Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Moli ja sie zastanawialam nad tym balonikiem, ale znalazlam w necie rady dziewczyn ze identycznie dziala korek analny ktory da sie kupic w sex shopie. Brzmialo to przerazajaco ale przekonala mnie cena, bo wyglad jest prawie indetyczny jak i funkcja. Zamowilam i zobacze czy bedzie sie do tego nadawalo.
Helen sliczne zdjecie, fajna bedziecie miec pamiatke a jeszcze teraz profesjonalna sesja, wiec w ogole genialnie
Czytam was na bierzaco, ale nie mialam czasu odpisac.
Bole okresowe sa normalne, mnie tez pobolewa a jeszcze wczoraj doswiadczylam dziwnego uczucia, caly brzuch mialam zdretwialy i jak go dotykalam to jakby nie byl moj. Wraz z tym bolal mnie kregoslup i wlasnie brzuch jak na okres. Mi pomogla dluzsza kapiel. Coraz wiecej bedzie takich przypadlosci zblizajac sie do poroduPuchniecie nog tez jest norma, szczegolnie jak zaczynaja sie upaly. Mnie jeszcze omija, ale pamietam ze ostatnie 2 tygodnie ciazy zeszlej to chodzilam tylko w japonkach bo stopy puchly i wszystko uwieralo.
moli5, Helen lubią tę wiadomość
-
Iwa2016 wrote:Nesone, na kiedy masz wyznaczony termin cięcia? W którym będziesz wtedy tygodniu ciąży?
Ja 38t4dc, chciałam tydzień wcześniej bo urodziła bym w moje urodziny ale dla mojego lekarza ciąża donoszą to dopiero pełne 38tygodni, z reszta zobaczymy jak będzie przybieral na wadze. Tak z 3500g przewiduje ja sama
Powodzenia na ktg dziewczyny ale niech jeszcze posiedza w brzuszku Wasze maleństwa
Iwa, mam mieć cięcie ok 10dni przed normalnym terminem, więc będę wtedy gdzieś właśnie w 38t4dc, ale jeszcze nie umawiałam się konkretnie w szpitalu.
Dziewczyny dziś robiłam ponownie badania prób wątrobowych, trzymajcie kciuki żeby dobrze wyszly, za niedługo idę po wyniki.
A chciałam Was zapytać jak u Was z przybieraniem na wadze teraz, na końcu? Bo ja od 2tyg nie przybrałam nic..nie wiem o co chodzi, czy jest to może też związane z dietą, którą stosuje. A ogólnie na tą chwilę mam 9kg na plusie od początku ciąży.dais lubi tę wiadomość
-
Moje dzisiejsze ktg- jak to powiedziala polozna wzorcowe:) wiec odetchnelam z ulga,bo cala noc snily mi skurcze i ze odeszly mi wody;/
Czy ktoras dzis wizytuje?
Nensone trzymam kciuku za wyniki:)
Ja 8kg na plusie i ostatnio zaczelam przybierac 0,5 kg co tydzien.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 13:40
jane, Andzia SM lubią tę wiadomość
-
Ja jeszcze nie miałam ktg, nie wiem czy moja lekarka je robi jak nic się nie dzieje. W czwartek się dowiem
Helen piękne zdjęcie
Co do wagi to ja mam ok10kg na plusie, w zależności od pory dnia. Pewnie jeszcze ze 2kg zdążę przytyć, ale na szczęście poszło w brzuszek, więc mam nadzieję, że szybko zgubię.
Dziewczyny, mam okropny katar i jak czyszczę nos, to strasznie mi się napina brzuch. Tak samo jak kaszlę. Myślicie, że to może być niebezpieczne i wywołać skurcze? No ale z drugiej strony inaczej się nie da wysmarkać, brzuch zawsze pracuje.Helen lubi tę wiadomość
kochana córeczka 16.06.2016 -
Dais też słyszałam o tych balonikach analnych i o tym,że są dużo tańsze ale już kupiłam annibala więc za późno
Ciekawa jestem efektów, mam nadzieję,że choć trochę pomoże!
Dziewczyny jak Wy to robicie ,że tak mało przytyłyście?
Ja bardzo kontroluję to co jem, liczę kalorię itd a i tak mam prawie 17 kg.
Wiem,że większość poszła w brzuszek i biust ale już się nie mogę doczekać aż będę mogła zacząć ćwiczyć po porodzie
-
Ja mam łącznie 9kg i od ponad miesiąca waga stoi. W ostatnim tygodniu straciłam zupełnie apetyt, a u mnie to się nie zdarza;) Trochę mnie to martwi, bo wydaje mi się, że mało przybrałam jak na mój wzrost i wagę startową. Może to ten remont mnie tak dobija:(
W sobotę mam wizytę i obiecane usg. Mam nadzieję, że z moją małą wszystko ok i że jeszcze szyjka trzyma. Mam przed sobą maraton sprzątania, który by mnie nie przerażał gdyby nie to, że nie mogę rodzić naturalnie i nie chce przyspieszyć porodu. -
iw78 wrote:Ja mam 16 kg więcej, a jeszcze 6 tygodni do końca! W moim przypadku sprzyja temu leżenie. Ale co tam, będzie wyzwanie po porodzie
Ja te kg zbilam po pierwszej ciąży w miarę możliwości ,ale mnie się przybrało około 25kgna razie mam 9kg zobaczymy dalej
Helen lubi tę wiadomość
-
Mi nogi puchna w kostkach i stopy jak tylko dłużej pochodzę albo mało odpoczywam w ciągu dnia i niestety nic nie pomaga. jedynie po nocy wygladaja lepiej. Jutro mam wizytę więc dopytam gin czy można to jeszcze jakoś zalagodzic bo już mnie bolą nogi i ciężko chodzić.
-
DZiewczyny piszecie o terminach cc, ja według pierwszych ustaleń mam mieć cesarkę w 38tyg+2dni.
Nie wiem czy wytrwam do tego czasu. Czuję się fatalnie, dziś przestudiowałam pół internetu szukając odp na pytanie czy pewne objawy są normalne. Normalnie nie umiem chodzić, bo mam takie parcie na pęcherz i na wszystko "tam na dole", a ruchy momentami czuję tak nisko, jakby zaraz dziecko mi miało rękę wystawić wiecie skąd.
No wariuję, ucisk, jakby ból, uczucie dyskomfortu. Mało co chodzę. Leżę i siedzę. Wtedy jest w miarę ok.
W nocy miałam takie skurcze, że myśleliśmy czy jechać na IP. Po no spie w sumie nie wiem czy przeszło, bo po prostu zasnęłam po jakimś czasie.
Także dziś poczytałam w necie sporo o takich dolegliwościach i niby to normalne ale nie do końca i lepiej "skonsultować się z lekarzem".
Przeraża mnie tylko fakt, że mogą mnie do szpitala znów połóżyć, a wtedy już nie wypuszczą szybciej jak po porodzie.