X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kasju Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetko, miło, że wracasz :) Duży ten Twój Szymcio! :) Chłop jak dąb :)
    Jesteś może na fejsbukowym forum?
    My też póki co mamy jednego ząbka :) A co do tego, że synek mniej je, to wydaje mi się, że gdyby to mu nie wystarczało i byłby głodny, to dałby Ci znać :D Może jest tak jak mówisz i teraz chwilowo mniej przybiera i mniej potrzebuje :) Fajnie, że udało Ci się chociaż te 3 miesiące karmić swoim mlekiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 22:37

Aleksandra, 27.06.2016, 10:51, 54cm, 3600g
    km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam ściągać dłużej mleko ale po trzecim miesiącu pojawił się chyba kryzys laktacyjny i nie miałam już siły walczyć o laktacje :-/ prawie cały czas byłam sama w domu i ciężko mi było pogodzić wszystkie obowiązki. Musiałam ściągać co 2 lub 3 godziny nawet i W nocy żeby chociaż trochę pobudzić laktacje. Ale najważniejsze że chociaż na początku kiedy jeszcze mały brzuszek jest słaby Szymek pij moje mleczko :-)

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasju nie jestem na fb grupie. A ty jesteś ??

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    U nas tez chyba ida zeby. Na dolnych dziaslach widac biala kropeczke ppd skora. W dodatku ostatnio na wieczor w pupie caly czas mamy 37.7 stopnia (bez odjecia).
    No i kupy.....idzie dziennie 4-5. 2 twarde a 2-3 identyczne jakie mial po piersi. Ostatni raz takie widzialam w lipcu.
    Maly jest w nocy nieznośny.
    Ostatnio upodobal sobie budzenie sie ok 2 i robienie sobie 1-2h przerw ma zabawę. Oczywiście u siebie nie polezy. Lezy z nami w lozku. W dodatku dostane pewnie zrype od pediatry poniewaz maly w nocy zaczal sie domagac mleka. Tzn po tych nocnych zabawach stwierdza ze jest glodny i nie usnie dopóki nie dostanie butli.
    Zje, odwraca sie sam na boczek i spi.
    Nie wiem czy dobrze robie ale skoro sie domaga to nie bede go oszukiwać woda. 2 sprawa to to ze moj madrala woda oszukac sie nie da ;)

Iwa moj maly caly czas pelza ciagnac sie na rekach :)
    Na czworaka tez pieknie staje i buja się przod tyl ale jeszcze nie kuma ze trzeba sie ruszyc zeby raczkowac.
    Przez co sie wkurza i drze bo chce a nie umie ;)
    Wogole moj Krystianek to maly zlosnik:)
    Odkryl nowe umiejetnosci glosowe. Nie guga, nie gaworzy tylko krzyczy z szeroko otwartą buzia i zmienia tonacje głosu :D

A dziewczyny to wy macie grupe na fb?
    Szkoda ze dolaczylam do was dopiero po porodzie.

3i49o7esw7obg123.png
  • kasju Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko, dlaczego zrype? :O
    U nas ząbek jak się przebijał w zeszłym tygodniu też kupa byla jak na początku po samym mleku :) i marudzenie okropne.

Smerfetko, i tak podziwiam Cie za to, że udało się sciagnac. Ja mimo, ze karmie piersia od poczatku i pomimo tego, ze maiałam dwa laktatory, reczny i elektryczny, nie udalo mi sie sciagnac ani mililitra :/ nie wiem jaka byla przyczyna... jak nacisnelam palcami, to lecialo, wręcz tryskało i raz sie uparlam, ze bede sciagac "recznie" ale po tym jednym razie sie zrazilam :P i tak do momentu podawania Oli samego mleka jezdzila ze mną dosłownie wszędzie :D

Forum na facebooku było zakładane przez dziewczyny, które na początku się tu udzielały, a było ich sporo! Ale po jednym incydencie uciekły własnie na face, ja nie, bo belly jakos tak bardziej mi pasuje do zdawania relacji ciążowo-pieluchowych (i nie tylko). Ale teraz jestem ciekawa co u nich i myslalam Smerfetko, że przyszłaś do nas właśnie z face ;)

km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kochana nie mam kontaktu z dziewczynami z fb. Jak chciałam dołączyć to już nie przyjmowały do grupy przez różne incydenty.

Czasami tak właśnie bywa że jak przystawisz dziecko do piersi to pięknie ssie a laktator nie daje rady. Mi bardzo pomogły dziewczyny z pewnej grupy na face book mam karmiących inaczej które ściągają pokarm tylko laktatorem. Mają olbrzymią wiedzę na temat laktacji i wspierają wszystkie mamy które chcą ściągać pokarm i karmić maluchy swoim mleczkiem. Na grupie są mamy które ściągają ponad rok i dłużej i strasznie je podziwiam bo ja dałam radę tylko ponad trzy miesiące.

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mogłam czasami wyjść bo zostawiłam swoje mleczko w lodówce i wystarczyło tylko podgrzać i podać. Najgorsze były noce jak się Szymon budził a ja musiałam biec i grzać mleko a on płakał :-/

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • kasju Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze sobie jeszcze kiedys przypomną i tu wpadną :D
    Ja chciałam właśnie "zamagazynować" trochę mojego mleka, no ale nie da sie :(
    My z mężem dopiero teraz PLANUJEMY samodzielne wyjście do kina :D a u nas od planów do realizacji jeszcze długa droga :D
    No właśnie nocą jest ta wygoda, że się cycusia wyciąga i nie ma problemu...

Dziewczyny, a moze któras z Was planuje juz rodzenstwo? :D

km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My często jesteśmy u rodziców na weekend więc mama albo teściowa zostają z Szymkiem a my możemy gdzieś wyjść :-)

Mój mąż już chciałby rodzeństwo dla Szymka ale ja narazie sobie tego nie wyobrażam. Jak Szymon skończy rok a ja nie znajdę pracy to może wtedy się zdecyduję.
    KASJU wy już chcecie następne maleństwo ??

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • kasju Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zeczelismy teraz stopniowo, zostawiamy małą z dziadkami i jeździmy na zakupy :D

Smerfetko, na pewno starania zaczniemy w tym roku, ale pewnie cos kolo wakacji. Chcielibysmy, zeby roznica miedzy dziecmi byla mala :) Póki co musze zrzucić masę krytyczną :D a no i z uwagi na cesarkę muszę też się skonsultować z lekarzem...

km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasju nasza pediatra jest zdania ze po 6 miesiacu dziecku nalezy eliminowac karmienie nocne i mleko zastepowac woda.
    Maly jest karmiony mm wiec straszy mnie prochnica butelkowa.
    A ze maly dlugo Przysypial cale noce bez jedzenia to uważa ze teraz ZNOW przyzwyczajajac go do mleka w nocy krece na siebie bata na przyszlosc. Ze niby go przyzwyczaje i do (przepraszam za wyrażenie) usranej smierci bede musiala do niego w nocy wstawać.
    Fakt ze jesli chodzi o diagnostykę dzieci jest bardzo dobrym specjalista pediatra-neurolog ale bron Boze miec inne zdanie niż ona i robic po swojemu.
    Ale mam to szczerze powiedziawszy gdzies bo tez jestem czlowiekiem i chce sie w nocy wyspać a nie 4 h w nocy walczyc z glodnym dzieckiem bo "trzeba poczekac do rana" ;)
    A po 2 moj maly je zazwyczaj ok 3x mm po 150ml. I zazwyczaj ten pierwszy posilek to jest wlasnie ten nocny. Dzis wyjatkowo domagal sie w nocy 4x. Dam mu wiecej to strasznie ulewa. Wg mnie to calkiem malo wiec jezeli w nocy domaga sie tego 4x to mu nie zamierzam ograniczac i oszukiwac woda.

3i49o7esw7obg123.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mały się budzi w nocy to próbuje metody PP podnieś żeby się uspokoił i połóż i tak dopóki całkiem będzie spokojny ale jak płacze przez 15 minut to wkońcu idę robić mleko bo wody nawet nie tknie :-/
    Oprócz mleka do picia tylko sok jabłkowy pije ale w nocy jak już długo płacze to wolę mleko podac

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę mu coraz bardziej rozcienczac sok woda i może uda nam się go przekonać do samej wody

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka ja juz mojego wode pic nauczylam. I nawet ostatnio w nocy próbowałam tej metody zeby dac zamiast mleka. No i fakt wypil 150ml bo więcej za pierona nie chcial ale nadal plakal i to konkretnie. Zrobilam 150ml mm. Wypil wszystko!!! I wtedy dopiero grzecznie obrocil sie na boczek i poszedl spac ;)
    Moj akceptuję tylko usypianie na rekach i niestety choćbym 2h probowala to PP na niego nie dziala. Tak mial od poczatku :/

3i49o7esw7obg123.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Szymka na chwilę na ręce żeby się tylko uspokoił i od razu odkładam ale czasami chyba faktycznie jest tak głodny że bez mleka nie zasnie i PP nie pomoże.

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka jak przekonalas do picia wody ??

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zazdroszcze Wam pierwszych zabkow :( u nas to juz 3 miesiac tragicznego spania, nie licze kilku nocy i dni, ktore byly ok. No, ale dzis to przeszla sama siebie. Zasnela o wpol 18 i spala do wpol 22 pi czym zjadla i za nic nie chciala zasnac. Do epol 2 walczylam w koncu wzielam ja do siebie i godzine sie usypialysmy, po czym przez kolejna godzine sie rzucala po calym lozku. Spala do 6 i wielce wyspana... a od 6:40 juz tarla oczy i usypialysmy sie do 7:40. Jestem wykonczona. Zebow brak, nie widac zeby szly. Ma lekki katarek, ale w nocy jej nie przeszkadzal az tak zeby nie spac. Juz sobie mysle ze to ja robie cos nie tak, ze ona nie sypia. Nie mam sil juz. Ona jest zmeczona, nerwowa, rozdrazniona. Nawet jak sie bawi to jest nerwowa. Za tydzien wyjezdzamy do Polski na urlop i juz sie boje jak to z nia bedzie:(

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie tak jak ty planujesz ;)
    Nalpierw dawalam ok 130ml wody + 20ml soczku. Po jakims czasie 140ml wody + 10ml soczku. Potem zaczelam dawac kilka dni na dwie butle. Zasysnal z sokiem i na szybko podmienialam na wode. A teraz pije juz sama wode ale......wode wypije tylko jak sam sobie butelke trzyma :D
    Jak ja mu trzymam to wypije max 10ml ;)
    No i w nocy musze mu trzymac ja.

3i49o7esw7obg123.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mloda współczuję nocy.
    Na pocieszenie powiem ci ze u nas to tez już ok 3miesiąc jak malego w nocy musze brac do sobie bo cos mu się poprzestawialo.
    I 19 grudnia bylismy na kontroli u lekarza "hmmmmm zeby ni cos tam sie zaczyna ale jeszcze dalekooooooo".
    No to mysle ok w takim razie cos innego wpływa na jego zly sen
    2 tyg temu u lekarza "zęby? Noo cos tam sie zaczyna ale jeszcze trochę to potrwa wiec nie do konca bym powiedziała ze zle noce to wina zebow".
    To sie zalamalam jak to usłyszałam bo już pomyslow brak.
    Przed wczoraj jeszcze nic nie bylo widać a dzis juz biala kropeczka. A do tej pory dziasla jasne i twarde. Nic tam nie widziałam.
    Takze mysle ze u twojej malej tez juz cos na rzeczy.
    Moze tak jak u malego lada dzien zacznie byc cos widac ;)

3i49o7esw7obg123.png
  • kasju Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uuu no to ja sobie niezły bicz kręce, bo Ole w nocy karmię co 2h :D
    Mloda, ja tez nic nie moge niestety poradzić, bo u nas w nocy nie ma reguły... raz lepiej, raz gorzej, dziś była jedna z tych gorszych, a znów wcześniejsze noce bardzo ładnie przespane z 5minutowymi przerwami na pociagnięcie piersi. A co do ząbka... u nas od miesiąca było niby marudzenie związane z ząbkowaniem, a biały punkcik pojawił się z dnia na dzień. u Was też niedługo pojawi się ząbek, na pewno :)

km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
‹‹ 1333 1334 1335 1336 1337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ