X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara bardzo mi przykro.
    Nelly pamietam ten przypadek ze spadnieciem ze schodow. Bylo mi bardzo przykro i sie strasznie balam schodzic z 2 pietra z duzym brzuchem. A jak na zlosc spadlam ze schodow niosa Hanke pod koniec wrzesnia jak sie juz staralismy o bobasa i bylam przekonana ze przez to nic z tego nie wyjdzie.
    Trzeba na siebie uważać ale wszystko z głową

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Warszawy gdzie idziecie na prenatalne? Ja chcialam isc do lekarza ktory mi robil przy Hani ale w ogole sie nie moge do niego dodzwonic...

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny:) co do bezsenności to w pierwszej ciąży mialam w 3 trymestrze i nic nie pomagało. Oglądałam wtedy tv do 4:/ Upadek tez zaliczylam wtedy w 6 miesiącu, głupia bieglam na autobus i o wlasne nogi się potknelam i upadlam swoim calym ciezarem na brzuch. Sama wtedy bylam, kierowca poczekal, całą droge ryczalam, bo bylam przekonalna ze przez wlasna glupote zabilam swoja córkę. Tego samego dnia przyjal mniee moj gin i naszczescie nic sie dziecku nie stało:)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    czy bezsenność to też objaw ciąży? potwornie mnie mdli i nie mogę spać :/ do tego mam jakiś dziwny kryzys związany z doktoratem i natłok myśli :(
    pamiętam, ze któraś z Was pisała już o trudnosciach ze snem, co pomogło?

Pewnie przez ten doktorat nie mozesz spać, na kiedy masz termin tego?

Kawokado lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• jakka Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Dziewczyny z Warszawy gdzie idziecie na prenatalne? Ja chcialam isc do lekarza ktory mi robil przy Hani ale w ogole sie nie moge do niego dodzwonic...
    Ja wybieram się do szpitala Bielańskiego ale nazwiska lekarki nie pamiętam :/

Quatriona lubi tę wiadomość

zud33e3kf02ij2v9.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole pamiętam, ze 9 miesiąc ciazy trwal dla mnie najdłużej. Też tak mialyscie dziewczyny przy pierwszej ciąży? Ciekawe w ktorym tygodniu zaczniemy narzekać, ze mamy juz dość ;)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:

dr n.med. Jerzy Zwoliński

Quatriona lubi tę wiadomość

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222, właśnie nadrabiałam zaległości i doczytałam, że mam ten sam przypadek co Ty! :D Mam owulację potwierdzoną monitoringiem z jajnika po tej stronie, po której nie mam jajowodu. Wczoraj byliśmy na wizycie i widzieliśmy serduszko :D Następna wizyta 20.11, wtedy dokładnie się pomierzymy, wczoraj na dupnym sprzęcie ledwo co było widać, pomiar na oko, ale była pikawka! :) W tzw. międzyczasie mam też zrobić badania krwi i moczu, dopiero wtedy założy mi kartę ciąży.

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    A tak wogole pamiętam, ze 9 miesiąc ciazy trwal dla mnie najdłużej. Też tak mialyscie dziewczyny przy pierwszej ciąży? Ciekawe w ktorym tygodniu zaczniemy narzekać, ze mamy juz dość ;)
    Mi tez ostatni miesiac sie strasznie dluzyl. Rodzilsm 3.09 wiec z wielkim brzuchem chodzilam w upały. Strasznie bylo

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Mi tez ostatni miesiac sie strasznie dluzyl. Rodzilsm 3.09 wiec z wielkim brzuchem chodzilam w upały. Strasznie bylo

No ja też w upały brucholem, bo córka jest z października. Brzuch mialam ogromny. Mialas rwe kulszowa pod koniec?

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, opuszczam Was, wczoraj zostałam aniołkową mamą. :(
    Wam życzę spokojnych ciąż.

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Musimy na siebie uważać dziewczyny. Idzie zima, będzie ślisko mokro wiec ostrożnie! Pisze wam bo przypomniały mi się przypadki z forum z poprzedniej ciąży gdzie dziewczyny traciły ciążę w 20 tyg bo spadły ze schodów czy się potknely.
    Na inne rzeczy nie mamy wpływu wiec nie panikujmy i nie stresujmu dzieci. Ja osobiście jem wszystko pije herbatki i kawę, dużo się ruszam, dźwigam bo musze i nie panikuje jak przy pierwszej ciąży. Wierzę że będzie dobrze i każda z was musi tak myśleć!!!

Ja Wiem macie racje!!
    Stram sie myslec pozytywnie, ale ciagle mam ten strach i nie wiem jak nad nim zapanować.
    Ale tak mam jak mi bardzo zalezy...mam nadzieje ze mi to minie. Bede probowac oraz Uwazac na Siebie :)

Dzien Dobry wszystkim :)
    Rano obudziłam sie znow z tzw. "kacem" w dzien wypijam okolo 2-3 litry w nocy tez pije wode i ciagle mi mało :D

Co do bezsenności, mnie łapie spanie kolo 18 ale spac nie ide. Później zasypiam okolo 24 czasem pozniej i mam tak od kilku dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 09:28

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • lunadelrospo Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sapphire wrote:
    Sapphire, bardzo Ci wspolczuje.. Trzymaj się..

f2w39jcgiqq8ck90.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sapphire wrote:

Bardzo Ci współczuje!!!
    Trzymaj sie kochana!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 09:37

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w ten ponury poranek, dziś 3 wymioty za mną, aczkolwiek ogólne samopoczucie lepsze niż wczoraj... póki co :D
    miłego weekendu ! :)

Sapphire przykro :( tulę mocno :*

• eidth Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sapphire przykro mi bardzo :-( trzymaj się choć pewnie to nie łatwe...

Co za straszny dzień był wczoraj że aż 3 z nas straciły ciążę ?! Oby ta zła passa się skończyła...

f2w343r8930pqaay.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    No ja też w upały brucholem, bo córka jest z października. Brzuch mialam ogromny. Mialas rwe kulszowa pod koniec?
    Nie wiem czy to byla rwa kulszowa ale bolal mnie krzyz bardzo
    Sapphir bardzo mi przykro

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sapphire, strasznie Ci współczuję :(

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sapphire wrote:

O nie :( Bardzo mi przykro :( Trzymaj się...

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• mloda1995 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sapphire przykro mi;( Trzymaj sie cieplutko

dxomzbmhjk9kajsy.png
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ