X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenak mam podobnie. Ja od 1wrzesnia zostalam zatrudniona na czas nieokreslony. Boje sie ze pomysla ze dostala na nieokreslony czyli przysluguje macierzynski i wszystko wiec od razu zaszla w ciaze...

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie też się tego boje.. no ale co zrobimy, najważniejsze aby fasolek rosną.. (tak mi powtarza mąż)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praca niby siedzaca ale dosyc stresujaca momentami :/ Dobra lece bo przerwa mi sie skonczyla.
    Jeszcze specjalne zyczenie szfea. Mam napisac prosbe do banku o obnizenie oprocentowania kredytu z 7% na 3,5%. Za bardzo dobre wyniki finansowe firmy i musze wymyslec jeszcze jakies inne superpowody zeby sie zgodzili. Juz to widze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 15:53

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Praca niby siedzaca ale dosyc stresujaca momentami :/ Dobra lece bo przerwa mi sie skonczyla.
    Jeszcze specjalne zyczenie szfea. Mam napisac prosbe do banku o obnizenie oprocentowania kredytu z 7% na 3,5%. Za bardzo dobre wyniki finansowe firmy i musze wymyslec jeszcze jakies inne superpowody zeby sie zgodzili. Juz to widze...
    no to życze powodzenia, ja lece siku i zbieram się do domku, a po drodze na bete..

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Pati witamy :) gratulacje . skad jestes?

Racibórz, na śląsku.

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakis czas temu powiedzialam szefowej, ze staramy sie o dzidziusia, bo juz mialam dosc tego wymyslania. Mialam dosc kombinowania jak to wymknac sie na badania do lekarza a w ostatnim czase mialam ich sporo i postawilam kawe na lawe. A ona ku mojemu zdziwnieniu powiedziala, ze zyczy nam powodzenia i poprosila, bym powiedziala jej w miare szybko gdy sie uda, bo on chcialaby abym po macierzynskim do jej zespolu wrocila i abysmy mogly to tak pozalatwiac :-) No, zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce :-)

Helen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    widzę że tu same ścisłe umysły... ja to typowa humanistka:)
    Ja studiowalam germanistyke, najpierww Polsce licencjat potem magister w De. A zycie sie tak potoczylo ze pracuje w rozliczeniach :-)

• sylwiak Ekspertka

Wysłany: 1 października 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Katowice, ale aktualnie Londyn.

Kruszynko rośnij zdrowo... <3 Kochamy Cię...
    1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam dziś na wizycie. na starym wysłużonym usg przychodni NFZ ujrzałam malutki pęcherzyk ciążowy :) Pan doktor powiedział, że za mały żeby zmierzyć, ale rozwiał wątpliwości co do bolącego jajnika ("tak może być") :P

krysiak, stardust87, Wiaterek, flawless, mmarzenak lubią tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak to super . przynajmniej sie uspokoilas . a kiedy nastepna wizyta? Na nastepnej juz na pewno zobaczysz serduszko

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze Madziak, bo juz z niecierpliwoscia czekalam na wiesci od Ciebie :-)

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Marzenak mam podobnie. Ja od 1wrzesnia zostalam zatrudniona na czas nieokreslony. Boje sie ze pomysla ze dostala na nieokreslony czyli przysluguje macierzynski i wszystko wiec od razu zaszla w ciaze...

Ja mam nieokreślony juz drugi rok a i tak pewnie usłyszę że zrobiłam to specjalnie hehe :) choć dam szefowi szansę żeby mnie zaskoczył.
    A planujecie od razu L4 czy peacujecie do oporu? Przynajmniej teoretycznie :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle pracowac ile sie da, choc mam tez mozliwosc w razie czego pracowac z domu wiec jakby cos to mysle, ze czasem z niej skorzystam :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciala ba l4 najlepiej od razu no ale nie bede na sile wymyslac nie wiadomo czego. Jak bedzie wszystko w porzadku to bede musiala pracowac dalej. Lekarze chyba niedawaja na zyczenie l4?
    A moj narzeczony chyba wlasnie tak mysli bo on by chcial zebym od razu poprosila na caly czas ciazy . a tak sie przeciez chyba nie da. On sie strasznie martwi bo jego siostra poronila w poczatkowych tygodniach wlasnie przez to ze duzo pracowala. Tylko ona miala calkiem inna prace fizyczna ale on sie i tak martwi

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh jeszcze do 18 tu musze siedziec. I zaczelo mnie pikac cos w jajniku ale mysle ze to normalne

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też mam fizyczną a dokładnie stojącą przez 10 h :/ jedni lekarza pytają czy chcesz inni nie zobaczę jak to będzie u mojego :) mój mąż już na nic mi nie pozwala a dopiero od 3 dni wie o ciąży :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie w domu.macie jakis pomysl na zdrowa kolacje?

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zupę pomidorową z makaronem :P

Kourtney lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój R na kolecje zrobił mi dwa hamburgery :P właśnie dojadam drugiego :)

Kourtney, stardust87 lubią tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry i milego dnia :)
    Sylwiak powodzenia na wizycie ;)

‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ