X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasju a ty kp?
    Bo ta pediatra zaleca "glodzic" tylko dzieci na mm wiec jesli kp to u niej nie ma problemu.
    Dzieci kp maja byc karmione na żądanie a na mm maja miec nocna przerwe :|
    Podobno próchnica dzieci kp nie dotyczy.

3i49o7esw7obg123.png
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeby bylo tak jak mowicie dziewczyny:( wysiadam juz psychicznie po prostu. Bylam u kontroli jakies 3 tygodnie temu to lekarz stwierdzil ze tu zebow to szybko nie bedzie. A z niespania wyrosnie... Ale mloda jest chronicznie zmeczona i to mnie martwi. Ale spac niw i koniec!

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda doskonale Cie rozumiem nasze noce tez bardzo ciężkie. Dobrze, że moi rodzice dziś przyjechali bo bym nie wytobila... Młody w nocy ciągle się budził do tego jest okropnie marudny... Jutro mamy 7 miesięcy jupi ;);)

Co do jedzenia dzieci to wydaje mi się, bardzo indywidualna kwestia. Na sile nic nie wciśniemy. Nam udało się nauczyć młodego jeść co 4 godziny ale tylko dlatego, że byliśmy na mm.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • myszaaaa1 Znajoma

Wysłany: 28 stycznia 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, rzadko się udzielam. U nas na szczęście Nocki super śpi całe bez jedzenia i bez pobudek do 9. Mamy 4 zęby I idą kolejne przez to słaby apetyt i 3 kupy dziennie :D ładnie siedzi i wstaje na nóżki :-) za tydzień 8 miesiecy :-)

1 ivf - styczen 2015 Polna Poznań 4 transfery :(
    2 ivf - sierpien 2015 Medart Poznań 1 transfer 8b i 8a 9dpt 28,51 11dpt 67,32 14dpt 192,86 27dpt serduszko ❤ jest synek :-) urodzony czerwiec 2016
    3 ivf ?? :-))
  • kasju Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko, tak, karmię piersią. Ale nie wyobrażam sobie, tak jak mówisz, głodzić dziecka, nawet jakbym karmiła mm. W sumie pierwszy raz coś takiego słyszę :O Żeby nawet jedno karmienie w nocy zaszkodziło...
    mloda1995, moze własnie to chroniczne zmeczenie nie daje jej spac? Zwłaszcza, ze z tego co pamietam, opowiadalas, ze Twoja córka jest bardzo aktywna :) Może przez to, że za dnia jest cały czas w ruchu przeszkadza jej w uspokojeniu się i spokojnym spaniu? My mamy problem z drzemkami w dzień, Ola rozrabia, a jak się robi śpiąca i chce ją uśpić to jest wojna i wrzask. Dopiero jak chwile posiedzimy w ciszy to się przytula i powoli zasypia... Ale oczywiscie na rękach.
    mysza, no to pokaźna ilość ząbków już u Was ;) zazdroszcze nocek :D

Aleksandra, 27.06.2016, 10:51, 54cm, 3600g
    km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • kasju Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm, najlepszego dla synka na 7 miesiecy :D jak ten czas ucieka, my skonczylysmy 7 wczoraj :)

km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasju dziękuję bardzo ;):)
    Nam wychodzi 3 ząb górna jedynka Juz widać biały punkt ;);):) hihi

Czy myślicie juz o zmianie fotelika samochodowego?? Czy macie jeszcze cały nosidełko??
    Może polecacie jakieś??
    Nasze nosidełko niby do 13 kg ale zastanowimy się już nad zmianą ;);)

• jane Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga u nas jeszcze nosidełko i pewnie szybko nie zmienimy bo młoda nie ma nawet 8kg, a kolejny fotelik od 9. Ale jak tylko dobijemy do tej wagi to będziemy chcieli zmienić bo w nosidle niewygodnie. No właśnie tylko nie wiemy na jaki fotelik? Wygoda i bezpieczeństwo to podstawa.

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • myszaaaa1 Znajoma

Wysłany: 28 stycznia 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już zmieniliśmy bo nasz klocek waży prawie 10 kg :O ale mamy od 0 do 25kg na razie jeździ tyłem ;-)

2 ivf - sierpien 2015 Medart Poznań 1 transfer 8b i 8a 9dpt 28,51 11dpt 67,32 14dpt 192,86 27dpt serduszko ❤ jest synek :-) urodzony czerwiec 2016
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężki tydzień za mną, trójkę dzieci miałam chorych i prawie całymi dniami byłam z nimi sama. Nie wiem jak mogłam nie zwariować ale podołałam.

Olaf w ogóle nie lubi soczkow, no może trochę wypije i tyle. Najwoli wodę ale ja się cieszę, wszystkie moje dzieci piją jej dużo i lubią. Na każdy spacer (jak jest cieplo) przypominają, mamuś weź wodę.
    Kurcze trochę mnie martwi, że mały je tak mało obiadu i innych posiłków, kaszki juz prawie w ogole ale jak mu dam pierś to omało jej nie urwie.

Nie wiem czy jak każdy chłopczyk ale uwielbia jeździć na samochodziku, po córce mamy różowy ;) jak tylko zostawię go na dywanie to pędzi do samochodziku i bruuu bruuuu robi :D

Ahh i papa załapał. Jeszcze nie jakoś idealnie ale macha rączką jak się mu powie albo jak siedzi na samochodzie ;)

Dalej nie ruszył z raczkowaniem, za to czołga się jak zawodowy żołnierz.

My jeszcze ze zmianą fotelika poczekamy do wiosny. Tak samo z wózkiem.

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza a jakiej firmy masz fotelik?

• myszaaaa1 Znajoma

Wysłany: 29 stycznia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwykły nie jakiś wypasiony ale wygodny I bezpieczny a to najważniejsze. Na razie zamontowany tyłem bo waga ok co do jazdy przodem ale wolę dbać o jego słaby jeszcze kręgosłup :-) lorreli jupiter

Agabtm lubi tę wiadomość

• kasju Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa2016, współczuję ciężkiego tygodnia, ale tez podziwiam Cię, jesteś super mamą :D Trójka dzieci to pewnie wyzwania, zwłaszcza w czasie chorob :(
    Mam nadzieje, ze juz Wam przeszlo i zycze duzo zdrowia ;) a Olaf musi wyglądać obłędnie w różowym aucie :D

My fotelik zmieniamy gdzieś tak w marcu, jesli mój okruch osiągnie wagę 9 kg, a póki co sie na to nie zanosi :/ modle się, zeby na kontroli w przyszlym tygodniu przekroczyła 7 kg :/
    my zastanawiamy sie nad Easy-Go Maxima. Całkiem fajnie wygląda.

km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasju Ty to masz kruszynke malutką. Niech przybiera na wadze ale mega drobna. My jutro na ostatnie szczepienie na zoltaczke. ;)

• kasju Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm, taki mój mały Bąbel ;) chociaż nie wygląda, bo pucusiowata jest :) Jak tam po szczepieniu?:)

km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • jane Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasju, moja córeczka niewiele większa :) choć od kiedy je coś więcej niż mleczko to szybciej zaczęła rosnąć.

Aga, my też ostatnio mieliśmy to szczepienie. Było po nim ok, ale guzek na rączce został. A jak u Was?

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co pierwszy raz dostał szczepienie w rękę zawsze było w nogę także obserwuje. Narazie spokój zobaczymy w nocy czy rano. Jedynie co to był dość marudny i pierwszy raz płakała przy szczepieniu może dlatego, że w nowe miejsce i jest troszkę juz straszy kuma o co chodzi. Ogólnie nigdy nie zauważył, nawet, że ma szczepienie. ;););)

Następne dopiero w lipcu ciesze się ;););)

Podobno panuje okropna grypa mam nadzieje, ze nie przenieśliśmy niczego z przychodni.

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnoe dziewczyny jak to jest?
    My mielismy szczepienie ze 3 tyg temu. Maly mial lekko podniesionat temperaturę i właśnie zrobil mu sie taki guzek. Smarowalam altacetem. W przychodni powiedzieli ze czasem cos takiego sie robi i jezeli malego nie boli ani nie przeszkadza w ruszaniu raczka to jest ok.
    Teraz juz prawie nic nie czuc ale wg mnie dlugo sie utrzymywalo. Czy cos takiego traktuje sie jako NOP?
    I co z następnym szczepienien po wystapieniu takiego odczynu?
    Fakt ze 1x dostal wtedy pneumo ale nie wystąpilo to na nodze tylko na rece gdzie miał wzwb a przeciez juz nie pierwszy raz miał to szczepienie.

Ja chce sie tylko pochwalic ze mojemu bobaskowi przebil sie ząbek :D
    Fakt ze narazie tylko kropeczka mala ale juz na łyżeczce slychac i zarys całego zabka mamy zaraz pod dziaslami wiec chyba lada dzien bedzie caly :D
    Ale wiecie moze to głupie ale przykro mi z tego powodu :|
    Bo to oznacza ze moj maluszek przestaje być maluszkiem :(
    Zawsze jak płakał mial taka warge w pokowke i taka śmieszna minke robil pokazujac szczerbate dziaselka. Z zabkiem juz tak slodko to nie bedzie wygladac ;)

3i49o7esw7obg123.png
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie przez tę grypę boję się wychodzić z małą :/ w sumnie tylko do sklepu ale jak stałam z nią w kolejce a za mną jakiś chłopiec tak mocno kaszlał, że już miałam zostawić zakupy i zwiewać! :/ Blanka się jakoś trzyma (odpukać). Też następne szczepienie dopiero w czerwcu więc trochę odsapnie :) ale mamy teraz w lutym kardiologa, bo jakiś szmer nad serduszkiem słychać :( oby to nic poważnego.

Dziewczyny mam pytanie, jak wygląda wasz dzień żywieniowo-drzemkowy? Co, o której i jakie porcje zjadają Wasze maluszki?

Ja karmię piersią i mam taki wrażenie, że tam mało co jest. Takie suchary mam, może to unormowanie, ale nie nabierają mi już piersi, mała coś tam ciągnie ale szybko głodnieje.

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ktoś używa pieluszek z Lidla?

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
‹‹ 1334 1335 1336 1337 1338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ