X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj całkiem przyzwoita noc. Mały zasnął po 20, a pobudki były o 1, 4:30 i 7. Dzisiaj chyba pierwszy raz od porodu mogę stwierdzić, że się wyspałam :) Od tygodnia dokarmiam go mm i myślę, że to również ma (pozytywny) wpływ na sen. A czy są tu mamy które karmią w sposób mieszany- tzn. i piersią i mm?
    Mamy za sobą dwie nieudane próby zebrania moczu do woreczka. Nie wiem co zrobić żeby jakoś efektywnie zebrać mocz małego...może od razu do kubka?

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesone czyli do 8 miesiaca czeka mnie taka makabra?????????

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis dalam malemu ok 40g dyni czyli pol sloiczka i 120ml mm i mam wrażenie ze on nadal glodny :|
    Ale on zdecydowanie jest gotowy na rozszerzanie diety. Zjadl pol sloiczka, pieknie otwierał buzie i strasznie się niecierliwil na następna lyzeczke. Zanim nałożyłam to on jiz krzyczal lub zaczynal płakać mimo ze jeszcze nie byl mega glodny bo nie minelo 3h od butli a zawsze 3h spokojnie wytrzymywal.
    Słoiczek sie skończył a ten w placz i pozniej wcale chetnie nie chcial butli. Ciagle ja wypluwal.
    Cos czuje ze przy moim glodomorze trzeba bedzie miec 2 słoiczki po 80g przygotowane ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 17:22

3i49o7esw7obg123.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy warzywko lub zupka może zastapic posilek mleczny?

3i49o7esw7obg123.png
  • choinka Koleżanka

Wysłany: 26 października 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka - chyba jak wciągnie cały słoiczek i będzie najedzone... Ja przez pierwszych kilka dni dawałam po kilka łyżeczek, a jak zasmakował, to dawałam cały słoiczek lub tyle ile był w stanie zjeść i to był dla mnie cały posiłek.

l22ne6ydg586qjl9.png
  • choinka Koleżanka

Wysłany: 26 października 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci też się tak rwią do siadania? No Marysia od jakiegoś czasu próbuje, ale dzisiaj to po prostu widać, że trenuje siadanie. Dzisiaj to już w leżaczku, który jest odchylony od poziomu o jakieś 30 stopni siadła - złapała się za nogi, zabujała leżaczkiem i już siedziała i potem co chwilę to samo robiła. Do tej pory, to jak siedziała na kolanach w takiej pół-leżącej pozycji, to łapała nas za ręce i siadała, ale dzisiaj to mnie zaskoczyła... Chłopcy tak nie mieli, to jeszcze nie za wcześnie?

l22ne6ydg586qjl9.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choinka moj tylko próbuje podpierac sie na lokciach i siadać. Jeszcze nie ma nawet etapu chwytania sie za nogi.
    W poniedziałek jak bylam u pediatry pytalam czy mozna dziecko pionowo sadzac. Powiedziała ze nie i ze na kolanach z podparciem plecow. Ale akurat maz trzymal malego a ten sie zaczac odpychac lokciami i siadac na wpost.
    Lekarka powiedziala ze MY czyli dorośli dziecka nie możemy sadzac ani zmuszac go do niczego na sile a to co dziecko robi to juz jego sprawa. Widocznie jest juz gotowe na pewne rzeczy. Kazala nam go absolutnie nie zmuszac i nie przytrzymywac gdy maly chce siadać. Ma probowac i testowac swoje możliwości oczywiście z nasa asekuracja bo podobno sam najlepiej wie na ile go stac.

3i49o7esw7obg123.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny dziewczyny a jak zabezpieczacie ubranka maluszkow podczas dawania warzyw albo owocow?
    Moj maly mial jednorazowy sliniaczek a ga dynia jest doslownie wszędzie na bodziaku! I nie chce zejsc!
    I jakich lyzeczek uzywacie?
    Ja kupilam Tomme Tippee i juz mnie wkurzyla bo po jednym razie cala koncowka niebieskiej lyzeczki zabarwila sie na zolto :/

3i49o7esw7obg123.png
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choinka moja na bujaczku lapie sie za palak i siada

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosną te nasze dzieci ;););) jutro podaje więcej marchewki dziś dałam 4 łyżki i był wrzask o więcej ;) jutro zjadamy pół słoika ;)

Co do plam ja daje na plamy.sode i cytryne trzymam z 20 minut i upieram Narazie marchewka schodzi.

My po wizycie u neurologa i jest super wszystko ok wizyta kontrolna za 2 miesiące. Małemu mam podpierać stopy do pelzania ;);) pytałam o sadzanie na kolanach etc i powiedziała, że wszystko powoli, że można ale wiadomo nie za długo. Nosić jak najwięcej przodem.

Dzień dzisiejszy był cudowny oby noc tez taka była bo choruje na brak snu marze o śnie!!!
    Zazdroszczę tym, które śpią w nocy sprzedajcie mi ten patent!!

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Olafasola Ekspertka

Wysłany: 27 października 2016, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z ciekawości, jest jakaś mamusia która cycuje i będzie rozszerzać dietę dopiero ok 6 miesiąca ?

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cycuje ;P i jeszcze za rozszerzanie się nie zabralam :P
    Chociaż pierwszy krok już zrobiłam bo daję kaszkę.
    Mała budziła się w nocy co godzinę więc uznałam że muszę przetestować czy kaszka pomoże ???

• munequita Ekspertka

Wysłany: 27 października 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja też na piersi ale zaczęłąm dawać jej marchewke i ziemniaka. Marchew chętniej brała, ogólnie lubi bardziej brać łyżeczkę do buzi niż warzywko :P

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też tylko na piersi a wczoraj zjadł całego długiego chrupka kukurydzianego. Sam sobie trzymał i sam wkładał do buzi. Warzywa może pod koniec listopada mu dam.

U nas tez wczorajszy dzień lepszy, nawet spał godzinę w domu,,szok przeżyłam bo jednak potrafi. Jednak nocka znów kiepska bo 5 razy jadł cycka.

Byłam tez wczoraj u lekarza bo przez dwa dni mial chrypke ale raczej to przez płacz bo nic w gardełku n8e siedzi.

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Magda81 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze nie rozszerzamy, chcę jeszcze jeszcze trochę poczekać. Jutro idziemy do pediatry zobaczymy co powie na ten temat. Ale ponoć nie ma znaczenia czy kp czy mm dla rozszerzania diety.

iv09e6ydepibuaxd.png
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu ;) mala wazy 6700;) poza tym nocka lepsza jadla o 23 i o 5 poza tym tylko kolo 3 sie przebudzila a tak to spala jak suselek. Ciekawe jak dzis. Poki co mamy drzemke.

mmarzenak lubi tę wiadomość

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • choinka Koleżanka

Wysłany: 27 października 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    Jeny dziewczyny a jak zabezpieczacie ubranka maluszkow podczas dawania warzyw albo owocow?
    Moj maly mial jednorazowy sliniaczek a ga dynia jest doslownie wszędzie na bodziaku! I nie chce zejsc!
    I jakich lyzeczek uzywacie?
    Ja kupilam Tomme Tippee i juz mnie wkurzyla bo po jednym razie cala koncowka niebieskiej lyzeczki zabarwila sie na zolto :/

Ja wymiękałam. Poświęciłam kilka śliniaczków na takie mocno barwiące jedzenie typu marchewka, buraki, jagody i tylko prałam w pralce, a po kilku miesiącach wyrzucałam, jak już lepiej dziecko jadło i nie babrało się już tak we wszystkim :)

l22ne6ydg586qjl9.png
  • choinka Koleżanka

Wysłany: 27 października 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olafasola wrote:
    A z ciekawości, jest jakaś mamusia która cycuje i będzie rozszerzać dietę dopiero ok 6 miesiąca ?

Ja, ja!

Na razie mała przybiera ładnie, noce śpi całe, to nie rozszerzam. Rozszerzę w grudniu.

l22ne6ydg586qjl9.png
  • iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tylko na piersi i zaczniemy rozszerzać dietę w grudniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 10:48

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • choinka Koleżanka

Wysłany: 27 października 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mloda1995 wrote:
    My po szczepieniu ;) mala wazy 6700;) poza tym nocka lepsza jadla o 23 i o 5 poza tym tylko kolo 3 sie przebudzila a tak to spala jak suselek. Ciekawe jak dzis. Poki co mamy drzemke.

Młoda, to Twoja Lilly podobnych gabarytów co moja i wiekowo też podobnie :)

mloda1995 lubi tę wiadomość

l22ne6ydg586qjl9.png
‹‹ 1306 1307 1308 1309 1310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ