X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest nas dwie :)

Ps. Narobilas mi smaku tym budyniem, ze cały dzień za mną chodził i jutro chyba go zrobię, po prostu nie mam wyjścia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 20:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    gin powiedział że MOŻE córka a może nie... ehh
    jak ja wam zazdroszcze że już wiecie... a ja dalej nie :( chyba do porodu nie bd wiedzieć...

Kochana czyli zostaje powoli kompletowanie wyprawki w kolorach neutralnych :-)

Ale racja że cieszymy się że i Mamusia i Dzidzia mają dobre wyniki. ;-)

Może kolejnym razem się ujawni mały wstydzioch a jak nie to będzie kinder surprise :-) na porodówce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 22:20

mizzelka lubi tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko dobrze, że Maleństwo zdrowe i sobie pięknie rośnie :-)
    Ja też myślę że to będzie dziewczynka taka mała wstydnisia :-)

Tygrysek, mizzelka lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybenko, a co u Was? Ostatnio jakos mało sie Ciebie czyta :( wszystko dobrze :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie na budyn w niedziele naszlo:) a wcozraj robilam blok czkeoladowy z mlekiem w proszku i jest pyszny- zaspokaja moje potrzeby na slodkosci:)

dzis mi sie pic strasznie chce- chyba mroz bedzie;)

diamonds lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam Was dziewczyny, że tak mało pisze ale jakoś ostatnio nic mi się nie chce, najchętniej to bym cały czas spala hehe. I chyba mam małą wene do pisania. Ale czytam Was na bieżąco i ciesze się każda dobra wiadomością :-)
    A u nas ogólnie wszystko dobrze, ostatnio robiłam różne badania krwi, mocz, wątroba i ekg. Bo niestety od jakiegoś czasu kołacze mi serce :-( ale to przez astmę i moje leki. I do tego bóle wątroby. No i okazało się ze serce mi coś przeskakuje a z wątroba to nie wiadomo bo wyniki aspat wyszły mi za wysokie, ale pani doktor nie wie dlaczego... No i tak sobie leżę w łóżeczku większość czasu i odpoczywam. Bo kazała mi dużo leżeć.
    A Wy mi Kochane zrobiłyscie smaka na budyń i jutro będę musiała sobie koniecznie zrobić :-)

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro budyniowy dzień dla wszystkich :)

Tygrysek, Rybeńka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybenko, to koniecznie uważaj na siebie i odpoczywaj! I spij ile potrzeba, potem sen to bedzie rarytas :) trzymaj sie cieplutko :)

Rybeńka lubi tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida tak patrze na Twój suwaczek i sobie myślę, że idziesz pierwsza na odstrzał na porodówkę :P:P:P

merida17 lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Merida tak patrze na Twój suwaczek i sobie myślę, że idziesz pierwsza na odstrzał na porodówkę :P:P:P

Tygrysku tez tak czuje :)
    Teraz ginka przesunęła znowu mi termin na wcześniej wg rozmiaru dzidzi i z 1go lutego obstawia nawet 23 styczeń! Już sie gubie w mych terminach :)

Zdam relacje na bieżąco :)

diamonds, mizzelka, Tygrysek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz mówi że dziecko jest WIĘKSZE niż średnia w danym tygodniu ciąży a nie że Ciąża jest STARSZA.

Bo ogólnie jak może być starsza? Skoro owulacja była w danym dniu ;-)

Tyle że u mnie też jak u Ciebie Merida lekarz mówi że mogę się szykować wcześniej niż wg OM na porodówkę bo dziecię duże. Ja nie mówię nie. Nie będę się upierać nad wypychaniem SN ponad 4 kg klocka ;-)

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Meridko :-* staram się wypoczywać tyle ile trzeba.
    Faktycznie masz ciekawie z tym terminem hehe :-) a taka prawda że Maleństwo wyjdzie wtedy kiedy będzie chciało hehe :-)
    A mi też ciągle się termin zmienić ale przesuwa się do tyłu. I z 2marca wychodzi teraz niby 7 marca. No zobaczymy.
    Ja juz uciekam spać. Dobranoc Kochane :-*

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeść mi się chce!
    no nie o tej porze proszę dziecko miej litość nad swoją już i tak dużą matką ;-)

Napije się wody ;-) i przejdzie głód.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na początku byl termin nawet na 6 luty :) i takie dość duze przerwy miedzy tymi terminami! Powiem szczerze, ze od połowy stycznia zaczną wypłacać mi macierzyński (2 tyg przed porodem, czyli ten 1 luty) wg prawa, więc moze być troszkę szybciej ten porod byśmy dłużej były razem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 22:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    I jeść mi się chce!
    no nie o tej porze proszę dziecko miej litość nad swoją już i tak dużą matką ;-)

Napije się wody ;-) i przejdzie głód.

Dopiero zjadlam dwa jabłka :) nic nie mów :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie poddaje ;-)
    Garść tabletek szklanka wody i git
    :-)
    Dziewczyna musi się zadowolić taką przekąską.
    Muszę robić tak jak kiedyś z małą. Będę zapisywała co i o której zjadam. Może mi się tylko wydaje że mało jem :-P
    zasadniczo sądzę że tak może być ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra idę próbować zasnąć, bo rano pobudka i do przedszkola.
    Spokojnej nocki ;-)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    A moze zrobimy zakłady, kogo nasza Mizzelka ma pod sercem :) a tak poważnie troszkę cierpliwości, ciężkie to, ale najważniejsze, ze zdrowe :) skoro niesmiala to moze dziewczynka :) czerwcowe chlopaki u nas sa bardzo otwarci :) ja już teraz przed każdym skanem jem słodkie, u mnie to działa :)

U mnie w poniedz nie mogliśmy zobaczyć buzi :( ginka ja przekrecala i nic! Ale sprzęt stary tak bardzo, ze szok

A dostałas płytkę? Bardzo Ci zależało, to moze cos na pocieszenie :)
    aby zdjęcia... ale z tej płytki i tak za dużo by nie było bo więcej nie było widać niż było... zasłaniało czym się tylko dało i buzie i rączki itp..

ehh jadłam słodkie i nic nie dało...

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh aby rozczarowana jestem... bo znów mnóstwo czekania a tak to już bym wiedziała.. :( no ale powoli nastawiam się na dziewczynkę skoro fistaszka nie widziałam :)

a u mnie akurat wszystko pośrodku się mieściło :)
    jak bd córka to może mniejsza niż chłopiec i lepiej bd rodzić w razie co..

choć to pewnie sprawa indywidualna :)

ehh zazdroszczę wam bardzo ze już wiecie, to takie lekko mówiąc frustrujące,
    tym bardziej że większość par dowiaduje sie na połówkowym a tu? ;/
    jeszcze śmigałam po sklepie specjalnie zeby wysiłek był to akurat jakbym leżała i odpoczywała to by kopało i śmigało.. ale miało lenia.
    kurde jak dziwnie sie pisze: miało... zamiast miała, miał :( :(

dziewczyny wam też zarządzili dietkę przed glukozą?
    bo mi nie kazał jeść po godzinie 19 aby wodę pić można
    rety ja sie zagłodzę..

Tygrysek, merida17 lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej
    ale mroźno dziś.
    Mała w przedszkolu a mi się nic nie chce. :-)

Mizzelka mi nie mówił żeby od 19 nie jeść ale zabronił brać leku na tarczyce rano. Kazał pobrać krew i powiedział tylko że po wypiciu- w ciągu 5 minut kazał to zrobić, zalecił leżenie względnie siedzenie i nic nie robienie, żeby nie spalać cukru.

Ale mi kazał po 27 tygodniu robić to jeszcze będę się z nim widziała więc do pytam ;-)

‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ