X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetkaa wrote:
    Ja już po wizycie.
    Jeśli do czwartku nie urodze to mam się zgłosić na szpitala.

Od kilku dni mam większe uplawy a dziś z rana były podbarwione krwią więc może to już powoli się zbliża tą chwilą.
    Tylko że nie czuję skurczy, czasami odczuwam ból na dole i w podbrzuszu ale to wtedy jak Szymek się wierci.

Czekam na męża aż wróci z pracy i trzeba się postarać żeby nasz mały uparciuch chciał wyjść z brzuszka.

Smerfetka to jesteśmy tak samo :) Ja skurcze tylko czułam przez dwa dni, teraz ucichło. To czekamy do czwartku oby się samo rozkręciło :)

smerfetkaa, Kasia2406 lubią tę wiadomość

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • Olafasola Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1988 wrote:
    Ja dzisiaj (wczoraj?) pobiłam rekord- zasnęłam jak robiło się już jasno -ok.4. Chyba już mój organizm przyzwyczaja się do nieprzespanych nocy...czuję się tragicznie żeby nie powiedzieć jeszcze gorzej... jestem wykończona i mam megadoła :-(
    Karola wiem co czujesz, u mnie 4 w nocy i jeszcze nie zasnelam, mały dziś chyba wymyślił sobie, że wychodzi pępkiem ictam wciska z całej siły chyba stopke, przysłowiowe wierci dziurecw brzuchu. Ale każda ta ciężka noc tylko przybliża nas do maluszkow. odsypiaj choćby po kwadransie w ciągu dnia

• Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, ja juz po wizycie. Jest lepiej niz bylo 2 tygodnie temu, rozwarcie na 1cm, ale u wielorodki takie rozwarcie szalu nie robi. ;-) doktor powiedziala,ze prawdopodobnie za tydzien jeszcze sie zobaczymy w dwupaku, takze jestem zapisana na ktg, usg i wizyte ;-)

Co do bezsennosci to mam tak samo, zasypiam jak sie robi widno, dzisiaj prawie w ogole nie spalam. Lece teraz odsypiac poki cora spi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 13:18

Dorjana lubi tę wiadomość

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnilla ja trafiłam na porodówkę z 2 cm i rozwarciem na 1 palec. Całe nic. Ale skurcze się rysowały i mimo, że nie ciągle regularne to czekali i gdyby nie postęp to podaliby oxytocynę. Dlatego warto się zorientować jak to jest w konkretnym szpitalu, bo jeśli jest mega ciężko chodzić i dostaniesz jakiś skurczy to można jechać na wywołanie.

Współczuję Wam tych nocy, ale z Maluchem też są niespane ;) tyle, że bez balastu ;)

munequita lubi tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • MammaMia2016 Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śląskie Mamusie (czerwcowe lub lipcowe), zostało ostatnie miejsce na darmową sesję noworodkową :) Szczegóły na priv, zapraszam :)

• Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyszlam z Kubisiem po tygodniu;-) Tylko trza na piersi uwazac najlepiej wlozyc dodatkowo pieluche.

iv096iye6kaq8l5v.png
  • Kasssia Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka wrote:
    Hej mamuśki! Mam chwilkę, więc odzywam się i ja. Gratuluję mamom, które rozpakowały się w między czasie :) Odpoczywajcie, cieszcie się sobą i korzystajcie z każdej chwili spokoju ;)

Nam mija dziś 8 dzień razem. Każdy dzień szybko mija kiedy na głowie jest dom, dwójka dzieci i chce się jeszcze choć chwilę odpocząć. Starszak zakochany w bracie, najchętniej robiłby wszystko sam przy nim. Wiktor nie jest jakoś wymagający. Nakarmić, przewinąć i można spać dalej. Planujemy pod koniec tygodnia wyjść na chwile na balkon, a w przyszłym juz na dłużysz spacer. Wychodziła już któraś może na spacer? Po jakimś czasie?
    Ja dziś miałam wizytę u pediatry także spacer zaliczony w 6 dniu.Wczoraj była u mnie położna i kazała wychodzić z dzieckiem,gdyż na zewnątrz jest cieplej niż w domku.Jutro też zamierzamy iść.Werandowanie jest dobre ale na jesień

Helen lubi tę wiadomość

qb3ce6ydqb83v7ev.png

klz9e6yd2ch8vuav.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech dziewczyny, nie dość, że dzisiejsza noc dała mi w kość, to jeszcze odebrałam wyniki wczorajszych badań i jeśli chodzi o mocz są bardzo złe. Mam w moczu leukocyty, bakterie, erytrocyty, nabłonki płaskie...tragedia jakaś. Jutro wizytuję to skonsultuję je z lekarzem. Ale się zmartwiłam, bo zawsze wyniki moczu miałam wzorowe :(

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1988 wrote:
    Ech dziewczyny, nie dość, że dzisiejsza noc dała mi w kość, to jeszcze odebrałam wyniki wczorajszych badań i jeśli chodzi o mocz są bardzo złe. Mam w moczu leukocyty, bakterie, erytrocyty, nabłonki płaskie...tragedia jakaś. Jutro wizytuję to skonsultuję je z lekarzem. Ale się zmartwiłam, bo zawsze wyniki moczu miałam wzorowe :(
    Dobrze, że jutro masz wizytę to wszystko się wyjaśni. A to aż dziwne, żeby tak się pogorszylo na końcówce.
    Ja również noc do dupy a w dzień nie umiem spać. My dziś umylismy jedno okno zrobiliśmy pranie i nawet poprasowalam. Liczę dziś na męża, że weźmie się w końcu do roboty bo nasze życie seksualne jak cała ciążę było bardzo aktywne tak na końcówce żałośnie gorzej niż starzy ludzie. Mnie coś ciągnie brzuch na dół ale na nic się nie nastawiam wizyta w sobotę.

Boziu po tygodniu wychodzicie dopiero z dziećmi nam położna mówiła, że jak pogoda jest ładna i słoneczna to nie ma co się kisic w domu. Wiadomo każda robi zgodnie ze swoimi przekonaniami.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwcześniej wyjdę ze szpitala pewnie w sobotę, mają być upały ale w niedziele późniejszym popołudniem może mąż weźmie na spacerooo dziewczynki i Olafa w wózku, ja pewnie jeszcze nie dam rady wyjść ;) nie ma na co czekac

Helen lubi tę wiadomość

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jak urodze i wrócimy do domku, to następnego dnia planuje spacerek. Też Mam mówili ze nie ma co kisic się w domu jak tylko pogoda będzie. Wiadomo nie od razu na godzinę ale zaczynac i początku. Ale każda zrobi po swojemu :-)
    Ja w nocy 2 razy sie budziłam. Ale przez dzień kilka drzemeczek na balkonie:-)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    munequita wrote:
    Smerfetka to jesteśmy tak samo :) Ja skurcze tylko czułam przez dwa dni, teraz ucichło. To czekamy do czwartku oby się samo rozkręciło :)

Munequita kochana mam nadzieję że do czwartku już będziemy mogły zdać relację z porodowki :-) trzymam kciuki żeby się rozkrecilo :-)

munequita lubi tę wiadomość

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka na porodowke marsz!!!

smerfetkaa lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• jane Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dziś doła :( trzeci tydzień na patologii, czas płynie tu dwa razy wolniej i końca nie widać. Czuję się jakbym nigdy nie miała urodzić :( no i martwię się czy moja córeczka będzie zdrowa :(

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane nie możesz tak myśleć. Córcia będzie zdrowa, piekna:) końcówka ma się do tego ze sie ciagnie ale nie trwa wiecznie:-*

l22nzbmhf5ftteff.png
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane wrote:
    Ale mam dziś doła :( trzeci tydzień na patologii, czas płynie tu dwa razy wolniej i końca nie widać. Czuję się jakbym nigdy nie miała urodzić :( no i martwię się czy moja córeczka będzie zdrowa :(

Ja jak lezalam tydzien to tez dla mnie byla wiecznosc ktorej konca nie bylo widac wiec wiem co czujesz teraz mam twardy brzuch boli mnie krocze i czasem scisnie brzuch mam nisko i tez mnie wyganiaja do szpitala ale nie chce jechac i tam czekac az sie zacznie cos dziac

Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami :-)

• Alincia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie dziewczynki w 40 tyg- Tzn zaczal sie:) takze jeszcze tydzien i moooze powitamy synusia- Natanka:),ehhh juz chce go przytulic...:* a tu zero znakow zeby cos sie szykowalo...

jigt0hs.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Smerfetka na porodowke marsz!!!

Kochana już bym bardzo chciała a ten mały uparciuch grzeje dalej swój mały tyleczek u mamy w brzuchu. Ale mam nadzieję że już w tym tyg będziemy się tulić :-)

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane napewno wszystko będzie dobrze twoja dzidzia będzie zdrowa tylko najgorsze to czekanie. Już coraz bliżej porodu

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, widze ze nie tylko ja sie niecierpliwie:) od rana ledwo wstalam z lozka tak mnie z obu stron pachwiny bola jakbym miala stare kosci lub miala zaraz sie przewrocic, w podbrzuszu tez mnie pobolewa, no i apetyt niesamowity. Co chwile bym jadla. Nie wiem czy to przez pogode ale naprawde juz nie mam sily , termin pojutrze a tu nic

Wiola90 lubi tę wiadomość

eiktk0s3jfkxfoh4.png
‹‹ 1196 1197 1198 1199 1200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ