X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • dais Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose trzymam kciuki, ale to szybko minelo, wow :D Jutro juz bedziesz po wszystkim, zazdroszcze ;)

Co do karmienia to ja sie nastawiam na KP przy synku sie udalo dosyc dlugo bo ok 9 miesiecy, ale ostatni 3 miesiace byly juz mieszane. Teraz mniej wiecej wiem jakie bledy wtedy popelnilam i mam nadzieje, ze uda sie lepiej niz poprzednio. Oczywiscie nie jestem tez taka ze jak sie nie uda to sie zamkne w sobie i zalamie, ja sie wychowalam na MM i zyje, wiec jak bedzie potrzeba i nie bedzie pokarmu chociazbym sie starala to dziecko bedzie na MM.

Co do MM zgadzam sie, ze kazdemu dziecku co innego podpasuje. My mielismy pepti bo maluch mial (nadal ma) skaze bialkowa.

Madziak synus przesliczny i ladna juz ma wage :D

Moni15382 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• jane Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose, powodzenia jutro! :)

My dziś ogarnęliśmy wózek i łóżeczko jakby mała się jednak pospieszyła. Zostało mi jeszcze trochę ubranek do prania i prasowania. A w ogóle to moja dzidzia znów bardzo aktywna, uspokaja się dopiero jak chodzę. Jak to jest wróżba na przyszłość to będziemy w domu wydeptywać z nią ścieżki ;)

Helen, Agabtm, Repose lubią tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane mój młody dzisiaj tez bardzo aktywny teraz spać biedna nie mogę bo tak się wierci w brzuchu. Czekam na moment, aż się uspokoi abym mogła zasnąć ale naprawdę dziś mega niespokojny.
    Co do ubranek melduje wszystko wyprane i wyprasowane ułożone w komodzie.

munequita, jane lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Helen Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga nic nie mów, moja też szaleje..chyba jakas nadaktywność dzisiaj występuje..pełnia już była przecież. włączam własnie kołysanki :P może coś dadzą.

munequita, Agabtm, jane lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba coś wisi w powietrzu bo mój też szaleje za dwoje:-P dziś zaczynam 37 tydzień. Oby mały jeszcze ten tydzień posiedział w brzuchu, choć mój lekarz ostatnio powiedział że jakby urodził się na tym etapie to nie byłoby źle ale jakby poczekał te kilka dni to byłoby by lepiej, bo każdy dzień teraz jest cenny. Staram się być dobrej myśli, bo wiem że mój stres faktycznie może wszystko przyspieszyć niepotrzebnie.

jane lubi tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • myszaaaa Znajoma

Wysłany: 27 maja 2016, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też wieczorem strasznie szalał może to jakaś forma prezentu na dzien mamy :) hihi

Agabtm, jane lubią tę wiadomość

201606047252.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa2016 jak ktos ma zamiar sie meczyc i mimo bolu i braku sadysfakcji karmic piersia to ok. Ja tego nie neguje, ale tez prosze Was nie negujcie tego, ze ktos moze nie chciec na sile karmic piersia. To temat bardzo kontrowersyjny, ale kazda matka wie co jest dla jej dziecka najlepsze.

nesone, Moni15382 lubią tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marka, dziewczyny dzielą się historiami z życia wziętymi i nie negują tego, że ktoś nie będzie karmił piersią. Wiadomo, że to temat kontrowersyjny i może wywołać wiele emocji. Podobnie rzecz się ma z porodem sn czy cc. Ja (właściwie nie wiedzieć czemu) mam takie wewnętrzne przekonanie, że jako prawdziwa matka muszę urodzić siłami natury i będę bardzo zawiedziona jeśli jednak mój poród zakończy się cc. Ale nie neguję kobiet, które rodzą przez cesarkę. Każdy ma jakieś swoje przekonania, których się będzie trzymał. A jak tam dzisiejsza noc Ci minęła? nadal ze skurczami?

Iwa2016 lubi tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu całą noc nie mogłam spać aż mi się w głowie kręci juz była u mnie anestezjolog mierzyla temperaturę ciśnienie zostawiła koszule i czepek itp do przebrania i jakiś srodek czerwony i kazali się tym umyć teraz czekam na kroplowke a boje się zastrzyków:/

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • wiktorzna Koleżanka

Wysłany: 27 maja 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już po!
    W nocy na dzień mamy urodziłam sobie najpiękniejszego syna
    ALANEK

Dorjana, Kaja, Andzia SM, Karola1988, mamaNika, Pazur_, Iwa2016, munequita, Agabtm, SShape, beatas, jane, Helen, Olafasola, Zimri, iw78, Moni15382, Abra lubią tę wiadomość

• Repose Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktorzna gratulacje ^^ opowiedz coś więcej ;)

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Kasssia Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktorzyna gratulacje.

Rodzilas SN?

qb3ce6ydqb83v7ev.png

klz9e6yd2ch8vuav.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktorzna wrote:
    A ja już po!
    W nocy na dzień mamy urodziłam sobie najpiękniejszego syna
    ALANEK

Ale czad super prezent !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Jezu całą noc nie mogłam spać aż mi się w głowie kręci juz była u mnie anestezjolog mierzyla temperaturę ciśnienie zostawiła koszule i czepek itp do przebrania i jakiś srodek czerwony i kazali się tym umyć teraz czekam na kroplowke a boje się zastrzyków:/

Czyli idziesz se rodzić? ??

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktorzyna gratulacje :)
    Respose trzymam.kciuki będzie dobrze :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w 38mym tygodniu. Normalnie donosiłam !

Karola1988, nesone, moli5, beatas lubią tę wiadomość

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • wiktorzna Koleżanka

Wysłany: 27 maja 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umnie był problem z wodami. Wiec lekarz zdecydował się na indukcje porodu. Dostałam żel i lekki masaż. Zanim dojechałem do domu już miałam skurcze. Do szpitala pojechałam jak były już co 3 min. A i tak się zastanawiał czy to nie zwykle skutki tego masażu. Ale juz było 5cm rozwarcia o 21 dostałam epidural ale niestety nie zadziałał. Wiec pomagał tylko gaz. Przebiła mi wody o 10 a o 11 juz był zemna. Ten gaz jest naprawdę "dzieny" potrafiłam odlecieć na 15 min. Cały czas miałam zegarek przed oczami. I tylko widziałam kiedy "wracam" i kolejny skurcz.

• Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marka, zwracam się do Ciebie bo napisałaś do mnie :) nikogo nie namawiam do karmienia piersią, napisałam o pozytywach jakie ja widziałam karmiąc ponad dwa lata. Nie mieszam się do tego, każdy zrobi jak uważa ale jak ktoś podchodzi do tego: no przecież nic się nie stanie i ma takie nastawienie jeszcze przed porodem to nie będzie mu się chciało nawet podjąć próby przezwyciężyć trudności.
    Na fotce dwuletnia moja córeczka, takie duże oczka na mnie patrzyły

10b2ac.jpg

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktorzna, gratuluję :) data wymarzona.

Dziś muszę mieszkanie posprzątać bo jutro z rana jedziemy do teściów na dwa dni, ostatni wyjazd przed porodem ;)
    Dziewczynki mi zostały w domu bo kaszlą, mam nadzieję, że mnie na końcówkę nie zarażą.

Miłego dnia

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • SShape Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktorzna-gratuluję

Response-trzymam kciuki

moli5 lubi tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
‹‹ 1147 1148 1149 1150 1151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ