X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Evell Natalka w 28+5 miała ok. 1,5 kg ale ona się malutka urodziła (3200g), wiec wydaje mi się, że Twoje dziecko będzie miało ciut więcej przy porodzie o te pół kg. Jest to całkiem możliwe. To prawda, że dzieci kobiet "słodkich" ciążowych są większe, ale niekoniecznie. Jak urodzisz np. 3800g to i tak dobrze.

Milenka piękna tancerka makareny! Ja używam małych ciuszków, bo 56 jeszcze trochę duże, ale jak już nie mam co ubrać to zakładam. Czasem często ja przebieram, bo pisałam Wam, że siku czasem bokiem wypływa :) A śmiali się, że mam dużo ciuszków i że przecież tak często nie będę przebierać tak małego dziecka. Tylko nie wzięli pod uwagę, że moje dziecko będzie tak małe jak niewielka część ciuszków które mam.
    ja mialam tak wczoraj... zaznaczyła kupą śpiochy :D i zasiusiała mi pajacyk podczas przebierania :D modnisia jedna..
    a u mnie 56 jest za małe... chociaz jeden pajacyk kupilam w textil market i one są duże :O
    a tak to juz kaftaniki jej zakladam 62...

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu trzymamy kciuki z Córcią za was! niech synuś przybiera na wadze!

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna szybkiego powrotu do zdrowia, ja małej też już odciągałam katarek bo jak się jej ulało nosem to miala takie już nie powiem co.. :P
    ale jakoś dalismy radę, a nie lubie tego robić... ale co się nie zrobi dla dziecka :D

moja mała ma potówki tylko na buzi... wkurzam sie bo staram sie nie przegrzewac a tu taka niespodzianka, ale chyba juz wiem co jest przyczyna... posmarowalam jej wczoraj po kąpieli oliwką.. po buzi, a ponoć oliwka blokuje pory itp i skóra nie oddycha.. może tu leży mój błąd?
    ponoć można te potówki posmarować sudocrem ale nie wiem.. teraz niczym jej nie smaruje, przecieram co jakiś czas wodą gotowaną wacikiem i niech schnie te cholerstwo... a całe ciałko ok.. na brzuszku i nóżkach nic kompletnie -.-

i chcialam sie zapytac kiedy ustało wam krwawienie?
    bo u mnie już jest żółty śluz...
    a jeszcze wczoraj mialam troche szarego plamienia..
    stopniowo krwawienie zanikało i szewki też.
    więc raczej anomalia to chyba nie jest, gorzej jakby nagle mi zniknęło.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepraszam że tak na forum rzadko wchodze ale czasami nie daje rady :D
    mała uwielbia piersi i co ja na to poradzę.. kocha jeść...
    dziś ważyłam ją i ma już 4400.. :)
    nosiłam ją w rożku... a teraz robi się mały! wystarczy że dobrze zacznie kopać (a potrafi) i już nogi wychodzą.
    w ogóle jakoś wydaje mi się mocna bo jak się skubana odpycha przy odbijaniu.. głowę tak sztywno trzyma że szok.. muszę tak uważać ;/

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ojej, trzymam kciuki aby wszystko było dobrze z dzieckiem!

No tak się wpychać mi w kolejkę. ;)

merida17, Tygrysek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Kochana, masz od nas tyle wsparcia ile możemy Ci dać ;)
    Patrz, jak los nad Wami czuwa!
    Bądź z nami w kontakcie i wszystkie tu zaciskamy kciukasy!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko, ja czasami też smaruję oliwką (też czytałam, że zapycha, potem czytałam, że można do 1 mca życia itd.), ale u nas od oliwki nie ma potówek.

U mnie krwawienie było równo 6 tyg, skończyło się w momencie, pewnego dnia się budzę, a tu już nic ;) ha ha
    Zakładam jednak, że to indywidualna sprawa ;)

Ja nie mam wagi w domu, więc nie wiem ile Zojeczka przybiera, ale w ręku to czuć. Mało ją noszę, bo jak wspominałam ona taka samosia :) ale w czasie odbijania to z każdym dniem czuć, że większa ;)

I Zojka też taka mocna, ale od wyjścia ze mnie taka jest, więc już przywykłam :) teraz większość dnia leży sobie tylko w skarpetkach (bez spodenek), to po prostu radość niesamowita :) nóżki jej śmigają, że jeszcze troszkę i zacznie tańczyć :)

Mizzelko, jak nie możesz w dzień do nas wpadać, to pamiętaj, że jest jeszcze nocna warta, więc każda dusza karmiąca (lub jeszcze nie, ale niezbyt śpiąca) mile widziana :) masz telefon, więc nie wahaj się go użyć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    ja mialam tak wczoraj... zaznaczyła kupą śpiochy :D i zasiusiała mi pajacyk podczas przebierania :D modnisia jedna..
    a u mnie 56 jest za małe... chociaz jeden pajacyk kupilam w textil market i one są duże :O
    a tak to juz kaftaniki jej zakladam 62...

Witaj w klubie ;)
    wczoraj dwie kupy aż po pachy :D
    a pampers dobrze zapięty, to się nazywa MOC :D

Tygrysek lubi tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdusiu ma z Natalką tez trzymamy kciuki za Was! Myślimy o Was ciepło. Staraj się myśleć pozytywnie, to pomaga. Mały jest silny i da rade! Na pewno chce żyć i walczyć, dostanie sterydy i lekarze na pewno wiedzą co robią. Będzie dobrze!!!!

Ja dziś załatwiłam sale na przyjęcie po chrzcinach, kupiłam sukieneczke i bet, a raczej rożek. Dałam zaproszenia do druku. Plan wykonany.

Daisy, diamonds, merida17, Krokodylica lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz od ok tygodnia mam żółty śluz. Chociaż zauważyłam, że jak długo pochodzę i się wysile to bardzo lekko jest krew, jak końcówka okresu. Wkurza mnie to bo musze chodzić i spać w majtkach. A do tego jeszcze ten biustonosz.
    Ja po prostu jak jestem w domu to chodzę bez biustonosza, a jak
    miewalam okres to tylko tampony i one nie potrzebowały majtek, piżama wystarczała.

Natalka 03.2015 <3
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku to masz dobrze:) ja też wolę bęz stanika ale co ... ufajdam całą bluzkę :D
    ale juz niedługo...

meridko postaram się przez tel:) tak jak teraz:)

To nie wiem juz w końcu co wywołało potowki. zgłupiałam.

mała cały dzień prawie aktywna. Wrażliwa zrobiła się na zasypianie. wcześniej żaden hałas jej nie przeszkadzał a tu zaraz się budzi... licho trochę.

merida17 lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku to masz dobrze:) ja też wolę bęz stanika ale co ... ufajdam całą bluzkę :D
    ale juz niedługo...

meridko postaram się przez tel:) tak jak teraz:)

To nie wiem juz w końcu co wywołało potowki. zgłupiałam.

mała cały dzień prawie aktywna. Wrażliwa zrobiła się na zasypianie. wcześniej żaden hałas jej nie przeszkadzał a tu zaraz się budzi... licho trochę. .

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda
    miejmy nadzieję, że synek ruszy z wagą.
    Może to był błąd ustawień aparatu usg i jakbyś powtórzyła na tym co zwykle wyszło by w normie.
    Ale skoro już leżycie w szpitalu - tak zrozumiałam- na pewno jesteście pod dobrą opieką.
    Będą monitorować przepływy pewnie.
    A ile teraz szacunkowo waży Wasz synek? Maleństwo jest pewnie.
    Może uda się jeszcze troszkę pozostawić go w brzuszku.
    Trzymamy kciuki & & & & &

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobiety. Czy na tym etapie klucia w pochwie sa normalne ? Przyznam ze dzis troche za duzo zrobilam pochodzilam i zaczelo mnie kuc troche sie zaczynam martwic bo cala ciaze nie mialam kuc chyba ze na poczatku.

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell mnie kłuje w pochwie, do tego doszło ciągnięcie w pachwinach i ból w lewym boku, urok 3 trymestru się zaczyna :-)

Evell lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Ja tez nie lubię spać w staniku i nie spie, bo po dwóch nocach szlak mnie trafił.
    Piersi mam ogromne i jeszcze większe ciśnienie w nich.
    Spie w koszulkach na ramiaczkach, co maja jakby od góry stanik wyodrębniony i pózniej taka sukienka- wiecie jakiet ;)
    Jedna mam typowa do karmienia, reszta takie normalne.
    Wkładam do nich te koleczka i nic nie cienkie. Materiał dociska do piersi i jest ok.
    Jak mi zimno nakladam koszule rozpinana do spania ;)
    Poważnie! Stanikom do spania mówię NIE ;)

Krokodylica, Tygrysek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika kochana pocieszylas mnie bo ja zaraz panikuje teraz mnie jakos po wieczor zaczelo kluc przy chodzeniu ale moze tez z wysilku tetaz odpoczywam :) przepraszam za bledy ale pisze z fona. Jak wam minal dzien ?

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzien meczacy, chociaz w sumie ostatnio kazdy dzien jest dla mnie juz meczacy. ;)

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Kasika kochana pocieszylas mnie bo ja zaraz panikuje teraz mnie jakos po wieczor zaczelo kluc przy chodzeniu ale moze tez z wysilku tetaz odpoczywam :) przepraszam za bledy ale pisze z fona. Jak wam minal dzien ?

Ja juz się nie podnoszę do 22 z rogówki, obolała jestem, a do tego mała mi przywaliła właśnie w szyjkę chyba z półobrotu bo aż się zgięłam z bólu. Zjadłam pomidora z jogurtem, chyba jej nie zasmakował bo ryp matkę :-)

Dziś mam beznadziejny dzień, od rana jakaś zaspana. Spędziłam go w sumie na rogówce z książką. Wyszłam tylko do sklepu z firanami, kupiłam małej firanke do pokoju w kolorowe smoki :-)

Diamonds widziałam dziś w komforcie dywanik z Elzą :-) śliczny był, już chciałam go kupić ale tylko małe zostały :-)

Krokodylica, diamonds lubią tę wiadomość

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż jak już kuma, zobaczy sowy i mówi o Mizzelki :-) dziś zobaczył Elzę i mówi ooo Diamonds :-) czasami mu mówię o Was, jak mi tu doradzacie to kuma avatarki ;-) Zoyeczka pierwsza się tu pojawiła ta też pamięta, pytał ostatnio jak tam Zoya? :-)

merida17, Krokodylica, Daisy, diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

c77352d493.png
‹‹ 415 416 417 418 419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ