Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKasika
Co do pielęgnacji pępka robiłam podobnie jak Merida.
Zresztą takie są nowe zalecenia-sucha pielęgnacja kikuta pepowiny.
Polega na tym wg zaleceń, że niczym nie ruszamy tylko po kąpieli osuszamy (starając się nie moczyć) i wtedy raz dziennie używamy octeniseptu i osuszamy gazikiem. Tak już robiono w szpitalu
Każdy sposób jest dobry
ważne żeby odpadł
merida17, kasika8303 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tak mnie natchnienia teraz... Krokodylku jeśli rozkrecisz laktacje laktatorem, a Zuzka nie zechce łapać sutka, to wystarczy w butelce dawać jej Twoje mleczko. Będzie dostawać to co najlepsze! To tez jakieś rozwiązanie. Walcz.
My po karmieniu, dziś to godzina 1. następne 4h snu nas czeka. O widzisz Krokodylku o te 4h snu walczyliśmy 4 tygodnie. Na początku to mała jadła i co godzinę i co dwie.
Jak juz trochę się wdrozysz, to zobaczysz, że być "dla dziecka" jest całkiem fajne. Czasem po porodzie nie ma aż takich emocji i tego nagłego przypływu matczynych uczuć. To wszystko rodzi się każdego dnia mocniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 01:14
diamonds, Krokodylica lubią tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hejka eciocie, unas żeby nudy nie było, przypałętał się męczący kaszel. Noc mam z głowy, albo sie gdzies przeziębiłam albo od ucha ropa spływa. Za nudno by było......
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie pępuszkadiamonds, merida17 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykasika8303 wrote:Hejka eciocie, unas żeby nudy nie było, przypałętał się męczący kaszel. Noc mam z głowy, albo sie gdzies przeziębiłam albo od ucha ropa spływa. Za nudno by było......
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie pępuszka
Chciałam zacytować nie polubić.
Ale bierzesz ten antybiotyk?
Może to jakiś wirus?
U Was nie ma rzeczywiście nudy. -
nick nieaktualnymerida17 wrote:Ciotki Klotki u nas 2 miesiące!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wszystkiego najlepszego dla Zoyki i dla Was Ciociu.
Jeszcze więcej wytrwałości, miłości i radości
A wydaje się że to kilka dni temu jechałaś do szpitala.
merida17, Tygrysek, Gosiak lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymerida17 wrote:Frozenki!
A Wy jesteście już po szczepieniu, czy zaraz bedzie?
Wspomnialas ostatnio, ale data uciekła niż głowy! Środa to była?
Jeśli po, to jak Ala dała radę?
Tak teraz idziemy w środę. Zobaczymy co będzie.
Już z pielęgniarką ustaliłam, że robimy teraz WZW a za 6 tyg 5w1.
Jeśli będzie ok
A znów jakoś za tydzień wypada nam już wizyta w poradni preluksacyjnej. Wg zaleceń miało być po szóstym tygodniu. I teraz się zastanawiam,czy dobrze robię, że zaniechałam podwójnego pieluszkowania.
merida17 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykasika8303 wrote:Hejka eciocie, unas żeby nudy nie było, przypałętał się męczący kaszel. Noc mam z głowy, albo sie gdzies przeziębiłam albo od ucha ropa spływa. Za nudno by było......
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie pępuszka
Kochana pytaj o co chcesz, a potem zrobisz jak uważasz
U każdego działa cos innego- grunt, ze działa!
Dziewczyny!
Brak słów na Was!
Dobrze, ze już bliżej końca, bo już nie wiem, jak prosić o nudę -
nick nieaktualnyDiamonds,
I ja mam takie wrażenie, ze dopiero pilam siemie i maliny, a w szpitalu biegalam po schodach!
O porodzie nie wspomnę! Leci!!!
My mamy pierwsze szczepienie we wtorek, troszkę sie cykam.
I tez nie ma podwójnego pieluchowania. Miesiąc temu było usg i stwierdzono, ze wszystko ok.
W czwartek mamy kolejne usg- kontrola. Taki system. I jak to koleś powiedział, nic sie nie dzieje i można żyć spokojnie.
Rodzinny tez mówi, ze ok.
A wczoraj kumpela napisała, ze u niej ok, a profilaktycznie ma najbliższe 6 tyg podwójnie pieluchowac!
I tez sie zastanawiam, czy nie powinnam tak robić?
Jejku, poród to nic!
Podejmowanie prawidłowych decyzji, to jest dopiero ciężka sprawa!diamonds, Tygrysek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA u nas na święta piękna wiosna! Cały tydzien teraz ma być w okolicy 20 stp
Zawsze spacerujemy z Zoyka, jakies 10 km dziennie lub wiecej i dziś po 2 mc dalej uważam, ze wozek był dobrym zakupem.
Nie wyobrażam sobie mniejszej gondoli lub fotelika robiacego za wozek w tej sytuacji.
Już teraz w kurtce Zoja leży prawie na styk, a na długość tez ledwo ledwo.
Latem moze to nie jest takie istotne, bo lżejsze ubranka- ale cieszę sie, ze ma teraz wygodnie!
To takie info skoro mowa o ważnych decyzjach
Po 4h snu, Zoja ma pełny brzuszek, wróciła do snu- to biorę z niej przykładdiamonds, Gosiak lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U nas ta temperatura przybędzie od Was Meridko dopiero pod koniec tego tygodnia. Na razie mamy biegun północny.
Czy ktoś mi może wyjaśnić polski system szczepień? Wiem, że jak nie chce kluc dziecka tyle razy to musze wykupić te 5w1 i 6w1. Czy to jest bezpieczne? Powiedzcie co o tym myślicie. My mamy szczepienie 21 kwietnia. I tego samego dnia bioderka.
No tak jest 5 rano a ja głodna.
Zastanawiam się też nad antykoncepcja, bo tabletki odpadają. Można by zainwestować w tą wkładkę ale może nie warto tyle kasy jak zechce mi się za rok (jakimś cudem) kolejnego maluszka.
Merida ja uwielbiam nasz wózek za zwrotnosc, bo jeszcze daleko mojemu brzdacowi do "końca" gondoli.merida17 lubi tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
diamonds wrote:Gosiaczku
Czy Ty nadal nosisz Jankę w chuście?
nosisz w kieszonce? Czy motasz kolyskę na jednym ramieniu?
Mi trochę szkoda małej w tej kieszonce, bo wydaje mi się, że za mała na takie pionowe długie noszenie.
Pewnie jestem przewrażliwiona.
Przynajmniej raz dziennie ją motam w kieszonkę właśnie - to jest bardzo dobra pozycja dla takiego maluszka - o ile dobrze zawiązana - nóżki na żabkę, kręgosłup naturalnie wygięty. Ja ją noszę na razie tylko w domu, na spacery wolę wózek.
diamonds lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTygrysku,
Zwrotny, lekki i ma prezencje wiadomo w Pl jest kolorowo na ulicach od wózków, a tu każdy w tych maciupkich wózkach, więc jak Z jedzie to jak księżniczka
A co do szczepień na Tlc ciagle o nich mówią.
Na stronie przez nich podanej: szczepienia.pl jest tabela i wszystko jest tam rozpisane wszystko.
Widziałam na poprzedim karmieniu
Gratulujemy miesiąca!!!!!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 06:56
Tygrysek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa u Agatki robiłam ten program na 5.
Czyli szłam systemem 5w1.
Szczepiłam infarixem i teraz też tym będę.
dodatkowo
Szczepiłam na pneumo szczepionką 13 walentną Po 8 miesiącu żeby były trzy dawki. (Można szczepić wcześniej, ale jest więcej dawek)
Koszt 5w1 jest u mnie 125 zł
a pneumo ok 200 zł
jak wybierzesz 6w1 to mijają dziecko Wkłucia na WZW Typu b
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 09:21
Tygrysek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWZW typu A jest opcją dodatkową.
Patrz i porównuj raczej szczepienia obowiązkowe- bo na tym polega różnica.
To czy szczepić i czym to drażliwy temat.
Więc wypowiedzialam się w swoim imieniu i nie będę nikogo namawiać ani zniechęcać.
Kto chce szczepi a kto ma inny pogląd nie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 09:21
merida17, Tygrysek lubią tę wiadomość