Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
HoniKa89 wrote:Hej Dziewczyny!!! Ja z jedzeniem mam taki problem, że jak mam na coś ochotę to zjem odrazu po zakupie...i z obiadem tez tak jest. Np. zupa na drugi dzien juz mi smierdzi i wydaje sie stara. W ogole wszystko w lodowce wydaje mi sie stare i nic z niej nie ruszam Najbardziej mi podchodzą świeżo ugotowane ziemniaki. Masakra Dzieki dziewczyny za kciuki bo jestem jedna z wizytujących dziś, już nie mogę się doczekac!!! Ciekawe jak biedna Madzialena, i czy zrobili juz USG..Buziaki i zero mdłości dla Was i dla mnie bo jest to straszny dyskomfort
trzymam Kciuku kochana..
co do Madzialena tez mysle o niej ciekawe jak tam w tym szpitalu !HoniKa89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kourtney wrote:Kamenka naprawde ciesz sie ze nie masz mdlosci. nieliczni maja takie szczescie
Ok oby bylo wszystko dobrze kochana....
Ide cos zrobic na obiad dziecku tylko jeszcze sama nie wiem co macie jakies pomysly?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 09:52
-
nick nieaktualny
-
Patutka wrote:Pierwsza:) wiesz, to tylko dwa tygodnie. Jesli bedzie wszystko okej(mam nadzieje) to zobacze serducho. To bedzie koniec 8tygodnia. Zreszta moja praca nie pozwala mi w inne dni oraz musze lrzetrzymac:) tyle kobiet chodzilo jeszcze pozniej. Jesli ma byc dobrze to bedzie. Do prywatnego nie pojde bo to tylko pieniadze zzera
Cześć dziewczyny, witam się już w 11tygodniu, jutro wizyta, nie mogę się doczekać
Patutka powinnaś mieć wizytę przed upływem 10tygodnia, bo kartę ciąży do 10-ego trzeba założyć. Zgodziłaś się na przesunięcie terminu?
ja tez specjalnie nie miałam na początku objawów, każda przechodzi inaczej ciążę, więc się nie przejmuj, to dopiero początki, więc masz prawo czuć się wyśmienicieKourtney lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, wlasnie wrocilam z mojego pierwszego USG. Lekarka przestraszyla mnie prawie na smierc bo nie umiala znalezc dzidziusia, widziala cien ale naszukala sie zanim USG pokazalo malenstwo i serduszko. Widzielismy nasza mala iskierke i wszystko jest w porzadku, wg USG to nasz 7 tydzien i 4 dni (wg okresu 7 tydzien 6 dni).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:38
Kourtney, Andzia SM, Helen, HoniKa89, Paula222, AnnieLov, krysiak, Morwa, kirys, Magdzialena, Kamenka, JennyXS, Kawokado, ruda69742 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Śliczna Fosolka ja zaraz śmigam do pracy Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące A co do jedzenia to ja mam takli problem, że na szczęscie nie jest mi nie dobrze ale nie chce mi się jeść i tak wciskam w siebie rzeczy żeby nie było ze nic nie jem:( No to tyle. Miłego dnia dla wszystkich :-*
-
Kamenka doczytałam twój post o tym lekarzu, przecież to jest nienormalne, jak tak można się wogóle wypowiadać, co za IDIOTA, brak mi słów...i najgorsze, ze potem jeszcze doszło do poronienia.Bardzo mi przykro, ze coś takiego przeszłaś. Teraz mam nadzieję, ze masz już dobrego lekarza i opiekę.
-
Dzien Dobry wszystkim
Dobrych wizyt dla wizytujących dzisiaj Jutro po 14:30 odbieram komplet wynikow moczu i krwi na 18 wizyta
Mam nadzieje za Madzialena napisze nam ze wszytsko dobrze z nia i fasolka.
Co co objawów to u mnie tak samo jak u Kamenki, bez mdłosci i szczególnych objawów (poza wczorajszym lekkim zasłabnieciem). Tak jest to fajne ale tez trochę martwiące.
Piersi od tygodnia przestały bolec jedynie wieczorem robia sie cięższe.
Kourtney:
Próbowałaś pic na mdłosci rumianek z imbirem podobno pomaga?!
dais:
Śliczne maleństwo
Co do lekarza to zapewne sa dobrzy lekarze na NFZ, ale trzeba szukac. Najgorsze sa te terminy czekania co dla mnie jest dziwne bo wiele osób chodzi prywatnie.
Na obiad u mnie pomysłu brak, mam filety z indyka wiec otworze lodowke i poszukam tam inspiracji.
Na 13 musze isc do dzieciaków a tak mi sie nie che dzis...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 10:42
-
Dais, śliczna dzidzia
Patutka, moja szyjka od razu powędrowała wysoko, nie do zmacania Z resztą wolę sobie nie grzebać tam bez potrzeby, żeby nie zaszkodzić.
Kamenko, nie dziwię Ci się w ogóle, że masz uraz do lekarzy z nfz, co za prostak[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
Kourtney wrote:Zjadlam jakiegos sucharka i wypilam herbatke z imbirem i jest lepiej ciekawe na jak dlugo
Ja dalej choruje, w srode dopiero ide do lekarza i mam nadzieje ze to nie zaszkodzi dziecku -
Kamenka wspolczuje poprzedniego lekarza, ja tez chodzilam z NFZ i wspominam to srednio. Lekarz niby byl okay ale w ogole nie prowadzil mi karty ciazy i np nie wpisal terminu porodu. Stad nieporozumienie bo wg okresu bylam juz po terminie a USG mowilo ze jeszcze jest ok i zaczeli wywolywac porod za wczesnie. Pod koniec ciazy przenioslam sie od innego miasta i poszlam prywatnie, efekt nieporownywalny. Wizyta dokladna, lekarz przemily, kazal mi zrobic wszystkie badania o ktorych zapomnial poprzedni, wiec bylam bardzo zadowolona. Wiem, ze sa dobry lekarze z NFZ-tu tylko ciezko ich znalezc.
Co do tej lekarki, to tutaj (w Szwecji) robi sie tylko jedno USG w 18 tygodniu ciazy, wiec poszlam prywatnie wczesniej. Podejrzewam ze lekarka nie przyzwyczajona do szukania takiej malej fasolki i nie bardzo widziala wszystko, ale zbadala tez mi szyjke i nie mowila nic czy zamknieta czy otwarta tylko ze jest dobrze. Wydaje mi sie ze czytalam ze juz powinna byc zamknieta.