WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się bardzo podoba bexa ale żeby go na żywo zobaczyć to mam trochę kilometrów a mąż pracuje w takich godzinach, że byśmy nie zdążyli ani do Częstochowy ani do Lublinca wiec kiepsko a innych sklepów gdzie jest ten wózek nie ma chyba w pobliżu.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • jane Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja go oglądałam w bobo wózki, w kolorze szarym. Prowadzą też sprzedaż internetową i z tego co pamiętam mają długi czas na zwrot. Wybierałam między nim a baby design, ale zdecydowałam się na ten drugi ze względu na wielkość.

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny w lidlu od 5 maja bede ciuszki dla dzieciakow,ubrania ciazowe i staniki dla karmiacych:):)

munequita, Repose, nesone, nesone, Agabtm, Helen, Helen lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane ja mam wózek Adamed barletta i torba mi się do niej podoba wiec innej nie będę kupować :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Adamex Aspena, torba z zestawu dopasowana kolorystycznie do wozka wiec dla mnie jak najbardziej Ok.

A ceny tych toreb osobno do kupienia to zgadza sie, powalaja.

Mmarzenak dzieki za cynk co do Lidla, moze sie jakis rozsadny biustonosz trafi ale pewnie trzeba bedzie isc z rana bo potem wszystko przesiane, jak zwykle..

bl9cuay3h7qefzok.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, z tą główką to mnie zadziwiłaś. Ciekawa jestem co będą mówić w tym temacie na mojej szkole rodzenia.

SShape, ja od pewnego czasu budzę się w nocy średnio co 2 godziny. Najczęściej budzą mnie silne ruchy mojego synka i chęć pójścia do toalety. Ostatnio też daje mi się we znaki ból pośladków, promieniujący do nogi. Jutro podpytam na wizycie mojego doktora o tę dolegliwość ale domyślam się, że jest ona związana z rozszerzaniem kości miednicy.

Patrycjusz trzymaj się dzielnie! I narzekaj ile wlezie, jeśli ma Ci to pomóc ;)

Justyś, który to tydzien u Ciebie, bo nie widzę suwaczka?

Co co wózków to ja chyba jestem w mniejszości, bo wybraliśmy z mężem wózek retro. Jest przecudowny, fajnie się go prowadzi i na pewno będziemy się wyróżniać na spacerach :D i żadne błoto czy zaspy nie będą nam straszne przy dużych kołach :D Torba była w zestawie i myślę, że będe jej używać. Jest pojemna, ma prkatyczny czarny kolor więc mi pasuje :)

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam quinny mood. Od początku się w nim zakochałam i przebolalam cenę i zamówiłam. Torby podobają mi się z la millou.. no ale jeszcze się waham -oczywiście głównie przez cenę...

beatas lubi tę wiadomość

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane ja właśnie wczoraj pojechałam do bobowozki do Katowic ale nie mieli tam bexy ;((
    Repose??? Jesteś jeszcze tutaj?? Nic się nie odzywasz.

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny za wypowiedzi na temat wózków ;);)

• dais Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z glowka nie jest dla mnie nowoscia, bo jak Olaf sie urodzil to pielegniarki tez jej nie potrzymywaly w szpitalu a maly mial tak silny karczek ze potrafil nasza reke odepchnac mimo ze mial dopiero kilka dni.
    Torbe kupilam, bo do mojego wozka nie bylo, mam skip hop i sobie chwale, uzywam juz jej na codzien.
    Z Lidlem to jesli chcecie zobaczyc to pewnie bedzie to samo co jest u nas od kilku dni, bo wlasnie od 18 sa staniki do karmienia, odziez dla ciezarnych i ubranka dla dzieci http://reklamblad.lidl.se/8c3e666c-aad9-44c5-9cc7-0f001b894713/#/24 strona 25-27
    Jutro planuje sie tam przejechac, bo nie sprawdzalam wczesniej a sama bym kupila stanik do karmienia bez drutow, tylko nie wiem czy te rozmiary nie beda za male bo z fiszbinami kupilam 80F i 85E a tam sa tylko do D.
    U nas weekend szybko zlecial, bo wczoraj mielismy gosci wiec sprzatalismy a wieczor spedzalismy w milym towarzystwie. Przez co dzisiaj bylam nie do zycia i wiekszosc dnia spiaca, nawet zrobilam sobie drzemke w ciagu dnia.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo super Dais dzięki za gazetkę ja juz bym się ustawiła gdybym mogła po biustonosz, sukienkę chętnie bym zobaczyła i oczywiście zerklabym tylko jednym okiem na ciuszki ;);)

• Justyś11 Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1988 wrote:
    Andzia, z tą główką to mnie zadziwiłaś. Ciekawa jestem co będą mówić w tym temacie na mojej szkole rodzenia.

SShape, ja od pewnego czasu budzę się w nocy średnio co 2 godziny. Najczęściej budzą mnie silne ruchy mojego synka i chęć pójścia do toalety. Ostatnio też daje mi się we znaki ból pośladków, promieniujący do nogi. Jutro podpytam na wizycie mojego doktora o tę dolegliwość ale domyślam się, że jest ona związana z rozszerzaniem kości miednicy.

Patrycjusz trzymaj się dzielnie! I narzekaj ile wlezie, jeśli ma Ci to pomóc ;)

Justyś, który to tydzien u Ciebie, bo nie widzę suwaczka?

Co co wózków to ja chyba jestem w mniejszości, bo wybraliśmy z mężem wózek retro. Jest przecudowny, fajnie się go prowadzi i na pewno będziemy się wyróżniać na spacerach :D i żadne błoto czy zaspy nie będą nam straszne przy dużych kołach :D Torba była w zestawie i myślę, że będe jej używać. Jest pojemna, ma prkatyczny czarny kolor więc mi pasuje :)
    Aktualnie 30+5

oar8kw7izeijco95.png
  • Justyś11 Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Justyś ojej, to się porobiło ! A wyprawkę w domu masz gotową?

Co do skurczów ja nie mam, wg dużo pracuję i na budowie itd a szyjka 4 cm i zero skurczów ;) Ale ja już zaczynam się spodziewać wywoływania porodu, tak jak z pierwszym synkiem... :(

Jak Wam niedziela się zapowiada? U mnie póki co spokojnie ;) Ale mąż skończy pracę i jedziemy na działkę, później na grób taty i odwiedzić mamę ;) Taki objazd, oby dnia starczyło ;)
    Tak Tak. Mamy już dosłownie wszystko przygotowane. Zaczęłam trochę wcześniej na szczęście i ze wszystkim zdążyłam na szczęście.

Paula222, beatas lubią tę wiadomość

oar8kw7izeijco95.png
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam się w skończonym 33 tygodniu. Ja dalej w szpitalu, skurcze wyciszyly się, ale nie do końca. Wczoraj miałam z dwa trzy takie długie skurcze i mocne. No i leżę plackiem. To mnie czeka cały czas nawet w domu. Chciałabym juz być w domu, przygotować rzeczy do dzidziusia, zamówić przez Internet większość bo nie będę mogła raczej się ruszać z domu. Ale wiem,zw tu jestem pod kontrolą. Powiem wam,że w szpitalu mają taką opcję, że dają relanium na skurcze macicy ale ja się boję tych tabletek, oczywiście biorę je, ale... Boje się skutków ubocznych. Oj, jak zazdroszczę kobietom, które robią wsztstko w ciazy i nic od nie ma.

Hania222 lubi tę wiadomość

m3sxdqk36px9niv0.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justys trzymaj sie i trzymaj jeszcze maluchy w brzuszku:)

Joanna oby szybko cie wypuscili,badz dzielna:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 08:45

Joana33, Justyś11 lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana trzymaj sie skurcze mina i bedzie ze w koncu urodzisz w 40 tyg :)

Joana33 lubi tę wiadomość

eiktk0s3jfkxfoh4.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana moja mama ze mną brała relanium. Jedynym skutkiem ubocznym było to, że byłam mega spokojnym dzieckiem;) Też się zawsze dziwiłam, że dawali takie leki w ciąży, ale widać, że nadal są w użyciu:)

Mam pytanie odnośnie macierzyńskiego. Udało się wam znaleźć jakiś sensowny kalkulator na 2016 rok. I ogólnie co i kiedy trzeba złożyć pracodawcy, żeby wybrać opcję rocznego urlopu?

klz9cwa198k5jqr7.png
  • mamaNika Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana33 wrote:
    Dziewczyny witam się w skończonym 33 tygodniu. Ja dalej w szpitalu, skurcze wyciszyly się, ale nie do końca. Wczoraj miałam z dwa trzy takie długie skurcze i mocne. No i leżę plackiem. To mnie czeka cały czas nawet w domu. Chciałabym juz być w domu, przygotować rzeczy do dzidziusia, zamówić przez Internet większość bo nie będę mogła raczej się ruszać z domu. Ale wiem,zw tu jestem pod kontrolą. Powiem wam,że w szpitalu mają taką opcję, że dają relanium na skurcze macicy ale ja się boję tych tabletek, oczywiście biorę je, ale... Boje się skutków ubocznych. Oj, jak zazdroszczę kobietom, które robią wsztstko w ciazy i nic od nie ma.

Jeżeli chodzi o relanium w ciąży ja mam przepisane od kardiologa. Mi osobiście mówił że jego żona w ciąży brała i że jest to na tym etapie bezpieczne. Moja mama też brała jak była ze mną w ciąży. Wszystko ok. Jako niemowlę byłam mega spokojna i radosna
    Pozdrawiam

• dais Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna spokojnie, jesli lekarze Ci daja znaczy ze jest to bezpieczne dla Ciebie i dziecka. Trzeba im zaufac a podejrzewam ze bezpieczniej jest dostac taki lek niz urodzic przedwczesnie. Odpoczywajcie i obyscie wytrwali w dwupaku do 38 tygodnia.
    Justys Ty rowniez odpoczywaj i czekajcie jeszcze z porodem, nie ma wpychania sie w kolejke :P

Joana33, Justyś11 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny nie pisalam bo nie mialam dostepu do internetu widze ze niektore z was lezakuja w szpitalu wspolczuje ale i z drugiej strony dobrze bo jestescie pod fachowa opieka nam nic nie dolega i gdyby nie to ze maly jest bardzo aktywny nie wiedzialabym ze jestem w ciazy bo jak na 30 tydzien to brzucha chyba nie mam za duzego :D W srode idziemy na wizyte zobaczymy ile mały juz waży i mierzy :D I w maju jedziemy po łóżeczko i czas pakować torbe.
    My co do wozka to podoba mi się Frigaro , Vision sportlina

beatas lubi tę wiadomość

Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami :-)

‹‹ 1084 1085 1086 1087 1088 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ