X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Helenucha Klucha hehe propo zachcianek... Naszło mnie na jabłecznik, pogoniłam męża do sklepu i zjadłam całe 0,5 kg :D

a ja nawet słodkich owoców nie mogę jeść, jak jest banan już bardziej dojrzały to mnie sam zapach odrzuca. Jem same konkretne rzeczy i mąż nawet twierdzi, że lekko przesalam potrawy :P

Paula222 lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena mamy całkiem inne zachcianki :) Zobaczymy co nam po poznaniu płci dziecka wyjdzie, czy zachcianki mają jakiś wpływ ;)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG

Wysłany: 24 października 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula też jestem tego ciekawa! a pamiętasz jak miałaś z Frankiem?

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaaak :) Uwielbiałam mięso mięso i jeszcze raz mięso, szczególnie na początku ciąży. Kapustę kiszoną kupowałam w kg wiaderkach itd :) Słodycze do jakich mnie ciągnęło to były lody :) A na koniec ciąży codziennie na śniadanie jadłam kanapki z czekoladą...I miałam zero mdłości, nic kompletnie. Teraz jest inaczej, mam fazy na słodycze i codziennie rano nie chce mi się śniadania. No ale zobaczymy :)

mia6 lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG

Wysłany: 24 października 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też bym chciała synka :D może ta kapusta to dobry znak heheh :D

Paula222, mia6 lubią tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży z synkiem marzył mi się syn, no i mam :) Teraz chciałabym córkę, ale jak będzie drugi syn to chociaż Franek będzie miał z kim o dziewczynach gadać :P Z resztą, ja chcę jeszcze jedno dziecko :) Tzn łącznie 3.

Helen, Zołzi, mia6 lubią tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Helen Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z zachciankami u mnie jest podobnie, słodkiego nie ruszam, ale uwielbiam owoce, za ananasem chodziłam tydzień w końcu udało mi się kupić świeżego. Ostatnio chodzą mi po głowie włoskie orzechy, muszę sobie ich jutro nałupać. Ale domowym cieplutkim jabłecznikiem bym nie pogardziła :) ale to muszę do mamy pojechać, robi swietny na mące kukurydzianej, rozpływa się w ustach. Czekoladę to tez zjem ale malutko, a wczesniej łasuch był ze mnie na słodkie.
    Ogólnie warzywa, mięsa nie jem już od początku cyklu w którym zaszłam, więc specjalnie mnie nie ciagnie, chodz raz odwiedziłam Kfc na bsmarta, pojedynczy wybryk..tez mnie ciekawy płec, ale moze sie uda podglądnąc na prenatalnych :P. Mdłosci nie mam, ale pryszczy mnostwo, choc juz sie uspokaja, i do włosy lecą jeszcze trochę.Patrząc na swój cykl to raczej w stronę dziewczynki niż chłopca, bo serduszkowanie było na 2dni przed owulką...ale to roznie moze byc :P.
    a wy jak tam? monitorowałyście cykl?
    ps. chetnie bym zjadła taki bigosik z ładnej kapustki :)

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane. Chciałabym nieśmiało do Was dołączyć, choć dopiero w poniedziałek usg i jeszcze potwornie się boję.

Helenucha Klucha, bloodflower, Helen, Paula222, Agatka86, mia6, Kourtney, Annielove, Sanna lubią tę wiadomość

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ochote na mieso, buraki w sumie kapuste yez bym zjadla, albo żurek. Z Hanka pamietam ze szczegolnie na poczatku mialam ochote na sledzie, potem lody i wzetki

Helen lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    W ciąży z synkiem marzył mi się syn, no i mam :) Teraz chciałabym córkę, ale jak będzie drugi syn to chociaż Franek będzie miał z kim o dziewczynach gadać :P Z resztą, ja chcę jeszcze jedno dziecko :) Tzn łącznie 3.
    o kurczę to dużą rodzinę będziecie mieli..
    ja dopiero zaczynam a mam na karku 32, wiec nie wiem czy sił starczy na taką gromadkę :P

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wg usg dzisiaj wchodzę w 10tydzień, jeszcze trzy i Itrymestr za nami :)) i ten cały strach o wszystko :) ale czuję ze wszystko będzie dobrze <3 chodź czy to normalne ze jedynymi objawami jest uczucie rozciagania macicy i sennosc i wrazliwosc na zapachy?chyba ciąza jest dla mnie póki co łaskawa :)

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Ja mam ochote na mieso, buraki w sumie kapuste yez bym zjadla, albo żurek. Z Hanka pamietam ze szczegolnie na poczatku mialam ochote na sledzie, potem lody i wzetki
    buraki tez lubimy, jem je regularnie :)
    na początku ciązy zjadłam sama gar zupy z buraków :P dla męza został jeden talerz zupy :D

Quatriona lubi tę wiadomość

feegu6l.png

Wysłany: 24 października 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    Z zachciankami u mnie jest podobnie, słodkiego nie ruszam, ale uwielbiam
    a wy jak tam? monitorowałyście cykl?

my się staraliśmy 9 miesięcy i ten ostatni był pod obserwacją, testy owu, temperatura, śluz i szyjka tylko nie robiłam monitoringu usg. Serducha były na trzy, dwa i jeden dzień przed owu i jeszcze jedno na dokładkę już po. W samym dniu owulacji jakoś nie mieliśmy już siły, więc ciężko trochę stwierdzić kto się z tego wszystkiego wykluje :)

Zołzi lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    my się staraliśmy 9 miesięcy i ten ostatni był pod obserwacją, testy owu, temperatura, śluz i szyjka tylko nie robiłam monitoringu usg. Serducha były na trzy, dwa i jeden dzień przed owu i jeszcze jedno na dokładkę już po. W samym dniu owulacji jakoś nie mieliśmy już siły, więc ciężko trochę stwierdzić kto się z tego wszystkiego wykluje :)

My tak samo, w trafionym cyklu temperatura, sluz, szyjka i testy owu. okazalo sie ze owu wystapila 3 dni pozniej niz wynikalo to z kalkulatorów. Serduszka prawie codziennie :-)

zachcianki to mam cały czas ale jak już ląduje przede mną miseczka wypragnionych lodów cytrynowych to po 2 łyżkach mam dość... Wczoraj przed snem musialam zjesc rybę i czosnek bo myslalam ze zwariuje a potem w nocy było mi niedobrze jak czulam od siebie ten zapach :-)

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

201606207452.png
  • mamaNika Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Mam pytanie: czy dostalyscie zwolnienia z kodem B jeśli nie było widać jeszcze serduszka?
    Ja dostałam z kodem b. Pęcherzyk jeszcze był tak maly że nie założono mi jeszcze karty a tu zw

DeLaCruz lubi tę wiadomość

• madziak2202 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Madziak a czy ty juz widzialas <3?

taaak :) 6t 1 dz

Kourtney lubi tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my też uciekamy do Grycana na deser a potem do kina :) Miłego wieczoru :*

Helen, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

• Kamenka Ekspertka

Wysłany: 24 października 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzi wrote:
    Nie martw sie, wszystko w normie! :-) Ja byłam pierwszy raz w 4t1d i nic nie było widać. Lekarz stwierdził ze macica rozpulchniona wiec pewnie ciąża. Ale wtedy juz bylam po 2 betach i pozytywnym tescie ciazowym (cien cienia ale był! ). Teraz jak byłam 5t4d to był pecherzyk i zarodek, na serduszko za wczesnie. Ale za to wg pomiarow wiek zarodka zgadzał sie z wiekiem liczonym od OM. :-)

no mam nadzieje ze tak kochana bedzie .....

Magdzialena ja tez mam na 28czerwiec ;-)

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w pierwszej ciąży serduchowalismy dzień przed owu i jest synek. Teraz wyszło tak samo. No zobaczymy, zobaczymy... :)

Helenucha Klucha, Paula222, Helen lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    o kurczę to dużą rodzinę będziecie mieli..
    ja dopiero zaczynam a mam na karku 32, wiec nie wiem czy sił starczy na taką gromadkę :P

Dużą :) Od zawsze chciałam 3 , mąż też, ale jakoś nam nie po drodze jako że to już moja 4 ciąża ... No cóż mam nadzieję że 3 przyjdzie łatwiej :)

U mnie z synkiem <3 było przed owu, <3<3 w dniu owu i <3<3 dwa dni po ;)
    A teraz <3 dzień przed i <3 dzień po, no zobaczymy :)

Helen lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ