X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    bezproblemowo ,powinnam sie cieszyc ale czasami sie martwie ze nic nic nic nie czuje ,ze brzuszek zmalal bo nie mam juz zaparc , piersi stanely w miejscu ..tylko czasami zachcianki ale nie takie mega jak nie bylam w ciazy zachcianki tez czasem sie zdarzaly tak po prostu..no nic do 9 listopada musze dotrwac i cieszyc sie ciaza i tyle...dzieki dziewczynki ze pytacie to takie mile , tym bardziej ze tu jestem strasznie samotna bo mieszkam tu od niedawna i nie mam jeszcze zadnej psiapsioly i znajomych...
    zazdroszcze wam juz tego gaworzenia tego raczkowania , to takie musi byc cudowne jak sie patrzy na swoja minaturke ::-)

Kochana
    Ale Ty jesteś jeszcze na początku drogi ;-)
    Wasze Maleństwo waży parę gram, mierzy w porywach do 5 cm ;-)
    Więc na brzusio przyjdzie czas.
    Nie stresuj się tylko bądź wdzięczna za bezproblemową ciążę ;-)
    Lepsze to niż nic nie jeść i tulic WC kilka godzin na dobę.
    Uwierz na słowo.

Niedługo i Ty będziesz pilnować i tulic swoją Kruszynkę ;-)
    Nawet się nie obejrzysz a już będziesz Mamusią z niemowlaczkiem na rękach ;-)
    Bo Mamusią już jesteś ;-) Brzuszkową ;-)
    I czekamy z Tobą na skan.

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    Meridki
    To kiedy ona śpi? W dzień? Pewnie dziewczyna myśli, mamy nie ma to odpocznę a jak wróci to się pobawimy. ;-)
    Ona chyba od zawsze towarzyska i wytrzymała więc co się dziwić.
    No i najważniejsze, że wieczór/ noc spędzona na opowiadaniu, zabawie w dobrym humorze a nie na płaczu ;-)

A Ty jakoś dasz radę ;-) bo kto?
    Trzymajcie się panienki :-)

Frozenki,
    Powiem Ci, ze chyba niewiele spi. Zazwyczaj wstaje około 7 i pewnie o 10 poszlaby spać i czasami idzie, ale na 10 trzy razy idzie do żłobka, więc dopiero przysypia max 1,5h tam. Potem pomiędzy 15-17 czasami usnie, tez max 1,5h. I tyle. Trzecia drzemka nie istnieje. W nocy po butli ostatnio dostaje takiego powera, ze jest impreza ok 2h. Potem z jakies 3h spi, potem znowu butla (około 5 nad ranem) do 6 gada i sprawdza, czy cos w czasie jej drzemki sie zmieniło i przyspi do 7 czasami do 8.
    To taki standard. Wiadomo, ze sa rożne odstępstwa od reguły, ale to sporadycznie.
    A jak nie spi, to wszystko robi w biegu. Nie siedzi na tyłku, nawet sekundy, bo wszystko robi w ruchu :)
    Jakiś motorek ma, czy cos ;) bo nawet duracell nie dały rady ;)

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana, to czekamy na wizytę w poniedziałek ;)
    Ja nie miałam rogala, ale tez zawijalam koldre :)
    Myśle, ze to fajna sprawa. Ogólnie chyba nie miałam problemów większych ze spaniem, to nie kupiłam :)

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda, jak czujesz sie samotnie to pisz, śmiało!

Uwierz mi, tu można spotkać na prawdę fajne osoby ;)
    I wyrozumiale- bo znają Twoja sytuacje :)

I gratuluje 10 tyg :D dopiero tam było 4 tyg!

udana lubi tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana ja miałam te poduche do spania w kształcie litery C - byłam bardzo zadowolona. Chociaż długo to jej nie uzywalam. Mimo wszystko polecam. A jakbyś była zainteresowana to mam na sprzedaż laktator elektryczny Lovi ;)

udana lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridko! jaka mama taka córcia:) wspominałaś,że w ciąży duzo pracowałas to teraz się nie dziw że twe dziecię ma takiego powera:)

No już nie mogę się doczekać tej wizyty...a rogala kupię:)

merida17 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    Udana ja miałam te poduche do spania w kształcie litery C - byłam bardzo zadowolona. Chociaż długo to jej nie uzywalam. Mimo wszystko polecam. A jakbyś była zainteresowana to mam na sprzedaż laktator elektryczny Lovi ;)

Dziękuję Madziu za informację, własnie poczytalam sobie o tym rogalu i chyba warto go kupić:)a za laktator dziękuję,dostałam w spadku od siostry co prawda nie elektryczny ale mam:)
    A co tam u was słychać?jak zdrówko?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udana wrote:
    Meridko! jaka mama taka córcia:) wspominałaś,że w ciąży duzo pracowałas to teraz się nie dziw że twe dziecię ma takiego powera:)

No już nie mogę się doczekać tej wizyty...a rogala kupię:)

Pod tym względem to czysta ja ;) ha ha

Kup, kup :) kupowanie w ciąży daje podwójną radość ;)

udana lubi tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli moje dziecko pojdzie we mnie tez bedzie bardzo energiczne i zywotne jesli w tate oj oj dlugo bede musiala nad nim pracowac ;-)

udana, merida17 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto nie śpi to zapraszam na imprezę :)
    Zoya właśnie się obudziła, więc zejdzie nam jeszcze kilka godzin :)

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis też miałam przerwe w spaniu, ale trochę później niż Zoya około 4 wierciłam się i nie mogłam zasnąć,ale jak już mi się udało to spałam do 9:)

Merida Ty się przyzwyczajaj do tych nocnych imprez Zoykowych,jako nastolatka pewnie też będzie imprezować:)

Diamonds a Twoja Ala też taka aktywna w nocy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana nic mi nie mów!

Zoya to jakiś wulkan energetyczny! Wczoraj jedna drzemka w ciagu dnia 1,5h. A w nocy i tak zrobiła z 3h przerwy na pogaduchy i moze spała w sumie 7h! A podobno 12 h to takie konieczne u dziecka :D ha ha
    Tyle powiem :)

Zoya oznacza życie i pełna energii osobę- to mam co chciałam :)

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no chciałaś to masz:)ale fajnie jak dziecko jest takie "żywe" może i to męczące w nocy,ale będzie co wspominać:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udana wrote:
    no chciałaś to masz:)ale fajnie jak dziecko jest takie "żywe" może i to męczące w nocy,ale będzie co wspominać:)

A mam :)
    Jestem bardzo szczęśliwa, ze Zoya taka jest :) bo sobie w życiu poradzi :)

Dzis w żłobku przeszła sama siebie. Panie sa nią zachwycone :)
    Dobrze, ze ktoś inny oprócz nas widzi jej niepowtarzalny charakter, bo wyszlabym na zbzikowana mamuske :P

udana, diamonds, bereda11 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny co tam słychać? Jak samopoczucia po zmianie czasu?
    U mnie ok, czuje się tylko jakaś taka zmęczona, nic nie robieniem chyba;)i od kilku dni jestem mega rozdrażniona wrr wyrzywam się na moim M Biedulek znosi dzielnie moje nastroje; ) a jutro wizyta doczekać się nie mogę, godziny juz odliczam no i jest lekki stresik.
    I kolejny tydzień minął;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 13:04

diamonds, merida17 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana
    To super że jutro spotkanie z Maleństwem <3
    Trzymam kciuki za dobre wiadomości ;-)
    Ciąża bez humorów :-) to byłoby dopiero dziwne :-)
    Mieścisz się w normie :-).na koniec to dopiero możesz się denerwować od pytań, a jeszcze nie urodziłaś? Od osób, których wieki temu widziałaś a oni nagle będą chcieli to wiedzieć :-)
    Wszystko przed Tobą :-)
    Kciuki za M i jego wytrzymałość ;-)

I czekam na wieści ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rano było pogodnie wiec przy okazji spaceru zaliczony lokal wyborczy ;-)
    Za chwilę idziemy na basen :-)
    Dodatkowo poza zajęciami, żeby dziewczyny nie zapomniały ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Diamonds;) Mój M radzi sobie bardzo dobrze z moimi hnastrojami nie pozostaje mi dłużny i tez się focha:)
    Jak było na basenie?
    Mnie dziś złapał okropny ból brzucha i do tego biegunka, może to po kabanosach które były parę dni po terminie, ale teraz jest ok.
    Trzymajcie kciuki za jutro!
    Kolorowych snów:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 21:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana
    Jedz zdrowo i wyrzucaj to po terminie bo tam różne historie się tworzą i te kiełbaski mogą już żyć swoim życiem ;-)

Po basenie fajnie, Ala miała chwilę słabości wcześniej na zajęciach więc żeby temu zapobiec dziś była wizyta przypominająca ;-)
    Ona jest zwyczajnie taką mamicórką ;-)
    I jak jest sama ze mną jest ok, a jak już jest inny ktoś i jeszcze nie daj boze do niej zagada :-) to może być histeria! :-P. Taki to egzemplarz :-)
    Ale co tam ;-)
    Zawsze to jakaś odmiana :-)

Czekamy na wieści z Waszej wizyty ;-)
    Czas pędzi i nie mogę uwierzyć że Dzidzia już mierzy tak dużo wg suwaczka i w ogole, że to już coraz bliżej ;-)
    Zaraz załączy się syndrom wicia gniazda :-) a w okresie świątecznym to może wyjść słabo finansowo ;-) bo jednak wtedy więcej się przepuszcza kasy :-)

merida17, udana lubią tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udana oczywiscie trzymamy kciuki i czekamy na wiesci jutro i poekna fotke...ja dopiero zaczynam z moimi humorami oj zacznie sie ;-)

diamonds, udana lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
‹‹ 491 492 493 494 495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ