Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Clara bardzo mi przykro.
Nelly pamietam ten przypadek ze spadnieciem ze schodow. Bylo mi bardzo przykro i sie strasznie balam schodzic z 2 pietra z duzym brzuchem. A jak na zlosc spadlam ze schodow niosa Hanke pod koniec wrzesnia jak sie juz staralismy o bobasa i bylam przekonana ze przez to nic z tego nie wyjdzie.
Trzeba na siebie uważać ale wszystko z głową -
Czesc dziewczyny:) co do bezsenności to w pierwszej ciąży mialam w 3 trymestrze i nic nie pomagało. Oglądałam wtedy tv do 4:/ Upadek tez zaliczylam wtedy w 6 miesiącu, głupia bieglam na autobus i o wlasne nogi się potknelam i upadlam swoim calym ciezarem na brzuch. Sama wtedy bylam, kierowca poczekal, całą droge ryczalam, bo bylam przekonalna ze przez wlasna glupote zabilam swoja córkę. Tego samego dnia przyjal mniee moj gin i naszczescie nic sie dziecku nie stało:)
Magda34
-
Kawokado wrote:czy bezsenność to też objaw ciąży? potwornie mnie mdli i nie mogę spać do tego mam jakiś dziwny kryzys związany z doktoratem i natłok myśli
pamiętam, ze któraś z Was pisała już o trudnosciach ze snem, co pomogło?
Pewnie przez ten doktorat nie mozesz spać, na kiedy masz termin tego?Kawokado lubi tę wiadomość
Magda34
-
Quatriona wrote:Dziewczyny z Warszawy gdzie idziecie na prenatalne? Ja chcialam isc do lekarza ktory mi robil przy Hani ale w ogole sie nie moge do niego dodzwonic...
Quatriona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paula222, właśnie nadrabiałam zaległości i doczytałam, że mam ten sam przypadek co Ty! Mam owulację potwierdzoną monitoringiem z jajnika po tej stronie, po której nie mam jajowodu. Wczoraj byliśmy na wizycie i widzieliśmy serduszko Następna wizyta 20.11, wtedy dokładnie się pomierzymy, wczoraj na dupnym sprzęcie ledwo co było widać, pomiar na oko, ale była pikawka! W tzw. międzyczasie mam też zrobić badania krwi i moczu, dopiero wtedy założy mi kartę ciąży.[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
-
Magda34 wrote:A tak wogole pamiętam, ze 9 miesiąc ciazy trwal dla mnie najdłużej. Też tak mialyscie dziewczyny przy pierwszej ciąży? Ciekawe w ktorym tygodniu zaczniemy narzekać, ze mamy juz dość
-
Quatriona wrote:Mi tez ostatni miesiac sie strasznie dluzyl. Rodzilsm 3.09 wiec z wielkim brzuchem chodzilam w upały. Strasznie bylo
No ja też w upały brucholem, bo córka jest z października. Brzuch mialam ogromny. Mialas rwe kulszowa pod koniec?Magda34
-
nick nieaktualny
-
Nelus wrote:Musimy na siebie uważać dziewczyny. Idzie zima, będzie ślisko mokro wiec ostrożnie! Pisze wam bo przypomniały mi się przypadki z forum z poprzedniej ciąży gdzie dziewczyny traciły ciążę w 20 tyg bo spadły ze schodów czy się potknely.
Na inne rzeczy nie mamy wpływu wiec nie panikujmy i nie stresujmu dzieci. Ja osobiście jem wszystko pije herbatki i kawę, dużo się ruszam, dźwigam bo musze i nie panikuje jak przy pierwszej ciąży. Wierzę że będzie dobrze i każda z was musi tak myśleć!!!
Ja Wiem macie racje!!
Stram sie myslec pozytywnie, ale ciagle mam ten strach i nie wiem jak nad nim zapanować.
Ale tak mam jak mi bardzo zalezy...mam nadzieje ze mi to minie. Bede probowac oraz Uwazac na Siebie
Dzien Dobry wszystkim
Rano obudziłam sie znow z tzw. "kacem" w dzien wypijam okolo 2-3 litry w nocy tez pije wode i ciagle mi mało
Co do bezsenności, mnie łapie spanie kolo 18 ale spac nie ide. Później zasypiam okolo 24 czasem pozniej i mam tak od kilku dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 09:28
-
nick nieaktualny