Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tygrysek wrote:Evell Natalka w 28+5 miała ok. 1,5 kg ale ona się malutka urodziła (3200g), wiec wydaje mi się, że Twoje dziecko będzie miało ciut więcej przy porodzie o te pół kg. Jest to całkiem możliwe. To prawda, że dzieci kobiet "słodkich" ciążowych są większe, ale niekoniecznie. Jak urodzisz np. 3800g to i tak dobrze.
Milenka piękna tancerka makareny! Ja używam małych ciuszków, bo 56 jeszcze trochę duże, ale jak już nie mam co ubrać to zakładam. Czasem często ja przebieram, bo pisałam Wam, że siku czasem bokiem wypływa A śmiali się, że mam dużo ciuszków i że przecież tak często nie będę przebierać tak małego dziecka. Tylko nie wzięli pod uwagę, że moje dziecko będzie tak małe jak niewielka część ciuszków które mam.
a u mnie 56 jest za małe... chociaz jeden pajacyk kupilam w textil market i one są duże
a tak to juz kaftaniki jej zakladam 62... -
Słoneczna szybkiego powrotu do zdrowia, ja małej też już odciągałam katarek bo jak się jej ulało nosem to miala takie już nie powiem co..
ale jakoś dalismy radę, a nie lubie tego robić... ale co się nie zrobi dla dziecka
moja mała ma potówki tylko na buzi... wkurzam sie bo staram sie nie przegrzewac a tu taka niespodzianka, ale chyba juz wiem co jest przyczyna... posmarowalam jej wczoraj po kąpieli oliwką.. po buzi, a ponoć oliwka blokuje pory itp i skóra nie oddycha.. może tu leży mój błąd?
ponoć można te potówki posmarować sudocrem ale nie wiem.. teraz niczym jej nie smaruje, przecieram co jakiś czas wodą gotowaną wacikiem i niech schnie te cholerstwo... a całe ciałko ok.. na brzuszku i nóżkach nic kompletnie -.-
i chcialam sie zapytac kiedy ustało wam krwawienie?
bo u mnie już jest żółty śluz...
a jeszcze wczoraj mialam troche szarego plamienia..
stopniowo krwawienie zanikało i szewki też.
więc raczej anomalia to chyba nie jest, gorzej jakby nagle mi zniknęło.słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
przepraszam że tak na forum rzadko wchodze ale czasami nie daje rady
mała uwielbia piersi i co ja na to poradzę.. kocha jeść...
dziś ważyłam ją i ma już 4400..
nosiłam ją w rożku... a teraz robi się mały! wystarczy że dobrze zacznie kopać (a potrafi) i już nogi wychodzą.
w ogóle jakoś wydaje mi się mocna bo jak się skubana odpycha przy odbijaniu.. głowę tak sztywno trzyma że szok.. muszę tak uważać ;/
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMizzelko, ja czasami też smaruję oliwką (też czytałam, że zapycha, potem czytałam, że można do 1 mca życia itd.), ale u nas od oliwki nie ma potówek.
U mnie krwawienie było równo 6 tyg, skończyło się w momencie, pewnego dnia się budzę, a tu już nic ha ha
Zakładam jednak, że to indywidualna sprawa
Ja nie mam wagi w domu, więc nie wiem ile Zojeczka przybiera, ale w ręku to czuć. Mało ją noszę, bo jak wspominałam ona taka samosia ale w czasie odbijania to z każdym dniem czuć, że większa
I Zojka też taka mocna, ale od wyjścia ze mnie taka jest, więc już przywykłam teraz większość dnia leży sobie tylko w skarpetkach (bez spodenek), to po prostu radość niesamowita nóżki jej śmigają, że jeszcze troszkę i zacznie tańczyć
Mizzelko, jak nie możesz w dzień do nas wpadać, to pamiętaj, że jest jeszcze nocna warta, więc każda dusza karmiąca (lub jeszcze nie, ale niezbyt śpiąca) mile widziana masz telefon, więc nie wahaj się go użyć -
nick nieaktualnymizzelka wrote:ja mialam tak wczoraj... zaznaczyła kupą śpiochy i zasiusiała mi pajacyk podczas przebierania modnisia jedna..
a u mnie 56 jest za małe... chociaz jeden pajacyk kupilam w textil market i one są duże
a tak to juz kaftaniki jej zakladam 62...
Witaj w klubie
wczoraj dwie kupy aż po pachy
a pampers dobrze zapięty, to się nazywa MOCTygrysek lubi tę wiadomość
-
Magdusiu ma z Natalką tez trzymamy kciuki za Was! Myślimy o Was ciepło. Staraj się myśleć pozytywnie, to pomaga. Mały jest silny i da rade! Na pewno chce żyć i walczyć, dostanie sterydy i lekarze na pewno wiedzą co robią. Będzie dobrze!!!!
Ja dziś załatwiłam sale na przyjęcie po chrzcinach, kupiłam sukieneczke i bet, a raczej rożek. Dałam zaproszenia do druku. Plan wykonany.Daisy, diamonds, merida17, Krokodylica lubią tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
Ja juz od ok tygodnia mam żółty śluz. Chociaż zauważyłam, że jak długo pochodzę i się wysile to bardzo lekko jest krew, jak końcówka okresu. Wkurza mnie to bo musze chodzić i spać w majtkach. A do tego jeszcze ten biustonosz.
Ja po prostu jak jestem w domu to chodzę bez biustonosza, a jak
miewalam okres to tylko tampony i one nie potrzebowały majtek, piżama wystarczała.Natalka 03.2015
-
Tygrysku to masz dobrze:) ja też wolę bęz stanika ale co ... ufajdam całą bluzkę
ale juz niedługo...
meridko postaram się przez tel:) tak jak teraz:)
To nie wiem juz w końcu co wywołało potowki. zgłupiałam.
mała cały dzień prawie aktywna. Wrażliwa zrobiła się na zasypianie. wcześniej żaden hałas jej nie przeszkadzał a tu zaraz się budzi... licho trochę.merida17 lubi tę wiadomość
-
Tygrysku to masz dobrze:) ja też wolę bęz stanika ale co ... ufajdam całą bluzkę
ale juz niedługo...
meridko postaram się przez tel:) tak jak teraz:)
To nie wiem juz w końcu co wywołało potowki. zgłupiałam.
mała cały dzień prawie aktywna. Wrażliwa zrobiła się na zasypianie. wcześniej żaden hałas jej nie przeszkadzał a tu zaraz się budzi... licho trochę. . -
nick nieaktualnyMagda
miejmy nadzieję, że synek ruszy z wagą.
Może to był błąd ustawień aparatu usg i jakbyś powtórzyła na tym co zwykle wyszło by w normie.
Ale skoro już leżycie w szpitalu - tak zrozumiałam- na pewno jesteście pod dobrą opieką.
Będą monitorować przepływy pewnie.
A ile teraz szacunkowo waży Wasz synek? Maleństwo jest pewnie.
Może uda się jeszcze troszkę pozostawić go w brzuszku.
Trzymamy kciuki & & & & & -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny,
Ja tez nie lubię spać w staniku i nie spie, bo po dwóch nocach szlak mnie trafił.
Piersi mam ogromne i jeszcze większe ciśnienie w nich.
Spie w koszulkach na ramiaczkach, co maja jakby od góry stanik wyodrębniony i pózniej taka sukienka- wiecie jakiet
Jedna mam typowa do karmienia, reszta takie normalne.
Wkładam do nich te koleczka i nic nie cienkie. Materiał dociska do piersi i jest ok.
Jak mi zimno nakladam koszule rozpinana do spania
Poważnie! Stanikom do spania mówię NIEKrokodylica, Tygrysek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Evell wrote:Kasika kochana pocieszylas mnie bo ja zaraz panikuje teraz mnie jakos po wieczor zaczelo kluc przy chodzeniu ale moze tez z wysilku tetaz odpoczywam przepraszam za bledy ale pisze z fona. Jak wam minal dzien ?
Ja juz się nie podnoszę do 22 z rogówki, obolała jestem, a do tego mała mi przywaliła właśnie w szyjkę chyba z półobrotu bo aż się zgięłam z bólu. Zjadłam pomidora z jogurtem, chyba jej nie zasmakował bo ryp matkę
Dziś mam beznadziejny dzień, od rana jakaś zaspana. Spędziłam go w sumie na rogówce z książką. Wyszłam tylko do sklepu z firanami, kupiłam małej firanke do pokoju w kolorowe smoki
Diamonds widziałam dziś w komforcie dywanik z Elzą śliczny był, już chciałam go kupić ale tylko małe zostałyKrokodylica, diamonds lubią tę wiadomość
-
Mój mąż jak już kuma, zobaczy sowy i mówi o Mizzelki dziś zobaczył Elzę i mówi ooo Diamonds czasami mu mówię o Was, jak mi tu doradzacie to kuma avatarki Zoyeczka pierwsza się tu pojawiła ta też pamięta, pytał ostatnio jak tam Zoya?
merida17, Krokodylica, Daisy, diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość