X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszaaa pewnie masz rację to był prezent.

Wiktorzyna gratuluję dużo zdrowia dla Was!!! W którym tygodniu urodziłas?? napisz czy ból był do zniesienia kiedy było najgorzej no i o Twoich odczuciach juz po ;)

To widzę, że nie tylko ja kiepsko spałam.

Repose trzymam kciuki '!

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • nesone Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie dzis z Wami.
    Ja ostatnio tez kiepsko spie :( budze sie w nocy i nie moge zasnac, brzuch mi utrudnia przekrecanie, zaczynm czuc w okolicach krocza coraz wiekszy dyskomfort. Juz sie nie moge doczekac az bedzie po wszystkim bo troche sie czuje jak wiezien swojego ciala

bl9cuay3h7qefzok.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesone ja też mam takie odczucie. Ciężko mi cokolwiek zrobić, zaraz mam sapkę, a wstać z łóżka to jest dopiero wyczyn. Jak czołg xD No i czuję się obiektem zainteresowania ludzi na ulicy. Nawet wczoraj jacyś pijacy szeptali coś o moim brzuchu i widziałam z ich strony jakieś dziwne uśmieszki. Chyba zaszyję się w domu do czasu porodu :/

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też teraz się już szybko mecze. A wychodzę je na 4 piętro już jest nie lada wyzwaniem;) My dziś z Mężem spacerowalisny trochę. Jeszcze popołudniu może się wybierzemy. Bo weeekend Maz w pracy to będę siedzieć siedzieć domku:) dziś już myślę dokoncze w pełni pakować torbe do szpitala ostatnio powyciagalam rzeczy ale coś skończyć nie mogę :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktorzna, gratuluję synka!

Repose to już pewnie ze swoim maleństwem.

A u mnie się okazało, że mam do wymiany materacyk, bo zamek jest źle wszyty i nie można zdjąć pokrowca. Dobrze że zauważyliśmy to teraz a nie po urodzinach dziecka.

Ma_rka ja to może nie czuję się jak czołg, ale za to łażę jak kaczka ;) a Mój od kliku dni nazywa mnie hipciem, bo jestem taka nieporadna, ciągle o coś zawadzam, potykam się itp ;)

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Helen Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marka ja nie zauważyłam aby ktos negował, kazdy decyduje o swoim dziecku, rózne są sytuacje...
    wiktorzna gratulacje :)
    Pola super, to teraz koncówka przed Tobą :)
    wow Iwa sliczną córcię wyhodowałaś ;)
    Repose ty juz pewnie po...mam nadzieje, ze wszysto ok.
    dziewczyny wczoraj w nocy byłam na IP, mała się wierciła do 2ej w nocy bardzo intensywnie,
    jakby sie szaleju najadła, nic nie pomagało aby ją uspokoić, nawet kołysanki włączyłam
    dla niemowląt, gdzie zamiast usnac to dalej tanczyła nóżkami, zostałam poobijana przez nią
    nieźle, dostałam parę razy mocno w żebra.
    Po przyjeciu na izbe zrobili mi ktg, wszystko ok, miałam jakies skurcze w miedzyczasie,
    zrobiono mi usg i badanie szyjki. Rozwarcie na 1cm, a co do ruchów mam bardzo duzo wód płodowych. Wszystko ok, wrócilismy do domu szczesliwie.

Iwa2016, Moni15382 lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen no to super że z małą ok !!! Może ciśnienie tak na nią podzialalo ze była mocno aktywna !!!! No to teraz spokojnie do akcji porodowej! !!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Helen Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie cisnienie miałam ok...słodkiego przed snem tez nie jadłam, tylko w dzien.

feegu6l.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas właśnie nadciąga burza :-/ gdzie ta piękna ładna pogoda !!!!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka wrote:
    nesone ja też mam takie odczucie. Ciężko mi cokolwiek zrobić, zaraz mam sapkę, a wstać z łóżka to jest dopiero wyczyn. Jak czołg xD No i czuję się obiektem zainteresowania ludzi na ulicy. Nawet wczoraj jacyś pijacy szeptali coś o moim brzuchu i widziałam z ich strony jakieś dziwne uśmieszki. Chyba zaszyję się w domu do czasu porodu :/

Hihi czołg to spokojnie jeszcze troszkę i się rozpakujesz!!!!

A tu gdzie mieszkam w moim bloku i na każdym piętrze sa same dzieci wpodobnym wieku 2 latka i mniej a o ciężarnych nie wspomnę tylko w korytarzu każda się uśmiecha i mówi jeszcze troszkę hihihi więc jak wysyp będzie to wesoło na podwórku jak każda z limuzyna wyjeździe hihihi tu naszczescie nie ma tekstów dziwnych i spojrzeń raczej każdy mówi że jak się zacznie rozwiązanie to pepkowe cały miesiąc bo tyle nas w podobnych terminach

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    własnie cisnienie miałam ok...słodkiego przed snem tez nie jadłam, tylko w dzien.

Czyli miała ochotę potańczyć :-) i kopnąć tu i uwdzie! !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Helen Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, pobiła matkę :P. Dyskoteka na maksa.

feegu6l.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, ja dziękuję za takie prezenty :P

Wiktorzyna, gratulacje!

Pola, teraz już nie znasz dnia ani godziny :P

nesone, co do tego przewracania na drugi bok to u mnie też z tym koszmar jest...ale w kwestii chodzenia nie jest źle na szczęście. Właściwie to im więcej się ruszam, tym lepiej mi (tylko czasem zahaczam o coś brzuchem ;) ).

Andzia, ja mieszkam na IV piętrze bez windy, więc wiem o czym mówisz :)

Helen, czyli fałszywy alarm był ale dobrze, że sytuacja skontrolowana. Może powolutku będzie postępowało rozwarcie i nie będzie takiego bólu na raz? Trzeba być dobrej myśli :)

Ja właśnie zrobiłam pranie pościeli. Planowałam zrobić to w połowie czerwca żeby się nie zakurzyło, no ale na ostatniej wizycie tak mnie nastraszył ten mój doktor, że wolę mieć juz wszystko przygotowane na 100%. Dzisiaj przyszły mi szorty ciążowe, ciekawe ile będzie mi dane je nosić :D

Dziewczyny, ja się pytam : czy to wątek majówek czy czerwcówek ? :P

Andzia SM, myszaaaa lubią tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola tez się zastanawiałam że to chyba watekczerwcowek a tu już tyle Mamusi majowych :) mi też się czasami zdarzy zahaczyc brzuszkiem haha z chodzeniem nie mam problemu pomijając to że chodzę wolniej:-D

l22nzbmhf5ftteff.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen, wczoraj coś chyba w powietrzu było, bo moje dziecię też strasznie aktywne! aż mąż był przerażony :)

gratuluję wiktorzyna - super prezent na dzień matki!

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to coś musiało się dziać, ze dzieciaczki nam tak wariowały.
    Karola mam wielką nadzieję, ze tak się sytuacja potoczy :)
    dzisiaj leniuchuje i odpoczywam, spuchłam jak wieloryb...na dniach będę rodzić, na bank, muszę nabrać sił.

Iwa2016 lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce się powtarzać, ale u mnie Blanka też nieźle wymiatała a zafundowałam jej wcześniej naleśniki z czekoladą i truskawkami! :D hehehe czyli jest sprawca :D

My już gotowe :) poprane, poprasowane, przystrojone i spakowane.

Brakuje mi tylko stanika do karmienia, ale nie mogę się jakoś zdecydować macie może jakieś sprawdzone? mam teraz 75c, skoczyłam tylko o jeden rozmiar.

A to moje starania, cottonballsy z biedry idealnie się wpasowały w mój zamysł :D
    Napis i króliczka zaczęłam szyć od razu jak wróciłam z nieplanowanego pobytu w szpitalu żeby zdążyć hehehe a teraz czekam :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/057ddf565547.jpg

Helen, Iwa2016, Karola1988, smerfetkaa, nesone, SShape, Hania222, beatas, Zimri, jane, Moni15382, Andzia SM, Kaja lubią tę wiadomość

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    munequita wrote:
    Nie chce się powtarzać, ale u mnie Blanka też nieźle wymiatała a zafundowałam jej wcześniej naleśniki z czekoladą i truskawkami! :D hehehe czyli jest sprawca :D

My już gotowe :) poprane, poprasowane, przystrojone i spakowane.

Brakuje mi tylko stanika do karmienia, ale nie mogę się jakoś zdecydować macie może jakieś sprawdzone? mam teraz 75c, skoczyłam tylko o jeden rozmiar.

A to moje starania, cottonballsy z biedry idealnie się wpasowały w mój zamysł :D
    Napis i króliczka zaczęłam szyć od razu jak wróciłam z nieplanowanego pobytu w szpitalu żeby zdążyć hehehe a teraz czekam :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/057ddf565547.jpg
    Pięknie powiedz mi kochana czy literki zamocowslas przy pomocy gwoździ?? Bo ja też mam takie literki ale nie bardzo wiem jak je przymocować

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A domek Blanki oczywiście cudowny ;);)

munequita lubi tę wiadomość

• Helen Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slicznie, gdzie zamawiałas literki?
    przymocowac mozna na tasme, z tesy.
    http://www.leroymerlin.pl/artykuly-gospodarcze/tasmy-folie-ochronne/tasmy-dwustronne/opinie-plastry-mocujace-powerstrips-tesa,p22770,l2429.html?gclid=CL6YydXH-swCFYpbfgodYn0PYg&gclsrc=aw.ds

feegu6l.png
‹‹ 1148 1149 1150 1151 1152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ