X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej wszystko juz mam gotowe, w dzień trochę się przespalam bo nie wiem jak będzie w nocy ze spaniem. Jutro kąpiel z goleniem i sprawdzenie torby. Dziewczynki będą w przedszkolu.
    Trochę nie wyobrażam sobie, że nie zjem jutro śniadania. Jestem juz po ostatnim posiłku ;)

nesone, mmarzenak lubią tę wiadomość

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • SShape Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spacerów to my wychodziłyśmy po 4 dniach i to bardziej ze względu na moja kondycję. Pierwszy spacer krótki a później już po 1-1,5h nawet dwa razy dziennie. Teraz jest tak ciepło, że nie ma co siedzieć w domu:)

Dziś byłam na kontroli u gina. Wszystko wygląda ok, zrobił mi usg i blizna po cc tez bez zarzutu. Pozwolił nawet delikatnie ćwiczyć:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 21:56

Iwa2016, Helen, mmarzenak, Kaja lubią tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin po drugim cięciu pozwolił delikatnie ćwiczyć dopiero po 4 miesiącach a brzuszki jeszcze później. Teraz pewnie zacznę dopiero w połowie października, szkoda bo ćwiczeń bardzo mi brakuje

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak myślałam spać nie mogę

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 01:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka ur 39t4dc 3850g i 58cm
    Izabela ur 38t0dc 3600g i 56cm
    Olaf 38t4dc ???? ??

Olafasola, mmarzenak, Kaja, nesone lubią tę wiadomość

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie spie ;) ale niestety nie z wlasnej woli. Czas karmienia mamy. 2 pobudka w nocy. Nie jest zle, ale te nocki sa najgorsze :( odzwyczailam sie.

Co do spacerow to u Nas pogoda do dupy :( wczoraj wiatr mega, pochmurnie i chlodno, a dzis juz deszcz pada od rana :/ i chocby sie chcialo wyjsc na spacer to pogoda nie pozwala :( dzis mamy 2 wizyte u pediatry. Wiec wymuszone wyjscie mamy :/ co do werandowania to ja tez bym nie werandowala, ale tak bedzie mi latwiej, bo wystawie Malego na 10-20 min na balkon w nosidelku. Z 3 pietra wozek ciagnac na 10 min bez sensu.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię tak sami Mar_ka...
    Uważam że dziecko lepiej stopniowo do świata puszczać. Mieszkam w mieście i mamy tu intensywny ruch uliczny i oczywiście zanieczyszczenia , spaliny itp.
    A taka dzidzia jeszcze do niedawna w sterylnym środowisku żyła.

My walczy z laktacja... masakra... wiedziałam że tak będzie :/
    Dopiero 2 doba a ja już mam nawał,
    Melony jak Pamela i kruszynke którą mogłabym cycem zadusic :(

He he mamuśki a wy co ???
    Chyba umowilyscie się na pełnię??

• jane Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną kolejna ciężka noc. Wieczorne ktg nieprawidłowe, potem w nocy powtórka, ale wyszło lepiej. O 5:30 kolejne, tym razem dobre. Ale i tak denerwuję się i chodzę jak zombie. Nie wiem czemy lekarze tak długo nas przytrzymują z tym porodem :/

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też nocka średnia. Budziłam sie, potem zasnąć nie mogłam. Dziś idę ostatni raz na badania krwi i moczu mam.nadzieję beda dobre:) narazie pogoda zapowiada sie ładnie ale słyszałam ze ładnie ma na być więc nie wiem czy jakiś spacerek z Mężem zaliczymy:/ w razie może uda się jakąś drzemka popołudniowa :) Trzymam kciuki za wiYtujace i za te które są w szpitalach żeby się zaczęło już dziać i byście miały swoje maleństwa przy sobie :-)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś ostatnie ktg, a jutro do szpitala na oddział w celu wywołania małej na ten świat. Denerwuje się wolałabym aby samo się zaczęło. W czwartek lub piątek będę miała corcie już koło siebie :)

munequita, Andzia SM, Agabtm, smerfetkaa, mmarzenak, nesone lubią tę wiadomość

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nocka zarwana, 4 mocne skurcze co 40-30-20-16 minut i czop odszedł. I ucichło, teraz znów się zaczyna! Mocne są i nieregularne, troszkę mnie też przeczyszcza, coś czuję, że to już się zaczyna. Ktoś tak z Was miał a może ma? Smerfetka jak u Ciebie?

Agabtm, smerfetkaa, Helen, mmarzenak lubią tę wiadomość

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monequita trzymam kciuki :-*
    Zimiri trzymam kciuki by się rozkrecilo :)

munequita lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    munequita wrote:
    U mnie nocka zarwana, 4 mocne skurcze co 40-30-20-16 minut i czop odszedł. I ucichło, teraz znów się zaczyna! Mocne są i nieregularne, troszkę mnie też przeczyszcza, coś czuję, że to już się zaczyna. Ktoś tak z Was miał a może ma? Smerfetka jak u Ciebie?
    Super!!! Zaczyna się!! teraz tylko czekać na te właściwe ;);)
    My też nie umielismy zasnąć ale cóż zrobić pełnia niebawem ;) może po moich urodzinach coś się ruszy.
    Ja myślę czy iść do fryzjera bo potem ciężko może być wyskoczyć. Jak myślicie?

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana nawał jest okropny. U mnie nawał niby był, cycki okropnie wielkie i twarde a ściągałam całe gów.. W tej chwili karmię już tylko mm. Dziecko się w ogóle nie najadało, ja wkurzona, cycki pękają z bólu, tragedia jakaś. Nie jestem stworzona do karmienia piersią. Z pierwszym było tak samo. Tylko parcie na karmienie większe. Tutaj powiedziałam sobie- nie uda się- trudno. Nie chce odbierać sobie szczęścia z macierzyństwa tylko dlatego, że karmienie nie wychodzi. A moje mleko... zresztą same zobaczcie jakie mleko z moich sutków poranionych ścigąnełam: 775cf794ef325a4bmed.jpg

Wysyłałam teściowej to uwierzyć nie mogła. No więc zrezygnowałam. Czy ze szkodą dla dziecka - nie wiem. Lekarka na kontroli powiedziała tak: wie Pani ile chemii znajduje się w tym co Pani je? Musiałaby Pani jeść tylko eko rzeczy, żeby mleko z piersi było pełnowartościowe i zdrowe. A to co jest w tym mleku to też chemia która w dzisiejszych czasach jest we wszystkim.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm ja przed porodem proponuje isc. Samatez tak teraz zrobilam, w 1 ciazy tak samo. Wolalam ogarnac sie przed porodem, a nastepny raz u fryzjera zamierzam zaliczyc przed chrzcinami. :-P

U mnie noc tez srednia. Zazdroszcze Wam dziewczyny, ze u Was chociaz coś sie dzieje. U mnie cisza, mialam tylko dwa skurcze, czop nie odchodzi... :-P

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    Ja robię tak sami Mar_ka...
    Uważam że dziecko lepiej stopniowo do świata puszczać. Mieszkam w mieście i mamy tu intensywny ruch uliczny i oczywiście zanieczyszczenia , spaliny itp.
    A taka dzidzia jeszcze do niedawna w sterylnym środowisku żyła.

My walczy z laktacja... masakra... wiedziałam że tak będzie :/
    Dopiero 2 doba a ja już mam nawał,
    Melony jak Pamela i kruszynke którą mogłabym cycem zadusic :(

He he mamuśki a wy co ???
    Chyba umowilyscie się na pełnię??
    Spróbuj odciągnąć laktatorem do ulgi, mi to pomagało. Za 2dni będzie po wszystkim :)

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marka no co ty , to krew ?

feegu6l.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    munequita wrote:

Munequita to super że coś ruszyło może już niedługo będziesz miała swojego dzidzusia w ramionach :-)
    U mnie niestety bez zmian tylko trochę zaczęłam się oczyszczać. Że spaniem raczej nie mam problemów wstaje tylko na siusiu ale chodzę też późno spać i jestem już zmęczona więc jak przykładem głowę do poduszki to odrazu zasypiam.

Trzymam kciuki żeby akcja się rozkrecila :-)

munequita lubi tę wiadomość

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm myślę że fryzjer to bardzo dobry pomysł :-) po porodzie pewnie ciężko będzie się zebrać na wizytę a przy okazji odprezysz się na fryzjerskim fotelu :-)

glistka, Agabtm lubią tę wiadomość

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po kolejnej wizycie u lekarza,znow zmiana mleka-tym razem Nutramigen. Po poprzednim Lilcia ma zaparcia-pol nocy jeczala,stekala bo kupki nie mogla zrobic.Dostalismy syropek na zaparcia i probiotyki.

Wazy moj okruszek 3010g. Jest strasznie ruchliwa,teraz lezymy sobie na kanapie,a ona macha nozkami jak szalona. Uwielbia spac ze mna w lozku,ogolnie to moja mala przylepa:)

Dziewczynki no juz rodzimy,Lilka chce juz miec forumowe kolezanki/kolegow:)

Za rodzace trzymam kciuki,badzcie dzielne:)

smerfetkaa, munequita, Kaja, Agabtm, Andzia SM lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
‹‹ 1197 1198 1199 1200 1201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ