X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa z mlekiem wrote:

Kolejna sprawa to fajne program Odżywiaj się prawidłowo i bądź aktywna w ciąży realizowany na terenie całej Polski może będziecie zainteresowane: http://czd.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1508:odywiaj-si-prawidowo-i-bd-aktywna-w-ciy&catid=89:wydarzenia&Itemid=180

trójmiasta oczywiście nie ma :P u nas rodzenie jest passe liczy się tylko praca :P

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Patutka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 19:32

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pomogę bo w tej ciąży ani razu nie wymiotowałam :) Mdłości miałam może z 3-4 dni w ciągu tych 10 tygodni a od wczoraj całkowicie odżyłam, zero objawów, senności, zmęczenia - czuję się świetnie, oby to nie była cisza przed burzą

miluszka lubi tę wiadomość

• miluszka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, 4 pacjentki przede mną, w tym jedną w środku. Pani doktor dopiero przyjechała i mówiła przed pacjentkami poza kolejką dwie, także na 15:30 przyszły trzy, z czego pierwsza dopiero weszła. Masakra, chyba będę tu nocować. Położna wściekła jak osa, siedzę i czekam

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    z wymiotami mam tak samo ;)
    mdli mnie potwornie i trochę znów poplamiłam na brązowo :/ nie wiem czemu, leżę, gnije właściwie z nudów już nie wyrabiam i znowu... dziś minął tydzień od ostatniego plamienia :/ zielone światło dla pływania i co? znowu... byle do 17 listopada :(

ja tez dzis plamię :( i ogolne czuje sie do dupy :(

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    trójmiasta oczywiście nie ma :P u nas rodzenie jest passe liczy się tylko praca :P
    Kawokado, U nas na Pomorzu tylko w Człuchowie i Chojnicach jak widać w ciążę się zachodzi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 16:07

Kawokado lubi tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, widziałyście na majówkach ile Dziewczyn zna już płeć małżeństwa? Jeszcze trochę i my będziemy wiedziały kogo nosimy pod sercem :-) <3

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Dziewczyny, widziałyście na majówkach ile Dziewczyn zna już płeć małżeństwa? Jeszcze trochę i my będziemy wiedziały kogo nosimy pod sercem :-) <3

Mój gin też znał płeć na 100% w 14 tc. Jestem ciekawa kogo teraz noszę pod serduszkiem :) Marzę o synku ...

Magda34, miluszka lubią tę wiadomość

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:
    Mój gin też znał płeć na 100% w 14 tc. Jestem ciekawa kogo teraz noszę pod serduszkiem :) Marzę o synku ...

Ja też marzę :) a masz jakieś smaki konkretne? Bo faktycznie w ciązy z córką mialam smaka na słodkie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 16:38

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• miluszka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oczywiście miałam ja myśli płeć maleństwa a nie małżeństwa; -)

Helen lubi tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Ja też marzę :) a masz jakieś smaki konkretne? Bo faktycznie w ciązy z córką mialam smaka na słodkie

Ja też miałam smaka na słodkie z córką, chyba teraz nie zliczę u ręki ile zjadłam ciastek, czekolad, babeczek itp. Teraz za to uwielbiam sałatki, ostre, mięso, placki ziemniaczane, zapiekanki własnej roboty itp a Ty?

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Hania o plci dowiedziałam sie podczas badan prenatalnych czyli musial to byc jakis 12 tydzien. Niby lekarz powiedzial ze na 75% ale sie sprawdzilo

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Susana Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Przywitam się u Was bo belly mówi 22 czerwiec 2016 :)
    Miałam dzisiaj pierwszą wizytę państwową. Doktor zlecił mi standardowe badania krwi i skierowanie na USG, ale dopiero żeby je wykonać pomiędzy 11-14 tygodniem, żeby zbadać od razu przezierność karku. Jestem teraz na samym początku 8 tygodnia.
    Czy to normalne, że tak długo mam czekać na USG? Mam też pakiet w Enelmedzie i wizytę w piątek i się zastanawiam czy też mi każe tyle czekać? Chciałabym już zobaczyć swoją fasolke a nawet jej serduszko?
    Jak u Was było i jest? :)

Helenucha Klucha, miluszka lubią tę wiadomość

f2w39n73e1a0z0uv.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:
    Ja też miałam smaka na słodkie z córką, chyba teraz nie zliczę u ręki ile zjadłam ciastek, czekolad, babeczek itp. Teraz za to uwielbiam sałatki, ostre, mięso, placki ziemniaczane, zapiekanki własnej roboty itp a Ty?

No ja wlasnie tez malo jem słodkości a lubie slodycze. Teraz poprostu nie mam na nie ochoty. Ostatnio mam zajawke na frytki z ketchupem, kapuste kiszona taką bardzo kwaśną i ogórki kiszone :)Jak bylam na urodzinach to zajadalam sie salatkami a ciasta zjadlam tylko 1 kawałek z grzeczności:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 17:43

madziak2202 lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Nelus Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z córcia ciągle jadłam słodkie a teraz to mieszam słodkie ze slonym np jogurt truskowy z ogórkiem kiszonym olll jeee
    Ale ogólnie nie jem więcej narazie. Brzuszek się zaokragla pomału, już nie jest płaski. No ciekawe ile tym razem przytyje

201703012752.png
  • HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    A ja mam taki problem, że nic nie mam ochoty jeść. Na śniadanie codziennie kanapka z serem, wyciskany sok z owoców, kiedy przychodzi pora obiadowa zaczyna się problem, jak tylko pomyślę że mam coś zrobić to na samą myśl robi mi się niedobrze. najgorzej jak mam mieso przygotowac do obiadu. Czy któraś z Was też tak ma? Jak dobie z tym radzić? Przez weekend było ok bo nie musiałam gotować, byliśmy u rodziny;-) ...
    Ja tak mam :\ Wszystko z lodówki wydaje mi się stare i śmierdzące.. Jak zrobie obiad i zostanie zupa na drugi dzień to też już jej nie zjem.. Wracam z pracy i cała droge zastanawiam się co bym zjadła... zazwyczaj są to suche ziemniaki. Ostatnio miałam straszną ochotę na gołąbki, robiłam je na 3 razy... pierwszego dnia były pyszne bo świeżo ugotowane, ale na drugi dzień już mi śmierdziały. W ogóle strasznie mi przeszkadza zapach z otwarej lodówki... myślałam, że rzeczywiście mam coś zepsutego, ale lodówka w pracy i u rodziców przeszkadza mi z taką samą siła... Mam nadzieję, że to minie... Zachcianki i apetyt miałam do 4 tygodnia jak jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciaży.

• sylwiak Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz po wizycie. wiecej jak dotre do domu bo nie chce mi sie pisac na tel ;)

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

Kruszynko rośnij zdrowo... <3 Kochamy Cię...
    1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, to czekamy na info od wizytujących :)

feegu6l.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susana wrote:
    Hej, Przywitam się u Was bo belly mówi 22 czerwiec 2016 :)
    Miałam dzisiaj pierwszą wizytę państwową. Doktor zlecił mi standardowe badania krwi i skierowanie na USG, ale dopiero żeby je wykonać pomiędzy 11-14 tygodniem, żeby zbadać od razu przezierność karku. Jestem teraz na samym początku 8 tygodnia.
    Czy to normalne, że tak długo mam czekać na USG? Mam też pakiet w Enelmedzie i wizytę w piątek i się zastanawiam czy też mi każe tyle czekać? Chciałabym już zobaczyć swoją fasolke a nawet jej serduszko?
    Jak u Was było i jest? :)

Witaj :)

my wszystkie miałyśmy wizyty wcześniej, większość czerwcowych mamusiek było już po dwa razy na wizytach z USG. Idź gdzieś zrobić wcześniej! ja niedługo idę drugi raz :)

Susana lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Susana Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Witaj :)

my wszystkie miałyśmy wizyty wcześniej, większość czerwcowych mamusiek było już po dwa razy na wizytach z USG. Idź gdzieś zrobić wcześniej! ja niedługo idę drugi raz :)

dzieki! Ide w piatek prywatnie i licze wlasnie na USG :)
    A cwiczycie? Chodzicie na fitness?

Helen lubi tę wiadomość

f2w39n73e1a0z0uv.png
‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ