Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc dziewczyny. Pisze do was z pytaniem o samopoczucie. wiem ze kazda jest inna ale moze znajdzie sie ktos z podobnymi objawami i przestane swirowac.
Jest to moja trzecia ciaza. dwie poprzednie przeszlam bardzo lajtowo. na poczatku oczywiscie byly mdlosci ale lekkie i tylko po przebudzeniu.
Teraz jestem w 10 tygodniu i czuje sie fatalnie. mdlosci sa okropne - non stop mnie mdli nie tylko rano. caly czas czuje sie jakbym byla chora - kompletny brak siły szczegolnie w ramionach
Do tego bardzo czesto boli mnie zelądek do tego stopnia ze budze sie w nocy ze strasznymi mdlosciami. nie bardzo moge jesc oczywiscie staram sie jak najwiecej , ale ciezko mi cokolwiek przelknac bo wszystko "stoi mi " juz w buzi nie mowiac o przelknieciu .
Dodam ze usg mialalam zrobione niedawno. Pani dodktor powiedziala ze narazie wszystko prawidlowo serduszko bije.
Czy ktoras z was am podobne objawy ? czy waszym zdaniem powinnam wykonac jakies dodatkowe badania? -
nick nieaktualny
-
sylwiak wrote:Ja mialam zawroty glowy na poczatku. Teraz tez mi sie zdarzaja jak np czekam na peronie na metrze i nadjezdza metro to mnie zawraca. Boje sie podejsc blizej. Dopiero jak pociag stoi.
Dzis ide na wizyte o 17... bojeee siee
macie te poduchy, jakie polecacie?
Powodzenia na wizycie:-)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 13:36
AnnieLov lubi tę wiadomość
-
A ja mam taki problem, że nic nie mam ochoty jeść. Na śniadanie codziennie kanapka z serem, wyciskany sok z owoców, kiedy przychodzi pora obiadowa zaczyna się problem, jak tylko pomyślę że mam coś zrobić to na samą myśl robi mi się niedobrze. najgorzej jak mam mieso przygotowac do obiadu. Czy któraś z Was też tak ma? Jak dobie z tym radzić? Przez weekend było ok bo nie musiałam gotować, byliśmy u rodziny;-) ...
-
ja w ogóle nie gotuje... jakoś od 8 tygodnia? Nie mogę się przemóc, jak otwieram lodówkę (własciwie jak tylko pomyśle o jej otwarciu) to mnie mdli Mąż gotuje. Jak podstawi mi pod nos to zjem Dziś na śniadanie jabłko, mandarynka i kiwi, bo były po za lodówką
-
nick nieaktualny
-
To fajnie się macie z tymi obiadami,że nie musicie robić. Ja niestety musze, bo mąż po 10 h w pracy i cały czas na pełnych obotach, córka w wieku 7 lat, wiec obiad musi być codziennie. Tymbardziej,że ja na L4 jestem Ale dzisiaj jest chyba jakiś taki dzień, bo też nic mi się nie chce, ani gotować ani nigdzie wychodzićMagda34
-
maczka32 wrote:Czesc dziewczyny. Pisze do was z pytaniem o samopoczucie. wiem ze kazda jest inna ale moze znajdzie sie ktos z podobnymi objawami i przestane swirowac.
Jest to moja trzecia ciaza. dwie poprzednie przeszlam bardzo lajtowo. na poczatku oczywiscie byly mdlosci ale lekkie i tylko po przebudzeniu.
Teraz jestem w 10 tygodniu i czuje sie fatalnie. mdlosci sa okropne - non stop mnie mdli nie tylko rano. caly czas czuje sie jakbym byla chora - kompletny brak siły szczegolnie w ramionach
Do tego bardzo czesto boli mnie zelądek do tego stopnia ze budze sie w nocy ze strasznymi mdlosciami. nie bardzo moge jesc oczywiscie staram sie jak najwiecej , ale ciezko mi cokolwiek przelknac bo wszystko "stoi mi " juz w buzi nie mowiac o przelknieciu .
Dodam ze usg mialalam zrobione niedawno. Pani dodktor powiedziala ze narazie wszystko prawidlowo serduszko bije.
Czy ktoras z was am podobne objawy ? czy waszym zdaniem powinnam wykonac jakies dodatkowe badania?
Moje obie ciaze tak samo normalka💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Milych wizyt i samych dobrych wiesci dziewczyny. Ciezko was nadrobic. Co do poduchy to poprzednio w ciazy mialam C i nawet sie sprawdzala, teraz mam U i jest genialna. Zajmuje polowe lozka 180, wiec trzeba sie przyzwyczaic, maz narzeka ze sie odgrodzilam, ale wreszcie moge sie wyspac i nie dretwieja mi rece. A mialam z tym straszny problem od poczatku ciazy.
https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0CAcQjRxqFQoTCPLZhr7p9sgCFSrAcgodMIwA1w&url=http%3A%2F%2Fdariana.biz%2Fprodukt%2Fpoduszka-dla-kobiet-w-ciazy-ultra%2F&bvm=bv.106674449,d.bGQ&psig=AFQjCNGR-DHYLY0-NFvL-8eM5NBeb940wQ&ust=1446728397090477
Cos takiego. Nie planuje przechowywac pepowiny i ostatnio tez nie zachowalismy. Ja bym chciala teraz dziewczynke, bo mam juz chlopaka. Planowalismy wszystko tak aby byla dziewczynka, ale zobaczymy czy sie udalo Najwazniejsze aby ciaza przebiegala dobrze i dziecko bylo zdrowe, ale nie obrazilabym sie na dziewczynke Ostatnio nie mielismy zadnego imienia dla dziewczynki i kilka pewniakow dla chlopaka i jest chlopak. Teraz nie mamy nic dla chlopaka i kilka pewniakow dla dziewczynki, wiec mam nadzieje ze bedzie dziewczynka. Jak bedzie chlopak bedzie trzeba na szybko cos wybrac, a poki co nie czuje aby zadne imie chlopiece to bylo wlasnie to. Ja dzisiaj mialam fasolke zolta, szpinak i kurczaka, ale za pozno wzielam sie za jedzenie i bylam juz glodna, wiec skonczylo sie mdlosciami i zjedzeniem kilku lyzek. -
maczka32 wrote:Czesc dziewczyny. Pisze do was z pytaniem o samopoczucie. wiem ze kazda jest inna ale moze znajdzie sie ktos z podobnymi objawami i przestane swirowac.
Czy ktoras z was am podobne objawy ? czy waszym zdaniem powinnam wykonac jakies dodatkowe badania?
Moze powinnas sobie zrobic badanie na kamienie w woreczku zolciowym, bo u mnie wlasnie tak zazwyczaj wygladaja objawy. W ciazy sie czesciej dziewczynom tworza i objawy sa gorsze. Mam nadzieje, ze Ci nic nie wyjdzie, ale lepiej sie upewnic. A moze po prostu inna ciaza. Moja jest kompletnie inna niz poprzednia, mam mniejsze mdlosci ale za to czuje sie bardziej zmeczona i plecy mnie czesto mocno bola. -
cześć dziewczyny.
Mam do was pytanie niestety trochę niedelikatne: jeżeli wymiotujecie to jest to od razu treść pokarmowa? bo ja jak zaczynam wymiotować to najpierw tak jakby była to spieniona ślina. Wiem że to dość obrzydliwe ale wizytę mam dopiero za 3 tygodnie i nie wiem czy to "normalne" czy kwestia leków które biorę.
Kolejna sprawa to fajne program Odżywiaj się prawidłowo i bądź aktywna w ciąży realizowany na terenie całej Polski może będziecie zainteresowane: http://czd.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1508:odywiaj-si-prawidowo-i-bd-aktywna-w-ciy&catid=89:wydarzenia&Itemid=180Aniołek 02.02.2015 [*]
-
Kawa z mlekiem wrote:cześć dziewczyny.
Mam do was pytanie niestety trochę niedelikatne: jeżeli wymiotujecie to jest to od razu treść pokarmowa? bo ja jak zaczynam wymiotować to najpierw tak jakby była to spieniona ślina. Wiem że to dość obrzydliwe ale wizytę mam dopiero za 3 tygodnie i nie wiem czy to "normalne" czy kwestia leków które biorę.
Kolejna sprawa to fajne program Odżywiaj się prawidłowo i bądź aktywna w ciąży realizowany na terenie całej Polski może będziecie zainteresowane: http://czd.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1508:odywiaj-si-prawidowo-i-bd-aktywna-w-ciy&catid=89:wydarzenia&Itemid=180 -
Kawa z mlekiem wrote:cześć dziewczyny.
Kolejna sprawa to fajne program Odżywiaj się prawidłowo i bądź aktywna w ciąży realizowany na terenie całej Polski może będziecie zainteresowane: http://czd.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1508:odywiaj-si-prawidowo-i-bd-aktywna-w-ciy&catid=89:wydarzenia&Itemid=180
Tez tak mam, dopiero jak dlugo mnie trzyma to dochodzi sniadanie.
-
z wymiotami mam tak samo
mdli mnie potwornie i trochę znów poplamiłam na brązowo nie wiem czemu, leżę, gnije właściwie z nudów już nie wyrabiam i znowu... dziś minął tydzień od ostatniego plamienia zielone światło dla pływania i co? znowu... byle do 17 listopada