Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
diamonds wrote:Chciałam zacytować nie polubić.
Ale bierzesz ten antybiotyk?
Może to jakiś wirus?
U Was nie ma rzeczywiście nudy.
Tak, właśnie to ten antybiotyk mi z ucha spłynął i się do gardła przykleił. Nie mam typowego kaszlu tylko czuję że ta ropa z ucha przyklejona teraz jest do gardła muszę wrócić do laryngologa bo to nie leczenie i robota. O 4 zasnęłam, a Amelka bidulka też cierpi.
Chyba jejtym kaszlem nie zaszkodzę? Staram się nie używać siły.
-
merida17 wrote:Kochana pytaj o co chcesz, a potem zrobisz jak uważasz
U każdego działa cos innego- grunt, ze działa!
Dziewczyny!
Brak słów na Was!
Dobrze, ze już bliżej końca, bo już nie wiem, jak prosić o nudę
Dziś mówię do Amelki weź bo ciocia meridka czeka na nudę a my wymyślamy
diamonds, merida17, Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTygrysek wrote:A u nas 1 miesiąc!!!!!!!
Wszystkiego najlepszego Natalko
Od dziś awansowałaś z noworodka na niemowlaczka
Tygrysku teraz już będzie tylko lepiej dużo zdrowia wytrwałości i spokoju Wam życzymy.merida17, Tygrysek, kasika8303, mizzelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTygrysek wrote:Dziękuję Diamonds za wypowiedź. Musze to wszystko omówić z m. i zdecydować.
Mogę zapytać czemu szczepilas na pneumo?
Bo raz że naoglądałam się i naczytałam o pneumokokach i powiklaniach.
Pneumokoki najczęściej są przyczyną chorób górnych i dolnych dróg oddechowych u dzieci.
Dwa wiedziałam, że Agata będzie chodziła do przedszkola i nie chciałam, żeby coś poważnego wynikło z i tak nieuniknionych chorób.
Trzy, pediatra sama zaproponowała opóźnienie szczepienia, ale i była za podaniem jak się zapytałam. Ale nie namawiała
Wobec tego zdecydowaliśmy o podaniu.
Jeszcze później przed pójściem Agi do trzylatkow podawalismy jej Ribomunyl- to takie półroczne doustne szczepienie wzmacniajace. Dlatego zaczynałam wcześniej odpowiednio.
Jakoś szczegolnie mi ona nie choruje.
Do czasu pójścia do przedszkola poza wizytami szczepiennymi i bilansem nie było potrzeby chodzenia do pediatry
-
ech dziewczyny, dzieki za slowa wsparcia.
Merida wlasnie - a jak z tym odbiciem - jak nosze dziecko do odbicia a ona zasypia? I nici z odbicia? Odkladac ja do spania czy co?
No i z tym karmieniem - dostałam pokarmu, mam go bardzo dużo, aż sam kapie z cyca. Ale dostawiam małą a ona pocycka 3 razy i krzyczy, bo jej nie leci tak jak z butli. Odciagam laktatorem i podaje z kieliszka. Ale cholera jak ja mam odciągać i podawać to sorry - nie mam na to wizji. Także na razie podaję z kielicha a potem daję butlę z mm. I kombinuję jak ją nauczyć jeść z cyca! Może nakładki silikonowe?
diamonds ja też podchodzę do tego że to nie tragedia, ale kurcze chciałabym po pierwsze dla zdrowia dziecka a po drugie chyba dla wygody - wyciągam cyca i daję jeść. Ale jak mam odciągać i podawać to sorry - zrezygnuję.
Dziewczyny a tak w ogóle od kiedy mogę kłaść dziecko na brzuszku? Bo trochę się boję.
I kiedy zaczynałyście werandować?
Kasika zdrowiej!
-
nick nieaktualnyKrokodylku
przepraszam ale nie bardzo rozumiem tego, że podajesz swoje mleko z kieliszka skoro i tak mm z butelki?
Nie bardzo wiem po co tak?
Może zainwestuj w tą butelkę medeli calma z niej podobno ciężko leci podobnie jak z piersi.
Poza tym może wezwij położną skoro masz już mleko, problem może tkwi w złym łapaniu przez małą piersi.
Na brzuszku możesz już ale na początku raczej trzeba pilnować dzidziusia w tej pozycji.
U nas werandowanie było ok tyg a po dwóch już normalne spacery
Tygrysek, Daisy, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Popieram to co mówi Diamonds!!! Krokodylku skoro mówisz że zależy Ci na podawaniu dla zdrowia dziecka to może potrzebujesz kogoś kto pokaże Ci jak to robić. Nie rozumiem czemu chcesz się poddać w momencie kiedy masz jej swoje mleko podać butelką. Wolisz płacić za mm? Walcz! Nie poddawaj się. Poszukaj sobie doradcy laktacyjnego, a może Twoja położna środowiskowa może Ci jakoś pomóc. A jak Twoje sutki?
Krokodylica lubi tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
Krokodylku przykro mi że macie tak pod górkę kurcze ja to zielona jestem niestety.
Antybiotyk odstawiony od rana, czosnek zjedzony, ,mleko z midem wypite, herbata z cytryna tez i od razu lepiej. Jutro dzownie do laryngologa, bo ja mu bardzo dziękuję za takie leczenie, wyleczyć ucho kosztem gardła!!!!
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry!
Meridko wszystkiego naj naj dla Zojeczki! ♡
Jejku ale naskrobalyscie! My wczoraj u tesciow rano i potem do nocy u moich, dzis cora u ojca a my sie zabieramy zaraz za malowanie (bede dyrygowac z korytarza - poprawki w pokoju Hani po starszej ) i potem zaczniemy skrecac meble to jak cos sie uda to podesle potem
Buziaki! ♡diamonds, merida17 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDaisy!
Pięknie się wystroiłaś świątecznie Powiedz mi tylko, że w tych szpilkach będziesz malować pokój i składać meble wiem wiem dyrygować
Masz rację, jak szaleć z robotą to na maxa i elegancko
Tygrysku!
U mnie pneumo są obowiązkowe (2,4,12 mc)
Krokodylku!
Bez względu, czy Zoja odbije (a robi to na raty często) lub też nie, jak uśnie mi na ramieniu, to kładę ją na chwilkę jakby na łokciu w pozycji poziomej lub do łóżeczka na pleckach i obserwuję ją. Jeśli się wierci lub mieli buzią, to biorę z miejsca na ramię, bo wiem, że jeszcze ma zamiar odbijać/ulewać.
Jeśli nic się nie dzieje i śpi mocno, to kładę na boczek (nawet jak nie odbiła) i nic się nie dzieje. Nie krztusi w nocy i tak dalej...nadrabia zaraz po przebudzeniu lub nie- to już różnieWiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 16:32
Daisy, Tygrysek, Krokodylica, diamonds lubią tę wiadomość
-
Merida sliczna corcia rosnie jak na drozdzach
Co do karmienia macie racje, co ciekawe moj maz powiedzial to samo - podaj swoje mleko z butli i tak tez zrobilam, a potem mm. Acha poszly w ruch kapturki, oszustwo nieco sie udalo! tzn ładnie lapie i ssa, dluzej niz bez, ale nie leci latwo jak z butelki wiec jest krzyk! uspokajam, przystawiam jeszcze raz i tak w kolko macieju. No nic zobaczymy jeszcze jak to bedzie.merida17, diamonds, Tygrysek lubią tę wiadomość
-
Dobry wieczór, witam na nocnej warcie. Jak sie kładę to kaszel mnie dusi więc siedzę i wtedy spokój. Mam nadzieję że małej nie zaszkodzę tym chyrlaniem.
jutro wizyta u gina, może coś na ten kaszel podpowie. A na razie ćwiczę nieprzespane nocediamonds lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDaisy
ślicznie wyglądasz.
pisałaś, że sukienka Cię pogrubia ja tego nie widzę. W ogóle ta Hania gdzieś się ukrywa a jeszcze tylko 15 tygodni
Meridko
piękna mała modelka z Zoyki
Widać rzeczywiście różnicę pomiędzy miesięczną a dwu miesięczną Zoyą. I po ubrankach pewnie już jest to zauważalne.
No i już się komunikujecie kto będzie znał własne dziecko lepiej niż mama
merida17, Daisy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyĆwicz Kasia
wszystko przed Wami.
Choć teraz Amelka taka rozrywkowa, może po narodzinach okaże się śpiącym aniołkiem
A na kaszel jak Cię "drapie" gardło możesz napić się siemienia lnianego. Z polecenia Królika Bystrzaka
Ewentualnie zwyczajne cukierki landrynki pomagają nawilzać gardło.
Amelka ma ciepło, miło, dobry catering więc nic jej się nie powinno tam dziać
No i oczywiście daj znać po wizycie co tam lekarz poradził i co słychać u Waszej córki
merida17, Krokodylica lubią tę wiadomość