X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj cały kraj zwariował!
    Frozen, Frozen,Frozen :D
    Każdego dnia na spacerku, w sklepie, na ulicy widzę Diamonds :)

Ogólnie Wasze nicki sa dość charakterystyczne i zawsze cos mi, gdzies- któraś przypomina :)

kasika8303, diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika dokładnie w czasie i w temacie ;)

kasika8303 lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda trzymaj sie. Moze sie ruszy bo to dosc wczesnie. Ale nie wiem czy wiesz ze na forum byl wczesniak Marcelek urodzony w 24 tyg!!!

Daisy lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds u mnie jest tak że usg było robione na dwóch różnych aparatach. tam na tym darmowym to wgl.wychodziło ok 500g nawet:-I dlatego wysłał nas lekarz na IP i tutaj wyszło coś chyba ponad 800g. Mamy skończony 29tc a maluch wg.wagi wychodzi na 26/27 tc. Bardzo bym chciała by na kolejnym usg wyszło lepiej niż dziś. Muszę w to wierzyć.
    Słoneczna ja paamietam karole i jej Marcelka i podczytuje jej pamiętnik i ja podziwiam. Jestem podlamana to chyba normalne w takiej sytuacji. Ale staram się mocno wierzyć że mamy dobrą opiekę i że trwamy. Że Bog pozwoli Mały dotrwać może jeszcze kilka tygodni pod obserwacja. Szpital to nic fajnego ale posiedze w nim tyle ile będzie trzeba.

Krokodylica lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu trzymam kciuki z całej mej mocy za Was, oby jutro na usg wyszło więcej i był to błąd w pomiarach.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Kasika dokładnie w czasie i w temacie ;)

Ha ha :-) Telepatia myślowa ;-)

merida17 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda
    teraz nie można się łamać tylko zbieraj siły.
    Jeśli dojdą co z tymi przepływami jest nie tak i spróbują może jakoś farmakologiczne podleczyć to może się uda, że ta Kruszynka jeszcze chwilę posiedzi pod Twoim serduszkiem.
    Gdzie mu będzie lepiej?
    A pomiary faktycznie bardzo rozbieżne. Ale trzymajmy się wersji szpitalnej, że ma już co najmniej 800g.
    A może jest jeszcze więcej.
    Lekarze wypowiadali się w temacie tych przepływów, które im się nie podobają? Czy przy weekendzie w szpitalu ciężko o informację?
    Musi być dobrze. Innej wersji nie zakładamy :-)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto karmi? bo ja to cały dzień.
    mała nie chce spać... ja juz się wykończe chyba.
    Ulewa mlekiem mocno i zaraz chce jeść. nie da piersi odciągnąć ani na chwilę. ma gdzieś. nawet snoczek i noszenie średnio efekt dały.
    za bardzo pochwaliłam dziecko i teraz nam za swoje.

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do potówek o których pisała Mizzelka, u nas od trzech dni się pojawiły.
    Nie wiem czy od oliwki, bo zaniechałam z braku smarowanie kokosem Czy też wynika to z faktu, że było jej za gorąco np. na spacerze.
    Wychodząc z domu było chłodno, a podczas spaceru robiło się bardzo ciepło, ale wtedy juz nie ściągam warstwy ubrań. Boję się, że zaraz by się pochorowała.
    Wrócę po niedzieli do kokosa bo pewnie już dotrze i zobaczymy.

Nie wiem jak Waszym Dzieciaczkom ale Ali wypadły włosy na górze. Boki i tył ma takie jak przy narodzinach, ok 1,5 cm i ciemne a góra pozostała tylko z meszkiem :-)
    Wygląda jak starszy pan po andropauzie :-) Mam nadzieję, że jej szybko odrosną :-)

Dziś wyciągnęłam mmatę i nawet chwilę poleżała na niej grzecznie :-) Karuzelę w łóżeczku w końcu też zauważyła i reaguje na jej dźwięk od razu.
    Więc zaczyna w końcu coś kumać :-) z otaczającego świata :-)

Tygrysek, merida17, Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w końcu duża juz kobieta:) ja małej muszę zawiesić też bo nam aż dwie karuzeld :D

chyba zasypia... jest nadzieja!

diamonds lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds ponoć lepiej juz niczym tłustywm nie smarować tych potowek. ale ciekawe jakby zareagowało ma ten olej kokosowy :) może nie tak jak ma oliwke...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się skończyłyśmy karmić :-).
    Też był okres "wisiocyca" ale przeszło :-)
    Może to i u Ciebie chwilowo.
    A smoczka nie chce w ogóle?
    U nas podszedł lovi.
    Nuk i Avent nie pasowały zupełnie dziewczynie a ten tak :-) na szczęście. Bo jak miała taki czas, to nie ssała tylko wydaje się, że chciała spać z piersią w buzi jak ze smokiem.
    A było to uciążliwe chwilami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Diamonds ponoć lepiej juz niczym tłustywm nie smarować tych potowek. ale ciekawe jakby zareagowało ma ten olej kokosowy :) może nie tak jak ma oliwke...

Kokos ma chyba działanie antybakteryjne, więc wydaje mi się, że buziak był i z warstwą ochronną, ale nie jakiś tłusty :-)
    Jak mi teraz przyjdzie to zobaczę.
    Z oliwki zrezygnuje, bo faktycznie może być za tłusta.
    No i ta pogoda że nie wiadomo jak ubrać na spacer. Co chwila zmiana.

mizzelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas spać i mi skoro dziewczyny śpią :-)
    Tym bardziej, że dziś krótsza noc :-/ co zupełnie nie jest fajne. Już mamy rytm z Alą do wychodzenia porannego i popołudniowego do przedszkola a teraz będę go musiała korygować.
    Naprawdę nie rozumiem po co w dzisiejszych czasach ta zmiana?

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się i ja na nocnym. A Merida gdzie?

Mizzelko ja w takiej sytuacji widzę, że moja córa jest przemęczenia i nie może zasnąć. Wtedy jak zasypia przy cycku wymieniam jej go na smoczek i juz nie ruszam. Nie odbijam, bo to by ją wzbudziło. A jak zaśnie głębiej, to przekladam. Staram się pilnować, żeby między karmieniami nie była za długo aktywna, bo potem kończy się to właśnie tak. Przemeczeniem, krzykiem bez powodu, brakiem snu. Wtedy musze się wysilić i ja ululac, bo normalnie to zasypia sama.

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córa spala teraz 4h, a przerwa w jedzeniu to ok 4,5h. Aż się wystraszyłam, że się nie budzi. Obudziłam ja. Staram się, żeby tak długiej przerwy nie miała, jeszcze przecież nawet miesiąca nie skończyła.
    Teraz ma etapy takich dziwnych snów. Śpi i nagle przewraca oczami, uśmiecha się za chwilę znów przewraca oczami i nagle buzinka w podkowke i tak kwili jakby płakała... Śmiesznie to z boku wygląda. Chyba jej się cos śni.

merida17, diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie spie ;) chociaż pewnie zaraz to zrobię :)

Mizzelko witaj nocna pora :)

Skoro mowa o potowkach... ile warstw ubranek nakladacie na spacer?

Ja używam rożnych kosmetyków jednocześnie, na prawdę nie chce przyzwyczaić skory do jednej marki.
    Nawet chusteczki w torbie inne, na górze inne i na dole trzecia paczka tez inna.
    Z praniem tez kilka specyfikow.
    Na spacer tez staram sie założyć jak najmniej i jak mogę to nie przykrywam.
    Nie mam wyjścia, bo inaczej zginie w tłumie tubylcow :)

Luby wracał z pracy przed 22 i widział matkę, która wyszła na fajkę z dzieckiem w wieku naszych dzieci.
    Tylko w spioszkach, zero czapki, czy skarpetek itd
    Tutaj to standard, więc co zrobić.

Jak potowek nie ma i cieplutko jej na spacerze, to mam nadzieje, ze system działa :)
    Nie chwale go :)

Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku,
    wtedy siedzę i pstrykam zdjęcia ;)
    A tu uśmiech, a tu minka ;)
    I gapie sie jak głupia :)

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridko ja tylko wtedy siedzę, bo na patrzeć się nie mogę!

Ja ubieram tak jak w domu. Np. Body długi i spiochy i na to śpiworek i czapka.

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diaminds,
    u nas tez mata powoli zostaje zaakceptowana i mini karuzela w bujaczku tez ;)
    Slimak ci tam wisi, dostał już pare ciosów! W końcu ;)

A u nas włoski rosną od dołu (tam ich sporo i gęsto) do góry.
    Im wyżej tym mniej (ale wiecej niż po porodzie) i tez nie wiem po co zmiana czasu :)

diamonds lubi tę wiadomość

‹‹ 416 417 418 419 420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ