Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja muszę zacząć dawać małej wodę bo na razie na popicie cyc. Kilka razy próbowałam z wodą ale niezbyt jej wchodziła.
Co do pieluch u nas do spania i na spacery pampersy premium a po domu dada premium. Pampersy mają taki nieprzyjemny zapach, ale dla pupki są najlepsze. Teraz jak Martynka potrafi przespać całą noc dają radę i choć rano pielucha jest ciężka jak kamień, to pupka jest sucha. Dady są trochę mniej chłonne ale za to większe i przyjemniejsze w dotyku.kochana córeczka 16.06.2016 -
Ja daje wodę przegotowana z sokiem z bzu (bardzo zdrowy na ta porę roku). Co do pieluszek to używamy dada premium , ale staram sie w ciagu dnia dwa razy po kilkanaście minut kłaść z gola pupą ,ewentualnie tetrową zakładam. Widzę ze można juz podawac jajko, wiec jutro tez sprobuje podac malemu, poki co na szczescie ma spory apetyt, je wszystko co mu sie da.
-
U nas idą górne jedynki na potęgę młody marudny dzień tragedia ciągły płacz i marudzenie nawet dałam mu czopek viburcol bo już nie wiedziałam co. Dziś nie chciał jeść tylko pić a pije wodę z sokiem z hipp rozcienczam mu zawsze, żeby też nie pił tylko soku. Wodę różnie albo żywiec Zdrój, Nestlé albo ta dla mam i dziecka. Generalnie zawsze wodę przegotowaną robie pomimo, że jest z butli.
Kiepski dzień dziś jestem wykończona. W dodatku dalej młody nie akceptuje nikogo poza mną i tata. Dziś poszłam się odstresowac myjąc łazienkę i po 10 minutach dziadkowie oddali mi młodego bo tak płakał. W ramach rewanżu umyli cała kabinę mały terrorysta tylko Mama i mama.... A u dziadków ryk, łzy i histeria....Syn Filip 28 czerwiec -
kasju wrote:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/54d067737066.jpg
Ja mam takiego. I szczerze to nawet nie wiem jakie on ma fukcje bo korzystalam z niego kilka razy a najdluzszy byl dzis jak robilam test ile szumi -
Agabtm doskonale cie rozumiem
Wprawdzie moj nie jest (niestety) az tak ro mnie przwiazany zeby chciec byc tylko u mnie ale wczoraj i dzis to byl dramat. Ciągle placz i marudzenie. Co położyłam go na macie i poszlam siasc na sofie to ten juz z marudzeniem w moja strone, chyta sie nogi i placze. Nie nie mam serca go nie nosic i nie przytulać jak tego teraz wyjatkowo potrzebuje Na rekach zadowolony, usmiechniety:) Wiec większość dnia sie nosimy albo siedzimy na kolankach u mamusi
Z mezem skoczylismy na zakupy i wyskoczyłam na moment do biedronki po pampersy właśnie. Nie bylo mnie z 10min. Maz zostal z malym w aucie. Ide z tymi pampersami a maz wyskakuje z auta i "choc szybko bo placze i sie go uspokoic nie da". I sobie mysle....a przekonaj sie co ja mam caly dzien Bo on zdziwiony ze ja juz o 21 chce isc spac bo padam
Dorjana lubi tę wiadomość
-
Dorinka mój akurat z mężem spoko pomimo że pracuje całe dnie i jestem sama z młodym to wie, że to jego tata. Częściej spędzamy czas z dziadkami jednak pomimo tego nie ma opcji, żeby z nimi zostać od poniedziałku znowu będziemy cały czas u dziadków. FILIP mimo spędzania czasu z dziadkami nie zostanie u nich..... Tylko Mama i tata.
Dorinko czasem mężowie myślą, że to tak lekko z dzieckiem przecież jesteśmy na urlopie macierzyńskim i cały dzień się bawimy hahahha dobrze, że Twój mąż chociaż na chwilkę zobaczył jak to jest jak dziecko marudzi i płacze. Da mu to może trochę do myślenia .
My też chodzimy spać po 21 ;(;(;( hahhaha padamy na pysk po całym dniu.
Co do aplikacji baby sleeper to w momencie SMS i innych aplikacji to gdy on działa nie słychać dźwięku wiadomości należy taka opcje zaznaczyć w ustawieniachSyn Filip 28 czerwiec -
Dorinko, dzieki za info w sprawie szumiącego
Agabtm, szukałam tej aplikacji, ale ja mam windowsa i znalazlam tylko jakąs sleep baby sleep ale jest komunikat ze trzeba wyciszac telefon i sie wylacza szum jak dzwoni ale dziekuje Ci rowniez za to info, w marcu bede zmieniac telefon, to wezme z androidem zeby to miec
Iwa2016 jak Wasze zdrowie??Aleksandra, 27.06.2016, 10:51, 54cm, 3600g
2017-7tc💔 -
Kasju, a dziękuję, już lepiej u nas. Najstarsza córka w domu bo ma ferie ale zdrowa, Olaf też ok, Iza poszła do przedszkola po nowe wirusy i zarazki
Kasju, a jaki masz teraz telefon? Ja miałam samsunga i nie chciałam żadnego innego, zła na męża byłam jak o innych telefonach nawet mówił. Ja tylko samsung i samsung. Jednak mąż kupił mi huawei honor 8 i się zakochałam od drugiego wejrzenia polecam bo jest genialny oraz śliczny i w sumie to podobny do samsunga.
Jane, takie potrzasanie glowka to to wtedy dziecko siku zrobilo, jeśli chodzi nam o to samo, takie otrzepanie się jakby z zimna?
W sobotę Olaf spadł z łóżka. I skończyło się spanie na łóżku, usypiam na rękach ale przenoszę do łóżeczka, trwa to trochę dłużej ale uśnie. Dopóki ja nie przyjdę spać do sypialni bo wtedy biorę go i śpimy razem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 10:33
-
Iwa2016 u Nas też był upadek z łożka. Taki niepełny, bo nogi mąż złapał w ostatniej chwili, ale gdzieś tam stuknął i dodatkowo się wystarszył. Więc płacz byl okropny.
Dziś Nam wybija 8 miesięc. Młody pełza, podnosi się do raczkowania, ale jeszcze nie ruszył. Zębów nadal brak za to dziąsła MASAKRA.
Co do misia to my mamy i do zasypiania zawsze od małego włączamy. Nie wiem nawet czy be tego by zasnął. W aucie zasypia bez. Ale w domu niezawodny Nasz gadżet. Z tym, że Wiktor nigdy nie był usypiany. Ani kołysany, ani noszony na rękach. Od małego jest kladziony do łożeczka jak jest pora spania, szum włączam i wychodzę z sypialni. Ostatnio zdarza się, że gdzieś utknie, bo jak pełza to przemierza łożeczko, a to rogala na siebie zwali. Ale ogólnie do zasypiania jest ideał.
a jak Wasze maluchy z jedzeniem grudkowatych posiłków? U Nas papka, zupki z grudkami nie bardzo chce jeść no i odruch ma za to np. chleb z awokado zjada w kawałkach. Sama nie wiem o co chodzi. -
Iwa2016, o dziekuje za recenzje a jakie robi zdjecia? ja mam teraz microsoft lumie... ale przerzucam się na androida, wlasnie huawei lub HTC juz mnie ten mój zaczyna wkurzać
Iwa, u nas takie ataki płaczu, histerii wręcz, zdarzają się czasami przy pobudkach... nie wiadomo czemu, czy jej sie coś śni czy co, ale ciezko sie ma pozniej uspokoić
ma_rka, moja Ola to nie zdąrzy ogarnąć czy są grudki czy nie, wszystko łyka jak gąska, jeszcze nie zdarzyło się jeszcze żeby coś wybrzydzała
Co do upadków i wypadków... Mąż bawił się wczoraj z Młodą dosłownie 20 minut i słysze nagle dup... i ryk. Przychodze a tam guzior na pół czoła i tylko to spojrzenie mena "nie wiem jak to się stało", no boskoAleksandra, 27.06.2016, 10:51, 54cm, 3600g
2017-7tc💔 -
Kasju, wiesz? Ja się na tym nie znam tych pikselach, nie wiem ile i co miał mój samsung i ile ma ten ale zdjęcia teraz ten robi piękne, takie wyraziste miodzio, polecam.
Jej ale super, że wasze dzieci jedzą tak pięknie. Moja Iza jadła wszystko i dużo i taka zadowolona byłam, myślalam, że Olaf też będzie jadł ładnie a tu tak malutko je.
I kupy nie było od soboty, znów jakiś przestój.kasju lubi tę wiadomość
-
Ma_rka u nas też grudki są be, a potrafi zjeść chrupka czy makaron z marchewką w kawałkach. Nie wiem z czymm to związane. Byliśmy dziś u logopedy i podobno mała ma za krótkie wędzidelko czy jak to się nazywa przy języku. Za dwa miesiące kontrola w OWI i wtedy zdecydują czy trzeba podciąć. Wolałabym jednak to skonsultować. Myślicie że iść z tym do laryngologa?kochana córeczka 16.06.2016
-
Jane, nam powiedzieli zaraz po porodzie, że jest krótkie wędzidełko i jak mała skończy rok trzeba będzie podciąć. Podpytałam położnej na wizycie patronażowej czy nie można tego zrobić wcześniej a ona powiedziała, że na pewno tak. Poszliśmy w październiku i laryngolog powiedział, że najlepiej podciąć jak najwcześniej. Niestety na nfz termin był na początek stycznia, ale mamy to już za sobą. Sam zabieg trwał chwilę. Żel znieczulający podziałał i mała nawet się nie zorientowała. Mieliśmy taki problem też z synem, ale okazało się dopiero w przedszkolu, jak mając 4 lata dziwnie mówił "sz", że to przez wędzidełko. Wtedy podcięcie było tragedią, no i zanim nauczył się prawidłowo wymawiać głoski też trochę trwało.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 20:45