X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Helenucha Klucha hehe propo zachcianek... Naszło mnie na jabłecznik, pogoniłam męża do sklepu i zjadłam całe 0,5 kg :D

a ja nawet słodkich owoców nie mogę jeść, jak jest banan już bardziej dojrzały to mnie sam zapach odrzuca. Jem same konkretne rzeczy i mąż nawet twierdzi, że lekko przesalam potrawy :P

Paula222 lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena mamy całkiem inne zachcianki :) Zobaczymy co nam po poznaniu płci dziecka wyjdzie, czy zachcianki mają jakiś wpływ ;)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG

Wysłany: 24 października 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula też jestem tego ciekawa! a pamiętasz jak miałaś z Frankiem?

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaaak :) Uwielbiałam mięso mięso i jeszcze raz mięso, szczególnie na początku ciąży. Kapustę kiszoną kupowałam w kg wiaderkach itd :) Słodycze do jakich mnie ciągnęło to były lody :) A na koniec ciąży codziennie na śniadanie jadłam kanapki z czekoladą...I miałam zero mdłości, nic kompletnie. Teraz jest inaczej, mam fazy na słodycze i codziennie rano nie chce mi się śniadania. No ale zobaczymy :)

mia6 lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG

Wysłany: 24 października 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też bym chciała synka :D może ta kapusta to dobry znak heheh :D

Paula222, mia6 lubią tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży z synkiem marzył mi się syn, no i mam :) Teraz chciałabym córkę, ale jak będzie drugi syn to chociaż Franek będzie miał z kim o dziewczynach gadać :P Z resztą, ja chcę jeszcze jedno dziecko :) Tzn łącznie 3.

Helen, Zołzi, mia6 lubią tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Helen Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z zachciankami u mnie jest podobnie, słodkiego nie ruszam, ale uwielbiam owoce, za ananasem chodziłam tydzień w końcu udało mi się kupić świeżego. Ostatnio chodzą mi po głowie włoskie orzechy, muszę sobie ich jutro nałupać. Ale domowym cieplutkim jabłecznikiem bym nie pogardziła :) ale to muszę do mamy pojechać, robi swietny na mące kukurydzianej, rozpływa się w ustach. Czekoladę to tez zjem ale malutko, a wczesniej łasuch był ze mnie na słodkie.
    Ogólnie warzywa, mięsa nie jem już od początku cyklu w którym zaszłam, więc specjalnie mnie nie ciagnie, chodz raz odwiedziłam Kfc na bsmarta, pojedynczy wybryk..tez mnie ciekawy płec, ale moze sie uda podglądnąc na prenatalnych :P. Mdłosci nie mam, ale pryszczy mnostwo, choc juz sie uspokaja, i do włosy lecą jeszcze trochę.Patrząc na swój cykl to raczej w stronę dziewczynki niż chłopca, bo serduszkowanie było na 2dni przed owulką...ale to roznie moze byc :P.
    a wy jak tam? monitorowałyście cykl?
    ps. chetnie bym zjadła taki bigosik z ładnej kapustki :)

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane. Chciałabym nieśmiało do Was dołączyć, choć dopiero w poniedziałek usg i jeszcze potwornie się boję.

Helenucha Klucha, bloodflower, Helen, Paula222, Agatka86, mia6, Kourtney, Annielove, Sanna lubią tę wiadomość

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ochote na mieso, buraki w sumie kapuste yez bym zjadla, albo żurek. Z Hanka pamietam ze szczegolnie na poczatku mialam ochote na sledzie, potem lody i wzetki

Helen lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    W ciąży z synkiem marzył mi się syn, no i mam :) Teraz chciałabym córkę, ale jak będzie drugi syn to chociaż Franek będzie miał z kim o dziewczynach gadać :P Z resztą, ja chcę jeszcze jedno dziecko :) Tzn łącznie 3.
    o kurczę to dużą rodzinę będziecie mieli..
    ja dopiero zaczynam a mam na karku 32, wiec nie wiem czy sił starczy na taką gromadkę :P

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wg usg dzisiaj wchodzę w 10tydzień, jeszcze trzy i Itrymestr za nami :)) i ten cały strach o wszystko :) ale czuję ze wszystko będzie dobrze <3 chodź czy to normalne ze jedynymi objawami jest uczucie rozciagania macicy i sennosc i wrazliwosc na zapachy?chyba ciąza jest dla mnie póki co łaskawa :)

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Ja mam ochote na mieso, buraki w sumie kapuste yez bym zjadla, albo żurek. Z Hanka pamietam ze szczegolnie na poczatku mialam ochote na sledzie, potem lody i wzetki
    buraki tez lubimy, jem je regularnie :)
    na początku ciązy zjadłam sama gar zupy z buraków :P dla męza został jeden talerz zupy :D

Quatriona lubi tę wiadomość

feegu6l.png

Wysłany: 24 października 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    Z zachciankami u mnie jest podobnie, słodkiego nie ruszam, ale uwielbiam
    a wy jak tam? monitorowałyście cykl?

my się staraliśmy 9 miesięcy i ten ostatni był pod obserwacją, testy owu, temperatura, śluz i szyjka tylko nie robiłam monitoringu usg. Serducha były na trzy, dwa i jeden dzień przed owu i jeszcze jedno na dokładkę już po. W samym dniu owulacji jakoś nie mieliśmy już siły, więc ciężko trochę stwierdzić kto się z tego wszystkiego wykluje :)

Zołzi lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    my się staraliśmy 9 miesięcy i ten ostatni był pod obserwacją, testy owu, temperatura, śluz i szyjka tylko nie robiłam monitoringu usg. Serducha były na trzy, dwa i jeden dzień przed owu i jeszcze jedno na dokładkę już po. W samym dniu owulacji jakoś nie mieliśmy już siły, więc ciężko trochę stwierdzić kto się z tego wszystkiego wykluje :)

My tak samo, w trafionym cyklu temperatura, sluz, szyjka i testy owu. okazalo sie ze owu wystapila 3 dni pozniej niz wynikalo to z kalkulatorów. Serduszka prawie codziennie :-)

zachcianki to mam cały czas ale jak już ląduje przede mną miseczka wypragnionych lodów cytrynowych to po 2 łyżkach mam dość... Wczoraj przed snem musialam zjesc rybę i czosnek bo myslalam ze zwariuje a potem w nocy było mi niedobrze jak czulam od siebie ten zapach :-)

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

201606207452.png
  • mamaNika Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Mam pytanie: czy dostalyscie zwolnienia z kodem B jeśli nie było widać jeszcze serduszka?
    Ja dostałam z kodem b. Pęcherzyk jeszcze był tak maly że nie założono mi jeszcze karty a tu zw

DeLaCruz lubi tę wiadomość

• madziak2202 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Madziak a czy ty juz widzialas <3?

taaak :) 6t 1 dz

Kourtney lubi tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my też uciekamy do Grycana na deser a potem do kina :) Miłego wieczoru :*

Helen, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

• Kamenka Ekspertka

Wysłany: 24 października 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzi wrote:
    Nie martw sie, wszystko w normie! :-) Ja byłam pierwszy raz w 4t1d i nic nie było widać. Lekarz stwierdził ze macica rozpulchniona wiec pewnie ciąża. Ale wtedy juz bylam po 2 betach i pozytywnym tescie ciazowym (cien cienia ale był! ). Teraz jak byłam 5t4d to był pecherzyk i zarodek, na serduszko za wczesnie. Ale za to wg pomiarow wiek zarodka zgadzał sie z wiekiem liczonym od OM. :-)

no mam nadzieje ze tak kochana bedzie .....

Magdzialena ja tez mam na 28czerwiec ;-)

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w pierwszej ciąży serduchowalismy dzień przed owu i jest synek. Teraz wyszło tak samo. No zobaczymy, zobaczymy... :)

Helenucha Klucha, Paula222, Helen lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    o kurczę to dużą rodzinę będziecie mieli..
    ja dopiero zaczynam a mam na karku 32, wiec nie wiem czy sił starczy na taką gromadkę :P

Dużą :) Od zawsze chciałam 3 , mąż też, ale jakoś nam nie po drodze jako że to już moja 4 ciąża ... No cóż mam nadzieję że 3 przyjdzie łatwiej :)

U mnie z synkiem <3 było przed owu, <3<3 w dniu owu i <3<3 dwa dni po ;)
    A teraz <3 dzień przed i <3 dzień po, no zobaczymy :)

Helen lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ