Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witamy się już z domu.
Cieszę się,że wyszłyśmy ze szpitala. Trzymam kciuki za mamy w dwupaku. Z tego co widziałam przez ostatnie dni naprawdę każdy dzień w brzuchu mamy jest dla dziecka ważny. Nie ma się co niecierpliwić
beatas, mmarzenak, Helen, nesone, munequita, Repose, Iwa2016, Zimri, madziak2202, Hania222, Karola1988, Magda81, Moni15382 lubią tę wiadomość
-
Jane spokojnie
W szpitalu mają inny sprzęt i inne ręce, które leczą. Stąd te rozbieżności.
Choć ja jak najbardziej cie rozumiem.
Też nie wiem ile im wyjdzie przy następnym pomiarzea to akurat dla nas ważne wskaźniki.
Nie rozumiem tych lekarz - 2kg w 36tc to jeszcze nie jest hipotrofia.
A jak wasze przepływy??
Zrobili wam porządne usg???
U nas to usg jest mega śmieszne, jak na taśmie produkcyjnej. Zero informacji. -
Jane dużo zdrówka i siły dla Was w tym głupim czasie w szpitalu. Co za historia, żeby ciężarna tak długo czekała na izbie na przyjęcie to jest nieludzkie traktowanie.
U nas noc w miarę przespanapiękna pogoda pojedziemy może na giełdę samochód zobaczyć a potem jakiś spacer i lody duzoooooo lodów
Helen lubi tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Heeeeeeeeeeeej !!!!!! Nie odzywałam się trochę czasu, ale wyprowadzka tak mnie pochłonęła... W sumie jeszcze nie wszystko rozpakowane, łóżeczko nie rozłożone...
Mnóstwo pracy jeszcze.
Ostatnio miałam wizytę, Jaś ważył 2880 więc już spokojna głowa o jego wagęNiestety szyjka bardzo długa i zamknięta, pomiomo pracy na budowie, przy przeprowadzce, nie wysypiania się i ćwiczeń cały II trymestr. Masakra, pierwszy poród wywoływany i coś czuję, że będzie powtórka
Hmm różne opinie są co donoszonej ciąży, mi gin mówił że po skończonym 36 tyg można spokojnie rodzić, chociaż mi to nie grozi
Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamusiom
Hania222, Agabtm, beatas lubią tę wiadomość
-
czesc laseczki,
witam się w rozpoczętym 40tygodniu, brzuchysko dalej rośnie
.
miłego dnia
ps.zaczynam się denerwować bo do terminu został ostatni tydzień, na suwaczku jest termin z usg.
nie wiem czy dam rade psychicznie, ciągle mysle czy nie lepiej urodzić CC, chyba mi się załącza tokofobia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 12:14
Repose, Karola1988, Paula222 lubią tę wiadomość
-
Helen- Jestem 4 dzień po cc. Mimo, że zniosłam ją dobrze i jestem już w domu to nadal twierdzę, że gdybym miała wybór wolałabym poród sn jak w poprzedniej ciąży. Też w połogu bolało i nie było łatwo, ale cc to jednak operacja.
evus lubi tę wiadomość
-
Helen super ja juz marze o tym 40 tygodniu
Paula spokojnie zacznie szyjka się skracaćU mnie szyjka się skraca rozwarcia jeszcze nie ma nooo ja jeszcze dwa tygodnie i zaczniemy z mężem sami trenować szyjkę Hehehe ciekawe czy jeszcze będzie mi się chciało seksu bo całą ciążę nie narzekalam na brak ochoty hehe
Dorjana, Helen lubią tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Kaja no to jakas masakra urodzic w 43tygodniu ciąży, przecież brzuch to musiała mieć ogromny.
Kaja do pełnego 40tygodnia to jeszcze tydzien mi został, no ale zobaczymy co się będzie działo na dniach.
Mój tez jest wielki, ze az szok, jutro sobie strzele fotę, na pamiątkę.
No własnie czekam z porodem az wszystko skoncza w pokoiku, póki co tapeta przyklejona, namęczyli się od rana nad tym, teraz podłoga, ale piwo mają i gadają od godziny, potem składanie mebli, wiec rodzić mi jeszcze nie wolno.
Agabtm lubi tę wiadomość
-
SShape wrote:Helen- Jestem 4 dzień po cc. Mimo, że zniosłam ją dobrze i jestem już w domu to nadal twierdzę, że gdybym miała wybór wolałabym poród sn jak w poprzedniej ciąży. Też w połogu bolało i nie było łatwo, ale cc to jednak operacja.
-
kochane, troche mnie nie bylo, a tu tyle wiesci!
gratuluje mamusiom! jak cudnie, ze dzieciaczki juz z Wami
ja niestety tez bylam w szpitalu, tyle ze u mnie wyszly problemy z miom serduchem. czekam do 1 czerwca- wtedy kontrola i dycyzja czy cc czy sn.
u mnie jeszcze caly miesiac czekaniaa juz bym chciala Synka tulic. no ale niech rosnie jeszcze w brzuszku.
buziakiHelen lubi tę wiadomość
-
Gratuluje mamusiom
Niech pociechy ladnie i zdrowo rosna. Tym w szpitalach zycze wytrwalosci, jeszcze troszke i juz nie bedziecie musialy sie martwic. Co do wagi to pamietajcie ze USG oszukuje i moze byc +/- 300, duzo zalezy od sprzetu, dokladnosci lekarza a nawet doswiadczenia.
U nas coraz ciezej, wczorajszy dzien byl kiepski, dzisiaj lepiej odwiedzilismy Ikea i dokupilismy brakujace rzeczy.
Witam sie w 38 tygodniuWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 21:11
Helen, Agabtm, Zimri, nesone lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny od 2:36 jestem mama,slicznej Liluni:)
Wazy 2520g i ma 51cm. 10/10 pkt.Repose, Andzia SM, mamaNika, Helen, munequita, Alincia, Hania222, dais, Karola1988, cudak, SShape, Agabtm, iw78, Dorjana, Pazur_, Zimri, Iwa2016, miluszka, nesone, Paula222, Magda81, JajkoNiespodzianka, beatas, Moni15382, myszaaaa lubią tę wiadomość