Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ja też właśnie czekam na materiały i będę szyć kocyk minky ciemny szary z bawełnianą miętą z białymi gwiazdkami...i wypełnię watoliną ocieplaną...
a dodatkowo do tego pod dupkę do gondolki taki mini kocyk.
Nasz wózek w spacerówce i nosidełko mają w komplecie właśnie ciemno szary podkład i ochraniacze na pasy. Dlatego do gondolki też wzięłam ten sam kolor minky. jak uszyję to też się pochwalę.... -
O Alincia, to będzie podobny kolorystycznie do mojego, tylko na odwrót
Pochwal się koniecznie!
Aga, wózkiem się nie stresujTak naprawdę wszystkie, które wymieniałaś, są ładne i podobne do siebie funkcjami. Co wybierzesz, będzie dobrze
Jeśli tylko mogę coś doradzić, to zwróć uwagę na spacerówki, bo moim zdaniem tym najbardziej wózki się różnią.
kochana córeczka 16.06.2016 -
Jane piękne
ale Wam zazdroszczę talentu!!! Mnie mama nie chciała nigdy dopuścić do maszyny ale tak to jest być matką, która zawsze zrobi lepiej wszystko co mnie ograniczało tak było z szyciem i gotowaniem. Ostatnio nawet mama jak przyszła do mnie w odwiedziny to Stwierdziła, że usmaży placki za mnie. Postawiłam na swoim dodając, że będzie mogła wykazać się talentem kulinarnym po porodzie jak nie będę dawać rady.
jane lubi tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Niedawno wróciłam z wizytowania. Synek waży 1700 g i doktor powiedział, że jak tak dalej pójdzie to do porodu może osiagnąć wagę 3600-3700 g. Wszystko w normie, nie ma powodów do zmartwień . Dostałam skierowanie na hbs i hiv (znowu). Kolejna wizyta za 2 tygodnie. No i od jutra dołączam do grona mamusiek na L4. Aż mi dziwnie...Jeszcze dziś byłam normalnie w pracy , a teraz zanosi się na to, że do porodu będę na zwolnieniu. No ale chyba najwyższy czas wrzucić na luz i zająć sie sobą i przygotowaniami do porodu.
mmarzenak, jane, beatas, dais lubią tę wiadomość
-
iw78 wrote:Cześć dziewczyny.
Też mam wizytę w środę, z porządnym, długim usg. Trochę się denerwuję, bo ostatnie konkretne pomiary były w 22 tygodniu.
Trzymam kciuki za leżące w szpitalu.
To Ty iw78 tak jak ja tez porzadne pomiary mialam w 22 tygodniu i nie moge sie doczekac zeby sie dowiedziec jaki juz jest
Repose nie martwie sie wgl bo on jest specjalista i wie jak ma to zrobic a ja sie juz nie moge doczekac i tata jego tez juz wyczekuje srodyMoje szczęście od 10 lipca jest już z nami
-
Hej, ja tez po wizycie, a więc waga synka to juz 2400g,szyjka 40mm, lekarz mowi ze wszystko w porzadku, przepisal mi leki Tardyferon i Żelazek na poprawe hemoglobiny bo mam niska(10,4). Mam brac na zmiane, ale wzielam niedawno jedna tabl i wymiotowalam i rownoczesnie krew z nosa mi leciala, masakra uczucie. Nie wiem czy to przez te tabl, bo w ulotce jest o takich mozliwych skutkach ubocznych. W kazdym razie jutro sie przekonam czy tak samo reaguje.
jane, beatas, Paula222, maria85, dais lubią tę wiadomość
-
Karola, gratuluję wizyty!
Mmarzenak super, że Twoja córeczka tak ładnie urosłateraz pewnie zacznie nadrabiać, a po urodzeniu to już w ogóle
Hania, ja też brałam Tardyferon i strasznie się po nim czułam. Ból brzucha mdłości, wszystko w mega nasileniu. Trochę mi pomagało jak łykałam go po jakimś większym posiłku. Ogólnie, to preparaty żelaza są słabo tolerowane.Hania222, mmarzenak lubią tę wiadomość
kochana córeczka 16.06.2016 -
mmarzenak wrote:Ja rowniez wrocilam z wizyty:) i moja malutka wazy juz 1960g uff:) zaczyna powoli nadrabiac i mam nadzieje ze do porodu osiagnie te 2500g:) kolejne wazenie za tydzien..
Moja dziś po wazeniu 1970g,od ostatniej wizyty przez trzy tyg.przybrała 450g.Najwazniejsze,że rośnie.Hania222, mmarzenak, beatas, Paula222, dais, ansad lubią tę wiadomość
-
Pola7 wrote:Ja zamówiłam quinny mood. Od początku się w nim zakochałam i przebolalam cenę i zamówiłam. Torby podobają mi się z la millou.. no ale jeszcze się waham -oczywiście głównie przez cenę...
Justys, super, że macie wszystko przygotowane! Przynajmniej o to nie musisz się martwić
Joana, a jak długo chcą Cię tam jeszcze trzymać? Na tym etapie ciąży leki już nie są chyba aż tak szkodliwe dla dziecka..
Repose, najlepsze życzenia dla synka!
Helen, jakie prezenty dostalas? Pochwal się!
Jane, pięknie Ci to wyszło!
Karola, wielki synek Ci się szykuje:)
Hania, 2400 w 33tc?! Jaki wielki!
Mmarzenak, cieszę się, że malutka rośnie!
My mieliśmy aktywny weekend! Trochę się zdenerwowałam na męża w sobotę i żeby mi to wynagrodzić pojechaliśmy w niedzielę na targi dziecięce! Było super! Uczestniczyliśmy w warsztatach "Bezpieczny Maluch", wygrałam kilka rzeczy dla małej w konkursach i dokupiłam za barduzo dobrą cenę brakujące elementy wyprawki:) była też brafiterka i dobrała mi stanik do karmienia:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 22:01
mmarzenak lubi tę wiadomość
-
Hania222 wrote:Hej, ja tez po wizycie, a więc waga synka to juz 2400g,szyjka 40mm, lekarz mowi ze wszystko w porzadku, przepisal mi leki Tardyferon i Żelazek na poprawe hemoglobiny bo mam niska(10,4). Mam brac na zmiane, ale wzielam niedawno jedna tabl i wymiotowalam i rownoczesnie krew z nosa mi leciala, masakra uczucie. Nie wiem czy to przez te tabl, bo w ulotce jest o takich mozliwych skutkach ubocznych. W kazdym razie jutro sie przekonam czy tak samo reaguje.
Hania222 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny zapomniałam jeszcze tu się zgłosić. Rozpakowalismy się 22 kwietnia 2016. Najpierw na świat przyszła Helenka (11.40) a zaraz po niej Piotruś (11.42) Mamy się dobrze i dochodzimy do siebie
nesone, Paula222, mmarzenak, SShape, Pola7, moli5, Agabtm, Hania222, cudak, Helen, iw78, Repose, evus, myszaaaa, Dorjana, Kawokado, dais, Magda81, ansad, beatas, Pazur_, Abra, Andzia SM, Alincia, Kaja lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny gratulucje udanych wizyt i rosnacych maluszkow
I mamy kolejna mamusie ktora 'wyszla przed szereg'
Takanijaka gratulacje podwojnego szczescianapisz cos wiecej jak dojdziesz do siebie.
Ja chyba musze sie wziac za siebie i konczyc kompletowanie wyprawki, prac ubranka i pakowac torbe bo kurcze na tym etapie to juz nie wiadomo co sie wydarzy (odpukac) -
Cześć Mamuśki
Jestem już w domu, nareszcie!Miałam niespodziankę w niedziele i zrobili mi usg na którym wyszło, że wody są na poziomie 8cm
I nie wiem skąd takie skoki bo było 2cm... i myślę, że mogło to być po prostu źle wykonane badanie, robił je szybko i nic nawet nie wyjaśnił tak jakby z łaską pracował w szpitalu
Teraz trafiłam na dobrego lekarza a wynik jeszcze raz potwierdziłam u swojego na wizycie
Cieszę się mocno, że możemy sobie odetchnąć od tych stresów szpitalnych.
Mała waży 1700 gram i termin porodu wydłużył mi się o jakieś 1,5 tygodnia. Ale rośnie i to jest najważniejsze, wykluczyli hipotrofię
Mogę teraz spokojnie zabierać się za wyprawkęmmarzenak, moli5, Hania222, nesone, Helen, iw78, evus, dais, ansad, beatas, Dorjana lubią tę wiadomość
Blanka