Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Zeby bylo tak jak mowicie dziewczyny:( wysiadam juz psychicznie po prostu. Bylam u kontroli jakies 3 tygodnie temu to lekarz stwierdzil ze tu zebow to szybko nie bedzie. A z niespania wyrosnie... Ale mloda jest chronicznie zmeczona i to mnie martwi. Ale spac niw i koniec!
-
Młoda doskonale Cie rozumiem nasze noce tez bardzo ciężkie. Dobrze, że moi rodzice dziś przyjechali bo bym nie wytobila... Młody w nocy ciągle się budził do tego jest okropnie marudny... Jutro mamy 7 miesięcy jupi
Co do jedzenia dzieci to wydaje mi się, bardzo indywidualna kwestia. Na sile nic nie wciśniemy. Nam udało się nauczyć młodego jeść co 4 godziny ale tylko dlatego, że byliśmy na mm.Syn Filip 28 czerwiec -
Hejo, rzadko się udzielam. U nas na szczęście Nocki super śpi całe bez jedzenia i bez pobudek do 9. Mamy 4 zęby I idą kolejne przez to słaby apetyt i 3 kupy dziennie ładnie siedzi i wstaje na nóżki za tydzień 8 miesiecy1 ivf - styczen 2015 Polna Poznań 4 transfery
2 ivf - sierpien 2015 Medart Poznań 1 transfer 8b i 8a 9dpt 28,51 11dpt 67,32 14dpt 192,86 27dpt serduszko ❤ jest synek urodzony czerwiec 2016
3 ivf ?? ) -
Dorinko, tak, karmię piersią. Ale nie wyobrażam sobie, tak jak mówisz, głodzić dziecka, nawet jakbym karmiła mm. W sumie pierwszy raz coś takiego słyszę Żeby nawet jedno karmienie w nocy zaszkodziło...
mloda1995, moze własnie to chroniczne zmeczenie nie daje jej spac? Zwłaszcza, ze z tego co pamietam, opowiadalas, ze Twoja córka jest bardzo aktywna Może przez to, że za dnia jest cały czas w ruchu przeszkadza jej w uspokojeniu się i spokojnym spaniu? My mamy problem z drzemkami w dzień, Ola rozrabia, a jak się robi śpiąca i chce ją uśpić to jest wojna i wrzask. Dopiero jak chwile posiedzimy w ciszy to się przytula i powoli zasypia... Ale oczywiscie na rękach.
mysza, no to pokaźna ilość ząbków już u Was zazdroszcze nocekAleksandra, 27.06.2016, 10:51, 54cm, 3600g
2017-7tc💔 -
Kasju dziękuję bardzo
Nam wychodzi 3 ząb górna jedynka Juz widać biały punkt hihi
Czy myślicie juz o zmianie fotelika samochodowego?? Czy macie jeszcze cały nosidełko??
Może polecacie jakieś??
Nasze nosidełko niby do 13 kg ale zastanowimy się już nad zmianą
Syn Filip 28 czerwiec -
Aga u nas jeszcze nosidełko i pewnie szybko nie zmienimy bo młoda nie ma nawet 8kg, a kolejny fotelik od 9. Ale jak tylko dobijemy do tej wagi to będziemy chcieli zmienić bo w nosidle niewygodnie. No właśnie tylko nie wiemy na jaki fotelik? Wygoda i bezpieczeństwo to podstawa.kochana córeczka 16.06.2016
-
My już zmieniliśmy bo nasz klocek waży prawie 10 kg ale mamy od 0 do 25kg na razie jeździ tyłem
1 ivf - styczen 2015 Polna Poznań 4 transfery
2 ivf - sierpien 2015 Medart Poznań 1 transfer 8b i 8a 9dpt 28,51 11dpt 67,32 14dpt 192,86 27dpt serduszko ❤ jest synek urodzony czerwiec 2016
3 ivf ?? ) -
Ciężki tydzień za mną, trójkę dzieci miałam chorych i prawie całymi dniami byłam z nimi sama. Nie wiem jak mogłam nie zwariować ale podołałam.
Olaf w ogóle nie lubi soczkow, no może trochę wypije i tyle. Najwoli wodę ale ja się cieszę, wszystkie moje dzieci piją jej dużo i lubią. Na każdy spacer (jak jest cieplo) przypominają, mamuś weź wodę.
Kurcze trochę mnie martwi, że mały je tak mało obiadu i innych posiłków, kaszki juz prawie w ogole ale jak mu dam pierś to omało jej nie urwie.
Nie wiem czy jak każdy chłopczyk ale uwielbia jeździć na samochodziku, po córce mamy różowy jak tylko zostawię go na dywanie to pędzi do samochodziku i bruuu bruuuu robi
Ahh i papa załapał. Jeszcze nie jakoś idealnie ale macha rączką jak się mu powie albo jak siedzi na samochodzie
Dalej nie ruszył z raczkowaniem, za to czołga się jak zawodowy żołnierz.
My jeszcze ze zmianą fotelika poczekamy do wiosny. Tak samo z wózkiem. -
Zwykły nie jakiś wypasiony ale wygodny I bezpieczny a to najważniejsze. Na razie zamontowany tyłem bo waga ok co do jazdy przodem ale wolę dbać o jego słaby jeszcze kręgosłup lorreli jupiter
Agabtm lubi tę wiadomość
1 ivf - styczen 2015 Polna Poznań 4 transfery
3 ivf ?? ) -
Iwa2016, współczuję ciężkiego tygodnia, ale tez podziwiam Cię, jesteś super mamą Trójka dzieci to pewnie wyzwania, zwłaszcza w czasie chorob
Mam nadzieje, ze juz Wam przeszlo i zycze duzo zdrowia a Olaf musi wyglądać obłędnie w różowym aucie
My fotelik zmieniamy gdzieś tak w marcu, jesli mój okruch osiągnie wagę 9 kg, a póki co sie na to nie zanosi modle się, zeby na kontroli w przyszlym tygodniu przekroczyła 7 kg
my zastanawiamy sie nad Easy-Go Maxima. Całkiem fajnie wygląda.Aleksandra, 27.06.2016, 10:51, 54cm, 3600g
2017-7tc💔 -
Wiecie co pierwszy raz dostał szczepienie w rękę zawsze było w nogę także obserwuje. Narazie spokój zobaczymy w nocy czy rano. Jedynie co to był dość marudny i pierwszy raz płakała przy szczepieniu może dlatego, że w nowe miejsce i jest troszkę juz straszy kuma o co chodzi. Ogólnie nigdy nie zauważył, nawet, że ma szczepienie.
Następne dopiero w lipcu ciesze się
Podobno panuje okropna grypa mam nadzieje, ze nie przenieśliśmy niczego z przychodni.Syn Filip 28 czerwiec -
No wlasnoe dziewczyny jak to jest?
My mielismy szczepienie ze 3 tyg temu. Maly mial lekko podniesionat temperaturę i właśnie zrobil mu sie taki guzek. Smarowalam altacetem. W przychodni powiedzieli ze czasem cos takiego sie robi i jezeli malego nie boli ani nie przeszkadza w ruszaniu raczka to jest ok.
Teraz juz prawie nic nie czuc ale wg mnie dlugo sie utrzymywalo. Czy cos takiego traktuje sie jako NOP?
I co z następnym szczepienien po wystapieniu takiego odczynu?
Fakt ze 1x dostal wtedy pneumo ale nie wystąpilo to na nodze tylko na rece gdzie miał wzwb a przeciez juz nie pierwszy raz miał to szczepienie.
Ja chce sie tylko pochwalic ze mojemu bobaskowi przebil sie ząbek
Fakt ze narazie tylko kropeczka mala ale juz na łyżeczce slychac i zarys całego zabka mamy zaraz pod dziaslami wiec chyba lada dzien bedzie caly
Ale wiecie moze to głupie ale przykro mi z tego powodu
Bo to oznacza ze moj maluszek przestaje być maluszkiem
Zawsze jak płakał mial taka warge w pokowke i taka śmieszna minke robil pokazujac szczerbate dziaselka. Z zabkiem juz tak slodko to nie bedzie wygladac -
właśnie przez tę grypę boję się wychodzić z małą w sumnie tylko do sklepu ale jak stałam z nią w kolejce a za mną jakiś chłopiec tak mocno kaszlał, że już miałam zostawić zakupy i zwiewać! Blanka się jakoś trzyma (odpukać). Też następne szczepienie dopiero w czerwcu więc trochę odsapnie ale mamy teraz w lutym kardiologa, bo jakiś szmer nad serduszkiem słychać oby to nic poważnego.
Dziewczyny mam pytanie, jak wygląda wasz dzień żywieniowo-drzemkowy? Co, o której i jakie porcje zjadają Wasze maluszki?
Ja karmię piersią i mam taki wrażenie, że tam mało co jest. Takie suchary mam, może to unormowanie, ale nie nabierają mi już piersi, mała coś tam ciągnie ale szybko głodnieje.
Blanka