Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTutaj cały kraj zwariował!
Frozen, Frozen,Frozen
Każdego dnia na spacerku, w sklepie, na ulicy widzę Diamonds
Ogólnie Wasze nicki sa dość charakterystyczne i zawsze cos mi, gdzies- któraś przypominakasika8303, diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Diamonds u mnie jest tak że usg było robione na dwóch różnych aparatach. tam na tym darmowym to wgl.wychodziło ok 500g nawet:-I dlatego wysłał nas lekarz na IP i tutaj wyszło coś chyba ponad 800g. Mamy skończony 29tc a maluch wg.wagi wychodzi na 26/27 tc. Bardzo bym chciała by na kolejnym usg wyszło lepiej niż dziś. Muszę w to wierzyć.
Słoneczna ja paamietam karole i jej Marcelka i podczytuje jej pamiętnik i ja podziwiam. Jestem podlamana to chyba normalne w takiej sytuacji. Ale staram się mocno wierzyć że mamy dobrą opiekę i że trwamy. Że Bog pozwoli Mały dotrwać może jeszcze kilka tygodni pod obserwacja. Szpital to nic fajnego ale posiedze w nim tyle ile będzie trzeba.Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda
teraz nie można się łamać tylko zbieraj siły.
Jeśli dojdą co z tymi przepływami jest nie tak i spróbują może jakoś farmakologiczne podleczyć to może się uda, że ta Kruszynka jeszcze chwilę posiedzi pod Twoim serduszkiem.
Gdzie mu będzie lepiej?
A pomiary faktycznie bardzo rozbieżne. Ale trzymajmy się wersji szpitalnej, że ma już co najmniej 800g.
A może jest jeszcze więcej.
Lekarze wypowiadali się w temacie tych przepływów, które im się nie podobają? Czy przy weekendzie w szpitalu ciężko o informację?
Musi być dobrze. Innej wersji nie zakładamy
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Kto karmi? bo ja to cały dzień.
mała nie chce spać... ja juz się wykończe chyba.
Ulewa mlekiem mocno i zaraz chce jeść. nie da piersi odciągnąć ani na chwilę. ma gdzieś. nawet snoczek i noszenie średnio efekt dały.
za bardzo pochwaliłam dziecko i teraz nam za swoje. -
nick nieaktualnyCo do potówek o których pisała Mizzelka, u nas od trzech dni się pojawiły.
Nie wiem czy od oliwki, bo zaniechałam z braku smarowanie kokosem Czy też wynika to z faktu, że było jej za gorąco np. na spacerze.
Wychodząc z domu było chłodno, a podczas spaceru robiło się bardzo ciepło, ale wtedy juz nie ściągam warstwy ubrań. Boję się, że zaraz by się pochorowała.
Wrócę po niedzieli do kokosa bo pewnie już dotrze i zobaczymy.
Nie wiem jak Waszym Dzieciaczkom ale Ali wypadły włosy na górze. Boki i tył ma takie jak przy narodzinach, ok 1,5 cm i ciemne a góra pozostała tylko z meszkiem
Wygląda jak starszy pan po andropauzie Mam nadzieję, że jej szybko odrosną
Dziś wyciągnęłam mmatę i nawet chwilę poleżała na niej grzecznie Karuzelę w łóżeczku w końcu też zauważyła i reaguje na jej dźwięk od razu.
Więc zaczyna w końcu coś kumać z otaczającego świata
Tygrysek, merida17, Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy się skończyłyśmy karmić .
Też był okres "wisiocyca" ale przeszło
Może to i u Ciebie chwilowo.
A smoczka nie chce w ogóle?
U nas podszedł lovi.
Nuk i Avent nie pasowały zupełnie dziewczynie a ten tak na szczęście. Bo jak miała taki czas, to nie ssała tylko wydaje się, że chciała spać z piersią w buzi jak ze smokiem.
A było to uciążliwe chwilami. -
nick nieaktualnymizzelka wrote:Diamonds ponoć lepiej juz niczym tłustywm nie smarować tych potowek. ale ciekawe jakby zareagowało ma ten olej kokosowy może nie tak jak ma oliwke...
Kokos ma chyba działanie antybakteryjne, więc wydaje mi się, że buziak był i z warstwą ochronną, ale nie jakiś tłusty
Jak mi teraz przyjdzie to zobaczę.
Z oliwki zrezygnuje, bo faktycznie może być za tłusta.
No i ta pogoda że nie wiadomo jak ubrać na spacer. Co chwila zmiana.mizzelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzas spać i mi skoro dziewczyny śpią
Tym bardziej, że dziś krótsza noc co zupełnie nie jest fajne. Już mamy rytm z Alą do wychodzenia porannego i popołudniowego do przedszkola a teraz będę go musiała korygować.
Naprawdę nie rozumiem po co w dzisiejszych czasach ta zmiana?
-
Melduje się i ja na nocnym. A Merida gdzie?
Mizzelko ja w takiej sytuacji widzę, że moja córa jest przemęczenia i nie może zasnąć. Wtedy jak zasypia przy cycku wymieniam jej go na smoczek i juz nie ruszam. Nie odbijam, bo to by ją wzbudziło. A jak zaśnie głębiej, to przekladam. Staram się pilnować, żeby między karmieniami nie była za długo aktywna, bo potem kończy się to właśnie tak. Przemeczeniem, krzykiem bez powodu, brakiem snu. Wtedy musze się wysilić i ja ululac, bo normalnie to zasypia sama.merida17 lubi tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
Moja córa spala teraz 4h, a przerwa w jedzeniu to ok 4,5h. Aż się wystraszyłam, że się nie budzi. Obudziłam ja. Staram się, żeby tak długiej przerwy nie miała, jeszcze przecież nawet miesiąca nie skończyła.
Teraz ma etapy takich dziwnych snów. Śpi i nagle przewraca oczami, uśmiecha się za chwilę znów przewraca oczami i nagle buzinka w podkowke i tak kwili jakby płakała... Śmiesznie to z boku wygląda. Chyba jej się cos śni.merida17, diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
nick nieaktualnyA ja nie spie chociaż pewnie zaraz to zrobię
Mizzelko witaj nocna pora
Skoro mowa o potowkach... ile warstw ubranek nakladacie na spacer?
Ja używam rożnych kosmetyków jednocześnie, na prawdę nie chce przyzwyczaić skory do jednej marki.
Nawet chusteczki w torbie inne, na górze inne i na dole trzecia paczka tez inna.
Z praniem tez kilka specyfikow.
Na spacer tez staram sie założyć jak najmniej i jak mogę to nie przykrywam.
Nie mam wyjścia, bo inaczej zginie w tłumie tubylcow
Luby wracał z pracy przed 22 i widział matkę, która wyszła na fajkę z dzieckiem w wieku naszych dzieci.
Tylko w spioszkach, zero czapki, czy skarpetek itd
Tutaj to standard, więc co zrobić.
Jak potowek nie ma i cieplutko jej na spacerze, to mam nadzieje, ze system działa
Nie chwale goKrokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDiaminds,
u nas tez mata powoli zostaje zaakceptowana i mini karuzela w bujaczku tez
Slimak ci tam wisi, dostał już pare ciosów! W końcu
A u nas włoski rosną od dołu (tam ich sporo i gęsto) do góry.
Im wyżej tym mniej (ale wiecej niż po porodzie) i tez nie wiem po co zmiana czasudiamonds lubi tę wiadomość