X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Helen Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas, tez był skok, płacz i krzyk wieczorem jakos od piątku, dzisiaj w końcu spokój i radość :).
    Byliśmy u lekarza i wzorowo sie rozwija, powoli wyrasta nam księżniczka z rozmiaru 68.
    Dzisiaj sie uparła na siadanie, cały dzien ćwiczyła. Niestety mamy problem z wożeniem w wózeczku, dzisiaj posłużyłam kocyk w wózku aby było wyżej i juz spokojnie jeździła, widziała więcej :), chodź jak najpóźniej chciałabym ja przerzucić do spacerówki.

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli mi tez trochę wypadło włosów, ale juz ustało. Jak stosowałam laktator to mnie to bardzo wyczerpywało, inaczej niż po naturalnym karmieniu sie czułam...moze to kwestia tego ze jak odciągacz laktatorem to jest to szybki proces, a karmienie trwa dłużej naturalnie piersią, ale pamietam ze opalałam po tym z sił. Co do zmecZenia to patrz aby dużo pic ja wypijam dwie butelki wody 1,5 l, to jest minimum. Ważna jest kwestia ile jesz w ciagu dnia, wiadomo ze trzeba patrzeć na kalorie ale ja jak nie domem tylu posiłków ile powinnam to jest masakrycznie wyczerpujące dla organizmu...wiec moze zwróć na to uwagę. Ja biorę rownież suplementy ze swansona: b complex stres kwas foliowy wit. C i multiwitamine.

feegu6l.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam aniołka od wczoraj :) skok minął. Jednak spanie w dzień dalej kiepsko, w domu trwa od 5 do 30 min.

Co u Was?

mmarzenak lubi tę wiadomość

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba tez po skoku ;) juz nie marudzi, bawi sie i ma drzemki w coagu dnia, ale nadal max 30 minut. W nocy spala dobrze, ale nadal je co 3 godziny w nocy :/ i sie rwie do siadania jak lezy

mmarzenak, Iwa2016, nesone lubią tę wiadomość

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie może jakiś pomysl co poradzić gdy moja zasypia tylko ze smokiem bo się przyzwyczaiła ale jak tylko smok wypadnie to budzi się i cala procedura usypiania od nowa.. ? I na to miejsce tylko w dzień bo wieczorem to jak wypadnieto już śpi dalej. Strasznie mnie to wkurza bo sama wybudza się ze snu. Zaczęłam jej zabierać smoka jak przysnie ale budzi się po chwili i znów go szuka

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 5 września 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia mam ten sam problem ze smoczkiem. Na noc śpi bez, ostatnio protestuje coś ale dam cyca i zaśnie.
    W dzień jak nie dam smoczka to rączka do buzi, nie wiem jak tego oduczyć, wolę jej już dać smoka. Też na drzemki zaśnie ze smoczkiem, jak wyciągnę to się wybudza i od nowa zabawa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 12:34

mmarzenak lubi tę wiadomość

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ssie piąstkę ale to podobno lepiej niż paluszki czy smoczek także na razie mu pozwalam.

Dzień dobry.
    Zaczęłam dzień od badań z krwi, zobaczymy czy wszystko w porządku.

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia u mnie to samo. Staram sie smoczka tylko do spania dawac, ale za to opracowywyuje ssanie palcow:/ sama nie wiem co lepsze. Chociaz ostatnio jak drzemie w ciagu dnia to nie zawsze sie budzi jak straci smoczka. Nie wiem od czego to zalezy

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie dziewczyny :-)
    Potrzeba ssania słabnie po 4 msc więc już niebawem, a to że dziecko bierze rączki do buzi to jest normalne ;-)
    Edukuje się :-D niebawem wszystko będzie pchać do buzi tylko musi najpierw rączki obczaić.

Jednak ten kciuk to mnie też by martwił.
    Może lepiej daj dzidzi smoka i z czasem stopniowo go zastępuj.
    Podobno sprawdza się pieluszka albo gryzaki. Ale na to potrzebuje czasu aby te rzeczy utrzymać w lapkach

mloda1995 lubi tę wiadomość

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ciagle mamle pieluszkę,ale smoka też czesto chce i tez jest afera jak wypadnie;P

Munequita, ale Twoja córcia ma włoski, cudo:)

munequita lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy zrobił Wam się celluit po ciąży?? Miałam go troszkę przed ciążą, ale teraz wygląda strasznie:(

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez raczki wklada i ssie piastki jak nie ma smoka. Cieszyłam się jak zastosowaliśmy smoczka bo mnie odciążyl od ciągłego ssania cyca a teraz już zaluje bo drzemki się kończą jak pisałam.

Ale pocieszacie mnie ze nie tylko ja z tym walczę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 12:49

mloda1995 lubi tę wiadomość

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • nesone Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez ssa piastki i kciuka przed zasnieciem ale tez w ciagu dnia.
    Ja staram sie nie dawac smoka do dziennych drzemek, chyba ze juz widze ze nie moze usnac z przemeczenia to troche dam do possania ale jak zasypia to jej wyciagam z buzi.
    Jak zostawialam smoka to mialam tak samo jak piszecie-drzemki po 30min i wybudzanie z placzem bo smoczka nie ma.

Niestety dziecko traktuje smoczek jak rekwizyt do spania i jak go baraknie to nie potrafi samo przejsc z jednej fazy snu do drugiej bo brakuje elementu z ktorym dziecko zasypialo
    Na szczescie z czasem to samo mija i dziecko sie uczy laczyc samo fazy snu (trwa to od 6-16tyg)albo trzeba mu w tym pomoc...niestety

Ja dlatego unikam smoka, zreszta nie wierze w jakies tam wady zgryzu od ssania palca bo ja ssalam do 6roku zycia i mam zeby proste

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 14:06

bl9cuay3h7qefzok.png
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana moja co uda jej sie zlapac to od razu laduje w buzi;)

Dorjana lubi tę wiadomość

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to naturalna kolej rzeczy :-)
    Najważniejsze aby ten moment umiejętnie wykorzystać :-) czy wprowadzając blw, czy tez odzwyczajajac od smoka.
    Smok to nic złego jeśli jest używany z głową. ;-)

Uważam że dziecko ma prawo na stopniowe bezstresowe wejście w nowy świat.
    Nasze dzieci mają zaledwie 2-3 msc mają prawo się bać tego nadmiaru bodźców

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 15:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co Wasze dzieciaki już robią?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 08:53

• Karola1988 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manabu pamiętaj, że każde dziecko rozwija się w swoim tempie. Mój maluszek bawi się rączkami ale nie wyciąga ich w kierunku zabawek. Lubi też spać ze smoczkiem ale jak zaśnie mocno to mu nie przeszkadza kiedy wypadnie.

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manabu kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie;) bedzie wszystko dobrze. Mnie strasza, ze moja mala jest za silna i bedzie miala problem z kregoslupem, bo za szybko sie na raczkach dzwigala, bo za szybko sie dzwiga do siadania. A ja jestem zdania, ze kazde dziecko jest inne i jezeli juz chce probowac siadac to jiech SAMA probuje. Ja jej nie sadzam;) przeciez dziecko czuje na co jest gotowe

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile Wasze dzieci teraz zjadaja mleczka na porcje i ile razy na dobe?

bl9cuay3h7qefzok.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Lilka je tak:
    o godz. 3-4 je 120ml
    o godz. 7-8 je 90ml
    o godz. 10-11 je 90ml
    o godz. 13-14 je 90ml
    o godz. 16-17 je 90ml
    o godz. 19 je 90ml
    potem daje jej jeśc przeważnie na śpiocha po 21 i zje 120ml
    wiec karmie ją 7 razy czasem 6 jak zje po 20 zamiast po godz. 19.

lprkuay3dehqwb0g.png
‹‹ 1274 1275 1276 1277 1278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ