Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już wolę, jak moja Mania chodzi spać później...
Wczoraj poszła o przed 21.00, no i minęło ustawowe 9h i wstała o 5.40 do karmienia i już na dzień. Uspałam jeszcze w wózku, ale nie doszłam jeszcze do sypialni, a mała oczy jak spodki i dalej gadać w najlepsze
A o 7:30 drzemka na bite dwie godziny.
No i jak tu się z nią dogadać, żeby to czuwanie sobie przesunęła na 7 a o 5 żeby jeszcze spała? -
Slicznosci Mmarzenak jakie długie ma nogiii
Mój się naumial czegoś nowego leżąc na brzuszku coraz czesciej opiera się na dłoniach a nie na łokciach. I zaczął podobać mu się kot lubi go miąchać.
A jak przechodzimy w przedpokoju to z tydzień podchodziłam z nim do włącznika światła i jego rączka gasilam i zaswiecalam światło. Teraz sam macha ręką i mu się udaje pstrykaç
mmarzenak lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny!
Współczuję Wam tych nocy
U nas na razie 1 pobudka ale zdarza się ,że wypadnie mu smoczek i jest płacz.
Ja od wczoraj podaję małemu dynię raz dziennie, mam wrażenie ,że strasznie się rwei do jedzenia , jak tylko widzi ,że my jemy przestaje się bawić i wyciąga rączki aby mu dać.
Nasz maluch strasznie rwie sie do siedzenia. Kiedy wyciągne przed niego rączki sam się podnosi do siadu.
Nie przekręca się jeszcze ani z brzucha na plecy ani odwrotnie ale już próbuje.
Kończymy własnie rehabilitację na wzmożone napięcie mięśniowe i pani rehabilitantka mówi,że on jest bardzo silny dlatego chce siadac. Mamy mu zupełnie nie zabraniać
Czy, któraś z Was jest mamą małego alergika??
My od uropdzenia mamy biegunki z krwią i śluzem , dodatkowo doszły zielone kupy.
Ja już na maxsa uważam na to co jem, zazwyczaj wszystko gotowane, zero mleka i jego przetworów ale to nic nie daje.
-
Moje dziewczyny jakoś specjalnie się nie budziły przy jedzeniu ale jak już to rzeczywiście był problem ze spraniem także zakładała di jedzenia gorsze rzeczy.
Widziałam Sliniacczki takie zakładane przez głowę do pasa są to musze kupić dla Olafa kilka -
choinka, mój Olek strasznie rwie się do siadania. Każdego dnia jest w stanie podnieść sie coraz wyżej! Ja po prostu obserwuję swoje dziecko, do niczego go nie zmuszam ale też nie stopuję, bo "jeszcze za wcześnie". Każde dziecko rozwija się w swoim tempie. Grunt żeby robiło postępy.
Jeśli chodzi o rozszerzanie diety to my od tygodnia wspomagamy się mm- i to póki co nasze rozszerzanie diety jestem bardzo ciekawa ile Oluś będzie ważył, bo tydzień temu waga wskazała jedynie 5300 g...
Dzisiaj byliśmy na badaniu krwi. Mały krzyczał i płakał strasznie ale to dlatego, że pielęgniarka podczas ubierania rękawiczek niechcący strzeliła nimi i Olek się przestraszył. Siuśki też udało nam się rano złapać do woreczka. Ciekawa jestem wyników. Podobno po 15 mają być.
-
mloda1995 wrote:Nesone czyli do 8 miesiaca czeka mnie taka makabra?????????
-
mloda1995 wrote:Tak
Młodziutka jesteś Ja miałam 24 lata jak urodziłam najstarszego, a i tak wszyscy dookoła mi mówili, że jeszcze dziecko jestem. A Ty to w ogóle wcześnie miałaś maleńką
Moje koleżanki dopiero teraz w okolicach 30-tki mają wysyp pierwszych dzieciaczkówWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 11:14