X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest nas dwie :)

Ps. Narobilas mi smaku tym budyniem, ze cały dzień za mną chodził i jutro chyba go zrobię, po prostu nie mam wyjścia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 20:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    gin powiedział że MOŻE córka a może nie... ehh
    jak ja wam zazdroszcze że już wiecie... a ja dalej nie :( chyba do porodu nie bd wiedzieć...

Kochana czyli zostaje powoli kompletowanie wyprawki w kolorach neutralnych :-)

Ale racja że cieszymy się że i Mamusia i Dzidzia mają dobre wyniki. ;-)

Może kolejnym razem się ujawni mały wstydzioch a jak nie to będzie kinder surprise :-) na porodówce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 22:20

mizzelka lubi tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko dobrze, że Maleństwo zdrowe i sobie pięknie rośnie :-)
    Ja też myślę że to będzie dziewczynka taka mała wstydnisia :-)

Tygrysek, mizzelka lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybenko, a co u Was? Ostatnio jakos mało sie Ciebie czyta :( wszystko dobrze :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie na budyn w niedziele naszlo:) a wcozraj robilam blok czkeoladowy z mlekiem w proszku i jest pyszny- zaspokaja moje potrzeby na slodkosci:)

dzis mi sie pic strasznie chce- chyba mroz bedzie;)

diamonds lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam Was dziewczyny, że tak mało pisze ale jakoś ostatnio nic mi się nie chce, najchętniej to bym cały czas spala hehe. I chyba mam małą wene do pisania. Ale czytam Was na bieżąco i ciesze się każda dobra wiadomością :-)
    A u nas ogólnie wszystko dobrze, ostatnio robiłam różne badania krwi, mocz, wątroba i ekg. Bo niestety od jakiegoś czasu kołacze mi serce :-( ale to przez astmę i moje leki. I do tego bóle wątroby. No i okazało się ze serce mi coś przeskakuje a z wątroba to nie wiadomo bo wyniki aspat wyszły mi za wysokie, ale pani doktor nie wie dlaczego... No i tak sobie leżę w łóżeczku większość czasu i odpoczywam. Bo kazała mi dużo leżeć.
    A Wy mi Kochane zrobiłyscie smaka na budyń i jutro będę musiała sobie koniecznie zrobić :-)

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro budyniowy dzień dla wszystkich :)

Tygrysek, Rybeńka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybenko, to koniecznie uważaj na siebie i odpoczywaj! I spij ile potrzeba, potem sen to bedzie rarytas :) trzymaj sie cieplutko :)

Rybeńka lubi tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida tak patrze na Twój suwaczek i sobie myślę, że idziesz pierwsza na odstrzał na porodówkę :P:P:P

merida17 lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Merida tak patrze na Twój suwaczek i sobie myślę, że idziesz pierwsza na odstrzał na porodówkę :P:P:P

Tygrysku tez tak czuje :)
    Teraz ginka przesunęła znowu mi termin na wcześniej wg rozmiaru dzidzi i z 1go lutego obstawia nawet 23 styczeń! Już sie gubie w mych terminach :)

Zdam relacje na bieżąco :)

diamonds, mizzelka, Tygrysek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz mówi że dziecko jest WIĘKSZE niż średnia w danym tygodniu ciąży a nie że Ciąża jest STARSZA.

Bo ogólnie jak może być starsza? Skoro owulacja była w danym dniu ;-)

Tyle że u mnie też jak u Ciebie Merida lekarz mówi że mogę się szykować wcześniej niż wg OM na porodówkę bo dziecię duże. Ja nie mówię nie. Nie będę się upierać nad wypychaniem SN ponad 4 kg klocka ;-)

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Meridko :-* staram się wypoczywać tyle ile trzeba.
    Faktycznie masz ciekawie z tym terminem hehe :-) a taka prawda że Maleństwo wyjdzie wtedy kiedy będzie chciało hehe :-)
    A mi też ciągle się termin zmienić ale przesuwa się do tyłu. I z 2marca wychodzi teraz niby 7 marca. No zobaczymy.
    Ja juz uciekam spać. Dobranoc Kochane :-*

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeść mi się chce!
    no nie o tej porze proszę dziecko miej litość nad swoją już i tak dużą matką ;-)

Napije się wody ;-) i przejdzie głód.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na początku byl termin nawet na 6 luty :) i takie dość duze przerwy miedzy tymi terminami! Powiem szczerze, ze od połowy stycznia zaczną wypłacać mi macierzyński (2 tyg przed porodem, czyli ten 1 luty) wg prawa, więc moze być troszkę szybciej ten porod byśmy dłużej były razem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 22:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    I jeść mi się chce!
    no nie o tej porze proszę dziecko miej litość nad swoją już i tak dużą matką ;-)

Napije się wody ;-) i przejdzie głód.

Dopiero zjadlam dwa jabłka :) nic nie mów :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie poddaje ;-)
    Garść tabletek szklanka wody i git
    :-)
    Dziewczyna musi się zadowolić taką przekąską.
    Muszę robić tak jak kiedyś z małą. Będę zapisywała co i o której zjadam. Może mi się tylko wydaje że mało jem :-P
    zasadniczo sądzę że tak może być ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra idę próbować zasnąć, bo rano pobudka i do przedszkola.
    Spokojnej nocki ;-)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    A moze zrobimy zakłady, kogo nasza Mizzelka ma pod sercem :) a tak poważnie troszkę cierpliwości, ciężkie to, ale najważniejsze, ze zdrowe :) skoro niesmiala to moze dziewczynka :) czerwcowe chlopaki u nas sa bardzo otwarci :) ja już teraz przed każdym skanem jem słodkie, u mnie to działa :)

U mnie w poniedz nie mogliśmy zobaczyć buzi :( ginka ja przekrecala i nic! Ale sprzęt stary tak bardzo, ze szok

A dostałas płytkę? Bardzo Ci zależało, to moze cos na pocieszenie :)
    aby zdjęcia... ale z tej płytki i tak za dużo by nie było bo więcej nie było widać niż było... zasłaniało czym się tylko dało i buzie i rączki itp..

ehh jadłam słodkie i nic nie dało...

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh aby rozczarowana jestem... bo znów mnóstwo czekania a tak to już bym wiedziała.. :( no ale powoli nastawiam się na dziewczynkę skoro fistaszka nie widziałam :)

a u mnie akurat wszystko pośrodku się mieściło :)
    jak bd córka to może mniejsza niż chłopiec i lepiej bd rodzić w razie co..

choć to pewnie sprawa indywidualna :)

ehh zazdroszczę wam bardzo ze już wiecie, to takie lekko mówiąc frustrujące,
    tym bardziej że większość par dowiaduje sie na połówkowym a tu? ;/
    jeszcze śmigałam po sklepie specjalnie zeby wysiłek był to akurat jakbym leżała i odpoczywała to by kopało i śmigało.. ale miało lenia.
    kurde jak dziwnie sie pisze: miało... zamiast miała, miał :( :(

dziewczyny wam też zarządzili dietkę przed glukozą?
    bo mi nie kazał jeść po godzinie 19 aby wodę pić można
    rety ja sie zagłodzę..

Tygrysek, merida17 lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej
    ale mroźno dziś.
    Mała w przedszkolu a mi się nic nie chce. :-)

Mizzelka mi nie mówił żeby od 19 nie jeść ale zabronił brać leku na tarczyce rano. Kazał pobrać krew i powiedział tylko że po wypiciu- w ciągu 5 minut kazał to zrobić, zalecił leżenie względnie siedzenie i nic nie robienie, żeby nie spalać cukru.

Ale mi kazał po 27 tygodniu robić to jeszcze będę się z nim widziała więc do pytam ;-)

‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ