X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuchatki!
    Dbajcie o siebie w te jesienne dni, oby zdrówko Wam dopisywało!
    Pamiętam, że rok temu o tej porze byłam już sporych rozmiarów! Jak ten czas zapiernicza!!!

Udana dawaj wieści po wizycie!!! I nie jadaj starych kabanosów, bo Ci tyłek skopię :P

Bereda korzystaj z humorów :) to Twoje święte prawo w tym czasie ;)

Diamonds, normalnie aż Ci trochę zazdraszczam tego basenu, a u nas odwieczne gluty w nosie na ząbki! Jejku, że niby tak będzie ciągle!!!?? :p

3 zęby mamy, tak już oficjalnie. Kolejny w drodze ;) to tak na bieżąco :)

diamonds, udana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zacznę od początku, że się naczekalismy bo umawialiśmy się ze będziemy przyjęci przed innymi kobietami które mają w tym dniu inne badania niż usg, wiec byliśmy z M 7:20 juz pod gabinetem, ale lekarz się spóźnił i najpierw obsluzyl te inne kobiety a ja na końcu eh mój M był taki wnerwiony ze hej no ale najważniejsze że dzidzia zdrowa;) ale nie pokazała nam co ma między nóżkami, wiec dalej czekamy eh Wiercił się ten nasz maluch, machał wszystkim czym można było kochane malenstwo:) dr zmierzył głowę i udo i wszystko jest ok.pytalam go o badanie połowkowe powiedział ze mogę je zrobić ale nie u niego bo on się na tym nie zna, no nic, poszukam gdzie to robią i zrobię dla spokojnosci, może wtedy dowiem się kto tam tak wierzga on czy ona;)
    A ja nadal piach w nerach mam więc muszę pić pić i jeszcze raz pić!
    Po tych kabanosach nie działa mi żołądek;(boli okropnie i czuje się źle bo co zjem to stoi, nie rusza nic, ni pryku ni beku.to se dogodzilam :/
    Merida obiecuje ze nie wezmę do ust niczego co jest po terminie!
    Diamonds taka mamicorcia tez ma swój urok;)

Dzis zaczyna się remont wiec ja mykam do rodzicow;)

diamonds, merida17 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grunt, że Dzidzia zdrowa!!!! :)
    To najważniejsze!!!
    A mama też powinna dbać o siebie ;)

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Grunt, że Dzidzia zdrowa!!!! :)
    To najważniejsze!!!
    A mama też powinna dbać o siebie ;)

Oj tak najważniejsze to zdrówko a mama ma nauczkę i juz będzie dbać o siebie jak o jajko;) wyniki moczu i krwi mam prawidlowe;)
    Zojce gratuluję ząbków;)

merida17 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jestem nowa czy moge dołączyć?
    Mam termin na lipca :)

merida17, diamonds lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsuyoshi witaj i gratuluję;)napisz coś o sobie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 15:00

katsuyoshi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam w UK od 2.5 roku.
    Mam synka który ma rok i 2 miesiące.
    Z moim postanowiliśmy postarać się o rodzeństwo dla niego.
    Decyzje podjeliśmy dzien po jego urodzinach :)
    Staraliśmy się 2 cykle, o ciąży dowiedziałam się 3 dni temu.
    Ogólnie to mam 28 lat.
    Cóż wiecej moge powiedzieć?
    Obecnie nie pracuje gdyz opiekuje się dzieckiem i szybko do pracy nie wróce tym bardziej że w drodze kolejne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 15:31

merida17, udana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Witam jestem nowa czy moge dołączyć?
    Mam termin na lipca :)

Pewno, a nawet musisz :)
    Witamy bardzo :)

I gratuluję :)

Na naszym wątku spotykają się same Gwiazdy, elita bym powiedziała i każda z nas jest na innym etapie (jedne już mają poród za sobą, inne czekają), więc spokojnie się rozgość, bo wpasowałaś się idealnie :)

katsuyoshi, udana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I gdybyś miała jakieś pytania to wal śmiało ;)
    My jesteśmy pół na pół ;)
    Trochę mieszkamy w Pl, a trochę na Wyspach :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za ciepłe powitanie :)

merida17 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsuyoshi rozumiem, że rodziłaś w UK :) i jak było?? Ciężko, czy raczej niekoniecznie, skoro tak szybko zdecydowałaś się na drugi poród ;) Ja osobiście też chciałabym jeszcze jedno dziecko, żeby więcej bałaganu w domku było :) ale też i śmiechu i zabawy :)

Widzę, że Ty też należysz do tej naszej połowy, która pierwszy oficjalny skan będzie mieć ok 13 tyg ciąży :) wybierasz się, gdzieś wcześniej na prywatny skan i do gp, czy czekasz z wizytą ;) robisz to już drugi raz, to na pewno masz jakiś plan :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że na forum przybywa Brzuchatek, bo jak Wy już urodzicie, to ja planuję być w ciąży ha ha i będę odświeżać swoje zaległości przy Was :) pięknie się układa :D

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Katsuyoshi rozumiem, że rodziłaś w UK :) i jak było?? Ciężko, czy raczej niekoniecznie, skoro tak szybko zdecydowałaś się na drugi poród ;) Ja osobiście też chciałabym jeszcze jedno dziecko, żeby więcej bałaganu w domku było :) ale też i śmiechu i zabawy :)

Widzę, że Ty też należysz do tej naszej połowy, która pierwszy oficjalny skan będzie mieć ok 13 tyg ciąży :) wybierasz się, gdzieś wcześniej na prywatny skan i do gp, czy czekasz z wizytą ;) robisz to już drugi raz, to na pewno masz jakiś plan :)

Ja czekam do położnej u mnie w miescie nie wiem czy wszedzie tak jest czy nie ale u mnie ciąże uznają dopiero od 3 miesiąca i dopiero wtedy mnie przyjmą na wizyte wiec jak wczesniej by cos sie dzialo nie beda sie tym interesowac gdyz ich zdaniem tak miało byc.
    Tak szybko sie postaralismy o drugie bo po 1 nie chciałabym starac sie o dziecko po 30sce bo wiem że jest cieżej , po 2 nie chciałam za duzej różnicy wieku miedzy jednym a drugim aby mogli się bawic ;)
    Prywatnie nie zamierzam chodzic i płacic sporo kasy bo opieke miałam dobra jak i bylam bardzo zadowolona przez cala ciaze jak i poród.Bardzo miło i sympatycznie , traktowano mnie bardzo dobrze <3
    Mój poród nie był zbyt łatwy bo maluszek miał wykrzywioną główke i nie mógł sie wydostać dlatego mnie nacieli i lekarz wsadził reke aby mu główke przestawic i dopiero wtedy poszło szybko . Ale nic nie jest w stanie opisac uczucia kiedy położyli mi go na brzuszku <3 zadnego bólu już nie czułam

udana, diamonds lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida ja właśnie czekam na wasze kolejne ciąże:)Diamonds już mamusia doświadczona podwójnie, ale może jeszcze na jedno cudeńko się skusi:)

Katsuyoshi trudny miałaś ten poród,ale kobiety to jednak dzielne i silne są,dla maleństwa zniosą wszystko!
    A jak tam Twój pierworodny?psotnik,czy raczej spokojny?biega?gada?:)

katsuyoshi, merida17, diamonds lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udana wrote:
    Merida ja właśnie czekam na wasze kolejne ciąże:)Diamonds już mamusia doświadczona podwójnie, ale może jeszcze na jedno cudeńko się skusi:)

Katsuyoshi trudny miałaś ten poród,ale kobiety to jednak dzielne i silne są,dla maleństwa zniosą wszystko!
    A jak tam Twój pierworodny?psotnik,czy raczej spokojny?biega?gada?:)
    Mój to mały diabełek jest :D
    Wariat ,wariat i wariat .. chwile nie potrafi usiedzieć w spokoju,wszystko wyciaga,wszystkim rzuca i sie kłóci :D

udana, merida17, diamonds lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Mój to mały diabełek jest :D
    Wariat ,wariat i wariat .. chwile nie potrafi usiedzieć w spokoju,wszystko wyciaga,wszystkim rzuca i sie kłóci :D

Czyli wszystko w normie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana,

Diamonds niech czeka w kolejce :P najpierw muszę ją dogonić, a potem Ty mnie :P a potem machniemy zbiorowo raz jeszcze i będzie po 3 :P ha ha Nie wiem tylko, czy reszta dziewczyn wchodzi w taki biznes :)

udana, diamonds, bereda11 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsuyoshi u mnie też ciąża nabiera "mocy" około 12-13 tygodnia niestety :/ dlatego ja byłam prywatnie wcześniej, bo:

1. Chciałam być pewna, że na pewno jestem w ciąży, a nie, że testy się pomyliły :)

2. Musiałam zobaczyć, że tam jest i jest wszystko dobrze :) Nie wytrzymałabym do 13 tyg :)

3. Dostałam dupka na początek. Wszystko było dobrze, ale tak na wszelki wypadek.

I przez moją ciążę to stado dr się przewinęło ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Katsuyoshi u mnie też ciąża nabiera "mocy" około 12-13 tygodnia niestety :/ dlatego ja byłam prywatnie wcześniej, bo:

1. Chciałam być pewna, że na pewno jestem w ciąży, a nie, że testy się pomyliły :)

2. Musiałam zobaczyć, że tam jest i jest wszystko dobrze :) Nie wytrzymałabym do 13 tyg :)

3. Dostałam dupka na początek. Wszystko było dobrze, ale tak na wszelki wypadek.

I przez moją ciążę to stado dr się przewinęło ;)

Hehe to niezle widze :D
    Ja ufam testom robiłam ich 4 w tym 2 elektroniczne i każdy pozytywny.
    Ufam bo nigdy nie miałam sytuacji gdzie pokazał pozytyw a owej ciąży nie było :)
    Kolejna sprawa @ tez brak wiec dla mnie w moim przypadku rzecz jasna .
    Oczywiscie każdy ma inaczej i każdy ma swoje podejscie czego w żaden sposób nie neguje ;)
    Grunt to pewnosc :)
    Ja miałam 2 położne tylko :D Gdyż pierwsza zaciążyła i po 2 wizytach u niej poszła potem zwolnienie tak wiec przerzucili mnie do innej i nie żałuje bo była bardzo miła,wszystko ładnie mi tłumaczyła i o wszystko pytała ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 19:57

udana, diamonds lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Udana,

Diamonds niech czeka w kolejce :P najpierw muszę ją dogonić, a potem Ty mnie :P a potem machniemy zbiorowo raz jeszcze i będzie po 3 :P ha ha Nie wiem tylko, czy reszta dziewczyn wchodzi w taki biznes :)

haha dobre:)ja się piszę na taki biznes:)

Katsuyoshi cierpliwa z Ciebie kobieta, w sumie masz dziecko więc musisz mieć tonę cierpliwości.
    Merida z każdym bobasem będzie więcej luzu:)

A ja dziś męczę się z tym żołądkiem, i już wszystko mnie boli(kłuje), cały brzuch tzn bardziej dookoła;/ Nie wiem co ja mam zrobić, żeby go ruszyć..

ps.a i chciałam was poinformować że te bąbelki,przelewania, mrowienia czy jak to kto tam zwie to właśnie maluszek,skąd wiem?! bo główka jest z lewej strony a pukania czuję po prawej czyli smyra mnie tam długaśnymi nogami:)akrobata/tka:)

katsuyoshi, diamonds lubią tę wiadomość

‹‹ 492 493 494 495 496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ