X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Diamonds, ja mam w pępku 86 cm i to najbardziej wystająca część i ewidentnie Mała siedzi w jego okolicy :)

A wspominałaś wcześniej o cukrze....mi w szpitalu powiedzieli, że to się robi między 24 a 28 tyg (pewnie co kraj to inna zasada, a może nie) i ja miałam dokładnie w 26 tyg. Czekam na wyniki, bo tutaj to trwa ;/

No to nie jest z nami tak źle, tyjemy równo :-)
    Cukier też mi powiedział że miedzy 24-a 28 tyg i on by wolał tak koło 27 tyg. A że nie spieszy mi się wypić 75 g glukozy to mogę czekać. Tym bardziej że po zjedzeniu słodkiego mam wielkie mdłości, a najczęściej kończy się to zwrotką. Więc staram się ze względu na efekty uboczne :-) nie zjadać słodkiego, choć uwielbiam.
    Przed ciążą potrafiłam zjeść całą Milkę na raz i było mi mało :-)

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Tygrysku skoro tak stawiasz sprawę, że razem wracamy do formy po porodach, to zrób więcej tego budyniu ;)
    Diamonds pocieszymy się tym dobrym budyniem razem z Tygryskiem?? :)

Mam budyń i nie zawaham się go użyć!
    Budyń waniliowy i polałam go troszeczkę syropem karmelowym :)

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    No to nie jest z nami tak źle, tyjemy równo :-)
    Cukier też mi powiedział że miedzy 24-a 28 tyg i on by wolał tak koło 27 tyg. A że nie spieszy mi się wypić 75 g glukozy to mogę czekać. Tym bardziej że po zjedzeniu słodkiego mam wielkie mdłości, a najczęściej kończy się to zwrotką. Więc staram się ze względu na efekty uboczne :-) nie zjadać słodkiego, choć uwielbiam.
    Przed ciążą potrafiłam zjeść całą Milkę na raz i było mi mało :-)

Oj, ja też potrafiłam wcisnąć w siebie całą czekoladę, dzień w dzień, a potem stwierdziłam, że to przegięcie i odstawiłam na rok, teraz próbuję znowu odstawić ;) a nie będzie łatwo :)

Tyjemy równo ;) ja w dniu zrobienia testu spisałam sobie swoje wymiary (uda. piersi, brzuch: pępek i troszkę poniżej) i wyszło, że wszędzie mam po 10 cm więcej, a pępek to nawet 13 cm :) więc powoli do mnie dochodzi, gdzie te kg :) ależ ja naiwna :) ha ha!

diamonds lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Mam budyń i nie zawaham się go użyć!
    Budyń waniliowy i polałam go troszeczkę syropem karmelowym :)

Biorę tyle ile mi dasz :) jak szaleć to na maxa :) a co!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do imion, to ja od początku nie kryłam, że mam z tym wielki problem ;)
    U nas ciągle jest jakaś niepewność, zwłaszcza, że mąż to dusza artysty i lubi niepospolite rzeczy, ale chyba powoli coś tam nam kiełkuje ;) Pewnie po porodzie wyjdzie co to za gagatek ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Oj, ja też potrafiłam wcisnąć w siebie całą czekoladę, dzień w dzień, a potem stwierdziłam, że to przegięcie i odstawiłam na rok, teraz próbuję znowu odstawić ;) a nie będzie łatwo :)

Tyjemy równo ;) ja w dniu zrobienia testu spisałam sobie swoje wymiary (uda. piersi, brzuch: pępek i troszkę poniżej) i wyszło, że wszędzie mam po 10 cm więcej, a pępek to nawet 13 cm :) więc powoli do mnie dochodzi, gdzie te kg :) ależ ja naiwna :) ha ha!

No mi też wychodzi ze w pasie już +15 cm więc rosnę jak nic. pewnie wszędzie po trochu i jest kumulacja :-) Wygrała pani 8 kg. :-)

ale lekarz powiedział, żeby się jakoś nie ograniczać specjalnie w jedzeniu- bo jak to powiedział, dziecko z pani wyciąga teraz, to co dla niego najlepsze. do 33 tyg czerpie składniki niezbędne do prawidłowego rozwoju, a potem już tylko nabiera masy. No dobra, może i tak. Z małą tyle i w takim tempie nie tyłam, ale co fakt to fakt, że niemal natychmiast po porodzie waga wróciła do normy. Biodra się schodziły jakieś dwa miesiące- dlatego na wyjście ze szpitala trzeba wziąć ciążówki jeszcze, albo dresy, ale waga spadła.
    no ale mimo wszystko chyba ciut za dużo :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, ja nie ograniczam jedzenia zauważyłam ;) chciałabym tylko słodycze, ale jak Tygrysek dzieli budyniem, to ja nie odmawiam :)

Swoją drogą, gdzie jesteś Tygrysku?? Pewnie zaszyła się z naszymi porcjami też :) Tygrysku, no no no ;)

Widzisz, w końcu i ja coś wygrałam- całe 8 kg :) Chyba brałyśmy udział w tym samym losowaniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 12:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HAHAHAHA... dobre :-) no chyba to samo losowanie i ta sama nagroda :-)

A jeszcze zapytam co do ciśnienia macie niskie, w normie czy podwyższone?
    Zanim poszłam do lekarza wypiłam kawę - tak, tak wiem, jestem wyrodna matka, ale bez niej nie funkcjonuję, no i zasadniczo powinnam mieć wyższe ciśnienie. A moje wyszło 90/60 :-)
    ogólnie to dla mnie norma, szkoda że tętna mi nie zmierzył, bo zawsze wydaje mi się że mam podniesione.

A może w ciąży ciśnienie jest takie niższe po prostu? nie zapytałam go czy to dobrze czy źle, bo w zasadzie tylko pokręcił głową i zapisał???

merida17 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i cisza nastała :-)

więc i ja idę pościelić łóżko, bo od rana zmobilizować się, choćby do zrobienia tego nie mogę :-)

jeszcze raz powtórzę post na temat ZZO przy porodzie. Może któraś się nieco dowie i wypowie w tym temacie.
    Może któraś z Was ma wiedzę na temat ZZO bo pytałam jak tam z formalnościami :-) i powiedział, że najlepiej wcześniej umówić się do anestezjologów, pogadać z nimi, niech wystawią zaświadczenie, to później przy porodzie raczej nie odmawiają podania.
    Ale tu też mi powiedział, że wg nich musi być min. 5 cm rozwarcia, dziecko w kanale itp. bo jak podadzą nie w porę to akcja może się zatrzymać i na gwałt wtedy CC, a jak będzie już znowu akcja porodowa na ukończeniu, to nie ma sensu podawać... :-/

Miłego wypoczynku życzę, Mizzelko owocnej wizyty.
    Rośnijcie w siłę :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciśnienie mam zawsze podobne do Twojego, dość często mi mierzą i nigdy nie było wyższe niż Twoje teraz. Mierzy mi je kilka osób i każda mówi, że prawidłowe, także chociaż tyle dobrze :) tętno mam chyba wyższe niż przed ciążą, ale nikt jeszcze nie powiedział, że coś nie tak :) i tego się trzymam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    No i cisza nastała :-)

więc i ja idę pościelić łóżko, bo od rana zmobilizować się, choćby do zrobienia tego nie mogę :-)

jeszcze raz powtórzę post na temat ZZO przy porodzie. Może któraś się nieco dowie i wypowie w tym temacie.
    Może któraś z Was ma wiedzę na temat ZZO bo pytałam jak tam z formalnościami :-) i powiedział, że najlepiej wcześniej umówić się do anestezjologów, pogadać z nimi, niech wystawią zaświadczenie, to później przy porodzie raczej nie odmawiają podania.
    Ale tu też mi powiedział, że wg nich musi być min. 5 cm rozwarcia, dziecko w kanale itp. bo jak podadzą nie w porę to akcja może się zatrzymać i na gwałt wtedy CC, a jak będzie już znowu akcja porodowa na ukończeniu, to nie ma sensu podawać... :-/

Miłego wypoczynku życzę, Mizzelko owocnej wizyty.
    Rośnijcie w siłę :-P

I nastała ;) Ja myślę, że epidural to każda indywidualnie musi zdecydować. formalności nie wiem, nie pomogę. U mnie w czasie ciąży mówisz, że chcesz i dostajesz (niepłatne), ale jak zdecydujesz, że nie chcesz i w czasie porodu zdecydujesz inaczej, to nie dostaniesz. Natomiast, jeśli powiesz Tak, a w czasie porodu radzisz sobie bez epiduralu, to na siłę Ci go nie dadzą.

Z doświadczeń koleżanek, które rodziły:

Jedna rodziła miesiąc temu i przy 5 cm rozwarcia powiedziała, że chce znieczulenie, bo już nie daje rady, lekarz jej nie dał, bo za 20 minut będzie po wszystkim. Ból niesamowity, ale teraz jest dumna z siebie :)

Druga dostała i po porodzie stwierdziła, że niepotrzebnie.

Trzecia dostała i żałuje, po 2 latach ciągle bolą ją plecy (skutek uboczny) i jej nie minie.

Czwarta dostała i wstrzymała akcję na ponad godzinę, ale nie żałowała.

Jak widzisz bardzo indywidualnie :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale sie rozpisalyscie!!!!!

wariatki:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko napisz koniecznie jak tam po wizycie :)

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez czekam;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, nadal nic nie wiem, dziecko strzeliło focha i skrzyżowało nogi jak na złość..
    20 minut przekręcałam sie jak głupia z boku na bok i nic to nie dało :(

ale wyniki wszystko w normie jest całe i zdrowe :) i waży 380g

merida17, diamonds, Rybeńka, Sue lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze to wstydzioszek/wstydzioszka?:)

wazne ze zdrowe:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gin powiedział że MOŻE córka a może nie... ehh
    jak ja wam zazdroszcze że już wiecie... a ja dalej nie :( chyba do porodu nie bd wiedzieć...

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prawda.. najważniejsze że zdrowe... i wyniki są wszystkie w normach :) zdrowa kruszyna :)

diamonds, merida17 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze zrobimy zakłady, kogo nasza Mizzelka ma pod sercem :) a tak poważnie troszkę cierpliwości, ciężkie to, ale najważniejsze, ze zdrowe :) skoro niesmiala to moze dziewczynka :) czerwcowe chlopaki u nas sa bardzo otwarci :) ja już teraz przed każdym skanem jem słodkie, u mnie to działa :)

U mnie w poniedz nie mogliśmy zobaczyć buzi :( ginka ja przekrecala i nic! Ale sprzęt stary tak bardzo, ze szok

A dostałas płytkę? Bardzo Ci zależało, to moze cos na pocieszenie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 20:18

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zatraciłam się w budyniu :D:D:D:D

A tak poważnie, to zmęczona jestem dziś cały dzień.

Mizzelka ja ci wróżę córkę.

Właśnie mój m. stwierdził, że u nas to będzie Natalka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 20:19

merida17, mizzelka lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ