X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńko, no troszkę tęsknimy, jak Ciebie nie ma, ale jutro koniecznie musisz być i zdać relację co słychać w Twoim brzuszku :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciesze sie bardzo , teraz aby wizyte u gina 16 pazdziernika przejsc pomyslnie bo szyjki dzis nie badali bo to przez brzuch.

ale jak nie ma plamien mam sie nie martwic;)

no i to lozysko z przodu wiec pewnie dlatego tak nie czuc kopniakow.

OGladacie NA dobre i na zle?dwa bobaski sie urodzily:) ale ladne:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńko juz koniec wesel?czy jeszcze cos grasz?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna ale pięknie! To wspaniale! Ja już się nie mogę doczekać swojego połówkowego.
    To musiało być fajne, ja jakbym mogła to codziennie bym oglądała USG.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja! i w ogole jak chcial zrobic zblizenie na glowke ( a ciezko bylo bo lozysko zaslanialo) to sie usmiechal! bylo widac jak rusza ustkami!::)

matko ale wspaniale:)

najbardziej balam sie o serce!

jeszcze zeby ta szyjka okazala sie ok w nast tyg!

w zaleceniach mimo wszystko napisane jest ze zalecany oszczedzajacy tryb zycia..
    :)

Rybeńka, diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej Słoneczna cudne wieści :-) pięknie się to czyta a zdjęcia Maluszka cudo!!!! Slicznosci :-*
    Ja oczywiście jutro napisze ale pewnie też ok 21 bo mam późno wizytę.
    A co do wesel to w ostatnią sobotę miałam już ostatnie wesele :-) także teraz już tylko odpoczynek. Przynajmniej do kwietnia. Dobranoc :-* i do jutra

mizzelka lubi tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy!
    Odebrałam dziś wyniki moczu i krwi :(

Mam:
    bakterie (norma 0-130) 217,9
    erytrocyty (norma 0-22,7) 124,6

Wiem, że moje nerki muszę wspomagać, więc jestem w stanie zrozumieć te erytrocyty. Zupełnie nie wiem co myśleć o tych bakteriach :( Spanikowałam. Idę jutro do prowadzącego.

Martwię się trochę.

Natalka 03.2015 <3
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dobrze pobralas ?w sesnie umylas sie dobrze przed pobraniem?
    duzo masz bakterii, pewnie Ci da cos na zapalenie-

a chorujesz na nerki?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie choruje na nerki. Są one obciążone poprzez ciąże teraz, a zawsze były "delikatne", ale działały. Teraz widać trzeba je wspomóc.
    Jestem przeciwnikiem jakichkolwiek tabletek, wole naturalne metody.

Natalka 03.2015 <3
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak ale duzo erytrocytow jest

mysle ze dadza urospet albo nawet i antybiotyk

zurawine moze sobie kup tak wspomagajaco.

dobrze ze masz wizyte od razu

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamusie :-)

Słoneczna gratuluję Maciusia- chłopak rośnie z wizyty za wizytę, a fotka cudna. Mam nadzieję że i ja taką dostanę na wizycie :-)

Tygrysku Kochana pij dużo, jeśli nie lubisz tabletek to tak jak Słoneczna pisała żurawina jest dobra. :-) Ale na bakterie możesz dostać antybiotyk- albo lekarz karze powtórzyć badanie, bo może coś nie tak było. Najlepiej do badania zakupić pojemnik wyjałowiony. U mnie tak bakteriami się zaczynała kolka- ale nie życzę, mam nadzieję że zdusisz dziada w zarodku. Lekarz przy tym powinien zrobić posiew, co by wiedzieć na co podać antybiotyk i CRP z krwi żeby upewnić się czy jest faktycznie stan zapalny.
    &&&&&&&&& za to żeby się okazało że to wina poojemnika a nie bakterii. A leukocyty masz przy tym w normie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze dwa dni i zobaczę z przodu 2 na suwaczku :-)

jak ten czas leci. Nie wiadomo kiedy. tyle porażek po różowej stronie, w końcu dwie nieśmiałe kreski na teście a teraz już kopniaki ;-)

Jeszcze chwila i trzeba na poważnie zabrać się za wyprawkę, póki nic nie ciąży, no i właśnie można rozłożyć sobie wydatki na raty. Jak się zrobi taką listę co ile będzie kosztować, podsumować to- wyjdzie niemała suma.

Ale czego się nie robi dla Dzieciaczków ;-)

Daisy lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do wyprawki niby niemala suma- ale na wozek moim zdaniem za wczesnie- bedzie tylko mi zawadzal:) my kupimy koniec grudnia wozek pewnie
    albo nawet w styczniu.

czesc rzeczy zamowie przez internet bo jest taniej
    czesc dostane od brata- poprzebieram i dopiero wtedy sie za to zabiore jak juz bede na zwolnieniu od 1 grudnia( planuje tak)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie lozysko jest z przodu i chyba dlatego nei czuje tak mocno rcuhow ani kopniakow.

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    co do wyprawki niby niemala suma- ale na wozek moim zdaniem za wczesnie- bedzie tylko mi zawadzal:) my kupimy koniec grudnia wozek pewnie
    albo nawet w styczniu.

czesc rzeczy zamowie przez internet bo jest taniej
    czesc dostane od brata- poprzebieram i dopiero wtedy sie za to zabiore jak juz bede na zwolnieniu od 1 grudnia( planuje tak)

Wózki pewnie na koniec roku będą i tak tańsze, więc pewnie że warto poczekać z zakupami. Ale oglądać już można :-)
    jest tego tyle, że można dostać fisia w głowie zanim się na coś człowiek zdecyduje - a w ciąży chyba gorzej z podejmowaniem decyzji :-P bynajmniej u mnie.
    Wózek po uprzednim wyborze w sklepie można też śmiało zamawiać przez internet- bo ceny są czasem kilka stów różnicy niestety.

Ubranka jak odziedziczone- to też juz odpada spory wydatek- trzeba ewentualnie tylko cos dokupić.

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie dlatego narazie nie kupuje bo czesc dostane- mam tylko czapeczke i body z BIedronki.

Wozki nawet juz raz ogaldalismy w Smyku- myslalam nad Bebetto luca ale narazie chyba nasz typ to Jedo Fyn.
    czytam opinie tu na forumi jest polecany
    a Bebetto to jak mowilamm z ta spacerowka niezbyt ludzie chwala.

nie wiem jeszcze jak ten baby design lupo? jeszcze bedzie czas zeby zoabczyc i zlozyc spacerowke, przejechac- wazne zeby lekko sie prowadzil a nie jakas wielka "kolumbryna"

no i kola pompowane

nie moze byc bardzo ciezki bo jestem nieduza ale tez nie bede go wnosic bo mamy winde;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kiedy dowiedziałyście się o przypuszczalnej płci maluchów? Zastanawiam się czy na genetycznym w 12+1 a właściwie 12+3 bo ciąża starsza jest szansa że lekarz powie co tam siedzi? U mnie sytuacja jest o tyle fajna że wystarczy że jedno z dwóch maleństw pokaże co ma między nóżkami :P

Co do wyprawki to myślałam że zacznę kompletować w styczniu/lutym ale kurdę przy bliźniakach to w styczniu/lutym może być różnie.... ale wciąż się boję zacząć kupować dla maluchów rzeczy... nie wiem jakoś tak wciąż dziwnie, niepewnie. Wy też tak macie?

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia na geenetycznym to powiedzial ze na 60% dziewczynka bo tak sie faldy ukaldaja- ale to za wczesnie bylo , dopieor ok 18 tyg mi lekarz pwoiedzial na 100% i wcozraj tez wyszlo ze chlopak.

wczesniej przed 18 tyg dziecko bylo tak ulozone ze bie bylo widac.

mi sie wydaje ze wyprawka to po polowkowym badaniu co najmniej.
    ale ja zakpie w grudniu.styczniu pewnie.

ps. pieluch nie kupuje na 4 mies przed porodem;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku żurawinka koniecznie i mniej cukru..
    zakwaszaj.. mi poleciła położna żurawinkę bo nie dość że moczopędna to przyczepia sie do tych bakterii i je likwiduje.. Jak nic cie nie piecze itp to działaj :) nawet kup sobie suszoną żurawinkę :)
    aaa i możesz urosept sobie kupić bo jest bezpieczny - ziołówki.. dozwolone nawet w 1 trymestrze.. żadne urofuragiinm czy coś bez wiedzy gina..
    i zmieniaj wkładki żeby te bakterie sie nie kumolowały i będzie git :)

aa i słyszałam że kobiety podczas oddawnia moczu na badania wyparzają te próbki i dopiero siusiu
    aa i że tampony zakładają bo mogą jakies bakterie z pochwy pójść i oszukają wynik.. też o takim czymś słyszałam, ale nie wiem czy to prawda...

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna a widzis? wszystko super, Macius jaki duży i jak szybko rośnie <3
    a z szyjką na pewno ok.. do tej pory było :)
    a w zaleceniach zawsze muszą coś napisać to wiesz :D mąż jak bd coś chciał to mu to stzelisz :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ