X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    bezproblemowo ,powinnam sie cieszyc ale czasami sie martwie ze nic nic nic nie czuje ,ze brzuszek zmalal bo nie mam juz zaparc , piersi stanely w miejscu ..tylko czasami zachcianki ale nie takie mega jak nie bylam w ciazy zachcianki tez czasem sie zdarzaly tak po prostu..no nic do 9 listopada musze dotrwac i cieszyc sie ciaza i tyle...dzieki dziewczynki ze pytacie to takie mile , tym bardziej ze tu jestem strasznie samotna bo mieszkam tu od niedawna i nie mam jeszcze zadnej psiapsioly i znajomych...
    zazdroszcze wam juz tego gaworzenia tego raczkowania , to takie musi byc cudowne jak sie patrzy na swoja minaturke ::-)

Kochana
    Ale Ty jesteś jeszcze na początku drogi ;-)
    Wasze Maleństwo waży parę gram, mierzy w porywach do 5 cm ;-)
    Więc na brzusio przyjdzie czas.
    Nie stresuj się tylko bądź wdzięczna za bezproblemową ciążę ;-)
    Lepsze to niż nic nie jeść i tulic WC kilka godzin na dobę.
    Uwierz na słowo.

Niedługo i Ty będziesz pilnować i tulic swoją Kruszynkę ;-)
    Nawet się nie obejrzysz a już będziesz Mamusią z niemowlaczkiem na rękach ;-)
    Bo Mamusią już jesteś ;-) Brzuszkową ;-)
    I czekamy z Tobą na skan.

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    Meridki
    To kiedy ona śpi? W dzień? Pewnie dziewczyna myśli, mamy nie ma to odpocznę a jak wróci to się pobawimy. ;-)
    Ona chyba od zawsze towarzyska i wytrzymała więc co się dziwić.
    No i najważniejsze, że wieczór/ noc spędzona na opowiadaniu, zabawie w dobrym humorze a nie na płaczu ;-)

A Ty jakoś dasz radę ;-) bo kto?
    Trzymajcie się panienki :-)

Frozenki,
    Powiem Ci, ze chyba niewiele spi. Zazwyczaj wstaje około 7 i pewnie o 10 poszlaby spać i czasami idzie, ale na 10 trzy razy idzie do żłobka, więc dopiero przysypia max 1,5h tam. Potem pomiędzy 15-17 czasami usnie, tez max 1,5h. I tyle. Trzecia drzemka nie istnieje. W nocy po butli ostatnio dostaje takiego powera, ze jest impreza ok 2h. Potem z jakies 3h spi, potem znowu butla (około 5 nad ranem) do 6 gada i sprawdza, czy cos w czasie jej drzemki sie zmieniło i przyspi do 7 czasami do 8.
    To taki standard. Wiadomo, ze sa rożne odstępstwa od reguły, ale to sporadycznie.
    A jak nie spi, to wszystko robi w biegu. Nie siedzi na tyłku, nawet sekundy, bo wszystko robi w ruchu :)
    Jakiś motorek ma, czy cos ;) bo nawet duracell nie dały rady ;)

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana, to czekamy na wizytę w poniedziałek ;)
    Ja nie miałam rogala, ale tez zawijalam koldre :)
    Myśle, ze to fajna sprawa. Ogólnie chyba nie miałam problemów większych ze spaniem, to nie kupiłam :)

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda, jak czujesz sie samotnie to pisz, śmiało!

Uwierz mi, tu można spotkać na prawdę fajne osoby ;)
    I wyrozumiale- bo znają Twoja sytuacje :)

I gratuluje 10 tyg :D dopiero tam było 4 tyg!

udana lubi tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana ja miałam te poduche do spania w kształcie litery C - byłam bardzo zadowolona. Chociaż długo to jej nie uzywalam. Mimo wszystko polecam. A jakbyś była zainteresowana to mam na sprzedaż laktator elektryczny Lovi ;)

udana lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridko! jaka mama taka córcia:) wspominałaś,że w ciąży duzo pracowałas to teraz się nie dziw że twe dziecię ma takiego powera:)

No już nie mogę się doczekać tej wizyty...a rogala kupię:)

merida17 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    Udana ja miałam te poduche do spania w kształcie litery C - byłam bardzo zadowolona. Chociaż długo to jej nie uzywalam. Mimo wszystko polecam. A jakbyś była zainteresowana to mam na sprzedaż laktator elektryczny Lovi ;)

Dziękuję Madziu za informację, własnie poczytalam sobie o tym rogalu i chyba warto go kupić:)a za laktator dziękuję,dostałam w spadku od siostry co prawda nie elektryczny ale mam:)
    A co tam u was słychać?jak zdrówko?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udana wrote:
    Meridko! jaka mama taka córcia:) wspominałaś,że w ciąży duzo pracowałas to teraz się nie dziw że twe dziecię ma takiego powera:)

No już nie mogę się doczekać tej wizyty...a rogala kupię:)

Pod tym względem to czysta ja ;) ha ha

Kup, kup :) kupowanie w ciąży daje podwójną radość ;)

udana lubi tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli moje dziecko pojdzie we mnie tez bedzie bardzo energiczne i zywotne jesli w tate oj oj dlugo bede musiala nad nim pracowac ;-)

udana, merida17 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto nie śpi to zapraszam na imprezę :)
    Zoya właśnie się obudziła, więc zejdzie nam jeszcze kilka godzin :)

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis też miałam przerwe w spaniu, ale trochę później niż Zoya około 4 wierciłam się i nie mogłam zasnąć,ale jak już mi się udało to spałam do 9:)

Merida Ty się przyzwyczajaj do tych nocnych imprez Zoykowych,jako nastolatka pewnie też będzie imprezować:)

Diamonds a Twoja Ala też taka aktywna w nocy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana nic mi nie mów!

Zoya to jakiś wulkan energetyczny! Wczoraj jedna drzemka w ciagu dnia 1,5h. A w nocy i tak zrobiła z 3h przerwy na pogaduchy i moze spała w sumie 7h! A podobno 12 h to takie konieczne u dziecka :D ha ha
    Tyle powiem :)

Zoya oznacza życie i pełna energii osobę- to mam co chciałam :)

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no chciałaś to masz:)ale fajnie jak dziecko jest takie "żywe" może i to męczące w nocy,ale będzie co wspominać:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udana wrote:
    no chciałaś to masz:)ale fajnie jak dziecko jest takie "żywe" może i to męczące w nocy,ale będzie co wspominać:)

A mam :)
    Jestem bardzo szczęśliwa, ze Zoya taka jest :) bo sobie w życiu poradzi :)

Dzis w żłobku przeszła sama siebie. Panie sa nią zachwycone :)
    Dobrze, ze ktoś inny oprócz nas widzi jej niepowtarzalny charakter, bo wyszlabym na zbzikowana mamuske :P

udana, diamonds, bereda11 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny co tam słychać? Jak samopoczucia po zmianie czasu?
    U mnie ok, czuje się tylko jakaś taka zmęczona, nic nie robieniem chyba;)i od kilku dni jestem mega rozdrażniona wrr wyrzywam się na moim M Biedulek znosi dzielnie moje nastroje; ) a jutro wizyta doczekać się nie mogę, godziny juz odliczam no i jest lekki stresik.
    I kolejny tydzień minął;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 13:04

diamonds, merida17 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana
    To super że jutro spotkanie z Maleństwem <3
    Trzymam kciuki za dobre wiadomości ;-)
    Ciąża bez humorów :-) to byłoby dopiero dziwne :-)
    Mieścisz się w normie :-).na koniec to dopiero możesz się denerwować od pytań, a jeszcze nie urodziłaś? Od osób, których wieki temu widziałaś a oni nagle będą chcieli to wiedzieć :-)
    Wszystko przed Tobą :-)
    Kciuki za M i jego wytrzymałość ;-)

I czekam na wieści ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rano było pogodnie wiec przy okazji spaceru zaliczony lokal wyborczy ;-)
    Za chwilę idziemy na basen :-)
    Dodatkowo poza zajęciami, żeby dziewczyny nie zapomniały ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Diamonds;) Mój M radzi sobie bardzo dobrze z moimi hnastrojami nie pozostaje mi dłużny i tez się focha:)
    Jak było na basenie?
    Mnie dziś złapał okropny ból brzucha i do tego biegunka, może to po kabanosach które były parę dni po terminie, ale teraz jest ok.
    Trzymajcie kciuki za jutro!
    Kolorowych snów:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 21:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana
    Jedz zdrowo i wyrzucaj to po terminie bo tam różne historie się tworzą i te kiełbaski mogą już żyć swoim życiem ;-)

Po basenie fajnie, Ala miała chwilę słabości wcześniej na zajęciach więc żeby temu zapobiec dziś była wizyta przypominająca ;-)
    Ona jest zwyczajnie taką mamicórką ;-)
    I jak jest sama ze mną jest ok, a jak już jest inny ktoś i jeszcze nie daj boze do niej zagada :-) to może być histeria! :-P. Taki to egzemplarz :-)
    Ale co tam ;-)
    Zawsze to jakaś odmiana :-)

Czekamy na wieści z Waszej wizyty ;-)
    Czas pędzi i nie mogę uwierzyć że Dzidzia już mierzy tak dużo wg suwaczka i w ogole, że to już coraz bliżej ;-)
    Zaraz załączy się syndrom wicia gniazda :-) a w okresie świątecznym to może wyjść słabo finansowo ;-) bo jednak wtedy więcej się przepuszcza kasy :-)

merida17, udana lubią tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udana oczywiscie trzymamy kciuki i czekamy na wiesci jutro i poekna fotke...ja dopiero zaczynam z moimi humorami oj zacznie sie ;-)

diamonds, udana lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
‹‹ 491 492 493 494 495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ