X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej wszystko juz mam gotowe, w dzień trochę się przespalam bo nie wiem jak będzie w nocy ze spaniem. Jutro kąpiel z goleniem i sprawdzenie torby. Dziewczynki będą w przedszkolu.
    Trochę nie wyobrażam sobie, że nie zjem jutro śniadania. Jestem juz po ostatnim posiłku ;)

nesone, mmarzenak lubią tę wiadomość

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • SShape Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spacerów to my wychodziłyśmy po 4 dniach i to bardziej ze względu na moja kondycję. Pierwszy spacer krótki a później już po 1-1,5h nawet dwa razy dziennie. Teraz jest tak ciepło, że nie ma co siedzieć w domu:)

Dziś byłam na kontroli u gina. Wszystko wygląda ok, zrobił mi usg i blizna po cc tez bez zarzutu. Pozwolił nawet delikatnie ćwiczyć:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 21:56

Iwa2016, Helen, mmarzenak, Kaja lubią tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin po drugim cięciu pozwolił delikatnie ćwiczyć dopiero po 4 miesiącach a brzuszki jeszcze później. Teraz pewnie zacznę dopiero w połowie października, szkoda bo ćwiczeń bardzo mi brakuje

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak myślałam spać nie mogę

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 01:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka ur 39t4dc 3850g i 58cm
    Izabela ur 38t0dc 3600g i 56cm
    Olaf 38t4dc ???? ??

Olafasola, mmarzenak, Kaja, nesone lubią tę wiadomość

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie spie ;) ale niestety nie z wlasnej woli. Czas karmienia mamy. 2 pobudka w nocy. Nie jest zle, ale te nocki sa najgorsze :( odzwyczailam sie.

Co do spacerow to u Nas pogoda do dupy :( wczoraj wiatr mega, pochmurnie i chlodno, a dzis juz deszcz pada od rana :/ i chocby sie chcialo wyjsc na spacer to pogoda nie pozwala :( dzis mamy 2 wizyte u pediatry. Wiec wymuszone wyjscie mamy :/ co do werandowania to ja tez bym nie werandowala, ale tak bedzie mi latwiej, bo wystawie Malego na 10-20 min na balkon w nosidelku. Z 3 pietra wozek ciagnac na 10 min bez sensu.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię tak sami Mar_ka...
    Uważam że dziecko lepiej stopniowo do świata puszczać. Mieszkam w mieście i mamy tu intensywny ruch uliczny i oczywiście zanieczyszczenia , spaliny itp.
    A taka dzidzia jeszcze do niedawna w sterylnym środowisku żyła.

My walczy z laktacja... masakra... wiedziałam że tak będzie :/
    Dopiero 2 doba a ja już mam nawał,
    Melony jak Pamela i kruszynke którą mogłabym cycem zadusic :(

He he mamuśki a wy co ???
    Chyba umowilyscie się na pełnię??

• jane Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną kolejna ciężka noc. Wieczorne ktg nieprawidłowe, potem w nocy powtórka, ale wyszło lepiej. O 5:30 kolejne, tym razem dobre. Ale i tak denerwuję się i chodzę jak zombie. Nie wiem czemy lekarze tak długo nas przytrzymują z tym porodem :/

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też nocka średnia. Budziłam sie, potem zasnąć nie mogłam. Dziś idę ostatni raz na badania krwi i moczu mam.nadzieję beda dobre:) narazie pogoda zapowiada sie ładnie ale słyszałam ze ładnie ma na być więc nie wiem czy jakiś spacerek z Mężem zaliczymy:/ w razie może uda się jakąś drzemka popołudniowa :) Trzymam kciuki za wiYtujace i za te które są w szpitalach żeby się zaczęło już dziać i byście miały swoje maleństwa przy sobie :-)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś ostatnie ktg, a jutro do szpitala na oddział w celu wywołania małej na ten świat. Denerwuje się wolałabym aby samo się zaczęło. W czwartek lub piątek będę miała corcie już koło siebie :)

munequita, Andzia SM, Agabtm, smerfetkaa, mmarzenak, nesone lubią tę wiadomość

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nocka zarwana, 4 mocne skurcze co 40-30-20-16 minut i czop odszedł. I ucichło, teraz znów się zaczyna! Mocne są i nieregularne, troszkę mnie też przeczyszcza, coś czuję, że to już się zaczyna. Ktoś tak z Was miał a może ma? Smerfetka jak u Ciebie?

Agabtm, smerfetkaa, Helen, mmarzenak lubią tę wiadomość

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monequita trzymam kciuki :-*
    Zimiri trzymam kciuki by się rozkrecilo :)

munequita lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    munequita wrote:
    U mnie nocka zarwana, 4 mocne skurcze co 40-30-20-16 minut i czop odszedł. I ucichło, teraz znów się zaczyna! Mocne są i nieregularne, troszkę mnie też przeczyszcza, coś czuję, że to już się zaczyna. Ktoś tak z Was miał a może ma? Smerfetka jak u Ciebie?
    Super!!! Zaczyna się!! teraz tylko czekać na te właściwe ;);)
    My też nie umielismy zasnąć ale cóż zrobić pełnia niebawem ;) może po moich urodzinach coś się ruszy.
    Ja myślę czy iść do fryzjera bo potem ciężko może być wyskoczyć. Jak myślicie?

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana nawał jest okropny. U mnie nawał niby był, cycki okropnie wielkie i twarde a ściągałam całe gów.. W tej chwili karmię już tylko mm. Dziecko się w ogóle nie najadało, ja wkurzona, cycki pękają z bólu, tragedia jakaś. Nie jestem stworzona do karmienia piersią. Z pierwszym było tak samo. Tylko parcie na karmienie większe. Tutaj powiedziałam sobie- nie uda się- trudno. Nie chce odbierać sobie szczęścia z macierzyństwa tylko dlatego, że karmienie nie wychodzi. A moje mleko... zresztą same zobaczcie jakie mleko z moich sutków poranionych ścigąnełam: 775cf794ef325a4bmed.jpg

Wysyłałam teściowej to uwierzyć nie mogła. No więc zrezygnowałam. Czy ze szkodą dla dziecka - nie wiem. Lekarka na kontroli powiedziała tak: wie Pani ile chemii znajduje się w tym co Pani je? Musiałaby Pani jeść tylko eko rzeczy, żeby mleko z piersi było pełnowartościowe i zdrowe. A to co jest w tym mleku to też chemia która w dzisiejszych czasach jest we wszystkim.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm ja przed porodem proponuje isc. Samatez tak teraz zrobilam, w 1 ciazy tak samo. Wolalam ogarnac sie przed porodem, a nastepny raz u fryzjera zamierzam zaliczyc przed chrzcinami. :-P

U mnie noc tez srednia. Zazdroszcze Wam dziewczyny, ze u Was chociaz coś sie dzieje. U mnie cisza, mialam tylko dwa skurcze, czop nie odchodzi... :-P

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    Ja robię tak sami Mar_ka...
    Uważam że dziecko lepiej stopniowo do świata puszczać. Mieszkam w mieście i mamy tu intensywny ruch uliczny i oczywiście zanieczyszczenia , spaliny itp.
    A taka dzidzia jeszcze do niedawna w sterylnym środowisku żyła.

My walczy z laktacja... masakra... wiedziałam że tak będzie :/
    Dopiero 2 doba a ja już mam nawał,
    Melony jak Pamela i kruszynke którą mogłabym cycem zadusic :(

He he mamuśki a wy co ???
    Chyba umowilyscie się na pełnię??
    Spróbuj odciągnąć laktatorem do ulgi, mi to pomagało. Za 2dni będzie po wszystkim :)

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marka no co ty , to krew ?

feegu6l.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    munequita wrote:

Munequita to super że coś ruszyło może już niedługo będziesz miała swojego dzidzusia w ramionach :-)
    U mnie niestety bez zmian tylko trochę zaczęłam się oczyszczać. Że spaniem raczej nie mam problemów wstaje tylko na siusiu ale chodzę też późno spać i jestem już zmęczona więc jak przykładem głowę do poduszki to odrazu zasypiam.

Trzymam kciuki żeby akcja się rozkrecila :-)

munequita lubi tę wiadomość

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm myślę że fryzjer to bardzo dobry pomysł :-) po porodzie pewnie ciężko będzie się zebrać na wizytę a przy okazji odprezysz się na fryzjerskim fotelu :-)

glistka, Agabtm lubią tę wiadomość

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po kolejnej wizycie u lekarza,znow zmiana mleka-tym razem Nutramigen. Po poprzednim Lilcia ma zaparcia-pol nocy jeczala,stekala bo kupki nie mogla zrobic.Dostalismy syropek na zaparcia i probiotyki.

Wazy moj okruszek 3010g. Jest strasznie ruchliwa,teraz lezymy sobie na kanapie,a ona macha nozkami jak szalona. Uwielbia spac ze mna w lozku,ogolnie to moja mala przylepa:)

Dziewczynki no juz rodzimy,Lilka chce juz miec forumowe kolezanki/kolegow:)

Za rodzace trzymam kciuki,badzcie dzielne:)

smerfetkaa, munequita, Kaja, Agabtm, Andzia SM lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
‹‹ 1197 1198 1199 1200 1201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ