X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się nad tym zastanawiam, zacznę od jedzenia a tyle tego jest;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana, objadlas sie dzis ;)
    Co było dobrego?? ;)

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj objadłam się jak świnka;) zaczęłam skromnie od kanapek, potem smażone ziemniaki, następnie omlet z owocami a na koniec sałatkę z avokado;) niby malo ale porcje duze i do tego kiedzy posilkami cos slodkiego;)a jutro M zabiera mnie na lody:))))))

Od kilku dni czyści mnie, co zjem to zaraz idę na kibelek i co raz częściej mam skurcze, nie są regularne ale dość wyczuwalne. oby do czwartku..;)

merida17 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nie zjadłam lodów:( bo gardło zaczęło boleć, wolałam nie ryzykować. Zaczęłam cierpieć na bezsenność,zasypiam bardzo szybko i dość wcześnie bo około 22,ale budze się wyspana koło 4 i leżę i myślę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana!
    Poniedziałek! Jeszcze 4!
    To jest Wielki Tydzien ;)

Koniecznie lody zastap czekolada :P
    Nie choruj i nie mysl ;)

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wtorek!! ;)

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wtorek! A jutro pełnia, podobno wtedy dużo dzieci się rodzi;) jutro planuje posprzątać i przygotować trochę jedzonka dla męża, żeby się czymś zająć.
    Mam pewne obawy, bo niby się dogadalam z tym moim lekarzem na czwartek ale nie mam żadnego skierowania i boję się że mogą mnie odesłać, a tego bym nie chciała bo juz się nastawilam na ten czwartek!

merida17, Magda_lena88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Środa!
    Jak tam pełnia? Pomogła? ;) mi niezbyt :P
    Mam nadzieje, ze dr wie co robi umawiajac sie na cesarke!
    Bez jaj!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień pełen emocji, wstalam rano zjadłam śniadanie i po chwili je zwróciłam, potem zabrałam się za sprzątanie i gotowanie pomimo bólu głowy. I powiem szczerze że cały dzień mam skurcze, nieregularne niektóre bardziej bolesne niektóre mniej , ale jest ich zdecydowanie więcej niż zwykle, no i kręgosłup dokucza bardziej niż kiedykolwiek.ale to nic wytrzymam wszystko oby jutro już było po wszystkim;) i żebym mogła wkoncu przytulic naszego małego szkraba:*

No też mam nadzieje ze dr wie co robi;)
    Pełnio! Działaj! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czwartek!
    Czekam i trzymam kciuki!!! ;)

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana, sciskacie sie juz???? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej o 16:17 przyszedł na świat przez cc Mateusz;* jest cudny waży 3,180 i jest najpiękniejszy;) a ja muszę leże i dochodzę do siebie, troszkę się przytulamy .Buziamy ciocie Meride:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana Gratulacje!
    Dla Ciebie, taty i synusia ;)
    Jeszcze chwile temu nie wierzylas, ze kiedykolwiek sie uda, a dzis zdarzył sie cud ;)
    Cieszę sie Waszym szczęściem! Korzystajcie z tych pierwszych wspólnych chwil i szybkiego powrotu do domu!

Mateuszku witamy na świecie ;) ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro (mam nadzieje) wychodzimy do domku, maluszkowi trochę waga spadła, ale to normalne. A dziś zauważyłam u niego katar, martwię się bo go chyba zaraziłam, bo mnie w dzień porodu bolało gardło i miałam lekka goraczke;(
    Wczoraj dwa razy pobierali mu krew dziś raz, nic mi nie mówią z jakiego powodu, czy to normalne bo mojej sąsiadce obok nie pobierali.mam nadzieje ze jest ok musze się dopytac.
    A ja powoli dochodzę dochodzę o siebie, jeszcze wszystko ciągnie ale już z każdym dniem lepiej się czuje . próbuje karmić i chyba na razie dajemy rade aczkolwiek musze dokarmiać z butli bo tak położne każą, bo mam jeszcze mało tego mleka.
    Mateusz jest jak na razie grzeczny je i śpi:) kocham go!

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana mam nadzieje, ze u Was wszystko dobrze, jesteście juz w domku i spędzacie cudownie Wasze pierwsze swieta!!! ;)
    Wszystkiego dobrego!!! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak już od wczoraj w domku, mój M spisuje się na medal, bardzo mi pomaga w nocy wstawał karmil, przewijal (bo z pokarmem problem nie ma w piersiach ale walczę) a ja się wyspalam.
    Była też pierwsza kąpiel expresowa bo plakal a przecież nic mu się nie stanie jak trochę po płacze eh a no i mamy skierowanie z maluszkiem do hetma to loga bo ma płytek krwi poniżej normy; ( one rosną ale powoli;( oby wszystko się unormowalo
    Buziamy

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana!
    Co za suwaczek :D :D :D

Trzymam kciuki, by wszystko było dobrze- ale na pewno będzie, bo inaczej nie wypuszczono, by Was ze szpitala! Najważniejsze, że jesteście pod obserwacją, bo takie Maleństwo nic przecież nie powie ;)
    I mam nadzieję, że cyce zaraz się rozkręcą, bo widzę, że chcesz karmić cycem, a na prawdę warto ;)
    Po prostu, nie wierzę, że już jesteś mamą :)

A jak Ty się czujesz? Lepiej już?? OBY! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje co raz lepiej, tylko ta rana mnie ciągnie ale szwy mam rozpuszczalne wiec nie musze jechać na zdjęcie uff no i kaszel męczy a kaszle nie dam rady bo właśnie rana boli wiec mąż mnie ostukuje i smaruje spirytusem.
    Karmić piersią jak najbardziej i powiem szczę ze coś zaczyna się dziać przystawiam maluszka i coś tam sioka coś łyka, czuje mrowienie i jak z jednej ssie to z drugiej kapie takie wodniste coś ale mu smakuje;)
    Mój M mówi ze ma wrażenie jakby tak było zawsze a to dopiero dwa dni;) kocham te moje dwa skarby:*

Meridko a co u was?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mam nawał mleka, maluszek nie nadąża ssać, trochę odciagam Laktatorem ale to ból niesamowity i chyba kapusta pójdzie w ruch;)
    Noce są ciężkie bo Mateusz budzi się co półtorej godziny ale i tak jest pieknie;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku!
    Kochani już razem cały tydzień ;)
    Gratulacje :)

Karmienie na początku boli, ale to minie ;) przetrwać! Tyle, dacie radę ;)
    Potem będzie to fajny czas ;)
    Tylko dbać, by jakieś ciulstwo się nie porobiło, bo to jednak Twoje piersi, Twój atut i już :)

U nas 3 pierwsze tyg były takie noce, nic innego nie robiłam tylko z lewego cyca na prawy i odwrotnie! Aż pewnej nocy już tak nie było- jak ręką odjął ;)

A my...dziś korzystaliśmy trochę z pięknego dnia ;)
    Zoya w żłobku była, potem spacer, ogólnie mądra z niej dziewczynka, bardzo kumata, bardzo kombinuje, dużo powtarza, dużo śpiewa- nawet sama sobie :) dużo czyta sobie, po swojemu i zabawkom ;P Fajny to taki etap :)

Dość dzielnie opanowała nocnik, śpi w swoim normalnym łóżku, nie wiem co tu jeszcze mogę opisać.

Udana, a przedstawisz Mateusza? :)

‹‹ 513 514 515 516 517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ