażbym nie wiem jak sie starała i oczywiscie kołdra na bok bo juz calkiem bym sie nie przekrecila :<

dzis próbowalam tą poduszką ale za blisko wlasnie bioder ulozylam.. ale jutro juz sprobuje jak piszesz, ze w okolicach ud..

rety że tez musimy robic takie wygibasy..
    a ciekawe jak będzie w połogu... masakra..

Tygrysek lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    http://www.biedronka.pl/pl/product,id,425,name,pieluszki-dada-premium-mega-paka

promocja! Kupiłam dwójki, 3-6 kg chyba jakoś tak.
    u mnie już było wybrane :( ale ostatnia sztuka była w sklepie i akurat 2! :D wychodzi ponad 30gr za pieluszkę, a tak to normlanie po 50gr :D

Tygrysek lubi tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczku trzymaj się cieplutko. wierzę, że już za niedługo wszystko się unormuje a bakteria pójdzie sobie precz!

Diamonds trzymam kciuki za dziś :) Powodzenia :)

Kasika dołączam się do wypowiedzi Tygryska :) Mała na pewno wyjdzie w terminie.
    Moja też cały czas i od dawna główką w dół. Szyjka się skracała a tu za chwilę 40tc i nic heheh
    także nie ma co się martwić na zapas :)

Ja mam dziś ktg i wizytę :) ciekawi mnie czy coś się dzieje z szyjką czy nie :P

Miłego dnia Kochane :)

kasika8303, diamonds lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reeety Gosiaczku, że też ta bakteria musiała się pokazać kurde ;/
    Trzymaj się tam z Janeczką dzielnie.. niech ten koszmar szybko się kończy..
    lada chwila będziesz miała córkę przy sobie i wytulisz ją za wszystkie czasy!
    będzie tylko wasza :)
    ehh oby wszystko poszło gładko.

Diamonds no wlasnie duza córa, nawet nie bylam swiadoma tego :D
    ale chyba dam radę... ja nie mam zzo.. aby gaz..
    Trzymam kciuki dziś za Ciebie mocno!
    i za małą żeby poszła ostro w poślizg i nic tam nie naruszyła :)
    przy okazji za bardzo się by nie zmęczyła :)

Kasika ja robiłam w 27tygodniu krzywą :) napij się przed badaniem bo później niestety nie mozna nawet wody ;/
    ale co laboatorium to inna polityka, ja nie moglam zadnej cytryny ani wody nic.
    musialam wypic miksturę w 5 min i potem poszłam z mężem na zakupy do biedronki i tam spędziłam półtorej godziny wooooooolnym spacerkiem... a on wszystko sięgał i wkładał do wózka :) potem posiedzielismy troszkę i poszłam na pobranie (bo mialam po 2 h, a niektorzy maja po 1 h i po 2 h)
    i było git, nie czułam głodu, wręcz przeciwnie :D śmiać mi sie chciało :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybieńko daj znać co tam i jak tam :) :) :)

Rybeńka lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Reeety Gosiaczku, że też ta bakteria musiała się pokazać kurde ;/
    Trzymaj się tam z Janeczką dzielnie.. niech ten koszmar szybko się kończy..
    lada chwila będziesz miała córkę przy sobie i wytulisz ją za wszystkie czasy!
    będzie tylko wasza :)
    ehh oby wszystko poszło gładko.

Diamonds no wlasnie duza córa, nawet nie bylam swiadoma tego :D
    ale chyba dam radę... ja nie mam zzo.. aby gaz..
    Trzymam kciuki dziś za Ciebie mocno!
    i za małą żeby poszła ostro w poślizg i nic tam nie naruszyła :)
    przy okazji za bardzo się by nie zmęczyła :)

Kasika ja robiłam w 27tygodniu krzywą :) napij się przed badaniem bo później niestety nie mozna nawet wody ;/
    ale co laboatorium to inna polityka, ja nie moglam zadnej cytryny ani wody nic.
    musialam wypic miksturę w 5 min i potem poszłam z mężem na zakupy do biedronki i tam spędziłam półtorej godziny wooooooolnym spacerkiem... a on wszystko sięgał i wkładał do wózka :) potem posiedzielismy troszkę i poszłam na pobranie (bo mialam po 2 h, a niektorzy maja po 1 h i po 2 h)
    i było git, nie czułam głodu, wręcz przeciwnie :D śmiać mi sie chciało :)

:-) idę na tą glukozę w pon. Obudziłam się o 24 mega głodna i wstałam zjeść :-) to morfologiai glukoza już odpadła. Wczoraj mało jakoś zjadłam to dzieciak się żarcia domagał :-) mam po 1 h i po 2 h ze względu na stojącą wagę, ni cholery nie chce iść do góry.

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki :DGosiu trzymam kciuki bedzie wszystko dobrze oby mała szybko do Ciebie wróciła i żebyście szybko do domu poszły ! Dziewczyny mnie ost znów mdłosci jakies ogarniają dziwne,że teraz jak już mi mineły ?

Kasika ja robie głukoze prze dwizytą u gina a to będzie już 27 tydz :D trzeci trymestr się zbliża :D

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wszystkim nam jest bardzo przykro. Jak widać życie samo pisze nam scenariusze, ale jedno jest pewne, że po burzy zawsze wychodzi słońce. Myśl o tym Waszym następnym spotkaniu i niech one trzymają Cie przy nadziei ze juz niedługo wszystko będzie dobrze. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia!

Natalka 03.2015 <3
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika moja waga już stoi nie wiem ile czasu. Ogólnie w ciąży przytyłam tylko 7kg i myślę, że to nie oznacza nic złego, bo przecież mała rośnie. A cukrzycy też nie mam. Myślę, że będzie dobrze :-)

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Kasika moja waga już stoi nie wiem ile czasu. Ogólnie w ciąży przytyłam tylko 7kg i myślę, że to nie oznacza nic złego, bo przecież mała rośnie. A cukrzycy też nie mam. Myślę, że będzie dobrze :-)

Rybeńko dokładnie, gin mówi że tylko tą cukrzycę sprawdzimy, jak będzie ok to po prostu, dbam o linię :-)

Rybeńka lubi tę wiadomość

c77352d493.png
‹‹ 347 348 349 350 351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ