Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Tragiczna noc. Spałam może ze 2 h. Nie mogłam zasnąć bo mały tak się wiercił że myślałam że już wychodzi. Potem zaczęły nnie rwać nogi i nic nie pomagało -ani zmiana pozycji, ani stanie ani chodzenie. Po kilku godzinach walki padłam nie wiem kiedy. Ale obudziłam się jak mąż wstawał do pracy i nadal rwały. Czuję się jakbym całą noc biegała. Teraz wstałam i zjadłam coś bo strasznie głodna jestem. Humor mam tragiczny a do tego brzuch mnie boli coraz bardziej
-
jane wrote:U mnie już pobudka na ktg. Mam je mieć 3 razy dziennie. Chciałbym żeby mała dociagnela do tych 2500g ale to chyba mało prawdopodobne. No nic, musze czekać. Wczoraj na ktg miałam skurcze ale rozwarcia brak.
Jane, wiem ze sie martwisz i to co napisze to pewnie slabe pocieszenie bedzie ale moje dwie kolezanki w zeszlym roku urodzily donoszone dzieci w terminach o wadze mniej-wiecej 2kg.
Jedna z nich mowila ze przez pierwszy tydzien na przemian z rodziny wszyscy czuwali przy niej w nocy bo tak sie bali ze malutka kruszynka i zeby nic sie nie stalo. A jej matka jeszcze jej robila wyrzuty, ze sama do tego doprowadzila bo w ciazy nie miala apetytu na koniec i malo jadla (jakby to mialo wplyw...)
Obecnie po ponad roku czasu obydwoje tych dzieci nie odstaje od reszty rowiesnikow, rozwijaja sie jak najbardziej prawidlowo i wszystko jest Ok.
U Ciebie na pewno tez bedzie dobrze.jane, moli5, mmarzenak, Moni15382 lubią tę wiadomość
-
Karola1988 wrote:Tragiczna noc. Spałam może ze 2 h. Nie mogłam zasnąć bo mały tak się wiercił że myślałam że już wychodzi. Potem zaczęły nnie rwać nogi i nic nie pomagało -ani zmiana pozycji, ani stanie ani chodzenie. Po kilku godzinach walki padłam nie wiem kiedy. Ale obudziłam się jak mąż wstawał do pracy i nadal rwały. Czuję się jakbym całą noc biegała. Teraz wstałam i zjadłam coś bo strasznie głodna jestem. Humor mam tragiczny a do tego brzuch mnie boli coraz bardziej
Karola mnie od wczoraj rwą nogi.Nie są opuchnięte ani nie są to skurcze.Po prostu takie uczucie ciągnięcia. -
Witajce dziewczyny!
Jasne wszystko będzie dobrze, najważniejsze, że jesteś pod stałą opieką. Moja kuzynka urodziła 2 mc temu dziewczynkę w 35 tyg. ciązy ważyła równe 2 kg.
Jest zdrową i śliczną dziewczynką!
Dzisiaj w nocy miałam delikatne skurcze, po tym badaniu- a może masażu szyjki ciągle czuję takie ćmienie w brzuchu.
Rano znowu odeszła mi jakaś brunatna wydzielina.
No cóż czekamy- może wszystko się niebawem rozkręci!
Trzymam kciuki za Wasze wizyty!
Miłego dniabeatas lubi tę wiadomość
-
Kassia i Karola - ja też miałam i od czasu do czasu mam ten problem z rwącymi nogami.
Lekarz kazał odstawić mi magnez a bez niego jest bardzo ciężko , szczególnie w nocy,
Ale magnez hamuje skurcze więc spróbuję bez niego wytrzymać!
Jeśli bardzo Wam ta dolegliwość dokucza a do porodu zostało Wam kilka tyg to weźcie podwójną dawkę magnezu i witaminę B6kamenkaa lubi tę wiadomość
-
Ja dziś wyjątkowo noc przespana co.prawda standardowo obudzilam się o 4 ale siku i udało sie zasnąć. Ból brzucha jak na okres się pojawia coraz czesciej. Mam.nadzieję że dziś lekarz powie że chociaż trochę ale.coś się rozkręca z działać zaczyna w kierunku porodu. Jak czytam ile już urodziło sama chciałabym mieć Zuzie przy sobie a sam porod za sobą
Od wczoraj mam opuchnięte stopy. Myślałam ze mnie to ominie bo do teraz nic. No nic.zobaczymy.
Wizyta na 15Agabtm lubi tę wiadomość
-
Kasssia wrote:Agabtm,pytam o szpital bo też zamierzam tam rodzić.Termin mam na 06.06
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 10:09
Syn Filip 28 czerwiec -
Moli, ja biorę Szelazo i tam jest w składzie m.in witamina B6. Właściwie od kiedy biorę ten preparat myślałam, że problem rwących nóg minął ale niestety...zastanawiam się czy może to dlatego, że pozwoliłam sobie wypić wczoraj dwie szklanki pepsi (podobno wypłukuje różne dobre składniki z naszego organizmu). Dzisiaj będę piła samą wodę z cytryną i zobaczymy.
Kassia, pocieszające jest to, że podobno po ciąży ten problem mija A miałaś to wcześniej? Bo ja tak ale bardzo rzadko, najczęściej wtedy, kiedy dużo chodziłam w płaskich butach.
Dziewczyny co do dzieciaczków z niską masą urodzeniową, to znam przypadek dziewczynki, która urodziła się w 27 tygodniu ciąży, ważyła zaledwie 800 g. Dzisiaj ma ponad 3 lata i w niczym nie odstaje od swoich rówieśników. Oczywiście chodziła na rehabilitację ale na dzień dzisiejszy jakby ktoś nie wiedział, że urodziła się tak wcześnie, to by nie uwierzył. Jeśli mama i dziecko są silne to wszystko przetrwają. Skoro dzieciątko szybciej pcha się na świat to sobie poradzi na pewno. Tego się trzymamy!
-
A my pierwsza noc przespana, tylko dwie pobudki na mleczko i zmiane pampersa:) Jestem dumna z mojej ksiezniczki.Teraz lezy mi na kolanach w rozku i sie rozglada, jest taka slodka.
Moni15382, munequita, Andzia SM, iluzja, nesone, evus lubią tę wiadomość
-
Agabtm wrote:Ooooo to będziesz przede mną bo ja mam termin na 20 także zdasz mi relacje byłam tam dwa razy na ktg opinie słyszałam dobre także nastawiam się pozytywnie. A powiedz mi sn czy cc??
Rodzilam tam 5 lat temu.Dwa tygodnie temu lezalam 3 dni na obserwacji i spotkałam położna z ktoram rodzilam.Polecam ten szpital bo jest naprawdę dobry,przy tym ma taką intymną,kameralna atmosferę.Ja drodze sn.